AllmäntHögtiderJanelle

♥ Janelle 20 år ♥

♥ Idag är det då Janelles 20 årsdag 🙂

Hon fattar inte att hon blivit så stor, och känner sig gammal, med lite ont i ryggen och så där, haha.

Ungarna visste inte hur fort de skulle komma ut i morse, och leka i snön, men de hejdade sig iaf till framåt 11, de vaknade strax innan 😉 och såklart ville även Jamie med ut. Han hämtade sina överdragsbyxor och jacka och visade med all önskvärd tydlighet att han ville ut, så det var bara till att klä på honom och skicka ut till de andra.

Vi fick ju nya grannar mittemot för ett år sen ungefär, och de har en liten sluttning på sin tomt…som barnen i alla år kikat längtansfullt på, den är perfekt som en liten pulkabacke, och nu leker de ju ihop med de barnen så där har de roat sig idag.

De har dessutom staket runt hela tomten så det känns helt safe att ha Jamie där:) syrrorna älskar ju att åka pulka med honom.

Annars har vi en bra bit till en bra pulkabacke, och det är så meckigt att ta bilen, det tar säkert en 40 minuter att gå enkel väg, och det går an på ditvägen, hem är det värre. Förbaskat tungt att dra hundra ungar i pulka, för då orkar plötsligt ingen gå;)

De var ute länge och väl, i åtta minusgrader, brrr. Men de var varmt klädda och rörde ju på sig så det gick då ingen nöd på dem.

Inne så dammsög jag och plockade undan massa jox, körde en diskmaskin och grejade på. Janelle och Simon kom strax innan syrran, som var snäll och hämtade upp tårtan så jag slapp ut och köra.

Janelle och Simon hade bakat sockerkaka, och jag kladdkaka, och så Tårtan….:)

IMG_9829

Den beställde jag på Ica Kvantum:)

Jag brukar göra egna tårtor, men vid vissa tillfällen kan man få slå på stort, som när man fyller 20 tex , och jag hade inte en tanke på att leta efter oblatbilder på internet i tid heller;)

Annars är de helt ok, jag har gjort många tårtor med sådana, ibland smakar själva oblaten inget alls och ibland smakar den inte speciellt gott, eller är konstig i konsistensen snarare. Bilden har hon själv valt, från Hobbit, och så mailade jag in den. Smidigt som tusan.

Hon skulle såklart ha 20 stycken ljus i den åxå, och de fick hjälpas åt, hon, Simon och Matilda.

IMG_9830 IMG_9833

Det blev fint 🙂 och varmt, och ljust;)

 

Vi fikade och pratade, tonåringarna satt i vardagsrummet och vi andra, plus småbarnen i köket. Paketöppning så småningom sen, och Janelle var ett enda stor leende, solsken och lycka över alla fina saker.

Hon ska fota dem själv sen, men den här hamnade även i min mobil:

IMG_9836Hon må fylla 20, men är ett barn i sinnet, och så hoppas jag det förblir:)

Den är fina onepicen/sparkdräkten/mysoverallen fick hon från Simon, och en lika fast i form av en drake från Matilda plus familj, och hon är överlycklig, för hon har velat ha båda 🙂

Jag hade köpt en ny väska åt henne, och den var tydligen super, pust det är alltid svårt att veta om det blir rätt. Plus Game of thrones andra säsongen 🙂 och en tesil. DEN BÄSTA tesilen ever,

imagesInget te-fnas överhuvudtaget tar sig ut här, och är det nåt både jag och Janelle avskyr så är det sump i botten..

Jag har en sen länge, och hon har velat att jag ska ge henne den för hon dricker ju mer te än mig (sant) men jag har inte velat vara utan den 🙂 Nu har hon en egen:)

Syrran hade köpt fina Harry Pottermuggar, och fixat såndär klubba i choklad som man smälter i varm mjölk för att få varm choklad, plus marschmallows…mums. Och en fantastisk ring.

Farfar gav henne ett superfint uppläggningsfat i glas, och pengar, och sen kommer jag inte ihåg mer, jag länkar om hon lägger upp bilder 🙂

 

Folk droppade av, kusin Rikard åkte vidare till nästa firande, och Simon och Janelle och  syrran stannade på middag. Jag hade tagit fram kyckling men hade inte tänkt mer än så, men Patricia bad om en rätt jag gjorde förra veckan, så ok då, den var enkel:)

Jag tar bara och bryner på hela kycklingfileér och slänger ner dem i en gryta med vatten, buljongtärningar och kryddor, idag var det typ bara peppar, men sist tror jag att jag hade både paprika och curry, och massa morotsslantar. Så får de koka där, och under tiden skalar man potatis och skivar , och häver i det på slutet så den kokar ihop med kycklingen i buljongen. Det hela blir lite redd av stärkelsen i potatisen och den blir gott 🙂

Jag gör ofta kycklingfilé i ugnen eller steker den, och den blir väldigt mkt saftigare när man kokar, och det är kul med variation.

Nu avskyr jag innerligt att skala potatis, men de sista gångerna när jag öppnat påsarna så har jag blivit glatt överraskad när det varit stora rackare i size bakpotatis, då kan man skala tio stycken och de räcker och blir över till hela familjen 🙂

Ibland är det tvärtom små minisar och då suckar jag dessdå tyngre , hihi. Jag har en elektrisk skalare, men den står i ett skåp, långt in, och låter illa som fan, plus att den ska diskas sen, så jag skalar oftast som vanligt.

Alla åt och var nöjda, och det här mina vänner – är ren lycka ♥

IMG_9838

Alla mina fina ungar vid samma bord, plus Simon och Petra, syrran. 🙂

Svårt att ha det bättre. ♥

När vi röjt upp så åkte Janelle och Simon hem, Patricia, Robban och Corrinda bestämde sig för att gå på bio, och jag och syrran åkte hem till mamma och pappa och skottade snö, först där, och sen på min uppfart. Jäklar vad mkt det har snöat! Och puderlätt gnistrande 🙂 Vackert! Men snålblåsten förtog en del av skönheten.

Janelle i hallen. 20 år 🙂

IMG_9839

Hur  nu det går till när jag fyllde 23 i december???

Jaja, jag är ju dålig på siffror;)

IMG_9840

 

 

Nu har alla ungar lagt sig, jag har kikat igenom det jag ska ha examination på , på tisdag kväll…och frågor på mina uppdrag funkar, när jag tittar tillbaka på dem känner jag att det där kan jag…men det är ju hela kursen som det kan komma frågor på…hujedamej, det blir till att ägna hela dagen i morgon åt det, och tisdagen..Men sen så 🙂

I morgon är det tjugondagKnut väl? Då julen ska dansas ut. Fast det skiter jag i, det får vara ett tag till 🙂

Nu när äntligen snön kommit så är det ju som allra vackrast med ljusstakarna i fönstren! Tomtarna ska snart få krypa ner i sina kartonger, men granen och ljusstakarna får bli kvar ett tag.

 

Hm..det var nåt jag skulle säga…? Men jag kommer inte på det, så jag får lov att återkomma med det, men nu ska jag hoppa i säng! Vardag igen i morgon.

Natti natti 🙂

 

 

 

Kommentarer

  1. Evelina H

    Hej! Kram på dig som kämpar vidare. Har barnens pappa ingen kontakt med sina barn alls? Verkar som om män har så lätt för att lämna ett gammalt liv bakom sig. Nåt man liksom aldrig skulle kunna tro när de sitter där ´på BB med sin nyfödda i famnen, att de en dag ska lämna dem för ett nytt liv. Tyvärr något som hänt i mitt liv och vet inte om det hänt er, hur som helst har man ett val och det är hur man själv vill vara. Och du gör ett strålande jobb. Kram

  2. Susanne

    Hej Carola, vilket härligt firande, underbar familj har du!
    Här kommer ett tips på RIKTIGT lättlagad kyckling (jag läste det på Hannah Graafs blogg för ett tag sedan) som är supergott:
    Lägg kyckling i en ugnsfast form (hela filéer eller skuren i bitar)
    Gör en sås av: 3 dl grädde + 3 dl créme fraiche + 1 tsk sambal oelek + knappt en halv dl soja.
    Rör/vispa ihop och häll över kycklingen. In i ugnen på 175 grader i 1½ timme (man kan städa eller göra nåt annat roligt under tiden). Detta blir lagom till ca 4-5 personer, jag brukar ta 2 stora filéer och skära i bitar. Ris o sallad till, mums! Nu har jag iofs bara två barn, så du får väl dubbla receptet 🙂

  3. Anna

    Hoppas Janelle var nöjd med sin dag. Roligt att delar av släkten i alla fall kom!
    Jag hoppas i alla fall att P ringde o grattade sin förstfödda!!!???

  4. Harriet

    Hej. Jag är dagligen in och läser din blogg. Förstår egentligen inte att man kan vara så intresserad av en fullt okänd människas liv. Men du inspirerar mej, du har sunda åsikter som du inte är rädd att stå för och du verkar vara en fantastisk mamma. Jag undrar om man kan köpa Familjen Annorlunda någonstans? Er säsong och första säsongen med den störtsköna mamman med alla tvillingpar vore så roligt att se igen. Ha det bra.
    MVH Harriet

  5. judomorsan

    Grattis till Janelle!
    Var har du köpt tesilen?? Jag dricker mängder med te, men undviker ofta teblad just för att jag inte gillar ”sumpen”…

  6. Maria

    Hej Carola! Tack för en fantastisk blogg! Jag läser den regelbundet och tycker att ni verkar vara en otroligt fin familj.
    Jag undrar var man hittar den där tesilen som Janelle fick? För är det nåt jag verkligen inte gillar, så är det just tefnas;-).
    Tack på förhand för svar:-)

  7. Anette

    Hej! Grattis till Janelle! Ser härligt ut med släktkalas och blir glad av att läsa att iaf barnens farfar och farbror med familj deltar :). Så att inte hela den sidan av släkten har ’flippat ur’, hih :).
    Här kommer också alla ljusen o stjärnorna etc att vara kvar, tomtarna ska jag väl orka plocka ner så småningom.

  8. Jenny M

    Tack för att du alltid delar med dig av ert liv! Du är en fantastisk människa och en stor inspiration!! En lite fråga: var kommer Janelles nya ’dressar’ ifrån? Kram Jenny

  9. Åsa

    Låter som att Janelle hade en bra dag! En sak jag funderade på när jag läste – vad gjorde de små barnen när du och Petra var iväg och skottade? Följde de med eller var de hemma och isåfall med vem?

    Carola: jag sa åt dem att gå och sova, då behövs det enligt vissa ingen barnvakt 😉
    Nädå!! De var hemma med Patricia Robban och Corrinda som sen fick skjuts till bion med syrran 🙂

  10. Åsa G

    Vilken fin tårta. Ser så trevligt och mysigt ut.
    Var har du köpt tesilen??

    Carola: bönor och blad, tror jag dem heter, men finns nog på alla the butiker, kostar en knapp hundring men är värd varenda krona!

  11. Helen

    Grattis till Janelle <3
    Skulle kommenterat redan i förra inlägget men något kom emellan…..det var så fyllt av styrka och kärlek.
    Jag hoppas att du får höra vilken fantastisk person du är…så full av kärlek.
    Du inspirerar mig !!
    Tack för att du delar med dig av ditt liv <3

    Kram Helen

  12. Magdalena Mattsson

    Ja du Carola! Lilltjejen har blivit stor grattis igen. Kan inte låta bli å tänka på ”I Fablernas värld” när jag ser Janells mysdress 🙂 skönt att allt flöt på. Kram på er alla<3

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting