Allmänt

Fattar inte..?

20140120-132826.jpg

Om man döms till si och så många års fängelse, varför ska man då bara avtjäna två tredjedelar ?
Varför döms man då inte till den längden direkt ?
Har aldrig begripit och har svårt att se det rimliga i det.
Tacka vet jag USA där du blir dömd till 654 år plus två livstider utan möjlighet till benådning 😉
Vad är annars vitsen med fängelsestraff?

Den här gubben , Göran Lindberg ansågs dessutom så sent som förra sommaren inte kapabel till att hålla sig inom lagens riktmärken och återfallsrisken var påtaglig , så han beviljades inte oövervakade permissioner.. Men nu, ett halvår senare har han avtjänat 2/3 av sitt straff och släpps fri?
Han får en övervakare.. Wow

Logiken här i??

Det är alltså förre rikspolismästaren som ägnat sig åt brutala och ytterst frekventa sexköp samtidigt som han var etik och jämställdhetsutredare …

Jag tycker vi har jäkligt mesiga straff i Sverige!
Plus då att man visst inte ens behöver avtjäna dem..

Usch

Kommentarer

  1. vanillaice

    Man blir så fruktansvärt ledsen, arg, frustrerad och jag SKÄMS i dessa fall över att vara svensk. Vi har så mesiga lagar att det både är skrattretande och tårdrypande. Om man bryter mot lagen så skall man väl få fullt straff? Och är man DESSUTOM en lagens man så bör man väl ÄNNU mer fatta vad som är rätt och fel?

    Jag hörde en dokumentär på SR om en av de tjejer som det här äcklet förgrep sig på. Det är så hårresande äckligt att man inte finner ord.

    Tack o lov, så är denne man stämplad för livet. Alla vet vem han är och han kommer behöva skämmas i hela sitt resterande liv. Om han nu har något förstånd kvar.

    Nä. Förgriper man sig på svagare människor så som drogpåverkade småtjejer, små barn eller djur så förtjänar man ett livstidslångt straff. På LIVSTID alltså. Inte några år som livstid är i detta avlånga land.

    Over and out.

  2. Maria

    Heja dej Carola!
    Jag håller med. Man måste hela livet ta konsekvenserna av sitt handlande, det är något vi lär våra barn och har man begått ett brott så får man ta konsekvenserna!
    Kastrering för dom som våldtagit eller förgripit sig på någon!
    Mördare borde dömas till livstid som dessutom ska vara livstid. Ett taget liv är inte värt någonting i dagens rättssamhälle.
    Dödsstraff är för lindrigt och dom ”utlänningar” som begått brott har förverkat sin möjlighet att bo och leva i Sverige. Skicka hem dom!

    Ja, nu fick jag utlopp för många tankar som jag burit på men inte fått sätta på pränt. Många tycker nog jag har fel uppfattning men det får stå för dom

    Hoppas du får en riktigt härlig dag 🙂

  3. Izabelle

    Sveriges rättsystem.. Ja vad ska man säga?
    En barndomsvän till mig blev mördad för 6 år sedan.
    Idioten som tog hennes liv fick 9 år i fängelse , men får istället bli fri efter 6 år.
    Helt sjukt! Så nu i februari efter 6 årsdagen av mordet kommer mördaren ut.
    Jsg förstår inte vart världen är påväg överhuvudtaget.

    1. Rut

      Åh, helt åt skogen ju! Hur är det fatt med det svenska rättsväsendet, när detta är möjligt? Ta någons liv, och bli utsläppt från fängelset efter ynka 6 år……….

  4. Lisai

    Carola! Inte bara du som inte är påläst, även fler av dina fans….Du, släpps tidigare från fängelset men du behåller din hela tid= missköter du dig och straffas innan tidigare tid är slut….läggs den.på nya straffet och tid betydlligt.längre….Läser ni tidningar och vad som händer dagligen i samhället….blir det inte svårt att inse det inte finns plats till alla som dagligen döms….Idag, har många någon kriminell runt sig vilket inte innebär en familje medlem….Fler är tysta och berättar inte pga skam känsla….offer lider så och deras familj…förövaren har också familj som lider och då betydligt met…både till familje medlem men även offer med fam…det förstnämna råder en tysthet över och nämns sällan i media eller annat….Jag är som sagt ett offer….men långt ifrån hatisk….Jag, vill inte oskyldiga döms vilket tyvärr ske i ett land som Sverige….Jag lever imte livet.med att blunda och sitter sällan på bloggar utan lever livet med.öppenhet….Tappar ord…

    1. Rut

      Kanske att botten skulle minska om brottsoffren hölls inlåsta och inte släpptes it. Så fort, för att kunna göra nya brott…… Känner att förövaren får ta ansvar över sina nära familjemedlemmar, vi kan inte släppa ut förövarna för att deras familj ska må bra! De måste ändå ta ansvar för sina handlingar, trots att de har nära anhöriga som mår dåligt. De har ju haft ett val, de behövde inte begå brottet…..

      Brottsoffret däremot har inget val, och för att hindra fler brottsoffer så håll förövarna inlåsta, LÄNGE -att komma ut efter 6 år är ett hån mot hela vårt samhälle, är inte ett människoliv mer värt än så!

    2. Anna A

      Vad får dig att tro att Carola inte är påläst bara för att hon inte har samma åsikt som dig??? Det är ju du som passar att bo i Ryssland med det tänkandet 😉

      Carola och många med henne tycker det är FEL att man släpps i förtid även om man enligt lagen då är villkorlig dom med övervakare. Tycker du det är okej att en våldtäktsman/pedofil släpps tidigare (om han överhuvudtaget dömts)och under den villkorliga domen våldtar ytterligare barn?
      Att man ska fasas in i samhället tycker jag är bra, men det ska ske efter avtjänat straff. Att det är trångt i fängelserna kan ju inte spela någon roll om man ska dömas eller inte, eller hur långt straff. Man får väl bygga fler fängelser då!

      Visst händer det att oskyldiga döms men det kan inte heller spela någon roll i hur lång tid straffen ska avtjänas. I alla andra fall så får man helt enkelt skylla sig själv om man stoppat fingrarna i syltburken!

  5. Lisai

    Carola! Blir rädd när jag läser din inställning….Låter som du levt i en skyddad verkstad….Du, är inte påläst i ämnet du skriver….USA! Har mördat många oskyldiga….Idag släpps fler pga DNA bevisning, vilket USA borde varit först med att kontrollera….Det sista döds straffet där dom prova nytt medel och en plåga på 15 min…var inte ok oavsett straff….Du skulle passa att bo i Ryssland med ditt tänkande….Du, gör mig rädd….Jag, hoppad inget av dina barn eller gud barn kommer på sne….Du, låter mycket hatiskt….Börjar fundera varför du blev lämnad? Dina annorlunda åsikter? Följ med mera för din egen skull….men önska inte att vi ska få hit USA:s regler….Hur skulle du då klara sjukvård till alla dina barn? Nu, har du sjunkit i mina ögon….

    Carola: haha, ja vem vet, kanske blev jag lämnad för mina oerhört kontroversiella (eh not?) åsikter , jag har ju verkligen udda och annorlunda åsikter som precis ingen annan instämmer i.. Och stackars mina barn som får lära sig handling / konsekvens !
    Nädu, är det nån som är hatisk är det snarare du, mot mig..
    Det är lugnt jag förväntar mig alltid nån kommentar som din när jag sticker ut hakan, men blir alltid lika förvånad över hur det går att vända allt, så det ska passa dig som skriver, även om hela ditt resonemang och påståenden haltar rätt bra…, tror kanske att DU ska läsa på lite 😉

    1. Rut

      Lisas, låter som DU levt i en skyddad verkstad!

      Nu skrev Carola om straffen för brottslingar i USA, inte om deras sjukvårdsförsäkring!!! Två helt skilda saker.

      I Sverige kan du våldta, misshandla, mörda utan större risk, speciellt våldtäkt är mer eller mindre tillåtet……inte ens om någon säger nej, så räknas det som våldtäkt, om man sedan mot förmodan skulle bli dömd, är straffet näst intill obefintligt……

      Sedan att det tog 15 min för en brottsling innan hen dog av giftet i USA, det är beklagligt, men hen som gjort brottet hade sitt val när hen valde att göra brottet, brottsoffret fick inte det valet,!!!

      Nä, håller med Carola fullt ut, och att du sedan tar upp att du börjar fundera på varför hon blev lämnad, så lågt, säger väldigt mycket om dig som person!

  6. Anki

    Jag håller med dig Carola! Varför heter det att de döms till livstid när de sedan kommer ut efter att bara ha suttit drygt hälften av tiden?
    Kramar från Såneland

    1. Rut

      Då borde de isåfall ta bort benämningen livstid, för det existerar inte.

      Och sätta in i domen, 6 år fängelse 3 år arbetsprövning, om det nu är vad som sker, att man kommer ut efter 1/3 av tiden för att lära sig att komma in i samhället igen, men då är det ju fel att skriva 9 års fängelse, för man sitter inte ens den korta tiden……

  7. My

    Sverige har generellt alldeles för låg straffskala och utifrån denna skala döms alldeles för många på den lägre graden. Men däremot är det bra att det lönar sig att sköta sig i fängelset, det blir en morot för de som faktiskt vill sona sina straff och förändra sina liv. Så fram för hårdare straff men behåll möjligheten att skötsamhet ska löna sig.

    1. Rut

      De som sköter sig kunde få fredagsmys med film och popcorn på fredagarna, de andra får sitta utan …….

      Men har man fått ett straff så har man, ens handling har inte varit mindre för att man sköter sig i fängelset!

  8. Anna A

    Håller med Carola helt!
    Skulle tycka likadant om det gällde en släkting, för har man som Kapten Klänning begått en massa vedervärdiga brott så kan man gått sitta inlåst LÄÄÄÄNGE. I hans fall är det extra vidrigt eftersom han satt i den position han gjorde.

  9. Monica

    Jag har själv blivit drabbad av våld och det känns som ett hån mot en när den dömde släpps ”fri” med övervakning efter kortare tid. Låt de dömda sitta hela straffets längd och därefter slussas ut i samhället igen. Men ärligt tycker jag att det finns de som faktiskt aldrig borde få komma ut igen.

  10. Katarina

    Sätt er in i de familjer som blivit drabbade av den dömdes gärning. De får leva med det resten av livet, är väl inte mer än rätt att den dömde oxå får göra det. Varför skona o tycka synd om de som medvetet bryter lagen. Förstår inte ert resonemang. Jag håller med Carola till 100%. Sverige är alldeles för mesigt och för mycket daltande……

  11. Micha

    Tror du skulle tycka annurlunda om någon nära anhörig till dig skulle straffas, men folk som inte har anhöriga som fått straff har svårt att sätta sig in i situationen. Man kan jämföra det med att man blir sjuk och läkaren säger att man ska vara sjukskriven 2 år men efter ett år bedömer läkaren dig till fullt frisk och kapabel till att börja jobba måste du då vara hemma ett år till? Att få ett straff handlar inte bara om att ”straffas” utan att välja en icke kriminell livsstil. Målet med straff är ju att personen ska förstå att den gjort fel och inte vilja göra om det.

    1. Anna W

      Det där var väl ändå en usel jämförelse, att likställa någon som är sjukskriven med någon som har mördat, våldtagit, sexuellt utnyttjat någon annan, etc… Det är väl ändå en radikal skillnad!! En som är sjukskriven är väl oftast villig att komma tillbaka i sysselsättning igen (nej inte alla, jag vet, men de flesta) och har, framförallt, inte orsakat ”straffet” själv!
      Anser också att ett straff är ett straff. Anser att det, vid grövre brott åtminstone, inte borde finnas ngt som heter ”villkorlig frigivning”, samt att livstid bör vara livstid. Punkt.

  12. Linda

    Vilken rättssyn har du?

    Särskilda straffpåföljder och villkorlig frigivning för fd polismästare/sexbrottslingar?

    Livstid/600 år tror du det gör dömda till bättre människor?

    Forskning visar att efter 6 år i fängelse har straffet förlorat sin ”funktion”. Man blir inte en bättre människa av att sitta länge i fängelse. Tvärtom.

    USA är ett bra exempel på att långa straff inte sänker brottsligheten. Så även i Sverige.

    Är du för dödsstraff också?

    Hälsningar
    Linda Hammarström mamma till 8 i Enköping

  13. Lina

    En enkel googling skulle kunna ge svaret på din fråga. Man avtjänar HELA straffet, men inte hela straffet i fängelse. Sista delen av straffet, om man har skött sig i fängelset, avtjänas i form av exv. villkorlig dom. Skulle kunna tänka mig att det tillhör utslussning och anpassning till samhället igen. Tanken med fängelse är inte bara att man ska låsa in folk för resten av livet, tanken är också att förändra människor och få dem att komma ut i samhället som människor som inte begår nya brott.

  14. Annelie

    Håller fullständigt med dig,,, in med HÅRDARE straff i Sverige.

    Jag blir lite full i skratt när jag läser din blogg,, du är såå ärlig och rak.. *sånt gillas*

    Ha en underbar fortsättning på vecká.. // Annelie

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting