Allmänt

Slarvar

Om jag skriver det här så kanske ni håller koll och skäller på mig när ( inte om, hehe) jag missköter mig?

Från och med i morgon, måndag så börjar jag mitt nya liv 🙂

Jag har slarvat nåt så vansinnigt med både mat och sömn, av olika anledningar, väldigt länge nu, och nu är jag less. På mig själv den här gången, som omväxling;)

Sömnen är som den är, det är svårt att bara sluta ligga vaken och inte kunna somna, även om jag önskar att jag kunde. Det vore extremt skönt att få lägga huvudet på kudden och somna, i stället för att lägga huvudet på kudden och så börjar det mala..och mala..och mala…gahhh. Ibland tänker jag att det är en himla tur att jag inte är så glad i alkohol, för det hade varit en quickfix att somna…och vips vore man inne i en skitdålig cirkel, och den hade säkert varit svår att bryta, så jag fortsätter med mitt minimala intag av alkohol, och då enbart i goda vänners sällskap , ni behöver inte oroa er:)

Men nog önskar jag att man kunde stänga av tankarna allt.

Nu har jag nog alltid varit så att jag legat och funderat, analyserat dagen och klurat på morgondagen innan jag somnat , så det har väl bara förstärkts ”lite”.

Så sömnen får lov att vara som den är. Jag är ju dessutom en kväll och nattmänniska så jag har väldigt svårt att komma i säng dessutom, och för den delen så blir det bara ännu fler timmar att ligga vaken då;)

Men maten kan jag styra! Och det börjar jag med i morgon.

Tränar som vanligt såklart 🙂 men stilar till käket.

Så nu har jag sagt det, och nu måste jag antingen ljuga, undanhålla sanningen eller försköna den om jag äter massa skit, eller så äter jag helt enkelt ordentligt. Jag brukar ju inte frisera sanningen så jag kör på att sköta kosten 🙂

Jag önskar att man kunde äta ett piller om dagen så fick man i sig allt man behövde, och så kunde man dricka kaffe resten av tiden:) ( Lite som Uppfinnar-Jockes piller ni vet) Jag tycker att mat är skittråkigt nämligen. Fy farao vad tid man skulle spara!

Och disk 😉

Jo det kan vara lite kul att äta på restaurang, men det är framför allt det trevliga sällskapet som man i regel är där med som lockar mer än maten, helt sanningsenligt. Mat är ett nödvändigt ont helt enkelt.

Min mormor var kokerska, och min mamma är superduktig på att laga god mat, syrran har talanger hon med, men jag …jag tycker det är tråkigare än att titta på färg som torkar att både äta och laga mat.

Ja, jag vet att jag är trist. Ge mig en kock 🙂 Som lagar nyttig näringsrik mat. …;)

 

Vet ni, idag har jag inte gjort ett dugg. Sov länge, dock inte så länge att barnen var tvungna att gå in till grannen och äta frukost.?

Lovelia berättade för mig att de minsann ätit frukost inne hos grannarna mitt emot..och jag fattar liksom inte hur det gick till, men anar att de såg hungriga ut, de brukar tycka att det är så kul att äta hos andra, men jag lovar – de får mat hemma 🙂

Jamie klädde på sig jacka och stövlar och gick ut…enbart blöja för övrigt..så han åkte ju in igen, nog för att det töar och är plusgrader, men nån måtta får det vara ändå..

Jag har gjort klart uppdragen som ska in, och det är ju själva den att det då inte går att bifoga filer..de gjorde en driftsuppdatering på portalen i fredags och sen dess funkar det visst inte som det ska, det var likadant förra gången, så nu har jag mailat lärarna och talat om att jag är klar, i tid, men att de får hitta på nåt sätt så de kan få ta del av det åxå…

Jag antar att det löser sig i morgon, för Jenny som åxå pluggar där hade samma problem. Surt att inte få bli av med det bara.

Jo en sväng till affären blev det ju, för toapappret var slut…och det går ju inte. Detta toapapper alltså. Jag handlar hem stora paket, alltid Serlas, möjligen Icas egna eller om det är extrapris på något annat. Köper aldrig de billiga för de är ju inte billiga bara lite papper på rullen, kikar alltid på kilopriset 🙂 Serlas är bäst, så är det bara. Och det står en stor påse med rullar invid toan i flera dagar, för att plötsligt vara totalt slut? Jaja, vi bor ju nära en affär så det är sällan det blir riktig panik ,men det händer. Idag hade jag tänkt att inte sticka näsan utanför dörren, men det fick ju bli ändring.

 

Corrinda har spelat basket hela helgen, idag var mina föräldrar där och kikade på henne, och det tycker hon är kul.

Sen stannade hon kvar och såg när deras tränare spelade match, så hon var borta mest hela dagen. Igår var hon i Stockholm och spelade RM. Det är väldigt mycket basket, men hon tycker det är roligt 🙂

De andra småtrollen har kollat på Tv. Det har varit Avatar weekend på nån barnkanal, och det är en favorit, så de har fått sitta där, med lite avbrott då de gått ut och lekt.

 

I morgon är det måndag igen.

Visst är det två veckor kvar innan det är sportlov va?  Jag fick för mig att det var bara en, men jag har ändrat mig och tror nu att det är två 🙂 Men tiden går så fort så snart är vi där.

Veckan som kommer är precis som alla andra veckor fullbokad, med både det ena och det andra. Barnen är sällan hemma allihop samtidigt, och det är lite som ett hotell med svängdörrar;)

Eller som systembolaget innan storhelgerna : En ut – en in 😉

Corrinda ska till tandläkaren på fredag, ett info samtal inför tandställningen som väl kommer på plats rätt snart efter det besöket om jag minns rätt hur de planerade. Även Novalie ska till tandläkaren snart, jag bokade om hennes tid, och jag är nästan säker på att det är den 6/2 hon ska dit igen…men måste kolla…det var 6 januari hon skulle dit förresten…nä, skit jag vet inte vilken dag det var? Och för den delen sa Corrinda att hon skulle dit på Alla hjärtans dag, och den är ju NTE på fredag? Nä fasen åxå, nu måste jag gå och kika i almanackan hur det är med de här tiderna så rätt unge kommer på rätt tid 😉

 

Alla Hjärtans dag förresten…:)

Vill ni ha en sida med alldeles fantastiskt fina smycken??

Kika då in på The Jewelry.se

Jag fick en alldeles makalös present därifrån :

IMG_9904

De tyckte att jag behövde lite tur i livet, och skickade så fina armband med hästskor, for luck ♥ Tusen tack!!

IMG_9905

 

De är jättejättefina!

Det finns massa annat tjusigt där med, den här kanske till Alla hjärtans dag:

29234-fb195928ee2c461c83b10d81714be5f2

Så himla söt:)

The Jewelry.se 

 

Nej, nu är filmen jag slökikat på slut, Da Vincikoden, så det är väl dags att hoppa i säng och ligga och vrida sig lite.

Jamie har tydligen bestämt sig för att sova permanent i min säng, efter att en tid ha velat sova vissa nätter i sin spjälis och vissa hos mig. Det är väl helt okey, väldigt mysigt såklart, men när man vaknar av att han slänger ett tungt ben över ryggen på mig, eller drar och sliter i täcket för att få mest…fast han ju har ett eget..eller sträcker ut en arm över mig mot mitt sängbord och ynkar efter vällingflaskan som jag ställer där….då kunde han lika gärna ligga i sin säng , för då är han mest besvärlig..;)

Men när han sovandes kryper så nära han bara kan och lägger den lilla armen om mig, och viskar ” mammaaaaa” då smälter man ju ♥

Sov så gott, natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Sofia

    Jag har också lite svårt att somna på kvällarna men man behöver ju verkligen sömn under småbarnslivet…min lösning blev ljudbok! Har aldrig somnat så snabbt som när jag lyssnar på det. Enkelt att ha i mobilen som ”alltid” är med ändå, och man kan ju lyssna när man gör massa andra tråkiga grejer också :-). Det finns också massa bra radioprogram på SR att lyssna på. Eller varför inte träna på avslappning och lyssna på ett sådant ”instruktionsavsnitt”? TESTA!

  2. Anna T

    Är liksom du en natt människa som kan ligga å älta, fundera å planera, men numera när det snurrar till sig och jag inte kommer till ro, kör jag mitt mantra tyst för mig själv…här och nu, här och nu….de är så himla tradigt att jag somnar efter en stund ;-))

  3. Monika Eriksson

    Beställ toapapper via Tvättex.se de kör hem hela balar och har sen koll på när man behöver ha nytt, då de ringer upp och stämmer av. Köper även tvättmedel, sköljmedel diskmaskinsmedel allrent schampo tvål mm allt körs hem och man betalar via faktura. Går även att delbetala. Superbra! Allergitestat och miljömärkt. Stora hinkar/dunkar som räcker länge.

  4. Svandis Ros

    Och då sätter jag lite press på dig….

    Under denna vecka får du uppdrag av mig.

    Du MÅSTE bildbomba oss med bilder av din middag o middagslagning 🙂

    Lycka till!

  5. Eva

    skullle vara ”som gör att man slipper laga och äta mat”, ibland har man lite för bråttom när man skickar iväg inlägg.

  6. Eva

    Håller med dig till 100% när det gäller mat och matlagning, väntar bara på att nån ska komma på ett piller som slipper laga och äta mat.

  7. Neta

    Du vet väl att Serlas toapapper är billigast på Rusta, 18-p tror jag det är för 70 kr nånting. Köper alltid det o alltid där. Billigare än CG till o med.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting