AllmäntAllvar

1år nu…A.. Vin Diesel och mat :)

Börjar med det tråkiga. Det är liksom oundvikligt, eftersom jag är som jag är och hänger upp mig på saker, måhända småsaker i andras ögon men hos mig fastnar gärna episoder, dagar och tillfällen i hjärnans hårddisk.

Idag är det ett år sen jag blev lämnad ensam.

I ett år har jag , förutom att försöka hantera min egen smärta, roddat runt min fina familj på nio barn alldeles själv.

Nej, jag har inte haft hjälp, mer än ekonomiskt från honom och det tackar jag för. Men på alla andra plan har jag varit själv.

Jag har fixat födelsedagar, student, utflygandet av min första unge ur boet, 18-årsdag, semester, högtider osv ensam. Jag ljuger om jag säger att det är en piece of cake, för det svider i själen och värker i hjärtat att göra allt det ensam. Men jag har gjort det. Jag har iofs inte haft nåt val, men jag har gjort det bästa jag kunnat med de medel jag haft, och jag vet att jag inte har kunnat göra något annorlunda. Jag har alltid, i alla år varit väldigt mycket ensam med barnen, men det har ändå varit på ett annat vis.

Och för att klargöra – det är inte jobbigt att ta hand om nio barn ensam. Hade det varit 29 barn hade det funkat utmärkt det med. Det jobbigaste är att inte kunna dela glädje och sorg med den enda personen i hela världen som borde känna på samma vis för barnen , att bli sviken, och att inte få svar. DET är jobbigt. För jävla skitjobbigt faktiskt.

Jag är ändå så lyckligt lottad att jag har mina föräldrar och min syster nära, och alla mina fina fantastiska vänner, både IRL och här på nätet ♥  Tack ♥

 

De här underbara ungarna gör livet värt att leva, och jag älskar dem till månen och tillbaka, varenda en, oavsett vad de gör, eller hur osams vi är mellan varven ♥

IMG_2008

 

Och eftersom jag varit lite extra deppig idag så tog jag med de tre minsta trollen till Friskis, jag hade ingen som ville barnvakta, och ungarna älskar ju att få hänga med, men de springer runt och stökar….Jag vet inte vad det är med småkillar, men de är då helt annorlunda är vad mina småtjejer har varit? De här två går ju knappt ha att ha i möblerade, (eller ommöblerade för den delen,) rum! Jordan har lugnat ner sig betydligt men Jamie har bara börjat, haha…;)

Hur som helst så satt Jordan och kikade på film, medan Lovelia och Jamie mest stod och hängde utanför fönstret och kikade in på oss.

HIT pass, och med träningsvärk från igår var det inte alls kul i början, men sen så. Det är härligt att få lyfta tunga vikter och göra många armhävningar när man är deppig, för då glömmer man bort det för några minuter iaf 🙂

Och maten.. Jag ÄTER, jag lovar! Jag äter dessutom helt okey mat, flera gånger om dagen, men jag har börjat, för säkert ett år sen eller så, att balla ur, och äter mer och mer kakor, mer och mer cola, mer och mer pasta, ris och sånt. Och det syns på flobbet runt midjan, och på rumpan, låren och överarmarna. Nej, jag är inte tjock, och jag ligger alldeles där jag får i BMI, men jag vill se ut på ett annat vis 🙂

Jag vill ha mer muskler, som syns, och jag vill inte att det ska hänga ut flobb över linningen på jeansen. Inte heller vill jag att det ska dallra ( så mkt, lite är väl oundvikligt, hehe) om rumpan när man springer, eller att gäddhänget ska fladdra när man vispar grädde för hand 😉

Därför ska jag stila till maten, och se vad som händer. Jag är och har alltid varit , väldigt inspirerad av Olga Rönnberg, och det är mkt hennes förtjänst att jag fick arslet ur vagnen och började träna ordentligt när Jordan var bebis 🙂

Jag är inte i närheten av att ha hennes disciplin, och jag strävar inte efter att bli perfekt, men lite bättre kan man alltid bli, eller hur 😉

Mat är viktigt , alltid, men extra viktigt när man tränar så ofta och tungt som jag ändå gör, det vet jag. Så jag äter. Det är tråkigt, men jag äter. Barnen får mat de åxå:)

 

Vin Diesel då….Jomen han är ju på tv nu 🙂

Gahhh, älskar!!  Chronicles of Riddick är det idag, och det är ju en fantastisk film om man gillar Vin i tight linne med svettiga skitiga muskler 😉 Han är så cool.

 

Och så A slutligen??

 

Namn Uppdrag 1
Kurs Administration 2
Studerande Carola Wetterholm
Inlämnad söndag 2014-02-02 kl 16:51
Rättad tisdag 2014-02-04 kl 18:47
Rättad av Kerstin Wirén Tenggren
Omdöme A

 

Jodå 🙂 Jag är stolt som en tupp. Jag har aldrig i hela mitt liv fått ett A nämligen, mkt beroende på att det betygssystemet inte fanns när jag gick i skolan, men ändå 😉

Nej, jag fick ingen femma, heller, som var det högsta man kunde få back in the old days 😉 så jag tänker vara stolt och glad över mitt A. Och jäklar vad jag måste jobba vidare nu….Pressen ökade med typ 100% 🙂 Det här är ju första uppdraget av tre, och sen en examination på det…sen betyg.

När jag gick i grundskolan, så gick jag med en klass där mer eller mindre var väldigt duktiga. Jag är en medelmåtta, som alltid haft svårt för matte, och allt som innebär att räkna på nåt vis, siffror är inte min grej…så fysik och kemi funkade inte heller…formler och ekvationer…hu. Lägg till det att jag är blyg, och var extremt blyg och tyst i skolan och inte sa mer än det jag absolut måste på lektionerna så inser alla att det inte blir så värst bra betyg. Jag fick så ofta tillsägelsen att : OM du bara pratar lite mer, räcker upp handen och visar vad du kan, så får du en femma, men nu blir det bara en fyra, eller trea..

Ha, nu behövde jag inte vare sig prata eller räcka upp handen 😉

Men allvarligt, det är inte så att man är tyst och blyg för att man vill det , och att då få sämre betyg för det…nja. Jag tror skolan blivit bättre på det där med åren, iaf tycker jag att mina barn blivit sedda för den de är:)

När jag sen började gymnasiet så gick jag med en klass skoltrötta tjejer som hellre var ute och söp på helgerna än gjorde läxor, och då behövde jag inte göra många knop för att få höga betyg, så nog skiljer det allt. Går man i en klass med enbart ambitiösa elever är det svårare att vara bäst..

 

Jaja, jag gillar ju det här ämnet, Administration. Det är roligt 🙂

Återstår att se hur det gick i Personaladministrationen … det var ju strul med portalen så det gick inte att skicka in sina färdiga uppdrag, men till sist kom supporten på att man kunde byta …så från min Safari till Chrome och det funkade. Jenny bytte till Explorer från nåt annat så det var ju synd att de inte kunde informera om att man kunde prova med det, en liten rad på inloggningssidan hade ju räckt så hade vi inte behövt stissa upp oss  så. Men nu är det inlämnat äntligen 🙂

Jag tror att Jenny och jag måste fira med en semla på Fikea i morgon 😉 Hur jag nu ska få in den i mitt strikta matschema ;)?

Kolhydrater, fett, socker och…..hm men vänta nu?? Mandel är ju nyttigt, alltså är mandelmassa det med;) ( jag blundar för att det är typ bara socker i det….)

Haha, nä jag kanske bara dricker kaffe. Vi får se.

 

Ungarna skulle till kompisar i morgon efter skolan, de var alla tre tjejerna hos samma familj i måndags, det är perfekt när det finns fler syskon på båda håll, det brukar bli superbra när de leker alla tillsammans, och det skulle visst upprepas.

Inte mig emot, det är härligt med vänner 🙂 och att de finns på nära håll underlättar ju bara. Jordan går till granngossen mitt emot varje dag när de kommer från dagis. En dag var han supersur för att mamman i familjen inte ville leka med honom när killarna var på dagis…hm..;) Jag försökte tala om för honom att mammor kanske vill slippa andras småkillar när de har en sekund i ensamhet från sina egna, men det gick han inte med på 😉 Alla vill ju leka med Jordan.

Idag när vi gick upp för trappan på Friskis så berättade han om när han var den första människan på jorden….

Bara så att ni vet, först skapade Gud jorden, och sen skapade han Jordan 😉 och sen kom alla andra….haha.

 

Och här är min middag 🙂

IMG_9993

 

Och nu ska jag äta hallon och kvarg 🙂

Sen sova!

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Marre

    Läser din blogg och blir förbannad! Hur i hela friden finns det ingen förståelse för barnen vilka sår bär inte dom med sig av det här? År det så man gör bara sviker. Ofattbart för mig.
    Härda ut det finns någon som är bättre för dig! Comes around goes around! Du är en framgångsrik person som klarar det här! kram.

  2. Lotta m nio

    GRATTIS till ett toppbetyg!!!
    Själv har jag planer på att börja läsa…typ detsamma som du nästan 😉
    Är dock livrädd för att ställa in mig på plugg och sedan inte komma in…hm… 😉

    Nu har jag ju umgåtts nära med Mirka hela helgen…jag hoppas så att jag får chansen att träffa dig också snart =)

    KramKram o ha så skoj i helgen som kommer =)

    Carola : du kommer säkert in, och kul är det att plugga!! Jag kan fortsätta några år till:)
    Jag vill åxå träffas!! Vi får fixa nåt helt enkelt 🙂

  3. Lisbeth

    Så taskigt att lämna dej och barnen. Hoppas att han också har barnen emellanåt hela veckor så du får andas ut även om barnen är det bästa man har så kan det behövas en andningspaus lite då och då. Jag blev själv lämnad med två barn och tyckte det var tuft. Men det är inget jämfört med dej. kram.

  4. Karin

    Styrkekram till dig! Shit, vilket tufft liv du verkar leva. Tur att du får så mkt kärlek o energi från dina barn. Jag har inte läst din blogg så länge men jag trodde du blev lämnad strax före jul, inte ett helt år sedan. Har han inte träffat sina barn på ett år?!

  5. Lena

    Även om du tränar mycket/ofta så kanske det är ”fel” typ av träning just om du vill bygga muskler… Alla typer av ”bodypump ” eller liknande etc har det ju diskuterats hur bra resultat det ger …ofta är det för många repetitioner vilket leder till att man inte kan köra tillräckligt hårt utan får ta lägre vikter…Googla lite och fundera på hur du tränar

    Carola: Nejdå, träningen är super, jag menar inte värstingmuskler, utan de jag har , fast inte gömda under flobb 😉

  6. Linda m5

    Läser din blogg varje dag och jag vill bara tala om att jag tycker att du är en otroligt stark och modig kvinna. Du skriver så rakt och roligt, blandar allvar och ironi i en skön mix. Du är verkligen duktig att formulera dig i skrift. Grattis till ditt A och jag är säker på att du kommer att plocka hem fler!
    Kram

  7. Mormor

    De som det är synd om är dina fina barn , som säkert saknar sin pappa , jag vet att vara ensamstående är inte lätt , men man är ju mamma , men tyvärr kan man inte vara pappa med , du är stark lycka till du är stark

  8. birgitta bengtsson

    HEJ CAROLA!
    LÄSER DIN BLOGG OCH TYCKER DET ÄR ROLIGT. DU ÄR JÄTTESTARK SOM KLARAR AV ALLT DETTA OCH DESSUTOM VILKA BETYG DU FÅR. EN STOR GULDSTJÄRNA TILL DIG!
    Jag förstår inte en sak bara varför vill han inte träffa sina barn det är ju obegripligt?
    HUR BLIR DET MED VÅRDNADEN SEN ÄR DET DU SOM ENSAM FÅR DEN ELLER?
    KRAM TILL DIG OCH DIN FAMILJ

  9. Svandis Ros

    Fan vad du är duktig!

    Bra mat, tränar, pluggar och får bra betyg (att få godkänt tycker jag räcker som mål) och allt detta i motvind.

    Jag förstår att det svider, att det är ett år sen han gick ut. Det var ju inte så resan började, att du skulle ensam ta hand om hem och barn och inte kunna dela glädje och sorg med honom. Jag tycker det är så sorgligt att han valde att ta detta steg och det är klart man undrar varför!?

    Du ser ju bra ut, du är ingen gnällspik som inte klarar dig själv och fokuserar på fina naglar… men det kanske är det han saknade? Fast då är han ju jävligt ytlig! Fina naglar och riktig kvinna går liksom inte ihop – då hade han fått fixa merparten själv i hemmet.

    Nej, jag förstår mig inte på män… jag tror inte heller att de förstår sig på sig själva :/

    Önskar dig all lycka och fortsätter följa din vardag.

    KRAM

      1. Rut

        Ja, varför kärleken tar slut är ytterst individuellt, MEN har man nio barn tillsammans, pratar man väl med varandra, och ivarjefall försöker att reda upp saker och ting….??? Inte bara sticker? Ytterst märkligt!

        Kärleken kan ta slut, men överge sina barn…….., nä, den biten kan jag inte förstå!

        1. Cattis

          Jag tycker att man ska prata med varandra precis lika mycket oavsett antal barn, varje barn är en individ med 100% behov av båda föräldrar så jag förstår inte vissas åsikter om olika behov utifrån olika antal barn i familjen. Det praktiska blir ju ändå sekundärt även även detta är livsviktigt. Först och främst behöver barnen sin mamma OCH pappa.

  10. Anna

    Grattis till A! Fattar inte hur grym du är. Plugga o ha barnen hemma… jag klarar knappt av tvätten samtidigt som baren är runt mig.

    Vill också ge dig lite styrka!
    Förresten semlan är du värd. Kalorierna lär du ju bränna fort.
    (Bara att kompensera med en morot som efterrätt! Ha, ha, ha…)

  11. Viktoria

    Om ett år från nu så kommer det att kännas lättare. Mycket kanske är annorlunda, eller inte, men sorgen över brytningen kommer att vara lättare att bära.
    Det är åtminstone vad hjärnan säger mig även om det inte alls känns så i hjärtat när man är mitt i det. Om ett år får vi se var vi är i livet 😉

    Grattis till ditt A. Starkt jobbat!

  12. Lene

    För det första, du är en super imponerande kvinna!

    Sedan reagerar jag på hur man kan göra en betygsbedömning utifrån hur mycke ett barn vågar göra sig synlig och hörd på lektionerna. Detta har alla mina barn även i nutid fått erfara. Dom har verkligen inte svårt att lära sig och har kunnat på ypperligt sätt uppvisat det. Jag blir så besviken på att man inte kan respektera dom som dom är. Om du bara vågar lite mer så höjer du betyget, det är kanske så att vissa människor faktiskt är mer reserverade i sin personlighet. Då handlar det om att göra en personlighetsbedömning och inte kunskapsbedömning.

    Revansch Carola!

    1. Rut

      Håller med, samma här, jag var väldigt tyst i skolan….vilket resulterade i lägre betyg. Med dottern är det likadant, på vareviga utvecklingssamtal tjatas det om att hon ska räcka upp handen mer, tala högre och bara med i diskussionerna i klassrummet, och ta för sig. Hon respekteras inte för den hon är, att hon inte pratar i klassrummet, resulterar i sämre betyg, hon har alltid toppen bra poäng på alla prov…..men det räcker inte…… Trist att det fortfarande är så här!

  13. pia

    Stort grattis till ditt välförtjänta A =) Unna dig en riktig go semla på Fikea i dag, vill du inte ha grädden så finns det ju alltid någon som är förtjänt att få den i nyllet. Om det inte nu går i verkligheten så tänk tanken 😉 Önskar dig en fin dag, kram till dig o barnen

  14. Pinglan

    Stort grattis till ditt A!

    Kan inte ens föreställa mig hur tufft det är att bli lämnad. Jag har mina aningar och då får jag nästan panik när jag tänker på det. Du har fixat ett år vilket borde vara det tuffaste i hela processen, med tiden kommer det bli lättare för dig/er hoppas jag. Du är stark och en fantastisk mamma till era barn.
    Kram!

  15. Annelie

    Stort GRATTIS till betyg A! Du är fantastisk med din energi till allt som du har omkring dej! och du det är härligt med vänner kram

  16. Anki

    Stort Grattis till ditt A! Bra jobbat 🙂 Jag är väldigt imponerad av att du fixar allt runt om dig och så då samtigt studera och få såna bra betyg 🙂 Förstår att det mesta är jobbigt när man inte har någon att dela allt som händer med någon. Även om jag oxå kännr mig ensam i vårt förhållande så är den endå att han finns där och sen är det naturligtvis livsnödvändigt med nära vänner som man oxå kan vetilera sina problem med 😉 En varm kram till dig Carola!
    Kramar från Skåneland

  17. Maria

    Bra jobbat Carola. Nu har du fixat det första året ensam och jag tycker du gjort det med bravur! Hatten av för dej!!
    Att du dessutom fixat ett A gör att jag blir otroligt imponerad. Jag har ju själv läst på ”äldre” dar så jag vet att det är inte enkelt och jag hade fullt upp UTAN 9 barn så du är otrolig 🙂
    Njut på Fikea i morgon 😉
    Massor av styrkekramar <3

  18. Neta

    Grattis till A o skickar en styrkekram jag också men du… du ska väl inte tacka för att han ”hjälper dig med pengar” Han betalar väl underhåll x 8 hoppas jag!

    Det är skillnad på killar o tjejer, ska så vara också 😉
    Hoppas ni får en mysig stund på Fikea i morrn 😀

      1. Rut

        Han skulle behöva bidra med lite närvaro också!!!

        Skönt att höra att Han bidrar ekonomiskt ivarjefall, och då HOPPAS jag att det betyder mer än det obligatoriska underhållet….

      2. Karin

        Jag tycker i och för sig att man verkligen visar att man bryr sig genom att försörja fd fru och barn och genom att låta dem bo kvar i det gemensamma hemmet. Det vanligast är nog att båda parter behöver byta bostad, främst av ekonomiska skäl eftersom det är svårt att ha råd att lösa ut någon i storstadsområden iaf.

        1. Tommy

          Han väntar nog bara på rätt tillfälle… Jag känner honom i verkligheten och vet att han förändrats till en elak jävel som bara tänker på sig. Och den nya thaiäcklet som utan att tveka går mellan en snubbe och hans stora familj ? Buddist säger hon att hon är, tvivelsamt. Äckligt är det allt han gör! Fy fan
          Budda får svårt att förlåta . Äckligt.som man föraktar jag honom och som pappa känner jag äckel inför att låta honom ha sina barn

          1. Cattis

            Även om det är så som du skriver så bör du nog lämna detta utanför Carolas blogg för det gynnar knappast henne om han hävdar förtal på hennes blogg, tänk på barnen åtminstone.
            Thaiäcklet är ett oerhört nedsättande uttryck,även thailändare är enskilda individer och ska ej buntas ihop i fördomsfulla ordalag. För att denna kvinna nu är som hon är innebär knappast att alla andra thailändare och buddhister är på samma sätt.
            Får hoppas att barnens pappa vaknar upp ur sin egoistiska bubbla och tar sitt fulla ansvar för barnen.

        2. Agnes

          Det visar inte att han bryr sig…..att ”låta” dem bo kvar….. Det är det minsta man kan begära i en sådan här situation. Det är ju inte så enkelt med så många barn. Själv är jag ensamstående med två barn, vi bor i en tvåa….knappt så jag klarar det ekonomiskt, så hade jag haft nio barn hade det varit en omöjlighet för mig att klara av att ta hand om mina barn ensam.

  19. Magdalena Mattsson

    Stort grattis till betyg A, fick själv samma känsla när jag lämnade in ett arbete i psykiatri i höstas man blir bra stolt då:-) DU CAROLA ! Jag vet att de här kommer du fixa. Stor KRAM<3 på dig å de dina/Magdalena

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting