Allmänt

Trött!

Jag känner igen den här tröttheten! Samma visa varenda vinter, det går bra framåt januari februari, men där nånstans slår det till, och jag blir som tömd på all energi. Jag behöver vår  nu:)

Det regnade i morse, bra det, men det lär ju inte vara slutet på vintern för det, och det är bara till att gäspa sig igenom några månader till.

I går kväll somnade jag direkt när jag lade mig, halleluja! Men då vaknade jag 45 minter senare och var så kissnödig…men bah:(

Det var bara till att kliva upp, och sen var jag pigg, haha. Så då låg jag och vände och vred mig. Dessutom på fel sida i sängen, för Jamie hade lagt beslag på min kudde och mitt täcke, han låg där och sov som en söt liten gris, och jag hade inte hjärta att flytta på honom, big misstanke skulle det visa sig…Jag tog i stället och kröp ner på den andra sidan, och när jag sen efter tusen vänd och vrid äntligen slumrade till och Jamie vaknade och gnällde…och inte ville ha sin välling..? Nähä, vad är det då som är fel?

Jahaaaa, du har tagit av dig blöjan och kissat ner hela min säng? Charmigt. Väldigt. INTE.

Hade jag flyttat på honom hade jag ju sett att han var utan blöja…där fick  man för att man var snäll.

Mitt i sängen var det nu smäcksurt, och jag var allt annat än glad, och gormade på honom medan jag drog på ny blöja och slängde över honom i spjälisen. Av med lakanet, och slängde över en handduk och sen fick det vara, det går ju inte att göra så mkt mitt i natten med en dubbel bäddmadrass…Fan.

Sen var det inte helt lätt att somna, men till sist fick jag några timmars halvkass sömn iaf. Jamie vaknade sju när klockan ringde och jag morrade åt honom att somna om, och det gjorde han 🙂

Nu har jag problem hur jag ska göra med bäddmadrassen, jag  får inte rum med den i badkaret, hade det varit varmt ute hade jag kunnat köra trädgårdsslangen, men nu? Jag har sprayat med ättikalösning och den luktar inget, men står på tork nu..få se hur den hämtar sig 😉

Jäkla unge! Han ska få silvertejp runt blöjan igen, för det är ett jäkla ta av hela tiden. Han gillar att springa runt nakenfis, och han håller sig länge, men sen det där sista steget har han inte riktig koll på.

 

Vi var på musiklek idag, och det gillar han ju. Sen blev det ju en lunch på Ikea med Jenny, men ingen semla:)

Inte för mig, men Jordan och Jamie delade på en:

IMG_9994

Ha, det går ju inte an att påbörja en uppryckning av kosten på måndag och fuska på onsdag redan, så jag siktar på helgen i stället, då är det Stockholm med Loppis alla Vipbloggare, och det ska bli så kul 🙂

Vi kommer stanna kvar över natten och jag ser redan fram emot hotellfrukosten. Jo allt dessförinnan åxå såklart …! Speciellt sällskapet ♥

Janelle kommer hem och barnvaktar, hon längtar efter sina syskon och hennes egna ord är ”Det kommer bli asmysigt!” Hon var ju barnvakt när jag och syrran var i Göteborg på Robbie Williams i somras, och det var ju flera nätter, fre-sön, och det hade gått bara bra. De har ju en otrolig koll alla syskon på hur allt funkar, och hjälps åt, även om de inte tänker på det ♥

Även på fredag hjälper hon mig, kommer ner på stan och går en sväng med småkillarna medan jag och Corrinda är hos tandläkaren och får info inför den där tandställningen. Det är ju lite roligt, men jag har inga problem att ta emot info när småbarnen är med, jag har full koll på vad som sägs även om jag även har full koll på vad de små håller på med, MEN folk i allmänhet verkar ha otroligt svårt att ge info när de utsätts för störningsmomentet ”mindre barn” 😉

Jag kan tycka att iaf lärare i skolan borde ha samma simultankapacitet som mig, men det ska man inte vara säker på..

De lärare som barnen har nu har inga problem  med att de små barnen är med, ingen av dem, men jag har varit med om annat.

Jaja, det är skönt för de små att slippa haka på, så när det specifikt bes om att de inte ska vara med så visst, men jag tycker nog kanske inte att det är upp till andra att bestämma om jag ska ha barnen med eller inte. Så länge jag kan tillgodogöra mig infon så är väl det ändå mitt beslut?

Nåväl Janelle ska ändå hit och äta middag sen, och jag mutar henne med en lunch efteråt som tack för hjälpen:)

Kanske hinner vi en liten sväng på stan vi med? Det är inte så värst ofta jag är där och de hinner liksom möblera om butikerna så jag knappt hittar…närrå, så illa är det inte, bara nästan 😉

 

Det drar ihop sig till utvecklingssamtal åxå !

Sju stycken , kanske åtta:) Lika spännande varje gång. Jo det är det, för de utvecklas ju olika allihopa, och de är ju egna små individer. Tid för Corrindas är bokad, återstår de andras, men det brukar inte vara några problem.

 

Min tanke var att åka och handla direkt efter Ikea, men Jamie var så trött så han fick åka hem och sova en stund i stället, och jag somnade en stund på soffan jag med, den timmen räddade resten av dagen, helt klart 🙂 Man ska inte underskatta en powernap.

Corrinda följde med mig efter maten i stället, och Robban gick och lade sin lillebror, och övriga duschade. På Coop gjorde jag värsta fyndet, en snösläde för 74,50kr 🙂

75% rea gör inte ont. Jag har en, men med två kommer det gå dubbelt så fort att skotta snö för jag kommer såklart se till så jag får sällskap i snöröjningen 🙂

 

Ingen träning idag, vi var reserv men blev inbokade, och bokade av 🙂 Syrran jobbade kväll, och jag kände inte för att åka ensam , dessutom har jag träningsvärk lite överallt. Vi står som reserv i morgon med, men då vill jag träna, så vi hoppas det bokas av ordentligt.

I morgon är det absolut tvunget att tvätta, städa och röja. Fy farao så det ser ut här. På riktigt.

Men det är i morgon, för nu ska jag gå och sova 🙂

Natti natti 🙂

♥♥♥♥♥♥♥

 

Kommentarer

  1. Anna

    Godheten och kärleken finns just där, i tillrättavisningen! Tillrättavisningen innehåller så enormt mycket kärlek. Det handlar om att VÅGA var förälder, ta ansvar, visa kärlek, ge beröm o uppmuntran. Men också sätta gränser.

    Till alla: Våga var förälder!

  2. lillys mamma

    ja, du får väl handsy ihop den på han kanske 😛 (skämtar, men sy en bit upp gjorde jag på en som hade knappar ända ner i benet..

  3. Marie Björnram

    Tar Jamie av sig byxblöja också ?? typ up&go
    Annars kanske ha kan ha den på natten
    kram

    Carola De åker av de med….;) Silvertejp is da shit….;)

  4. Sophie

    Gorma på ett barn som tar av sig blöjan, jag hoppas det är ett mycket dåligt skämt. Vilka signaler ger du ditt barn? Hoppas att du tänker till lite.

    Carola: nej jag skämtar inte! Han är två och ett halvt år gammal och han är ytterst klok och vet att han inte ska ta av blöjan, på precis samma vis som han vet att han inte ska kasta mjölkglaset i golvet . Det gör han ibland och då får han skäll för det. Hur sjutton ska de lära sig vad som är rätt och fel om de inte blir tillrättavisade?
    Gör man inte det har man en unge som inte vet vad man får och inte får, bör och inte bör göra … Det kallas uppfostran! Det är något som fler borde tillämpa 😉
    Jag skäller på mina barn när de gör fel, men jag berömmer de när de gör rätt åxå, och jag skäms inte en sekund för det.
    Jag ger dem extremt tydliga signaler som inte kan feltolkas och iom det har jag trygga väluppfostrade barn som vet vad som gäller.
    Läs en psykologibok vettja 😉

    1. Sophie

      Vem vill ligga i kiss och sedan bli tillrättavisad? Det är inte uppfostran, det är förbannat elakt! Jag har läst psykologiböcker då jag undervisar i det. Var rädd om dina barn och försök förstå dem och deras handlingar istället för att ta den allra lättaste och lägsta vägen ut. Att skälla. Vill du att dina barn ska handla utifrån rädsla, det uppnår du med straff. Önskar du inte skapa förståelse utifrån trygghet och kärlek. Jag har själv små barn och aldrig behövt (eller önskat) höja min röst. Tänker du inte på att vem som helst kan läsa det du skriver?

      1. maria

        Sophie: Jag tycker synd om dina barn som helt klart har en mamma som inte visar dem att de är okej med alla sorters känslor, varav ilska är en, du lär dina barn att det är fel och de kommer att känna sig som sämre människor då de blir arga, vilket alla barn blir någon gång då och då.
        Du påstår att du läst psykologi, kanske har du det men då har du inte förstått de du läst.
        Man bör visa sina barn att alla känslor är okej, att lura dem att tro att allt är ett ulligt rosa moln är helt fel.

      2. Majken

        Men hallå? Är Sophie på riktigt? I och för sig blir jag faktiskt inte förvånad. Jobbar på skola och ser elever som har 0 respekt för vare sig lärare eller klasskamrater. Lever rövare och förstår inte vad nej betyder.Inte sällan har dessa barn föräldrar som saknar förmåga att vägleda barnen i rätt och fel. Man är så rädd att vara förälder utan vill istället vara en snäll kompis. Är inte tydliga med när barnen gör fel (eller rätt) utan skall diskutera sig fram till en lösning..Barnen behöver föräldrar som sätter ner foten, ger tydliga och bestämda ramar. Barn behöver inte mjäkiga föräldrar som inte vågar vara tydliga..

          1. Annki

            Heja dig Sophie som står upp för barnen och deras bästa. De kan aldrig få för mycket kärlek. Att höja rösten har aldrig hjälpt och kommer aldrig att hjälpa. Blir beklämd över ditt svar Carola men önskar dig lycka till med dina barn och din barnuppfostran. Men såklart det viktigaste är ju att inte madrassen luktar kiss.

            Carola: Läs du mitt svar till Sophie….och ja, jag ser helst att min madrass inte luktar kiss…gör inte du? Suck..

          2. Carina

            Sophie,du måste skämta,jag har vuxna barn som jag både skällt på,berömt och visat hela känsloregistret för när dom var små,meninte sjutton har dom tagit skada av det,dom är fina trygga personer:-)

    2. Mamma till fyra pojkar

      Verkligen bra svar — heja Carola!
      Jag gillar dig så jag nästan gråter.

      Och Sophie, Vadå aldrig höjt rösten — nu ljuger du så du fiser!
      Och du behöver inte ens förklara, jag tror ändå inte. ;-p

      1. Sophie

        Nej, det är ingen mening att försöka förklara för människor som använder sig av projektion, de kommer ändå aldrig att förstå. Vad hände med godhet och kärlek?

        Carola: Exakt kompis, vad hände ?? Projektion….men allvarligt…du måste skämta…suck

  5. Annica

    Köp madrass skydd på Ikea, kanonbra. Lika plastad frotté som till småbarn finns till dubbelsäng. In i tvätten
    Och går att torktumla. Haft mina minst 2 år och är som nya!

    Du är väldigt bra på skriva!! Lika spännande att läsa när du gjort nytt inlägg.
    Carola: Smart!! Trodde de bara fanns till enkelsängar…och till de har jag några:) Tack för påminnelsen:)

  6. Denise

    Du är ju fantastisk som roddar allt själv. Har du ingen hjälp av pappan alls? Träffar han inte barnen längre???

    Carola: Tack.:) Nej. Ytterst sällan

  7. Loppan

    D vitamin! Lite sent nu, tar nån månad för effekt. I år är första året jag ätit det hela vintern och det är första året jag inte någonsin känner att jag håller på att somna när jag kör hem på em. Det ÄR stor skillnad. Och sjuk har jag inte heller varit på hela vintern, inte ens förkyld!

    Carola: Mmm, påminn mig nästa år!! Låter klokt 🙂

  8. lillys mamma

    en body med tajt ”babytrosa” över är kanon, min dotter tog av sig blöjan på morgonen om de va bajs i den.. och sen hade ja en annan flicka här varannan helg som grävde i bajsblöjan mitt i natten och tom åt.. de funka på dom båda med body och tajt babytrosa, alt pyjamas med dragkedja eller knappar, som man vände bak och fram (dvs knapparna i ryggen) så körde ja när de va kallare.. min dotter valde att bli blöjfri även nattetid vid 2½ så då va de problemet löst av sig själv..

    Carola: Pyjamas bak och fram är kanon, men han har blivit så klurig att han tar sig ut allt…tvångströja nästa kanske 😉

  9. Evelina H

    Men, du kan ju inte skälla ut honom för att han kissar på sig? Eller morra åt honom för att han vaknar av din väckarklocka.. Jag gillar dig men det här kändes inte bra i magen.
    Förstår att du har en tuff sits. Kom ihåg att man alltid kan kontakta Socialtjänsten i sin kommun om man som ensamstående behöver avlastning, man kan t ex få hjälp av ”extraföräldrar”. Det är alla vändor bättre än att du kör slut på dig. Kram från en annan ensamstående

    Carola: jag gormade för att han tagit av sig blöjan! Hade det varit så att han inte haft blöja utan varit blöjfri hade jag inte blivit arg, det är en annan sak. Men han tar alltså av sig blöjan själv.
    Och givetvis får han inte skäll på riktigt när han vaknar av att jag går upp, men när han varit vaken på natten behöver han sova längre än till sju, så då säger jag till honom med bestämd röst att lägga sig ner och sova, och då gör han det :)Jag låter värre än jag är, lovar 🙂

    Ang socialtjänsten så ringer jag hellre till jultomten , och får troligen både mer och snabbare hjälp från honom om jag behöver …:-/ . Soc har ett fokus enbart och det gäller inte mig. De har inte ens frågat hur jag orkar med allt under dessa fåniga möten utan det förutsätts att jag gör det bara. Jag är extremt oviktig i deras ögon och min syn på soc har bara bekräftats och det i negativ mening.

    1. Rut

      Vad tråkigt att dina upplevelser av soc är negativa! ;(

      Jag har positiva erfarenheter…..men det hjälper ju inte dig. Man kan alltid be att få byta handläggare om man vill. Berätta för dem hur du känner, förhoppningsvis lyssnar de, de finns till för att hjälpa….. Hoppas du får anledning att ändra dina åsikter om soc….,

      Carola: Det hoppas jag med ! 🙂

  10. Anna

    Potatismjöl direkt, innan du slänger på handduken, sen dammsuger du bara bort när det är torrt, funkade i alla år när barnen var små, tar med lukten oxå 😉

  11. Neta

    Jag körde bäddmadrasser, sängbottnar, mattor och soffan med ångtvätt efter olyckor av barn och djur. Förbehandlade om det var nr 2 med textilschampo.
    En ångtvätt kan du få på Jula för 2-300 och det blir ju som steriliserat. Inga barn i närheten bara!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting