AllmäntFinest AwardsJamieJordan

Finest Awards 2014

Idag fick jag ett mail med beskedet att jag var en av finalisterna i Finest Awards 🙂

Jag hade absolut inte en aning om att min blogg ens var nominerad, så förvånad är bara förnamnet, men jag är stolt som en tupp, för det är ju rätt fräckt 🙂

Finest för mig är de tuffa balla grisarnas gyttjepöl, och att vara finalist är stort.

Finestawards

 

 

 

Så här ser det ut, mina motståndare känns i ärlighetens namn lite mer ”allvarliga” eller hur jag nu ska säga, med tuffa sjukdomar, och grejer, men vafan, jag kan ju åtminstone bli femma, och det är inte dåligt 🙂

 

 

finalist1

 

Och så grädden på moset när det plingade till i mobilen, och jag fick ett mess från en kär vän som även hon är finalist:

 

finalist2

 

Så det verkar som att jag och Mirka ska på galej snart igen, och hur kul det blir, det beror på ER, kära läsare, för nu är det ju röstfiske big time:) Rösta, rösta, rösta! På oss då ♥

Café Opera minsann….stort för en lantlolla 🙂

http://finest.se/finestawards/ 

Röstningen öppnar vid midnatt och jag har absolut ingen aning om hur det går till, men jag återkommer om det 🙂

 

Förutom att bli finalist 🙂 har jag hämtat på kyrkis, fikat med Helen och Mia, åkt till tandläkaren med Novalie och visat upp hur det ser ut efter att hon drog ut två tänder för ett år sen, och det såg fint ut, sen hem och lägga liten trött Jamie, och lämna honom i Robbans vård och åka och handla mat med tjejligan och Jordan, och sen hem och laga mat.

Tomatsoppa enligt önskemål?? Vi äter aldrig soppa, för barnen gillar det inte säger de, och jag har under åren gjort några försök då och då med olika soppor, men nix, det blir bara massa gnäll. Nu har Novalie pratat om tomatsoppa i flera dagar, med pasta i…så när jag gick förbi Keldas soppor i kyldisken frågade jag om det möjligen var den hon menade? Ja, det var det, och så pastafjärilar i. Sagt och gjort, jag var inte ett dugg sugen på att hitta på något med fläskfilén som ligger i kylen utan gillade färdigmatalternativet skarpt.

Och här måste jag bara tala om att vi inte äter färdigmat speciellt ofta, jag har minsann fått höra att folk tror det…? Att vi omöjligen inte kan orka laga mat från grunden till så många barn..? Jag undrar då om folk är dumma på riktigt, för det tar ju inte direkt nio gånger så lång tid att laga mat från scratch för att man har nio ungar, det går ju nästan lika fort. Ja, skala potatis tar hundra år ,men koka pasta tar ju typ 8 minuter oavsett om det är till en eller tjugo pers? Göra en stek -lika fort, köttfärssås – lika fort…osv.

Jag köper färdiga köttbullar, för ungarna gillar inte mina…själv äter jag hellre jord än sånt skit, det är ju inte gott! men det är nog det enda färdiga jag alltid har hemma om man inte räknar konserver med ravioli(urk) tonfisk, makrill, bönor osv.. Ibland har vi både piroger och pizzor i frysen, men garanterat inte oftare än en två barnsfamilj 🙂

Jag skulle tro att vårt intag av färdigmat är några snäpp under medel. Det förekommer absolut, men det är ett komplement inte en huvudgrej:)

Det var en parantes, men jag blir lite trött på att folk tror konstiga saker …

 

Hur som helst, jag kokade pastan, och värmde soppan, och serverade de i separata kastruller så alla fick ta som de ville, och alla åt. Nu kommer det något som måste skrivas med stora bokstäver : TILL OCH MED ROBBAN!

Han är extremt löjlig med mat och äter inte en grönsak eller frukt, och kan ägna lång tid åt att pilla bort oreganoflisor…men han åt…? Nog för att han är sjuk, men allvarligt, så sjuk kan han inte vara 🙂

Småkillarna äter oftast allt, och Lovelia och Trixie som var tveksamma tog om flera gånger, och inte bara pasta,utan soppa med:)

Hallelulja, jag har en perfekt snabbmiddag i bakfickan, och jäklar så jag ska prova soppor nu 🙂

Jag hade en burk räkor som jag slängde i min soppa istf pasta..jag har ju börjat mitt nya liv 🙂

Jodå det går bra, men jag har ju varit krasslig och haft noll matlust så då är det mest jobbigt att äta hela tiden ..

I morgon blir det dock en bakelse på IKEA tillsammans med Mirka, vi måste fira våra finalplatser 🙂

Tränat har jag inte gjort som jag velat, ett pass den här veckan bara som gick skitdåligt, och så i morgon, men det är ju bra med vila nån gång i bland, och att ta det i samband med förkylning är ju smart , hihi.

 

Jamie kom upp från tjejerna och ropade: Mamma, mamma, mamma, titta, titta!!!!

DEN lyckan liksom:

prinsessa

 

Han snurrade och snurrade, och klänningen flög och han var så lycklig ♥

IMG_0120

 

Stå still för en bild var inte att tänka på, han ville bara snurra med den vackra klänningen:) Lilla gubben, ska vi skaffa en kilt kanske 😉

IMG_0121

 

Jordan älskar åxå just den här klänningen, han hade en på sig i somras och hoppade studsmatta med, så den gick sönder:/

Han kom upp i en maskeradklänning i stället, men så fort Jamie tog av sig den, under protest, drog Jordan på sig den 🙂

Mina killar ♥

Klänningarna köpte jag på H&M i våras, till studenten, och de kostade hela 149kr, och jag tycker de är jättefina, förutom att det var ett kap:)

 

Tjejerna ville ge sina fröknar Alla Hjärtans dag presenter, så vi köpte lite godis och lade ihop i små cellofanknyten:

Alla hjärtans dag  De där strösselhjärtana blev pricken över i, men de syns inte 🙂

Hoppas de kommer ihåg att ta med dem bara..

 

En skoldag kvar, sen är det sportlov!! Whihiiiii! Fan vad skönt, jag ska sova 🙂 eller tja…vara uppe länge iaf … Kyrkan har sportlovsaktiviteter mån.tis, ons som vi försöker komma i väg på, men jag tvivlar på att de utelekar de planerat blir av, det känns långt bort med stjärtlappsåkning och skidspår….

Sen vill barnen till Ikea….så vi ska lura med oss någon dit, slänga in alla i lekrummet och sen bara jäsa runt med Jamie som är för liten…stackarn. Får muta med nåt. Och sen säger det väl svisch så är lovet slut, men vi kommer närmare våren för varje dag så jag riktigt känner hur livsandarna vaknar. 🙂

 

Och just ja, jag fick ett mail häromdagen, med en uppmaning, se till att de rosor ni eventuellt köper i morgon är Fairtrade märkta:

Bara i Sverige köper vi runt fyra miljoner rosor i samband med alla hjärtans dag.  En stor del av rosorna kommer från Kenya, Etiopien, Colombia och Ecuador. Arbetet ger viktiga arbetstillfällen för de många kvinnor som är anställda på blomsterplantagen. Men speciellt i samband produktionstoppar som inför alla hjärtans dag, riskerar de anställda att utsättas för orimliga övertidstimmar, sexuella trakasserier och förgiftningsskador. Många tjänar så lite att det inte täcker deras familjers grundläggande behov som mat, rent vatten, kläder eller skolgång för barnen.

 På ett Fairtrade-certifierat blomsterplantage får anställda en tryggare och säkrare arbetsplats då de farligaste kemikalierna är förbjudna och skyddskläder är obligatoriskt. All form av diskriminering är förbjuden och det finns krav på minimilöner som lägst samt organisationsrätt. Dessutom utgår en Fairtrade-premie på 10 procent av försäljningen som används till social och ekonomisk utveckling i lokalsamhället, som till exempel investeringar i brunnar, en skola eller hälsovård. Det ger dem handlingskraft att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor, både för sig själva och sina familjer.

fairtrade

 

Hade jag inte en tanke på om jag ska vara ärlig.. Nu lär jag inte få speciellt många rosor i morgon, men jag kanske köper egna 🙂 och då ska jag se till att de är märkta med Fairtrade. Så känns det bra i hjärtat 🙂

 

Nä, nu ska jag luta mig tillbaka, OS sändningen är slut så det kanske är nåt sevärt på TV 😉 och vara stolt och lycklig över min Finest Award finalplats ♥ och så hoppas jag att ni alla går in och röstar:)

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Caroline

  Hej! Tack för en fantastisk blogg! Du..Klänningen som Jamie har på sig är inget du kan tänka dig sälja..? Beroende på storleken och vad du säger förstås.. Letat och letat efter just en sådan åt min dotter,men slutsålt överallt…Jättefin är den! =) Kram från en 6-barnsmamma i Hölö

 2. Ida

  Du och Mirka har de allra bästa bloggarna, många bloggar är tyvärr alltför tråkiga och uppdateras väldigt sällan men du skriver alltid så bra.

 3. Maria

  Hej!
  Läser alltid både din och Mirkas bloggar, gillar er skarpt 🙂 Har varit inne och röstat på er båda och kommer att göra det igen.
  Ha en riktigt fin alla hjärtans dag
  Maria i Skåne

 4. Kristina Å.

  STORT Grattis Carola! Fantastiskt roligt och jag hoppas verkligen du vinner.

  Den där tomatsoppan är perfekt när man har bråttom, vi brukar ha i risoni! Nästa steg är att göra egen tomatsoppa, det gör vi numera men brukar ändå ha i risoni.

  Njut av nomineringen och han en underbar helg.

 5. Charlotte

  Grattis till nomineringen!! Kommer rösta på dig och Mirka även om jag tycker Kristian Gidlunds blogg är mkt tänkvärd. Här är vi inne på sista dagen på sportlovet och i natt fick tredje barnet maginfluensa. Så där va det lovet… Tänker på dig som har nio när det är magsjuketider. Hua! //Charlotte
  Ps kom på att jag aldrig kommenterade diskussionen om barnuppfostran. Där har du din kommande sysselsättning tror jag. Föreläsare om barn, familj och uppfostran. Studierna får du nytta av genom att starta eget.

 6. Eva Andersson

  Hej!
  Vilken go kille han är lille Jamie =)
  Jag måste säga det att du skriver så bra här på din blogg.
  Ha en bra dag och helg!
  Kram

 7. Sara

  Hej!
  Jag heter Sara och är tvåbarnsmamma, jag bloggar om min vardag som studerande och om min träning, har nu gått ner 58 kg!! Jag älskar tatueringar, fotografering och djur; har t ex sugar gliders, kameleont och hundvalpar.

  Jag kommer snart börja med ett nytt projekt i min blogg där vi kommer få träffa en intressant person i veckan och jag tycker att det kommer bli superkul!

  Ta gärna en titt på min blogg:

  http://hajnal.se/

  // Sara en tatuerad tvåbarnsmorsa

 8. Marie

  Hej Carola! Först tänkte jag tacka för en väldigt bra blogg, jag uppskattar verkligen att du bloggar och delar med dig av ditt liv, jag har läst den länge, men jag har aldrig kommenterat. 🙂

  Sen tänkte jag gratulera till nomineringen, riktigt kul! Jag har redan röstat på både dig och Mirka. Och kommer göra det varje dag! Och hoppas att alla andra också tar sig tid att göra det. 🙂 Håller tummarna för er båda, ni är fantastiska människor och dessutom förebilder för mig och så många andra! :)Ni sprider värme, kärlek och så mycket glädje om er. 🙂

  Ha en trevlig alla hjärtans dag! 🙂

 9. Hanna mamma till 4

  Ett stort grattis till nomineringen. Så skoj för både dig och Mirka det är ni värda!!!
  Ha nu ett riktigt skönt sportlov vårt tar slut imorgon 🙁 sen är vi tillbaka i rutiner med gympakassar väskor och frukt som ska kommas ihåg 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting