Allmänt

Hej Carola jag heter Magnus :)

…eh??

Oj då 🙂

Jag kunde inte låta bli att skratta för mig själv, för nu på kvällen så ringde det, och Lovelia svarade. Jag hörde på henne att det var någon som frågade efter mig, och mycket riktigt kom hon ner med telefonen till toan nere där jag skrubbade handfatet.

– Mamma, det är en kille som vill prata med dig.

Jag tog luren och hoppades få höra Jon Bon där i andra änden : Im coming to get you now, buckle up baby it´s a bumpy ride 😉

Men det var det ju inte, konstigt nog..;)

– Hej Carola, Jag heter Magnus!……

Men det var inte Magnus Hedman som läst min blogg, och ville dejta hihi, utan nån telefonförsäljare 🙂 Men jag skrattade gott 🙂

Ibland händer det så konstiga saker, jag får sån otrolig respons på saker jag skriver. Jag har blivit uppringd av Klarna, efter att jag varit förbannad på deras idiotsystem med att bara skicka fakturor på mail eftersom jag alltid missar dem sen, och får en extra avgift…kanske inte deras fel utan mitt, men vafan..;) Jag fick minsann mail från Opus Bilprovning efter att jag missat att bilen fått körförbud…de ville bara berätta att de har en finfin service till sådana som inte kan komma ihåg när bilen ska besiktas…de kan maila och bjuda in en 🙂 Skitbra.

Jag kommer i morgon kl. 13.00, till Librobäck. Snälla Opus ni får gärna godkänna min bil då 🙂 Jag lovar att jag tar väl hand om den, och den är min livlina, så knacka inte så hårt och ha gärna ett par skygglappar och varför inte solgalsögon på när ni kikar:) Och hörselkåpor…:)

Jag har fått massa trisslotter av er:) Senast nu i veckan , tack snälla !!! ♥ Det är småvinster på några som ska lösas in mot storvinsterna snart 🙂 Och inte minst fick jag ett så fint erbjudande häromdagen, tack A 🙂

Så att Magnus Hedman skulle ringa hade bara varit normalt ….:)

Nej, jag skojar jag lovar, dessutom vet jag till hundra procent att han pratar god svenska, och det gjorde inte mannen i luren idag, men han var väldigt tjatig…gah, gillar inte telefonförsäljare. Ledsen alla som jobbar som det. En del av er är väldigt trevliga, och lyssnar när man säger Tack, men nej tack. Men några är så envisa att man fan blir tokig alltså. Jag är med i Nix registret, men det kommer de ju runt genom att hävda att man gjort nån enkät på nätet eller så….idag skulle jag gjort en om HANDARBETE!?

Eh, nej. Jag handarbetar inte, om det inte med det menas, rensar avlopp, byter dörrhandtag, mekar med bilar edyl?

Jaja.  🙂

 

Idag var det slö slapp morgon, morgon Tv, frukost i olika omgångar, och så kom det hit ett syskonpar och lekte på eftermiddagen. Novalie skulle på kalas och Patricia fixade hennes hår och smink….det var ett Talangjaktskalas… Jag ska inte säga vad jag tycker om alla de här temakalasen…men vad är det för fel på ett Kalas? Helt vanligt, med lite lekar, korv och tårta?

Barnen gillar det, det är inte alls så, och jag tycker det är kul, men ibland känns det som att det blir prestige i att ha ett Lasergamekalas, Gocartkalas, leklandskalas, bowlingkalas… Jag är motvalls  och kör med kalas. 🙂

Novalie och en kompis brukar ha ett gemensamt kalas, det är perfekt, och det pratas väldigt mycket nu om vad de ska ha för slags tema….det får vi snacka om 😉

 

Kattmaten var slut. Inte minsta smula fanns kvar i påsen, och det var bara att bege sig iväg och köpa ny. Vi började med att köpa Royal Canin torrfoder åt dem när de var små, och det är det enda de äter. I nödfall funkar den dyraste som finns på Ica, men bara några dagar. Whiskas, Friskis och allt vad de heter ratar framför allt Smulan stenhårt, och så går hon runt här och är jättehungrig i stället och slår lovar runt benen på en så fort man går ut i köket.

Vi hade en katt för många år sen som åt bara burkmat, och det är så fruktansvärt tungt att bära hem, tar plats i skåpen,plus alla dessa konservburkar som ska tas om hand sen då…så de här skulle bara ha torrfoder, det var jag benhård på. Sen får de tonfisk, sardiner,köttfärs, kyckling osv  när vi äter det. Och så tar de fåglar och möss själva 🙂

Dessutom så mår de bra på det här fodret. De är fina i pälsen,tänderna  och magarna funkar utmärkt . Köper jag annat så fiser de så jag storknar 😉 Alltså är det värt de dyra pengarna 🙂  Det blir väl inte ens dyrt i längden, men att lägga ut 679kr på ett bräde känns alltid lika tråkigt.

Jag handlar 10kg säckar på Plantagen, då är var åttonde säck gratis. Tidigare var det var sjätte…och jag hittar inte billigare någonstans, men hojta om ni vet nåt. Royal Canin alltså, inget annat.

 

I morgon är det skolvecka igen. Herregud vad tiden rusar iväg!!

Snart är det påsklov… Veckan som kommer bjuder på Europe i morgon kväll 🙂 🙂

Specialträning för Novalie på tisdag inför lördagens tävling…åh hon är så taggad!

Min syster fyller år på onsdag och Corrinda ska dra ut en tand till …ev, jag måste ringa och kolla det!

Torsdag….ja det blir det med all säkerhet…och jag vet att det var nåt, samma med fredag?

Lördag = Gympatävling och söndag = Familjedag med Novalies klass.

Ja, det lär säga swisch så är det söndagskväll igen:)

Nu måste jag dock hoppa i säng, trött är jag inte alls, men kommer vara i morgonbitti…så för min egen skull….:

 

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. mammalinda

    Här är en till som glömmer mailfakturor. Helt hopplöst faktiskt! Och jag beställer från zooplus. 30kg i taget. 🙂 Det räcker ju ett tag iaf 😉

  2. Anette

    Blir också knäpp på att barnkalas numera spårat ur!!! Här i vår by har det blivit regel att man till barnkalas bjuder HELA klassen (kan va 15 ungar) och så håller det bara på i 1,5 h, wtf? Men jag kör fortfarande på det gamla hederliga att dom får bjuda några bra kompisar (4-5) och så håller kalaset på i typ 3 timmar så hinner dom leka ordentligt. Vi brukar ha lite skattjakt och så.

  3. Annelie

    Prova husse de har katt mat o katt sand MM som körs hem till dörren
    ja jag vet det är inte royalcanin men mycket pra foder till djuren
    skönt att få det hemkört på rullande schema behöver bara beställa en gång så rullar det på sen..

  4. Anonym

    Jag har samma problem med Klarna, blir lika förbannad varje gång den där extra 50-lappen läggs på fakturan. Dock har dom alltid varit tillmötesgående och plockat bort 50-lappen igen när jag har förklarat att fakturan inte har dykt upp på mailen.
    Hm, kom på nu att den kanske ligger i skräpposten?

  5. Angelica

    Hej! Vi beställer från zooplus , ca 200:- mindre än där
    Vi köpte först och så får man det till dörren

  6. Min kamp i livet

    Jag blir också galen på alla försäljare som ringer och jag har också nix. Det värsta är att dom nu spelar in samtalet så lyssnar man inte riktigt och råkar säga ja så har man plötsligt köpt nåt. Hörde om en som svarade sitt barn och sa då ja till honom och hade då beställt nåt (kommer inte ihåg vad) Det är fult!

    Barnkalas håller på att bli en mardröm, det ena värre än det andra fast oftast är det ”bara” ett kalas. Här är det ganska lungt men som sagt vi bor i en by, min väninna som bor i en större stad har problem. Det ska hyras hästar, ha cirkus och jag vet inte allt. Hon tyckte det håller på att spårar ur och dessutom är barnen under 8 år.
    Varför?
    Många vill ha på simhallen och visst barnen älskar att åka dit men varför ha för barn som är så små som 4 år?
    Dom kan inte simma och många föräldrar tror att det bara är att lämna dom och åka och låta födelsedagsbarnets föräldrar ta hand om dom.
    Mina har tjatat men det ansvaret tar jag inte!!!
    Vi hyr bystugan här i byn ( vårat hus är så trångt) och så får dom leka lekar och ha fiskdamm, lagom tycker jag 🙂

    Ha det bra!
    Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting