Allmänt

Födelsedag, tårta och nappflaskor i glas

Idag fyller min syster år 🙂 Grattis!!

Hon kom förbi med en tårta  efter jobbet, och så är vi ditbjudna på riktigt firande på söndag, som alltid. Hon jobbar ju i veckorna, och det har blivit så att vi då åker dit och firar henne helgen efter  eller före, och det brukar alltid vara super.

På söndag ska Novalies klass ha familjeaktivitet, vi ska grilla i skogen och ha det kul tillsammans, och så åker vi hem till syrran sen och luktar lägereld 🙂

 

Idag var det musiklek för Jamie, och kyrkis för Jordan, och sen hämtade vi paket. I det ena var det nya glasflaskor.

nappflaskor i glas

Jag har ledsnat på plastflaskorna, de går ju inte att få rena med normal rengöring. Dvs skrubba lite med diskmedel och flaskborste. Jag har fan inte lust att lägga ner mer energi på nappflaskorna än på all övrig disk tillsammans. Förr i tiden var det inga problem, men jag tycker det kommit på senare år. Alltså blir det glas.

De här skickade jag efter från nån sida, som jag inte minns nu…hm…men de kostade typ 80-90kr styck. De blir kliniskt rena bara av att skölja ur dem med varmvatten 🙂

Barnen tycker om dem, och jag är inte rädd för att de ska gå sönder, de verkar rätt hållbara. Det finns speciella silikonskydd att köpa och trä över, men det struntade jag i.

Fina va? 🙂

 

Jag röjde lite i köket, Jamie sov, och eftersom jag är så trött…sviter efter sena nätter 😉 så lade jag mig på soffan en stund och tvärslocknade. Corrinda kom och väckte mig kl 17, vi skulle vara hos tandläkaren 17.30, så det var ju dags att vakna då 🙂 Herregud, jag ville absolut inte kliva upp, men det var ju bara att göra det.

Vi susade in, och hittade parkering precis vid tandläkaren, bara det att det var fickparkering…Fasen. Men det var en stor ruta, så jag borde kunna få in bussen där. Alltså den var jättestor för den som tycker fickparkering är easypeasy, men jag tycker det är svinigt svårt, så för mig var den bara rätt ok:)

Men på första försöket gled den in snyggt och fint, och spikrakt längs med kanten, och jag känner mig nu oövervinnelig på fickparkering…tills nästa gång 😉

Tanden som skulle ut satt i underkäken, och efter att bedövningen lagts, och de skulle börja dra, så tog jag upp mobilen för att svara på ett mess, och innan jag hunnit skriva klart ( fyra rader typ) så var tanden ute. Det gick så fort. Corrinda fattade inte ens att den var ute:)

Sen blöder det ju en hel del, men det här var mindre jobbigt än förra gången då de tog två i överkäken. Hon åt lite mat, soppa, efter en stund hemma, och hade mer problem med bedövningen än med ont 🙂

 

Igår då:)

Robbans skola hade något som de kallar för Karneval, och det är ju vad det låter som, eleverna får komma utklädda till nåt disco-aktigt. Robban är inte ett under av framförhållning. Eller snarare är han inte ett dugg tjatig 🙂

För flera månader sen sa han att han vill ha sådana där färgade linser, och jag sa jaaa, men det är ju långt kvar vi tar det sen..

Igår messade han från skolan:

-Det är karneval ikväll.

– Kul!

-Vi måste köpa linser. Kom ner på stan

-Eh??

Jag hade Jamie som sov hemma, och ingen stor som kunde passa, men jag smsade både Janelle och Patricia och frågade om de kunde möta upp Robban och köpa de där linserna. Både kunde ♥ men Patricia var redan på stan så de möttes och handlade.

Robban ber så otroligt sällan om någonting, han är nöjd med det han har. Kläder är han så ointresserad av, och det är väl på sin höjd att han ber om en chokladkaka på lördagen…så även om jag tycker det är extremt onödiga pengar så är det klart att ungen ska få ett par linser.

Nöjd och belåten kom han hem, och Patricia fixade honom, med backslick och svarta kläder…mina svarta jeans…och en svart t-shirt jag hittade i nån låda för ett tag sen, han tyckte inte om att den var så stor i ringningen, men det är ju snyggt ju.

Så linserna då…Jag har ju det, och är van att peta och pilla i ögonen, men det är ju en helt annan sak på någon annan! Mina är endagslinser som jag kastar sen, så jag har ju inga vätskor, så det fick jag åka och köpa sen när jag skjutsat in honom till skolan.

Men de kom på plats, tårarna rann på honom för ögat har ju egentligen inte alls lust att ha något där, men efter en stund kändes det bra…och det såg….eh…bra? ut:)

vampyr

 

Holy smoke..Är det här verkligen min son? Eller The devil in disguise? 😉

Inte fan kunde han åka buss till skolan på det här viset 😉

Han hade velat ha helt svarta, men de kostade 1500kr….kors i taket! och det var ju lite väl för en kväll, och bara tanken på vad som skulle händ som polisen fick tag i honom… – Vad har du tagit då, min lille vän ;)?

 

Han skulle messa när han ville hem, så jag satt här och väntade, och vid 22.40 åkte jag . Man kan väl säga som så…om man har siktet inställt på att ragga brudar, är det inte att rekommendera de här linserna 😉 Haha, tjejerna tyckte han såg läskig ut. Men nu hade han ju inte det som mål, utan han uppnådde det han ville – reaktion 🙂

Väl hemma skulle de ju ur ögat åxå….fy fasen. Jag har ju lite svårt för ögon, och jag var rädd att de skulle sitta fast, men det svåra var mer att få honom att hålla ögat öppet 😉

Men till sist så, och nu ligger de och flyter, rengjorda och fina i sitt nyinköpta etui. Vem vet, jag kanske lånar dem nån dag;) Eller inte:)

 

Jordan och Jamie är små massörer, och kryper upp bakom oss på stolarna och masserar 🙂

massage

Superhärligt! Om än väldigt kort ..

 

Igår var jag hos naprapaten åxå. Jag hade totalt glömt av det, men kom på när jag backade in bilen efter Europekonserten, att det var nog på tisdag jag skulle dit..Fick messa pappa på morgonen och fråga om han hade tid att komma och passa pojkarna en timme. Det kunde han. Mamma var sjuk, med 39+ i feber så hon fick stanna hemma och kurera sig.

Jag lånade pappas bil och kunde parkera i p-garaget precis intill Samariterhemmets sjukhus där naprapaten håller till. Det kan vara att jag sett för många skräckfilmer, med för många otäcka scener i p-garage, eller att jag har en släng av klaustrofobi, men jag ogillar starkt sådana här ställen. Lägg sen till att det i princip alltid är hypertrångt.

När jag jobbade på sjukhuset( Akademiska) så parkerade jag alltid i garaget, och det var inga problem, så det hänger ju en del på vanan, efter att vi fick tvillingar har jag ju mest kört stora wv bussar, och de går ju för det första inte ner, och för det andra är de inte supersmidiga. Pappa har en stor bil, men ändock en personbil, och det var på näppet att jag kom in.

Backade in på en ruta, sensorerna som varnar för att man är nära skrek som tokiga, och det var bara att inse att jo, jag kommer in med bilen, men jag kommer inte UR bilen 🙂 och byta plats, till en med en pelare. Trångt att komma förbi men har man bara gjort det är det lite bättre spejs sen.

p-garageDet här garaget är byggt på höjden, och har öppet ut på ena sidan, så det är mycket behagligare att vara här. Man har en utväg:)

 

Naprapaten tycker att det känns finfint nu, och jag märker stor skillnad. Huvudvärken är borta, och nacke och axlar är mer rörliga. Nu blir det koll om tre veckor, och sen nån gång var tredje månad eller så. Jag tänker inte sluta 🙂

Det är ju hur skönt som helst! Lite massage, lite töj och böj, lite trycka här och vrida där. Super! I går fick jag lite nålstick över några punkter i huvudet som hon kallade för triggerpunkter för huvudvärk eller liknande, men genom att picka lite där så skulle huvudvärken minska.

 

I morgon ska vi träna med Walle!  Mamma och pappa kommer hit och är barnvakt för det är på förmiddagen. Jordan ska hämtas på kyrkis, och även om Patricia nog inte åkt till sin praktik än då, så är det meckigt för henne att ta sig till och från kyrkis till fots, det tar sån tid.

Sen tänkte vi åka på lite Finest Award shopping , ni glömmer inte rösta väl ? 🙂

Hela veckan har jag haft fel dag! Avskyr när det blir så, och fattar inte hur jag kan vara så fel? Jag tror att det är torsdag idag nämligen. Rent teoretiskt är det det nu, för klockan är över midnatt, men jag har trott det hela dagen..

Men snart reder det väl ut sig 🙂

 

Nu ska jag fixa lite och sen sova!

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. Jannice

    Ett tips: Studsboll som du placerar mellan ryggen och en vägg. Blir som massage fast gratis. =) Gör sjukt ont när man träffar onda partier men bara man håller ut blir det bättre efteråt. Som med plågsam massage ungefär. Under fötterna är också bra att köra. Testa!

  2. Ann

    Bra där med flaskorna…glas är miljövänligt också 🙂
    Sover du till 17,30 ???? 🙂

    Carola: Jag sov en timme på soffan, det var inte meningen. Normalt sover jag inte den tiden på dygnet alls faktiskt 🙂

  3. Kristina Å.

    Ja linserna/ögonen ser riktigt läskiga ut.

    Bra att naprapatbesöken hjälpt, låter intressant med nålar i huvudet för huvudvärk, det skulle jag faktiskt behöva testa. Har gått till kiropraktor och det är minsann inte så skönt, jäklar anåda vad det är otäckt när det knäcks och låter som ett ben bryts, minst! Hos naprapaten är det mysigare 🙂

  4. Ida

    Tack för en väldigt bra blogg, du skriver alltid så underhållande och man blir lite beroende av att läsa och följa dig i din och barnens vardag.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting