Allmänt

Mitt hem = en soptipp

Och mina barn åstadkommer den här soptippen genom att tro att de bor på hotell 🙂

-Hotell Dammiga soptippen, vad kan jag hjälpa till med? 🙂

Snart ska jag göra århundradets röj, men jag har inte samlat tillräckligt med kraft till det än, men jag tänker inte göra det ensam…så alla barn kommer bli involverade, vare sig de vill eller ej….Vafan ska städerskan göra allt för?? Som samtidigt är kokerskan, tvätterskan, barnsköterskan bilskötare, trädgårdsmästare och icke att förglömma Rörmokare 🙂

Jag önskar att jag var lite mer ordningsam, en liten dust av den där genen som min mormor hade, som gjorde så att det var rent och snyggt där hon var. Där jag går följer mera kaos liksom 😉

Det har inte med antalet barn att göra egentligen, mer än att det såklart blir mer saker att hålla reda på och försöka stuva undan, för jag har alltid varit slarvig med att sätta tillbaka saker där de ska vara, plus att jag dessutom tycker om att spara saker …ni vet, till den där gången de är bra att ha 🙂  Jag är motsatsen till pedant. De luxe.

När jag var mammaledig med Novalie så var vi ett gäng mammor som fikade hos varandra, och jag gick hem till mamma efter mamma med superfina hem, inget damm i hörnen och rena badrum, det luktade gott och var dessutom modernt och trevligt inrett…ångesten steg 😉  Ingen hade fem barn, som jag hade då, men någon hade fyra…så jag hade liksom ingen anledning att ha en soptipp hemma…okey, treåriga tvillingar förklarar en del, dock inte allt. De var tex inte skyldiga till att vi hade ett fult matbord, eller att det stod ett för stort klädskåp intryckt i hallen, eller att blöjpåsen inte var bytt…inte ens till att vi hade omaka tallrikar var de skyldiga till 😉

Jag meddelade att vi var tvungna att renovera. ALLT. Byta ut alla möbler, alla gardiner, allt porslin, tja kanske till och med flytta…för vårt soptippshus kunde man ju inte visa upp utan att skämmas 🙂

Men det gjorde jag. Både bjöd in till fika OCH skämdes , haha.

Saken är den att jag inte har det där sinnet för att det ska matcha, och vara perfekt. Jag tycker mer att man använder det man har. Återvinning is da shit lixom;)

Patricia kan må dåligt över att hennes sängram är trävit medan hennes hylla är vit…och hon bytte på allvar ut ett ljusblått skåp mot ett identiskt vitt skåp bara för att få bättre matchning. Att det innebär att flytta över tusen böcker från det ena skåpet till det andra det gjorde inget. Jag ser det knappt.

I mitt sovrum är sängramen trävit, en byrå likaså, sängbyrå/bordet är vit, spjälsängen svart, och den andra barnsängen som står där är vit. Den spjälis som stod där nyss, men som nu står i hallen på väg ut i garaget ( där den kommer stå i några veckor minst, i hallen alltså) den är grön….

Även om jag hade pengar nog att köpa ett helt nytt möblemang så skulle jag garanterat inte göra mig av med det gamla:) Nostalgi, praktiskt att ha, osv…Ja, jag är hopplös 🙂

Grejer kan användas på olika sätt, i olika rum, till olika ungar…finns ingen anledning att kasta bara för att det inte matchar.

Jag låtsas att det är av miljöskäl, så anses jag lite PK 😉

Just nu är det inte bara stökigt, det är fan skitigt åxå. Hallen ser ut som ett grustag, och Jordan tappade en kartong jordgubbar där idag så nu är mattan dessutom lite rödfläckig..Varenda skåpslucka är i stort behov av att bli rentorkade, golvet ska vi inte tala om…det måste skuras, och det borde skett för länge sen….men jag har inte vare sig hunnit eller haft lust:)

Man kan göra roligare saker! Ha migrän, åka till Stockholm och spela in webbTV, fika på Ikea med Mirka, som jag gjorde idag 🙂

Det enda man vet med säkerhet det är att soptippen hemma liksom finns kvar…vare sig man vill eller inte. Tjohoo. Typ 😉

 

toarullar

Såhär kan man ju åxå göra med toarullarna:)

Syrran frågade Jordan hur han kommit på den tanken…och han funderade lite, och sen sa han att det var för att visa oss hur man kan göra ♥ så nu vet vi det. Nåt att roa sig med nästa gång man är på toa alltså 😉

 

Idag skickade jag iväg Corrinda på ett regionsläger i basket. I Örebro, och de fick skjuts av hennes kompis pappa, tusen tack.

Hon skrev en lista på snacks som jag skulle fixa…citronmuffins, melongodis och coca cola…så det hade jag ordnat, och så drog hon iväg. Strax därefter ringde Mirka och frågade om vi ville fika på Ikea, så vi åkte dit. Jag bor ungefär fem minuter därifrån med bil 🙂

Tanken var att åka och handla direkt efteråt, men jag hade lagt min plånbok i den andra jackan…så den fick man ju vackert åka hem efter. Men innan dess, lite snack och mys med Mirka, Linnea, Älva och Lilja. ♥

Jamie var glad att få träffa Älva igen, och Lilja klappade han länge på huvudet, och tyckte hon var fin, de satt tillsammans i min famn en stund.

 

När vi sen kom till Bolandcity kvistade vi in på H&M för att köpa present till ett kalas som Novalie skulle på, och kom ut med nya kepsar och skor till killarna. Inga presenter 🙂

angry birdsSkor två par för 129kr styck. Kepsar 70kr styck, tre hårband som tjejerna ska få ha till Patricias student, ska bara hitta klänningar till, haha…och nåt mer jag inte minns…totalsumman blev typ 530kr. Men med en bonuscheck på 150kr och tydligen 100kr rabatt om man handlade för över femhundra, så blev slutsumman 249kr 🙂

Jag är nöjd.

Två barn till kittade med sommardojor. fem kvar….

 

Åkte och tränade, det gick bättre idag, men var tungt. Martin bråkar på en, och det är rysligt irriterande att man faktiskt har en liten växel till att ta till, som han liksom måste skälla på en för att man ska lägga i 🙂

Med andra ord, så är det helt okey att han bråkar 🙂

Hem igen, och Janelle hade fixat mat, och de satt redo att börja.

Jamie är 2,5 år, och tror på allvar att han inte syns när han blundar♥

Jamie

 

Han ler förtjust åt att han gömt sig, och vi andra låtsas som att vi inte har en aning om vart han är:)

Så fort han öppnar ett öga lite så är det någon som ”ser” honom, och ropar : Men DÄR är du ju Jamie !

Och han skrattar så det kvillrar ♥

 

Robban är sjuk så i morgon blir det ingen tennis. I stället ska jag mecka med Mazdan, och se till att det blir iaf lite röjt inne. Jag kanske kan muta ungarna med nåt…:)

Nu ska jag hoppa i säng.

 

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

 1. mammalinda

  Man måste inte ha ett superfint hem (eller superstädat). Det viktigaste är att träffas och umgås med vänner och familj. Helt rätt prioriterat tycker jag 🙂 Så kan man städa ibland. 🙂

 2. Neta

  Vet du jag tror de flesta har det som dig, men tokstädar för att visa en fasad som oftast inte håller i längden.
  Jag är inte heller nån pedant tycker det finns viktigare saker o fokusera på i livet så jag håller mitt hus på en ”okejnivå” o gör ett par ordentliga röjningar om året.

 3. lillys mamma

  hej! jag väntar barn nummer två -är i v34 nu och har havandeskapsförgiftning, legat inne 2svängar redan, och vi hör till uppsala fast vi bor precis innan Furuvik, så långa resor blir de,
  och dottern på 5 har inte så mkt att göra på sjukhuset, har idetorka helt, hon är inte så vild och krävande, (inget dagisbarn) så de är inte så att hon klättar på väggarna av trisstes, utan att hon skulle må bra av nånting att göra dagtid en liten stund iaf, just nu är ja hemma igen tillsvidare, och då har hon kyrkis, simskola och dans (men inget dagis) men i uppsala blir de inget alls.. planen är väl att föda på akademiska, och kommer den tidigt blir de ju ett tag kvar..

  nån bra lekplats i närheten av sjukhuset?? är ju en bra årstid att leka ute iaf, men de hänger ju på att de finns andra barn ute med, inte lika kul å leka helt ensam.. inne-lekrum på sjukhus har ja lite bacilskräck för.. haha..

  1. Neta

   Men du har ju lekterapin, frågar du får ni säkert vara där, dom har också en fin lekpark precis utanför.
   Be personalen ringa ner o fråga om ni kan komma

   1. lillys mamma

    jaha, ja du ser vad man kan missa för man inte är van med sjukhuset.. ska kolla upp de, tack 🙂 då kanske ja tom kan få följa med om blodtrycket håller sig någorlunda nere.. hoppas ju på slippa inläggning igen utan att bebis kommer.. men man vet aldrig, havandeskapsförgiftning är lurigt..

 4. Lovisa

  Haha vi har ett barn på 1,5 år och vi har också kaos ibland. Fick storstädning / hem städ i julklapp. Bästa klappen någonsin! Hatar att städa!

 5. Anne

  Hej!

  Jag har upptäckt att det lättaste sättet att minska tiden med plock och städ är att reducera mängden prylar! Nu menar jag inte att rensa ut tidningar till återvinning och dylikt utan att verkligen rensa ut – varenda grej som inte används eller har ett särskilt affektionsvärde. Om man räknar ut hur mycket yta i en bostad som används till förvaring av saker kan man få sig en tankeställare hur mycket ”hyra” man betalar för grejer som inte används. Barnen kan knorra lite först vid tanken på att minska sina grejer, men hemma hos oss går det bättre och bättre. Jag roterar också barnens leksaker så det blir som ”nya” grejer igen när de kommer fram, bara detta har lett till att deras rum numera nästan alltid är hyfsat städat, det som dras fram går fort att sätta tillbaka mot för tidigare. Sen är det ju jättebra som du gör att involvera barnen i städningen, att alla som bor tillsammans hjälper till!

 6. Marie

  Herregud va skönt att höra att man inte är ensam!!! Vi har saker ligger lite överallt, ffa leksaker, men även annat, bitvis i högar… Är själv med barnen i veckorna och man hinner inte hälften av det man vill hinna med. Efter jobbet vill jag ju prioritera att vara med barnen, till helgen kommer mannen hem och då vill man ju passa på att umgås som familj – städa hamnar långt ner på prioriterings listan… Men måste försöka ta tag i det, dammråttorna attackerar snart! 🙂

 7. Birgitta.s

  Hej!
  Läser din blogg regelbundet och såg dig även på Tv i Familjen Annorlunda men kommenterar aldrig faktiskt men du gör ett helt fantaskigt arbete med barn och hem så låt dammråttorna rulla ! sen behöver man inte fixa nya möbler hela tiden och ha ett hem som ser ut som Allt i hemmet eller Elle Interiör har aldrig fattat varifrån pengarna kommer? Vi har 2 killar på 14 år samma möbler i vardagsrummet som vi köpte innan de fanns det funkar faktiskt???? vi har prio på andra saker som att kunna resa och vi har bägge delat på föräldraledighet de var 2.5 år när de började på förskola sen dela vi sommaren med föräldradagar och semester och drog ut på dagarna även de där skitdagarna på (60kr) som de var värda då kanske är annat nu ?
  Men vi har inte haft prio på snyggt hem och design men nu har vi 2 killar på 14,15 i Maj som nyss varit ute på Prao och kommit hem med så fina vitsord och erbjudna om att komma tillbaks på sommarjobb det är mer värt än dammfritt och nya möbler .Jag tror att man måste ge sina barn tid och att man har tid att prata med dem .Du gör ett kanonjobb kom ihåg det!

 8. Viktoria

  Nu råkar ju jag vara lite småpedantisk och har städnoja men jag blir faktisk lättad över att läsa hur du har det hemma hos dig.
  Går man hem till andra mammalediga så kan man lätt få uppfattningen alla andra i hela världen har ett hus i toppskick, skinande rent och inrett efter senaste trenden.
  Vi byter inte ut hela möblemanget varje gång det kommer en ny färgtrend eller en ny inredningsstil. Det känns som att jag är ensam om att ha ett hus som svämmas över av leksaker, där stora barn lägger ifrån sig allt på närmaste lediga yta och de mindre sprider nappflaskor, leriga skor och pusselbitar omkring sig. Jag skäms för att ta hem folk! Och jag skäms för att jag skäms dessutom! Ett par timmar efter veckostädningen (där alla familjemedlemmar är involverade och gör sitt bästa) så ser det likadant ut igen. Som att skotta snö i snöstorm!
  Jag borde förmodligen ta efter ditt exempel och tagga ner lite. Det är ändå en ganska världslig sak om man tänker efter.

 9. Åsa

  Det eviga plockandet! Jaja vad gör lite skit i hörnen 😉

  Jag är snudd på för petig, men hela min sinnesfrid hänger på att ytan hålls någorlunda ren, sen kan jag överleva annat, men vi bor väl på halva din yta och ser all skit i och med öppen planlösning!

  Du är en miljöhjälte, se det så 😀

 10. Pernilla E

  Det är verkligen det där eviga småplocket som stjälper en.
  Man plockar undan och gör fint på ett ställe, samtidigt växer röran till på ett annat det är så tröttsamt.

  Var säker på att du inte heller var ensam att känna stress inför mammagruppens besök. Jag som gillar loppisfynd, återbruk och hemsytt känee mig som den fattiga kusinen från landet.

 11. Maria

  Om jag kunde spendera mindre tid med att plocka här hemma och mer tid med barnen så skulle jag bli nöjd när dagen är slut. Synd att jag har så svårt att låta bli att plocka. Din egenskap är en egenskap som jag behöver mera utav. Tänk vilken energiboost att fika på IKEA med en vän istället för att plocka en massa skit där hemma. Helt rätt prioriterat!

  Log lite när jag såg att eran Bidé på toaletten är kvar 🙂 Används den fortfarande? Tänker på Crocodile Dundee när han upptäcker bidéns funktion 🙂

 12. Ida

  Det där eviga småplockandet är ju så tråkigt, ibland känns det som man inte gör annat än plockar och försöker hålla ordning men ändå är allt en enda röra. Tror att de flesta känner igen sig i det där.

 13. Jenny

  Hemstäd vet att det kostar pengar men man kan ta hem dem engång så blir det lättare att hålla efter och så får man ju lite mer fritid 😉

  Carola: funkar inte, det är liksom det eviga småplocket som ställer till det, och det hjälper ju inte städfirmor till med 🙂
  Jag behöver ett hembiträde,en som Madickens Alva 🙂

 14. Oslojenta

  Underbara Jamie och underbara du, Carola! Tycker så mycket om det du skriver och delar. Stor kram. Har följt dig ända sedan tv-tiden, och är en av många som finns för dig. (OCH Serla är bäst i Norge med, Maria!)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing