Allmänt

Jag skriver för att överleva

Jo det är sant, även om jag såklart inte dör av att inte skriva så ger det mig sinnesro på ett sätt som är väldigt enkelt. Jag skriver av mig och sen är jag inte lika arg, ledsen eller vad det nu kan vara. Är jag glad så är det härligt att få dela med sig och tvärtom; är jag förbannad kan jag sätta ord på det, ibland skriver jag inte ens om det jag är upprörd över, av olika anledningar funkar det inte alltid;) men ändock kan skrivandet i sig lugna ner irritationen.
Det är ju en tvåvägskommunikation eftersom ni finns där och kan reagera och svara på det, och det är väldigt mkt mer effektivt än att bara skriva för byrålådan 🙂

Under de senaste åren så har jag skrivit om trivialiteter när både hjärtat och hjärnan varit fulla av helt andra saker, och det mina kära vänner är en stor anledning till att jag mår så pass bra som jag gör idag!
Att få skriva om vardagliga händelser, och flytta fokus från det svintunga privata har varit en räddning. Alla har olika sätt att bearbeta och komma vidare, och jag skriver.
Om allt möjligt. Ibland om absolut inget alls;)

Det finns såklart folk som ogillar detta.

20140330-131541.jpg

Det bästa är ändå när folk som säger sig inte läsa bloggen ändå vet att jag pratar skit om dem..? ( handlar om flera personer)
Här fattar inte jag faktiskt. Om man är rädd och orolig för att jag pratar skit här om någon.. Är det då inte busenkelt att kolla upp det? Eller tror man att bloggen är låst för just den omtalade ..?
I stället för att göra en enkel faktakoll så häver man ur sig rena påhopp.
Och pratar jag skit? Eller säger jag sanningen ? Är sanningen skitsnack bara för att den inte framställer alla i ett strålande ljus?
Hm..

Jag har så mkt mer att säga, om allt:)
Dessutom har jag ju allt skitsnack kvar, hehe.. Fast grejen är ju den att det är bara sanning. Jag är duktig på att hålla mig till sanningen, att överdriva är inte alls min stil. Tvärtom, jag vill inte spä på och bygga upp illusioner. Är fisken 2 dm lång så visar jag inte en meter, ni vet ”När storfiskaren ska visa hur stora fiskar han fått då räcker armarna inte till för då höftar han som han vill ”
Hihi, det är så långt från mig som det går att komma.
Att bli påkommen med en lögn är vedervärdigt, alltså håller jag mig till sanningen för att slippa det. Smart 🙂

Att komma på andra med en lögn är lika illa det, men det får ändå stå för dem, och deras samvete. Fast det sårar.

>

20140330-134241.jpg

Jag har lite tråkigt, sitter och väntar på Lovelia som är på kalas , då kan det bli såhär djupa inlägg 😉
Nä, men jag skrev ett igår natt som jag inte publicerade.. Jag vet inte om jag ska göra det, det är inte elakt men fick mig att inse väldigt tydligt exakt hur mkt skrivandet betyder, hur mkt bättre jag mår och hur jag kan sortera tankarna.
Jag kände mig väldigt deppig när jag började skriva, men allt eftersom så lättade det, för att sen vara om inte som bortblåst så på en armslängds avstånd, hanterbart:)

De som tycker att jag ska sluta skriva och vara tyst… Vad sägs om : Nix 🙂
Glöm det. Jag behöver det.
Ni som läser : ni vet att ni betyder mkt, och jag älskar er

Kommentarer

 1. Emma

  Hej! Jag är en 18årig tjej som läst din blogg ända sedan ni var med i familjen annorlunda och ja det var ju typ 4år sen? Så jag harr hängt med ett tag i ditt och barnens liv 🙂 jag vet inte riktigt vad mer jag ska säga… Men fortsätt bara som du gör, är riktigt imponerad av att du klarar av 8 barn själv (räknar från Patricia till Jamie då kanelleringar flyttat)men självklart ger du henne tid oxå 🙂 du är en stor förebild för mig !

  Kram Emma 18år från Göteborg.

  Carola: Japp det är fyra år sen, helt galet vad tiden går 🙂 Tack för dina fina ord 🙂 och ja, autokorrekt är inte en schysst kompis jämt:)
  Kram <3

 2. Johanna

  Såg precis flera av Dina underbara barn i bakgrunden när Mirka och Peter döpte Lilja och även förnyade sina löften till varandra (inte ett öga torrt!). Carola, jag vill sända Dig all stryka och önskar Dig all lycka, Du förtjänar det! Vad gäller Ditt skrivande så är Du välformulerad som få och mycket inspirerande. Tack för att jag får läsa det Du skriver. KRAM!

 3. Ida

  Att skilja sig är ju en sak men att svika sina barn, det förstår jag inte alls. Han kan ju inte må speciellt bra såsom han beter sig. Det retar honom säkert väldigt mycket att du klarar dig så bra utan att han finns med i bilden , kan tänka mig att det stör honom väldigt att du är så självständig och att du och barnen har det bra utan honom. Allt du skrivit i bloggen är ju helt sant, han struntar i sin familj och barnens farmor har tagit hans parti, hur kan han påstå att det är lögner?

  Antagligen så skäms över det han håller på med, han borde i alla fall göra det, och han vill väl hämnas och kommer därför med falska anklagelser. Men du har visat att du är en otroligt stark person, otroligt egentligen att du klarar av vardagen helt ensam med alla barnen. Visst, jag förstår om du inte haft något val men det är ändå beundransvärt för det verkar inte direkt som att du får så mycket avlastning med barnen. Se till att ta hand om dig själv också, det är du absolut värd.

 4. Paula

  Klart att sanningen suger .

  Skitsnack är om man ljuger , vad har du då ljugit om..
  Att han är i Thailand?
  Det är ju sant
  Att han varit otrogen?
  Sant
  Att hans del av familjen mörklagt detta för dig o barnen ??
  Ja m tanke på att du inte visste så är ju även det sant.
  Att han ej har barnen ?
  Sant

  Så frågan är vad anser de vara skitsnack i detta ?

  Fortsätt skriv , glatt, som argt , ut med allt bara .

  Du ska veta att vi älskar dig också! !

 5. Anette

  Jo fortsätt att skriva du :). Gillar att läsa din blogg för att den just är… ärlig och så som livet är! Inga selfies och ytliga grejer om inredning :).

  Jag vet exakt vad du menar när du pratar om vad som är skitsnack och vad som är sanning. Är det att snacka skit om andra om man säger sanningen om hur någon beter sig? Det tycker ju inte jag. Man kan ju inte låta mänskor bete sig hur som helst heller och t.ex. trampa på en, då måste man säga ifrån och säga sanningen hur man känner sig. Om de sen tycker att man snackar skit om dem – ja då är de väl inte tillräckligt mogna för att erkänna för sig själva att de betett sig dåligt!

  Ibland blir man bara förbluffad över hur folk kan bete sig…

  Kramar till dig och hoppas på många soliga dagar framöver!

 6. Christina

  Klart du ska fortsätta att skriva, de är ett sätt att bearbeta de som händer. (vet av egen erfarenhet)..tycker din blogg både visar glädje o sorg om vartannat, precis som de är i vardagen för oss alla ( ja förutom de med perfekta liv ;))

 7. Anki

  Kan bara hålla med de övriga som skriver; Fortsätt att skriva för jag kommer att fortsätta att läsa och följa dig o din familj 🙂
  Jag tycker du är så bra på att skriva både sakligt o om lite skojfriska händelser som sker i din underbara familj.Alltid lika läsvärt!
  Önska dig o dina barn en härlig vecka o hoppas att ni oxå får smaka av den härliga vårsolen 🙂
  Kramar från Skåneland

 8. Maria

  Men byt header nu för tusan!
  Eller fyller det någon funktion att ha kvar fotografiet på familjen som den var back then?

 9. Maria

  Jag är gammal nog att veta att en händelse har minst två sidor, och därför vet jag också att det du berättar här på bloggen är just din sanning, motpartens sanning/sanningar vet jag ingenting om men jag förmodar att den ser annorlunda ut. Det brukar vara så.

  Hur som helst. Det är klart att du ska fortsätta att skriva om du vill och mår bra av det, och dessutom gör du det både bra och inte sällan underhållande.

 10. Svandis

  Ja, klart han o hans folk är rädda, för de vet att de inte skött sig och då vill de inte att det ska komma ut.

  Samtidigt så är just det så jävla omoget, att bry sig mer om vad andra tycker o tänker än att bry sig om sina barn! (Här syftar jag så klart på exet o hans familj)

  Tror de verkligen att barnen bara glömmer? Att man kan kliva ur föräldrarollen för att sen kliva in igen – när det passar bättre???

  Ja, fråga mina barn… DE vill inte veta av sin far, de bryr sig inte om honom – han har inte brytt sig om dem. Och det har varit sorgligt. Det hade nästan varit lättare om han varit död – än att han lever o inte bryr sig.

  Men så långt tänker inte pappan… och det är bara sorgligt.

  Jag tycker det är bra Carola att du ventilerar. Man behöver det ibland. Och du är klok så du sållar bra. För vi bloggläsare behöver inte veta allt.

  Du har visat att du är mänsklig, att du har barnen som prio ett, att du även tar hand om dig själv… och dina barn är helt underbara.

  Jag avgudar din äldsta dotter, som kommer hem på taco middagarna 🙂 Att läsa om hennes kärlek till sina småsyskon och hur hon ställer upp som barnvakt så mamma kan få liten andningspaus 🙂

  HEJA ER!

 11. Mormor

  Hej du är bäst . När din före detta man kommer hem från (ljuvlig sem, då sätt krav på han att ta hand om Sina barn varannan helg gör att du ska kunna ladda batterierna men men jag är hundra på att han inte gör det men sätt lite press på honom det skadar inte ) Du är bäst jag vet men han är en slödde

 12. Ingela Berg Jonsson

  Älskar att läsa vad du skriver, men väntar varje gång jag loggar in på din nya ”familjebild” när kommer den?

 13. Kjersti

  Fortsätt skriva om det DU vill. Och det där med sanning tror jag stenhårt på, den som inte ljuger kan alltid gå rak i ryggen! Stor kram till dig från en annan farmor.

 14. Ida

  Det är verkligen skönt att få skriva av sig när saker och ting känns riktigt jobbiga. Gillar verkligen din blogg eftersom du alltid skriver så ärligt och med glimten i ögat. Dem som fått för sig att du snackar skit är antagligen missnöjda med sig själva, om dem nu inte läser bloggen så är det ju bara spekulationer från deras sida, väldigt omoget beteende. Fortsätt på samma sätt, det är många med mig som beundrar dig massor.

 15. Maria Dahlin

  Underbara Carola!
  Tack för att du är du! Fortsätt dela med dig, av det du vill. Önskar verkligen att fler människor vore som du. Rak och ärlig, ja helt enkelt en förebild för många!
  Stor kram till dig och barnen! // Mia.

 16. Helena

  Carola det är ditt val vad du skriver om. De som läser kan välja att inte läsa… Eller hur? Men kan tro att vissa människor saknar sin familj och inte är modiga nog att erkänna det!!
  Genom att läsa din verklighet här svider det nog i farmors, pappas mm hjärtan att inte längre vara närvarande…..
  Men det är deras förlust….
  Hoppas du kan ta dig genom denna tuffa tid och komma ut ännu starkare …
  Varma tankar ❤️

 17. Susanne

  Håller med ovan kommentarer. Ibland så skrattar jag högt när du skriver för du är rätt rolig tycker jag. Verkligen begåvad med att skriva. Smart med att skriva av sig så man mår bättre. Tror inte jag skulle vilja lämna ut mig, så mitt får stanna i byrålådan. Men vad gör det om 100 år så why not, upp till var o en. Jag gillar att läsa din blogg i alla fall. Du och Mirka är bäst och det är de enda jag följer.

 18. Sofi

  Fortsätt skriva om ditt liv och tankar, Älskar din rättframhet och att du inte försöker försköna allt! Var rädd om dej KRAM

 19. yvonne

  Nej, nej fortsätt skriva du är så fantastiskt duktig på det. När sanningen svider är det lättare att se det som lögner. BARNRUMPOR är vad dom är.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting