Allmänt

Vinnare, skamliga förslag, Klarna….

Hej!

Vi är hemma igen, det skulle vara dåligt väder ju så istf att åka hem torsdag kväll och sitta och titta på regn en hel dag, så åkte vi i onsdags kväll. Mycket bättre 🙂

Det är kallt! Första natten i vagnen hade jag långa byxor, tunnstickad tröja och raggsockor, plus två täcken och en Jamie intill, och frös inte, men det var inte långt ifrån. Vi har en värmefläkt, men den slog jag aldrig på, det var ju precis så det funkade ändå. De andra ungarna ligger och trängs så de fryser inte 🙂

Andra natten var det mindre kallt, så då åkte raggisarna av 😉

 

Vi tar lite vinnare först, till Hundraåringen som klev ut genom fönstret….

Det blev:

Anders Elofsson

Har velat se den här filmen väldigt länge, men det blev aldrig av i och med ständigt jobb. Nu är det verkligen dags att bjuda ut flickan på en härlig svensk sommarfilm!

 

 Matilda Åkerman

 Jag vill gärna! Hann bara se halva när jag var på bio pga dålig mage haha

 

 Elisabeth

Ååh jag vill gärna skratta en liten stund och bli underhållen i min gråa vardag.
Jag hoppas och håller tummarna 🙂

 

Jag har mailat er, behöver namn och adress, och får ni inget, maila mig 🙂

 

Sen då, Klarna… Alltså, jag hatar Klarna. För det första hatar jag att man får fakturan på mail. Jag vet inte hur ni har det , men i min inbox ramlar det in mail hela tiden, både viktiga och oviktiga, och det är så lätt hänt att de försvinner i mängden. Jag vill ha en papperfaktura hem i brevlådan, ska det vara så svårt att ordna? Jag betalar lätt de där typ 19 spännen som det brukar kosta att få en faktura hem, även om det är skit det med.

Nu hade jag fått en faktura, betalat den, men lite sent.( de asen har ju dessutom bara 10 dagar innan den ska vara betald)  Dock hade jag inte fått en påminnelse så jag betalade bara originalet och tänkte att det kommer väl en ny faktura på de där 60 kr i påminnelse. Nej det gjorde det inte, men däremot kom det ett inkassokrav idag?

Och när man ringer till Segoria så svarade en snorkig tjej, och lät som om hon förklarade för en treåring när hon rapade upp samma mening gång på gång. I bakgrunden hörde jag hennes kollegor låta lika otrevliga. Jag fattade visst grejen, jag är inte korkad, men jag förstår inte hur det kan komma sig att ingen påminnelser gått ut, och sen PANG ett inkassokrav?? Jag har letat i min mail, och jag har letat i min räkningshög, och i övriga lådor där det möjligen kan hamna. Dessutom påstått Segoria tjejern att det minsann gått ut TVÅ påminnelser på påminnelsen? med posten, så då är det postens fel om de inte delar ut breven…

My ass att det har och my ass att posten slarvar. Det är Klarna som är inkompetenta. Sorry.

Jag är jävligt sur nu.

 

Men sen plingar det till i mobilen och den där dejtingappen ni vet…som jag trodde var typ KIK eller Whats app…Alltså, jag får så många skamliga förslag 🙂 Från unga killar, allt från 18 upp till 25. Om jag ville ha en ung kille så hade det bara varit att välja och vraka. Snygga rackare är det åxå, så det är ju förbannat synd att de är just barnrumpor;)  Eller är det kanske det man gör när man är 40+ och dumpad, tar sig en ung, snygg gigolo?

Fast vad har man för nytta av en sån liksom? De lär ju inte kunna så mkt om just någonting…?

Jag har diskuterat detta med Patricia, och med Janelle, och får svaret att för unga killar är 40+kärringar det fräckaste de kan tänka sig…mer erfarna än deras jämnåriga… Men på allvar? De unga tjejerna däremot får ta emot inviter från 40+gubbarna….det känns ju mest bara äckligt.

Jag har den kvar ett tag till, för det är ju lik förbannat en egoboost när de ger komplimanger, en del är ju mindre skamliga och en del bara trevliga 🙂

 

Jag har tandvärk.

Fattar ingenting av det heller, och blir ju mer än lovligt sur, eftersom jag aldrig har problem med tänderna, och var hos tandläkaren alldeles nyss, och dessutom bokade av den tid jag hade för att fixa den där fyllningen som det ramlat ur en liten bit i, för att vi skulle åka till husvagnen… Jag begriper inte varför det gör ont, allt såg bra ut då, och nu är det tydligen inte det 😉 Det borde ju inte vara ett hål iaf eftersom de röntgade och det såg fint ut, och jag inte haft hål på tusen år, men ont gör det, och det är på motsatta sidan där de ska laga.

Jaja, det ger sig väl eller blir sämre. Jag hoppas på det förstnämnda 🙂 Det började i söndags och blir inte sämre så förhoppningsvis blir det bättre eller iaf inte akut…Hoppas!

 

I morgon är det ju midsommarafton!

Det sa bara swosh så var halva året borta, och som vanlig hängde man inte med. Vi får gäster i morgon trots allt, Helen och Lars med ungar dissade husvagnen och kommer hit i stället. Robban ska jobba lite med att stå i bollkastningen, och Novalie ska sälja lotter.

Janelle och Simon planerar att komma hit på dagens aktiviteter men hoppar över kvällens då de ska vara hemma och grilla med kompisar. Blir bra det så kan Janelle och jag tävla mot varandra i skyttet, sist vi gjorde det vann hon tjejklassen och jag damklassen, men nu är hon dam hon med…kan bli besvärligt:)

Vissa år skjuter jag som en kråka, och träffar knappt tavlan…eller, jag får väl ihop en 35-40 poäng av 50 möjliga. Men andra år drar jag full pott, som förra året, och ofta får jag till 48-49p. Jag har insett att det är stor skillnad på de olika gevären, och det gäller att hitta rätt, då skjuter man bra 🙂

Lite talang har jag säkert åxå 🙂

 

Andra talanger jag har är att spika fast vindskivor på taket.

Det har jag roat mig med idag, för de blåser bort när det stormar… Taket till poolrummet är lite knepigt byggt, och det finns bara en tunn bräda att spika metallplåten i, och det blir ett rätt stort vindfång, så det är inte första gången man får klättra upp och spika. Jag har försökt skruva nån gång med det funkar ännu sämre. Idag var det tre plåtar som sattes tillbaka. Två som blåste ner i vintras, och en som vikt upp sig nu när jag var i husvagnen.

Det är ett jäkla göra att klättra upp, spika, klättra ner, flytta stegen, klättra upp, spika lite, klättra ner, flytta stegen..osv. När jag ändå stod där så passade jag på att gräva ur hängrännorna, de var fulla av tallbarr och det luktar ju inte direkt rosor när det legat där och jäst till sig i nåt år;)

Jag spikade fast de stora balkarna som gett sig lite åxå, och där var jag tvungen att hämta en större tyngre hammare, för jösses vad tungt det var, och att stå på en stege gör det hela lite vingligt, och man vill ju ogärna ramla ner i mördarsnigelgänget som bor där på sidan av huset 😉

Sen hade dagen gått, och det var dags att åka och träna. Janelle åkte buss dit, så skjutsade jag hem henne sen, och det var tungt att träna idag. Att sitta och äta kakor i husvagnen kanske bidrar…;)

Jag ska frysa mitt kort snart, för jag kommer inte kunna komma iväg och träna så mkt nu under sommaren.

 

Efter att jag kört hem min största dotter så åkte jag och handlade, och där träffade jag Emma, en bloggläsare som kom och hälsade 🙂 Kul! Vi pratade lite en stund, och sen irrade jag vidare. De bygger om på Coop och innan de är klara och man har lärt sig vart allt finns nu förtiden så är det rätt förvirrande. Jag handlar inte vanligtvis där heller men eftersom det är vårt postutlämningsställe så passar jag på när jag hämtar paket.

Och idag hade jag fått ett så fint paket från tjejerna på Loppi ♥ lite pepp och stöd ♥ Tack !!

loppi

Jordan älskar Anthon Berg chokladen och han  har varit och hämtat de små lila bitarna hela kvällen, han kommer och ber om en och ser så söt ut att det inte går att neka:) Jamie spottade ut dem, så det är lite olika det där 😉

 

Nu ska jag gå och fixa lite, och sen sjunka ner under en filt i soffan och kolla på Jack Bauer, och sen sova.

 

Ha nu en fin midsommar alla finingar!

Glöm inte att jag slänger in bilder på Instagram åxå   (carolawetterholm)  🙂

 

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Anders

    Använd inte Klarna. Alla tjänster och produkter som vill att du betalar via Klarna skall du neka. Skriv gärna ett mail till den du tänkte köpa av och förklara att du väljer en annan leverantör eftersom dom använder Klarna. Klarna är ett skitföretag som försöker maximera vinsten genom att skicka påminnelser utan originalfaktura. Dom vet vad dom sysslar med och för 200 år sen hade dom fått sina sorgliga huvuden avhuggna för ocker .. Idag kan dom husera fritt på marknaden och tjäna miljoner på dumskallar. SLUTA ANVÄNDA KLARNA !

  2. sara

    Som företagare har jag använt klarna i min shop och tycker att de är så tillmötesgående och vänliga. Man kan välja fler dagar än 10 till förfallodatum, tror att det är 15 eller 16 som blir utan extra avgift för butiken. Likaså om fakturan ska gå med mail eller papper väljer butiken också.

    Tycker det är lite orättvist att klarna ska få skit när det är butikerna som gjort valen.

    Påminnelserna är det klarna som skickar ut men tror att de går ut som den första gått ut.

  3. A

    Om det är Badoo du pratar om så föreslår jag att du ändrar på åldern du söker i din profil. Lite färre lamm blir det då iaf 😉

    Carola: Nej det är nån annan, och det är inte jag som letar upp dem, de är de som är som tokiga på mig;) haha, det där lät ju, men de är det…ett jäkla puffande och hejande från snorungar 😉
    Jag gör inget alls, bara suger i mig deras komplimanger 😀

    1. A

      Nu när du säger så, så tror jag visst att det är du som letar upp dem 😉 Haha. Sug i dig så mycket du kan! 🙂

    2. A

      Nu tolkade jag ditt svar på ett annat sätt. Jag menar ”du söker”, alltså vad din profil är inställd på, haha. Men njut så länge det går, bruka jag tänka iaf :);)

  4. Lena

    Jag brukar få sms först från Klarna att dom har skickat en faktura. Fast 10 dagar betalningstid är ju lite kort. I och för sig brukar jag betala direkt jag får fakturan om jag fått varan. Laddar alltid ner fakturan till datorn och lägger i en mapp med obetalda i. Sen lägger jag över den till mapp med betalda. Ett tipps kan vara att ha en speciell mejl för affärer man gör på internet och fakturor.

  5. maria

    Såg att någon tipsade om corsodyl att skölja med morgon o kväll, kan hjälpa, har hjälpt mig ibland o ibland inte, men värt ett försök:)
    Önskar dig o barnen en riktigt fin midsommar
    Maria i Skåne

  6. Åsa

    Klarna är inte roliga att ha att göra med, mitt enda inkasso ever 😀

    Tandvärk, jag biter ihop all skit nätterna igenom så jag lyckades pressa sönder tanden enligt tandläkare, men det har de förhoppningsvis koll på! Annars kolla det, det kan bli riktigt dyrt…

    Glad midsommar!!

  7. Maria

    Klarna och deras arbetsmetoder har fått mycket kritik i media, och det har visat sig att Klarna har satt i system att skicka ut inkassokrav utan tidigare påminnelser.

  8. Christina

    Håller med dej om Klarna, har hänt mej precis samma ( läste i Aftonbladet att dom 2 unga killar som startade klarna är stenrika nu, men med deras snabba inkasso krav inte undra på..suck)… Trevlig midsommar på Er alla! 🙂

  9. Malin

    Mäh, har flera avbetalningar genom Klarna å får pappersfakturor och har aldrig ens blivit erbjuden något annat.
    Drygt å få på mail ju!

    Trevlig midsommar på er!

  10. Ida

    Jag håller med, bara en massa strul med Klarna. Numera väljer jag alltid direktbetalning när jag handlar från dem så slipper jag få någon faktura jag riskerar att missar och som leder till att jag får påminnelseavgifter. Hoppas ni får en trevlig midsommar!

  11. Mormor

    Hej trevligt att få läsa kollar varje dag klarna är bara så här tråkigt hoppas ni får en trevlig midsommar var rädda om er

  12. Anna

    Klarna är sämst! Jag namnändrade till dem och fick bekräftelse på det, ändå skickade de fakturor i mitt gamla namn som jag aldrig fick. Sen fick jag inkasso! Jäkla arg jag blev och numer tar jag aldrig faktura om det är klarna! Ett tips bara, om en faktura åker till inkasso, skriv ”bestrider” på (behöver inte ange anledning) och skicka tillbaka. Antingen får de skriva av fakturan, förhandla om summan eller ta dig till tingsrätten (vilket de inte gör för småsummor för det kostar mer än de vinner). Jag vet, jobbar med sånt… 😉 Glad midsommar till dig och dina fina! Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting