Allmänt

Fotboll….kul att spela, mindre kul att titta på..;)

Igår satt jag och slökollade på Costa Rica-Grekland…matchen höll ju på i evigheter, och det var ju inte så konstigt när det var både full tid, sen förlängning och så straffar på det. Straffar är kul att titta på, så då brukar jag kvickna till, men sen tycker jag att det är jobbigt att se..det är ju sån spänning och de som förlorar blir så ledsna.

Jag är inte ett dugg intresserad av sport, och ska jag titta så är det en förutsättning att Sverige är med i alla fall. Det kan vara lite kul om man sitter många och kikar, men jag har ingen större koll.

Det är kul att idrotta själv, och spela fotboll är superkul, men jag tycker det här VM kan ta slut nu så man kan få tillbaka lite bra (bättre!!) tv-program:)

 

I dag var det tvunget att handlas, igen, det märks att det är sommarlov och alla är hemma….och då kom jag ihåg att gå in på blomsterbutiken och beställa blommor till den där begravningen. Sen fick man ju jaga extrapriser för uj så inte-billigt det var..! Jag har ingen koll på hur man ”ska” göra så jag beställde helt enkelt 10 röda rosor och lite sånt där vitt fluffigt, en ros från var och en av mig och barnen. Kändes som JAG, inte för pråligt, inte för märkvärdigt, inte för simpelt, utan bara som det det är tänkt som, en hedring till en fantastisk kvinna från mig och barnen.

 

Ögonmottagningen ringde, och den enda tid de hade var en kvart innan advokatmötet..så vad gör man då? Jag fick ju lov att ta den, Lovelia ögon är viktigare än ett möte, även om det är så att det är ett viktigt sådant. Advokaten var förstående och det finns en möjlighet att jag kan komma in senare under dagen..Han verkade ha tider mest hela tiden…vad nu det tyder på 😉

Sjukhuset har ju neddragningar nu under sommaren, så det kan ju gå på tio minuter eller ta halva dagen, det beror ju på vad som kommer in. Det här lär inte ha nån hög prio, men måste kollas upp såklart.

 

blåtira loppan

 

I fredags, i söndags och idag.

Nu kan hon öppna ögat helt, och har inget obehag alls av svullnaden, men den lär ju sitta kvar ett tag….Idag ser hon ut som en panda ♥  Jordens dragningskraft gör så att det blåa sjunker:)

Jag är nästan helt säker på att allt är ok, och synbart utifrån är det ju det, men vad som syns vid en riktigt undersökning kan ju vara något helt annat. Min lilla fina Lovelia ♥

 

Jamie har dille på bilnycklar, och idag kom morfar med sina fräcka som man kan låsa med knapp, min bil har ju för länge sen slutat med sånt, och man får liksom öppna som på 70-talet, genom att sticka in nyckeln och vrida om.

Jag vägrar låta barnen leka både med bilnycklar och i själva bilen, har varit med om att nycklar går av och att något händer när de leker i bilen, dessutom tycker jag att det definitivt inte är en plats för barn att vara och leka på.

De flesta jag känner tycker lika, men det finns ju alltid undantag.

Jamie får lov att öppna med knappen på både morfars, syrrans och Simons bil, och det är en långdragen procedur.

Först måste han prata om HUR man gör, sen låtsas trycka på fel knapp, och skratta åt hur rolig han är, och sen så småningom låser han upp, efter att ha sagt tusen gånger att det är låst. Sen vill han öppna dörren och allra helst sätta nyckeln i tändningslåset åxå.

Jag är rätt glad åt att mina nycklar inte går att blippa med vid närmare eftertanke 😉

 

Ja, nåt mer vet jag inte att jag gjort idag…lagat mat då förstås. De ville ha tomatsoppa, och då fick de lov att äta min egenlagade. Sist gillade dem inte den, men idag hällde jag i lite socker och väldigt mkt mer grädde, plus oregano, och den blev ju succé 🙂 Trixie vägrar äta den köpta, men den här tog honom av, och jag är happyhappy.

Gjorde vitlökskrutonger till och köpte såndär franskbröd, typ bara ett skal och lite vitt i, men ack så goda. Pasta, köttbullar och räkor får man på sidan av och sen tar man efter tycke och smak .

 

Syrran kom förbi med RIKTIGA jordgubbar, nämligen de från Fredrikslund. Det finns inga bättre, Ulva i all ära men de kan inte mäta sig med Fredrikslund. De var så otroligt goda!

Hon fick lite soppa och kaffe som tack 🙂

 

Nu måste jag gå och se om det finns några kvar av dem, för jag är lite småhungrig, lite kvarg till så blir man mätt och glad 🙂

Vi hörs i morgon !

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Nina

  Hur gör du tomatsoppan? Tar tacksamt emot alla av ungar godkända recept (jäpp här stångas man med matvägrare sörrö) 🙂

 2. Mormor

  Hur kan man bara påstå en del saker hade hon inte velat så hade vi inte fått se några bilder det finns många typer

 3. jana

  Jag undrar en sak… du skrev i ett tidigare inlägg att Lovelia inte ville att du skulle lägga upp nån bild på hennes öga. Och nu har du lagt upp flera bilder på henne? Hur tänker du där?

  Carola: jag tänker att jag skiter väl i vad ungarna tycker och kör över hennes önskan …. elleeeeeer så är det så att lovelia ändrat sig.. Vilket tror du? 🙂

 4. Annika K

  Hugaligen vilket blåöga. 🙁
  Skönt att det verkar bättre iaf.

  Advokatbesöket kommer att gå finfint sen.

  <3

 5. Cleo

  Ögat ser ju redan bättre ut =) Min brors pojke har också ramlat ner från en våningssäng och fick en likvärdig blåklocka och fick även hjärnskakning. Det gick också himla bra fast det ser ju eländigt ut under tiden det läker.

  Vill bara tacka för din härliga blogg och att du delar med dig av din vardag. =) Det är kul att gå in här och läsa

 6. Mormor

  Hej du är en stålkvinna du , du är bäst hoppas att allt går bra hos advokaten , för du är bara bäst och det är du som har fått ta det enorma ansvar , din före detta borde skämmas , men det är säkert det han gör efter som han inte kunde titta på dig han är en buffel , vilken tur han har som har en sådan stark underbar mamma som tagit allt ansvar kram

 7. Lola (Carola)

  Hej Carola!

  Vill bara säga att jag läser din blogg dagligen, morgon o kväll.

  Du är HELT fantastisk på alla sätt, jag är dålig på att kommentera, men vill att Du ska veta att vi är många här ute som håller våra armar o hjärtan kringom Dig. Fantastiskt BRA på att formulera o skriva är Du OXÅ! Du borde skriva en BOK! 🙂 Ha en fortsatt underbar dag tjejen!! Kramar härifrån! <3

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing