Allvar

Okey, så här blev det

Min mamma ringde upp gammelmormor och de pratade, och mamma får höra att exsvärmor berättat hur elakt jag skrivit här, hur jag dragit in exsvärmor och företaget, och hon kunde inte förstå hur elak jag var, och svor en massa gjorde jag ju också.

Ja, DET gör jag, både här och IRL, så just det kan jag knappast neka till;) Sorry för det förresten om nån ogillar det, men jag använder ”bara” de rumsrena svärorden iaf:)

Nåväl, min mamma berättade ju då anledningen till att jag varit arg, att Toy gick före barnen, och att barnen var väldigt ledsna. Att han inte berättat nåt om Toy… Om det visste hon inget. Och så vidare. Summan av det hela är att en 100 år gammal dam som jag älskar och högaktar, nu är väldigt, väldigt besviken på mig. Man skulle ju kunna säga att hon fått en väldigt friserad sanning, för hur fult det här är har minsann ingen berättat, utan fått det att låta som att jag är nån slags bitch.

Hämnd när den är som fulast och slår enbart mot oskyldiga.

Patricia lackade ur och har haft en …mja..intressant sms-konversation med farmor. Om vi säger som såhär: Allt är mitt fel. Allt. Jag tror att kanske missväxten på 40-talet är mitt fel åxå…

Jag ids inte ens bli irriterad. Eller jo det blir jag ju, som fan, speciellt när det liksom fattas så enormt stora delar i resonemanget för att det ska vara hållbart, att det är löjligt.

Jag bespar er det hela, så länge:)

Alla är alltså förbannade och ledsna. Grattis. Bra jobbat.

 

Men vet ni, skit i det ett tag nu!

Nu ska jag i stället visa upp ett barn i hula hula kläder, kokosnötsBH närmare bestämt. Sist jag gjorde det gick folk bananans och det var helt sjukt så hemskt det ansågs…. KokosnötsBH på småtjejer???

Men är det annorlunda om barnet är en pojke?

Jamie kokosnötsBH

Och om inte….varför då då? 😉

Jamie kokosnötsbh

Han kom själv ut med kokosnötterna och bad om att få ha dem på sig, och han var så stolt, tyckte han var rysligt snygg 🙂

Jamie kokosnötsBH

Jag tyckte inte det var nån grej att lägga ut en bild på tre små tjejer i kokosnötsBH och hulakjolar, och jag tycker inte det är nån grej att göra det när det är en kille heller.

JamieHan hade den på sig länge och väl, tog till och med ett dopp i poolen, och det funkade bra. Sen ledsnade han, och den åkte in i garderoben igen.

Jamie är så makalöst charmig. Ni ser honom på bilderna, men hans utstrålning i verkligheten är ännu charmigare, det finns liksom ingen som inte faller. Han kan vara en pain in the ass åxå, men mer och mer så lyssnar han på vad jag säger. Det glimtar till i ögonen på honom av bus och sen drar han iväg på äventyr, vad det nu kan vara. Salta en snigel, eller göra volter på studsmattorna, kanske smita in i köket och göra sig en smörgås…för han kan allt som de större kan nämligen 🙂

Häromdagen hjälpte han till att packa upp varor och tappade en stor burk med räkor i lake i golvet. Jag hade kvällen innan skurat köksgolvet tre ( ja 3…det var skitigt) gånger, så jag blev ju inte sådär jättelycklig när det skvätte räklake överallt. Men det blev ju extra rent:)

 

Idag ropade Hänt Extra på mig i butiken, jag har inte tittat i den på länge, men nu bläddrade jag snabbt i den, och hittade mig själv där, med rubriken : Jag får så många skamliga förslag . 🙂

Jag har ju själv skrivit det, och det handlade ju om den där jäkla dejtingappen jag laddade ner, i den kanske korkade tron att det var nåt kul chatgrejs som jag kunde vara först med här hemma. Den heter Talk for fun eller nåt sånt, så dejting var långt bort i min värld, precis som i IRL världen 😉

Jag sa ju att jag inte ser vitsen med att dejta unga killar, men jag kan tänka mig att göra vissa undantag har jag insett…;)  Och med ”unga” menas då inte ”snorvalpar”

Nej, ärligt nu, jag blir trött på folk som säger att nu har det gått si och så lång tid, dina sår borde vara läkta så skaffa dig en ny man nu.

Ett: sår som inte tvättas rena blir infekterade, fula och ärriga och läker inte. Oavsett om det går 25 år.

Två: Sen när blev en ny man lösningen på världsproblemen?

Tre: Jag har inte tid 🙂 Eller jo, jag kommer ha varannan söndag mellan 10-18 framöver nästa år nångång, så kanske att jag ska börja hänga i kyrkan även på söndagar? Har hört att det är asbra att ragga där;)

Fyra: Att bli kär är inte problemet, det blir jag hela tiden, i saker och Brad Pitt och den där sångaren ni vet,;) men det är värre med tilltron, tillit.

Fem: ….Nä jag kom inte på nåt mer 🙂

 

Annat kul som syrran kom på är att vi har en övernattning på nån slags svit på Scandic, dock i Göteborg. Vi gjorde nåt så otippat för att vara vi två förra sommaren, nämligen k l a g a d e.

Vi var ju där på Robbie Williams, och bodde på Scandic nära arenan, och det var ganska många fel. Ostädat när vi kom, gamla tidningar, använd rakhyvel i badkaret….nåt med ena sängen osv. Dyrt var det ju, så vi skrev ett litet mail. Syrran gjorde, det ska erkännas, jag bara höll med och radade upp felen 😉  Det resulterade i att vi fick en ny övernattning. Så nu måste vi åka till Göteborg. Jobbigt värre 🙂

Snackade löst om det, och funderar på att bila ner, vi flög i somras och det är ju smidigt förstås, men tar ju tid det med med. Ja det tar väldigt mkt längre att köra, men det kan vara kul. Ska se hur det kan ordnas med barnvakt först och främst:)

Innan september,så  innan det är färdigt är det väl fullbokat hela vägen dit. Det visar sig.

 

Nu borde jag verkligen sova. Men det är för varmt, eller det är underbart att det är varmt, såklart, men det är svårt att sova. Svårare än vanligt då. Jamie ligger i min säng, på MIN sida dessutom han har inget hyfs alls den ungen, så nu får jag lov att knoppa på andra sidan, för jag vill ju inte ligga där han värmt upp:)

Men först måste jag äta…mitt i natten jag vet, men jag kan inte sova annars. 🙂

Såhär ville barnen sova häromnatten…

IMG_2121

De hade massa filtar och mattor där inne, och när jag klev ut för att ropa in dem var det alldeles tyst, och jag fattade inte vart de tagit vägen, så jag ropade lite tafatt: Ungar??  Och fick svar från fyra stycken där under 🙂 De låg och kollade på nån film på mobilen. Jag var helt säker på att det var tomt, men det var det ju inte alls.

Sötnötar.

Nu regnar det, massor. Helt ok med mig, bara det blir fint igen sen 🙂 Har haft det på känn hela dagen med tungt huvud och lite illamående, blir så när vädret är såhär, och så fort det börjar regna så släpper det.

Jaja.

 

Nu är det sovdags!

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. sanna

    Hejsan. Halkade in här av en slump o ville bara säga hej. Är själv mamma till snart 7 barn och bor utanför uppsala. Tyckte du verkade vara en trevlig prick!

  2. Helena

    Skriv till gammelmormor, skriv och säg att du älskar henne. Att du är ledsen för att det blivit som det blivit. Berätta inte om dig, Perra och svärmor alls för det är hennes dotter och barnbarn..

    Carola: det är min tanke, men det är i princip omöjligt att göra det, hon är så besviken på mig och inget jag säger lär ändra på det. Om jag inte berättar sanningen om allt, om otrohet och svek och all skit han och exsvärmor gjort… Och jag vill inte göra henne mer ledsen….! Så vad gör man? Tar på sig skulden helt jäkla oskyldig eller sårar ännu mer?
    Jag hatar det, jag mår dåligt över det men det kanske är snällast mot 100- åringen? Att bara tyst ta all skuld på mina axlar. Jag vet faktiskt inte hur jag ska göra.

    1. Ulle

      Inte ta på skulden. Varför? Är han värd det? Att du ska bära all skuld? Hon är inget barn som behöver skyddas och varför ska det sluta med att du oskyldigt blir syndabock. Ta med en fika åk dit och berätta sakligt. Utelämna fula ord och beskyllningar De gamla är klokare än man tror. Be henne smälta historien och säga att du och barnen gärna kommer förbi…

      1. madde

        Håller med dig där, äldre personer besparas ofta information för att de inte ska bli upprörda eller så, det leder bara till ett utanförskap, de känner att det är något och vet att de är undanhållna information. Rent känslomässigt så är det ingen vinst i att skydda den gamle damen från vad hennes barnbarn eller dotter (!) gjort eller sagt om damen känner sig lika usel över det hon nu tror att du Carola -gjort.

  3. Just Me

    Glömde ju..

    Du behöver inte vara orolig för försörjningen.

    Den där hulahulakillen som bor hos dig.. Skicka ut honom med bh, gura och hatt på Uppsalas paradgata. Sen kan ni köpa ut den sk pappan inom 1 vecka.

    Han ser ut som någon slags modern Emil.
    Det var länge sen jag såg något så söt.

    Om du blir förbannad på honom någon gång. Lägg inte ut honom på Blocket.

    Jag tror det är fler än jag som gärna skulle ha honom hemma. Vi kan ha delad vårdnad kanske? 😉

    Hur någon frivilligt kan avstå sånt här övergår mitt förstånd.

    Just me

  4. Karin X

    Du är helt otrolig Carola. För mitt i allt elände, så har du förmågan att kunna skämta o sprida glädje omkring dig. Det är inte vem som helst som klarar det. Bara så du vet!

  5. Lisbeth

    Vilken sötmupp han är Jamie 🙂 Antar att du får lika många glada skratt som gråa hår..
    Ska du ner till Göteborg är augusti en fin månad. Det är oftast gott väder här då
    🙂

  6. Kakan

    Jag är i en liknande situation. Har tre barn med mitt ex, vi har varit separerade i ungefär fem år och barn är idag 8, 12 och 15. Han träffade en ny tjej för tre år sedan, han är idag 45 år och hon är 20 år yngre. Hon flyttade in där från den ena helgen till den andra (de var hos pappa varannan helg då). Barnen är inte värda nåt där, jo deras gemensamma son som är 4 månader, men inte våra tre. De har inte ens fått träffa sin lillebror. Pappan valde att flytta 6 mil från sina barn då hon ville flytta närmare sina föräldrar. Barnen får bo i deras gästrum om de skulle vilja hälsa på, vilket de inte vill. Pappan har satt sin nya kärlek framför sina barn sen han träffade henne. Nu träffar han bara vårt yngsta barn var tredje lördag (de stora vill inte veta av honom) men ändå så knorrar han att han vill byta dag osv. (Senast pga att hans nya skulle iväg på nåt och han är tvungen att ta hand om deras bebis). Och givetvis är allt MITT fel eller BARNENS fel att det är såhär. Nu har det gått så långt, jag har fått tagit så mycket skit både från mitt ex och hans nya (som tycker jag agerar sååååå fel), att jag enbart svarar på sms som handlar om när han ska träffa vårt yngsta barn. Och ja, han skickar sms, ringer inte, pratar inte med vårt yngsta barn alls mellan träffarna. Så jag vet mycket väl vad du går igenom Carola! Och det suger getpung!!!

  7. Ulle

    Sköter alla sina konversationer via sms numera, bara jag som är gammaldags och ringer upp istället? Tror att många missförstånd skapas genom egentolkningar av det skrivna ordet, ring istället och ta diskussionen där och då. Och stå på dig, vill de inte umgås så är det deras förlust. Synd bara på den gamla damen 🙁

  8. Britt

    Måste bara skriva att jag tycker så fruktansvärt synd om din exmake och exsvärmor! Förstå mig rätt nu, hur kan man som en vuxen tänkande människa ”offra” det finaste som finns, nämligen barnen och i exsvärmors fall barnbarnen. Vad i hela världen kan vara viktigare än att ha ett bra förhållande till barn o barnbarn. Jag skulle ALDRIG agera som din ex -svärmor, för mina barnbarn är mina diamanter som betyder allt för mig. Dom släpper jag aldrig taget om, vad som än händer. Stackars denna farmor som frivilligt väljer att bete sig så illa och dessutom ”peppa” sin son att nästan förskjuta sina barn. Vore det min son så hade jag läst lusen av honom rejält. Vilken soppa dom har kokat hoppas dom får smaka på den också, den lär smaka därefter !

    Jag är bonusfarmor till två fina tonåringar och mormor till två små flickor och jag älskar dom mer än livet självt.
    Tänker ofta på dig och dina fina barn och önskar er allt gott framöver <3

    1. Britt

      En sak till vill jag att denna farmor ska veta !

      En dag så är du bara minnen för dina barnbarn och du bestämmer hur dom minnena ska vara !
      Ska dom ha bra och roliga minnen eller dåliga och tråkiga minnen ! Valet är ditt !

  9. christel

    Hej Carola du fantastiska kvinna o mamma .läst din Blogg ända sen ni var med i TV .så som du och barna behandlats är ju inte klokt . alltså hade mina barn haft en sådan så kallad farmor så hade man ju blivit mörkrädd.har du ingen advokat eller nått som står på din sida ??för detta känns som om du hade behövt detta .önskar så att alla vi som läser skulle kunna hjälpa er på nått vis .jag har själv blivit dumpad och blivit behandlad som
    Skit .men man kommer upp o ur skiten men en livlina mellan varven de behöver man .heja heja dig och dina fina barn . mvh Christel

  10. Pi@

    Ex-svärisen måste ju ha en hel skruvlåda lös. Sen snacka om att förvränga sanningen och försköna den till något den inte är. Om hennes klant till son ställer till det och vänsterprasslar och sen bara rätt och slätt lämnar 10 personer utan ett enda ord och utan förklaring, hur fan kan det bli ditt fel? Syltångor kan inte vara bra för pallet att andas in helt enkelt.
    Jag tror att kärringen skäms över hans beteende helt enkel men vägrar erkänna det för tänka på ryktet måste man ju i inavelshålor.
    (Ja, jag är arg! 😉 )

  11. Camilla

    Nu äger väl inte p..företaget utan hans mamma.Han är väl” bara Vd” har jag uppfattat det iallafall.De jag tycker är mest bedrövligt är att han har sin morsa som någon slags mellanhand..han tycker och anser och hon förmedlar och kastar skit!!! Hänga morsan i kjolen är han väl liiiite. För gammal för eller?

  12. Anna

    Alltså jag hittar inga ord för hur jobbigt det måste vara för dej nu skickar många styrkekramar till dej du goa Carola Kram

  13. Elin A

    Så tråkigt att än en gång få läsa allt det hemska som din ex svärmor håller på med! Vad vinner hon på att göra så här?! Gör sanningen för ont och är det för pinsamt utåt mot andra vad hennes son har ställt till med? Att han bara lämnar sin fru och barn för en annan, att han gått bakom ryggen länge med den andra, att han nu skiter i barnen.
    Tänkte på detta med er skilsmässa, ni var ju gifta och då ska väl allt delas? Hur blir det då med Perras del i företaget, får du då halva den, då borde han ju få köpa ut dig väl?
    Tänker så på dig Carola och vilken fantastisk kvinna du är! Följer dig på instagram och ler åt dina fina foton:) Stor kram till dig

        1. Just Me

          Jag ska inte älta om hur det fungerar.
          Det är aktieboken som talar om vem som äger ett bolag.

          Där blir det lite knepigt: Det ska alltid finnas aktiebok, men det registreras inte någonstans. Bolaget ska själva ansvara för den finns och är uppdaterad.

          Så hur ägandet än har sett ut så är det med största säkerhet ändrat för ändamålet, så att säga.

          Just me

  14. J

    Underbara lilla unge, klart han aka lira gura i hula-hula kläder och kokosbh :)!! Precis som det ska va! Ha en skön dag!!!!

  15. Ida

    Men usch vad tråkigt att du ska få skit för allt. Förstår inte att din ex-svärmor får lov att hindra er från att träffa gammelmormor. Vad är hon ute efter egentligen? Hon verkar vara väldigt konstig som gör så mot sina barnbarn. Men låt ingen trycka ner dig. Det är ditt ex och hans mamma som är förlorare i allt detta och dina barn kan vara glada över att ha dig som mamma, du verkar ha en sådan fin relation till dina barn.

  16. Jenny

    Hej Carola!!
    Vilken skit ex svärmor du har, sanningen kommer att komma ifatt henne och inblandade som håller på att försöka göra livet surt för dig. Men du är en stark underbar kvinna och du vet vilka som är vinnare och förlorare i denna sörja, vilket även dina barn vet. Carola! Försök vara lycklig och låt inte en sur kärring trampa på dig , du har det finaste på jorden,dina älskade kids. Tycker du är grym ,fortsätt så .
    Styrkekramar till dig❤️

  17. Lena

    Men för sjutton… i n g e n kan väl hindra dig från att själv åka till gammelmormor. Gör det, prata med henne om hur det blivit…i n n a n det är försent. Ex-svärisen kan ju inte bestämma över om det är tillåtet eller inte.

    1. Matilda

      Säg inte det. Det kan dras upp i tingsrätten sen att hon åker till deras släkt och ”saboterar”. När tingsrätter osv är inblandat så kan varje liten grej bli en väldigt stor grej och ha väldigt stor betydelse. Jag säger inte att det är så men man har ju hört tvister där folk kommit dragandes med mindre. Om man säger så.

      1. Just Me

        Du vet inte hur rätt du har.

        Man är bunden till händer och fötter.

        Allt man gör och säger måste vägas på guldvåg.

        Just me

        1. Matilda

          Precis! Jag har märkt att många skriver det, att det är väl ingen som kan förbjuda dig, varför gör du inte bara som du vill Carola. Därför ville jag bara skriva ut det, att det kanske inte är så lätt för henne att göra som hon vill. Läser man lite mellan raderna så är ju svaret förmodligen att hon inte FÅR för då tar dom upp det som ”sabotage”. Jag vet inte, jag ska ju egentligen inte säga hur någonting är när jag inte vet, jag kan bara tänka mig att det är så.

  18. Svandis Ros

    Jaha, det var väl typiskt! Men hur vi än vrider o vänder på det så kommer sanningen fram till slut!

    Vissa kan försöka skona sig och måla upp en finare bild av sig själva (och fulare av andra) men i slutändan så kommer sanningen fram!

    Heja dig Carola!

    Så länge du håller dig till sanningen så kommer du o dina barn inte till skada – ibland dröjer det jävligt länge innan man SER vinsten men hellre sanningen än lögnen även om det lär dröja tills ALLA ser det!

    KRAM

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting