Allmänt

Tulis Cheetah och virusstart

Till er som googlat och bara hittat underkäder, här Rehaboteket hittade jag hälskyddet 🙂

 

Igår kväll var Robban och Patricia på bio, och när de kom hem så frös hon och hade huvudvärk, och bäddade ner sig med ipren och coldzymesprayen, men vaknade trots det med feber och ont i hela kroppen, huvudvärk och halsont. Jippie. Eller inte. Så nu börjas det. Vi har varit friska länge nu, så det är väl bara att bita i det sura äpplet. Ungarna är ju lite svåra att hinna på med coldzymesprayen för de fattar liksom inte att det är en förkylning på G, utan plötsligt är de bara feberheta och emliga.

Jag avstod att ringa skadedjurssaneringsnumret på min försäkring eftersom det är i hennes rum det låter, och hon låg ju och var sjuk, men jag ångrade mig rätt bra nu.

Hon messade mig nyss ( haha, ja vi smsar inom huset, säg att ni åxå gör det??) och bad om ipren och en våt handduk på pannan, och när jag kom in med det och sen en skål med hallon och kvarg så sa hon:

-Mamma! Jag svär på att det där som är i min vägg här, så pekade hon på den väggen, var i min garderob i morse! Den ligger på väggen mitt emot, en innervägg alltså….  Plus att hon hört att det prasslade i några kassar hon hade på golvet. Hon hade trott att det var en katt först, men de kommer alltid och hoppa upp i sängen om man ropar på dem och så var inte fallet. Dessutom var hennes dörr stängd så de hade inte kunnat komma ut om så var fallet.

Alltså har vi ”något” som bor här. Jag hade en teori på ekorrar, det lät charmigare än möss och vi har massor av dem i träden precis intill så det är väl inte helt otroligt kanske, men in vete fan om de vågar sig?

Nu kan det vara så att de var i skorstenen och klättrade, men det är inte ett dugg bättre för de hamnar de i gillestugan, och dessutom så är det nät där… Nä vafan. Jag ska ringa i morgon!

Efter att ha kikat snabbt i hennes garderob konstaterade jag att det inte fanns musskit där iaf, men jag kan ha missat det. Brrrr.

Jag är inte direkt fjollig, men möss inne gillar jag inte. Eller spindlar. Eller annat skit som inte ska vara inne utan bo i skogen typ. Jag har tömt en halv burk Radar i källaren på strategiska platser och ler nöjt när jag ser en fet död spindel med benen ihopkurade, DET är en bra spindel:)

 

I morse väckte jag skolbarnen, sen hade jag en idé om att kliva upp, men när småkillarna snusar och sover så är det väldigt lockande att krypa ner under täcket igen så det gjorde jag 🙂

När jag sen börjar vakna till så kommer ofta Smulan och lägger sig på min mage för att gosa, och där somnar hon sen  gott tills jag puttar undan henne för att kliva upp.

Idag tyckte Jamie att det såg alldeles extra mysigt ut så han hämtade henne, tog med henne in i sängen, drog täcket över dem båda och sen låg de där och gosade, Smulan spann och han klappade fint:

jamie

Såg ut som han hade ett rejält nacktag på henne, och jag är alltid noga med att man är snäll mot alla djur ( minus såna som inte har här att göra*S*) så jag kikade men hon var så nöjd ♥

jamie wetterholm

Jamies favorittröja från me&i med små monster på:) Passande 😉

Jamie Wetterholm

Jordan satt och spelade dator, och Jamie låg länge så här med Smulan på armen och kikade på:)

 

Jag hade massa skriva att göra till plugget, så jag satte mig med det sen, och Jamie ville sitta med mig, så jag hämtade en sax och lite tidningar så han kunde klippa lite, och så började jag med att klippa av en sko från en bild med en modell. Han tyckte det var en kul idé och frågade: Plippa?  Ja, varsågod, klipp du. -Plippa hååj? Ja gör det.

För att sekunden senare  i ögonvrån se honom ta ett tag i sitt hår och klippa av det. Ajdå. Jag trodde vi pratade om håret på tjejen på bilden, men helt uppenbart pratade vi om varandra där:)

Det blev inte så snyggt, och han blev ledsen, men vi får se, kanske kan han tänka sig att gå till frisören:)

Men innan dess måste Patricia fixa till det, så man slipper skämmas;)

Patricia är i mångt och mycket Jamies förstahandsval. Om jag frågar om han ska duscha så svarar han Pisa. Om jag frågar om vi ska kamma håret är svaret Pisa. Om jag frågar om jag ska hjälpa honom med att skära maten är det samma svar. Pisa. ♥

Tjejerna kom hem från skolan, åt lille mellis och for iväg på olika håll, jag slängde in en kalkonstek i ugnen. Jag har inte riktigt bestämt om det är gott eller inte, men idag var det väldigt mkt godare än sist, så det kan löna sig att läsa noga på paketet..sist missade jag nog att det efter 1,45 timmar i ugnen per kilo skulle stå ytterligare en timme utan lock…Den ska tillagas i den form den ligger i så det är väldigt praktiskt:) Den var förvisso klar förra gången med, men helt annan konsistens idag, så det blir definitivt fler inköp av den. Finns på Citygross:)

 

Träning sen då. Jag har inte ont efter att ha dragit tusen studsmattefjädrar igår, men jag är matt och orkeslös i armarna: och händerna:) Det gick sådär idag, men det är ju lika jobbigt som alltid. Jag fattar inte folk som kan tjoa och skrika på varandra, heja och peppa. Det är extremt peppande med sådana tillrop., men jag har fan inte luft nog till det:) Jag hoppas att folk har överseende. Jag är nog rätt självfokuserad för det mesta, och ser inte så mkt av vad övriga gör. I morgon är det cirkelfys med Björn klockan 11. Det kommer vara tufft:)

Handla efter det, det vanliga – mjölk, fil,bröd osv. Sen äntligen hem, stoppa i säng Jamie och sen droppade övriga i säng allt eftersom.

 

I helgen funderar jag på att gå på mässa. Allt för hälsan, och Allt om mat,eller vad de kan heta. Jag tänker att det i rent studiesyfte borde vara motiverat att gå på dem, eller hur? 🙂

Vi får väl se hur läget är då på hemmafronten, och om jag tar med några kids eller inte. Nån som vet om det är nåt för småtroll att haka på? Eller ruttnar de efter två minuter? I så fall måste jag ragga barnvakt. Det känns som att jag inte vill det, för jag har fler saker jag ska gå på i november och behöver nån som tar hand om barnen:)

Det löser sig, men det är lite jobbigt att vara beroende av andras välvilja.

 

Nu ska jag skriva klart mitt arbete, och skriva ett till som ska in innan midnatt…whihoo vilken framförhållning jag har 🙂

Vi hörs

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. nettan

    Jag skulle inte rekommendera att ta med barn på Mitt kök mässan, mina egna barn 6 och 9 år vill gärna gå då de är väldigt matintresserade men de får stanna hemma med barnvakt.
    Har gått under helgen ett par år nu och det fullkomligt kryllar av folk, svårt att ta sig fram och ser ibland barnfamiljer som försöker hålla ihop och barnen verkar inte alls ha kul. Det blir mer och mer fokus på vin och andra alkoholhaltiga drycker där man kan provsmaka, mycket gott och trevligt tycker jag men det gör ju att det blir mindre barnvänligt.

    Hälsomässan har jag inte koll på, besökt den någon gång och då var det ganska så lugnt, så den kanske passar bättre om du behöver och/eller vill ta med dig några barn.

    Själv går jag imorgon på Mitt kök mässan, men som sagt utan barn, ska bli jätte trevligt att få strosa runt där hela dagen med min man till en början sen när han åker och jobbar så möter jag upp min svägerska bland annat 🙂 Hoppas på att få köpa med mig lite goda delikatesser hem!

  2. Susanne

    Hej, läste om hälskydden. Är de normala i storleken? Jag har 37,5, så det är mittimellan. Tack för en underhållande blogg!

  3. Helena

    Tack för en jättebra blogg! Jag har varit på den mässan några gånger och tycker inte att den är ngn höjdare för barn. Väldigt mycket folk, trångt och många som går runt med vinglas ( som lätt kan bli lite jobbigt med pigga barn som gärna hoppar och skuttar!) Så har jag i alla fall upplevt mat och chockladmässan, hälsomässan kanske är lite bättre. Lycka till hur du än gör och ha en trevlig helg!

  4. Susanne

    Hjälp så söt han är, Jamie!! Jag bara smälte när jag såg bilden på honom med Smulan:) Grattis till så fina ungar, alla nio har du lyckats med!

  5. TItti

    I vårt förra hus hade vi en mård som bodde/gömde sig uppe i mellantaket. Dottern kunde inte sova och innan vi visste vad det var för nått!!! Sen långt om länge flyttade den bara, trots allt….satte ut fällor men ingen lycka…!! Hoppas det ”bara” det är möss!!

  6. J

    Jag är väl den enda som tycker det var synd att han klippte sitt hår….:-(
    Och jag vet att du inte gärna frågar om barnvaktshjälp…men jag kan ställa upp om det behövs!! Om ungarna törs ?!

    Carola: Gulliga du <3<3<3<3

  7. Neta

    Men du har ju katter så vad är problemet, släpp in dom där bara. Sanera musskit är inte kul men nödvändigt. Vitlök är annars bra att lägga där man inte vill ha in dom.
    Jag ska gå på Älvsjömässan i helgen, Mitt kök heter den. Arrangör är bl.a. Allt om mat.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting