Allmänt

Allt för hälsan & Mitt kök mässa

Tjoho:)

Precis landat hemma i soffan efter en lång dag:)

Som jag skrev tidigare så hade jag funderingar på att gå på mässa i helgen, och så blev det. När någon smsade ett av barnen och sa att han skulle umgås lördag och söndag ( istf varannan onsdag, det var ett tillfälle nu i höst han hade tid med det, bara kolla marknadschemat så fattar man ju:/ ) som jag hade absolut noll koll på, så uppenbarade sig ju en oanad möjlighet att inte ha med mig barnen. Genast bestämde syrran och jag oss för att åka lördag istf fredag som vi tänkt. Lite sämre ur antalet mässbesökare = trångt, men väldigt mkt bättre ur den barnlösa vinkeln, de hade ruttnat per omgående.

Alltså tog vi tåget till Älvsjö,åkte vid 11,  och köpte kombibiljetter till båda mässorna, och traskade in på Allt för hälsa först.

allt för hälsan

Det är alltid väldigt överväldigande på sådana här ställen, massa folk, massa utställare, massa grejor. Man måste försöka sålla och prioritera. Vi hade vårt stora prio och det var Paolo Roberto:)

Efter att ha följt honom på Instagram ett bra tag nu, och insett att hans värderingar stämmer väl överens med våra, alltså inga dieter och sånt, utan kalori in och ut, träna, ät och ha kul, så ville vi lyssna på hans lilla föreläsning och se vad han kunde tänkas ha för bra mässpriser på sin träningsbibel. Och sen skulle vi minsann ha hans olivolja åxå, på den andra mässan. Stalkers, eller all-in på Paolo:)

Först pratade vi med en av de andra killarna i hans monter, om hur den här utmaningen han har funkar, den heter 15 med Paolooch den har vi alltså lurat på länge. Men inte riktigt orkat ta tag i, motivationen har saknats helt enkelt, och ni vet hur det är, man får liksom inte arslet ur vagnen;) Eftersom de nu hade erbjudande på hans Träningsbibel plus den här utmaningen så vafan, nu kör vi. Den börjar på måndag! Ihhhh!  Man måste ha grejor som motiverar, och nu jäklar:)

Vi lyssnade på vad han hade att säga, och han är rolig, jag gillar hans humor, och det han står för är liksom samma som jag känner är rätt. På samma vis som jag alltid gillat Olga Rönnberg. Ät allt men inte alltid  och rör på dig, så kommer resultaten:)

paolo roberto

 

Tjejen här hade pratat med honom torsdag och fredag åxå och tydligen hade han gjort ”flygande italienaren”

 

Han hade gjort en i torsdags, tio i går, och fick lov att göra 11 idag;) Jag blev aningens svettig bara av att titta på, och var tvungen att fråga honom sen om man var tvungen att kunna det för att få vara med i utmaningen, men det räckte med en armhävning, ( till att börja med..) sa han leende, och då kände jag mig trygg i mitt beslut igen 😉 hehe.

Givetvis fick han signera våra böcker, och så bildbevis:

paolo roberto

Fin:)

Och nu poppade den gamla fjantlåten: Pappa jag vill ha en italienare, upp i huvudet:) Minns ni den? Förhoppningsvis inte, den var inte så bra, men den här italienaren är väldigt trevlig. Och muskulös:)

Jag frågade om han kunde lova att jag var snygg till jul nu då, men den här träningen, och han lovade att jag skulle vara skitsnygg, så det är väl bara att lyda:) Jag ser fram emot måndag, det ska bli superkul!

Tror den håller på i fem veckor, så det borde ju bli lagom, träna sig snygg till jul, och så äta pepparkakor och dricka glögg över jul, och sen ..? Fortsätta på samma spår:)

 

Efter Paolo strosade vi vidare, och tittade på allt möjligt och omöjligt. Jag har bokat en tid för synundersökning på Memira, så får vi se vad det leder till:) Damen som stod där gjorde mig väldigt lugn och trygg i att det är en okomplicerad operation, jag är ju rädd för att se sämre i slutänden och det verkar ju rätt omöjligt. Jag har ju googlat på det här ett tag nu, förutom att jag pratade idag, men det är skönt att få ställa de där frågorna man har öga mot öga ( haha, sorry, inte meningen)

 

Sprang på mitt favoritrengöringsmedel:

rengöring miljövänligDisktrasan kommer inte därifrån, men visst var den fin:) Den här burken är finemang, fixar allt, och det blir liksom rent ända in i materialet man rengör. Love it.

Vi kikade på träningskläder, råkade visst anmäla oss på nån annan form av träning, Curves, så vi får fullt upp framöver;) Kollade på crossfitträning, det såg sådär ut, lite som cirkelfys fast vi har roligare:D

Träningsbibeln såklar, och hans olja, från Mitt kök.

träningsbibelnJag gillar inte olivolja brukar jag hävda, men eftersom jag nu följt hur Paolo och hans familj plockat de här oliverna för 11 dagar sen och gjort extra superduperbra olja var jag ju tvungen att smaka. Och den var fantastisk. Men jag köpte en annan sort, med citron. Oh…det är alltså skillnad på olivolja och olivolja. Fattar det nu 🙂 Men Paolo får ursäkta, mitt förstahandsval i olja är och kommer alltid vara raps. Fråga mig inte varför, men den passar väl mig. Den här kommer dock på en delad förstaplats, bara aningens efter:)

Efter att vi tittat klart och kände oss nöjda med Hälsomässan, eller vi hade kunnat gå där resten av dagen, men nu skulle vi ju på en till, så fortsatte vi in dit.

 

Mitt kök-mässan. Här dricks det vin.  Massor av vin, överallt:)

Man köper ett glas och dryckeskuponger och sen får man smakprover. Jag som ju nästan aldrig dricker, eftersom det Ett: kommit en och annan graviditet och amning i vägen,;) och jag dricker inte en droppe då. Oavsett vad rönen säger just då, jag vill inte.

Två: det är ju skittråkigt att dricka ensam.

Tre: Jag är ju ensam;)

Alltså blir det inget vin på fredagskvällarna i det här huset. Det kan man tycka vad man vill om, men för det mesta tycker jag inget alls utan det är bara så och inget jag saknar. Jag har ju varit mer eller mindre helnykter sen Janelle föddes, för 20 år sen. ( mer eller mindre, alltså, det finns undantag, men de är preskriberade)

Men jag tycker om vin. Kanske är det nåt som kommer med åren för jag gillade det inte så värst mycket förr.

Nåväl, jag dricker så sällan att jag inte kommer att komma ihåg vad som var gott, alltså får man gå på andra saker, som kändisfaktor tex, så därför smakade vi bara sånt;) Den är damen har en fantastiskt god cava och en chardonney som var väldigt fin, och det kommer jag att komma ihåg.

maria montazami

 

maria montazami

I Laila Bagges monter var de inte speciellt intresserade av att servera just när vi var där, så det fick vara, och så gick vi på Tattinger, som man ju borde kunna komma ihåg. Barefoot har en ny bubblig rose…love it!

Paolo har ett vin med:) men det hade visst hamnat på avvägar nånstans, så det får man väl offra sig på att dricka hemma då. Vi pratade med honom igen, trevlig kille sa jag det? och med hans kompisar som berättade massa saker om olivolja.

 

paolo roberto

 

Vidare till tryffelheaven, eller fudges

fudge

Åhhhhh!

 

När man inte ätit ordentligt på hela dagen, och börjar hälla i sig vin så blir man apfull. Det blev vi såklart inte, men lite snurriga och så jäkla hungriga och massor av folk överallt, och så passar inget för man blir ju knäpp åxå, så chips och  en och annan brödbit åkte ner, men vi åt egentligen inget.

Och nej, jag blev inte full, måste nog förtydliga det:)

Vi travade runt, åt sjukt goda chips på många ställen, och tävlade på alla ställen man kunde tävla, och jag kommer ha en inbox full av vintips…Vi har testat choklad, jag har hittat samma märke på stekpanna som ungarna sabbat, den kostade bara nästan 1000kr…gahhh, så jag får nöja mig med Ikeas för 199 jag köpte igår. Men har webbadressen så jag kan beställa en sen. Eller BARNEN får;) Fast de nekar såklart. Jaja.

stockholmmässaDet är choklad i den lilla väskan, den är nån bag in box vin i full storlek.

När det till sist stängde så hade vi ont i fötterna och ryggen, och min axel var ju inte helt med på att bära tunga kassar på senknutan direkt. Vi har travat långt idag, och det var väldigt skönt att sätta sig på tåget hem:)

Båda mässorna var verkligen bra!

Men det är så mycket intryck att det är svårt att få ihop nåt vettigt att säga om dem, men de är väl värda ett besök.

Helt klart får de bli återkommande aktiviteter.

Nästa gång ska jag gå all-in på massage, nu kände jag att jag inte hade ro att sitta i kö och vänta, för att sen få nån behandling, men just nu, mitt i natten med ont överallt ångrar jag mig;)

 

Nu ska jag hoppa i säng, i morgon är det förberedelser inför 15 med Paolo, som jag kommer mala på om misstänker jag, och sen passar jag på att rymma lite då med, fixa ärenden och så ska jag och syrran till pappa en sväng. Träna på kvällen, garanterad träningsvärk, så det blir ju grejtans på måndag sen… 😉

Ha nu en fin söndag ♥

 

 

 

Kommentarer

  1. På Selmas gata

    Nu blev jag avundsjuk, den där mässan lät härlig! Dock är jag rätt anti Paulo Roberto efter att ha sett honom i Hannah och Amandas program med sin exfru, där framstod han som VÄLDIGT osympatisk:-( Usch! Men oljan kan ju vara god ändå:)

    Carola: Det har jag inte sett, och låter nu bli efter att du sa så:) Jag tänker mer att han efter sin skilsmässa byggde ett hus på samma tomt som exfrun för att kunna vara med sina barn i vardagen, DET smäller av någon anledning ( haha, undrar varför?) Väldigt Väldigt högt i min värld:)

  2. Malin

    Paolo singel, du singel….så…. 😉

    Carola: Ja det var så jag tänkte…;) Eller, nja, jag tror att han skulle irritera ihjäl sig på att jag är en aning ( hehe) mindre driven än vad han är, och vägrar kliva upp tidigt och gärna skjuter upp saker och ting. Jag å min sida skulle säkert bli tokig på hans ständiga jobbande, han verkar inte vara ledig så ofta 🙂 Men förutom det så;)

  3. Neta

    Vi hade jämt göra med matmässan, alla workshops och seminarier. Hängde på låset vid 10 och åkte vid 17. Men gillade inte kombon med vinerna dom kan ha det separat i fortsättningen tycker jag.
    Såg ingen direkt berusad men omdömet tar nog slut när man häver sig över och drar bort rollatorer för tanter för att komma åt provsmakningen. Va så mkt folk att jag nästanfick panik ett tag o då satt jag ändå i rullstolen. Har bloggat om mässan här http://netaave.bloggplatsen.se/2014/11/09/10920598-matmassan/

    1. Hanna

      Attans. Räcker inte 30? Billigt iaf. Och bra

      Carola: Jo, kanske:) Ska ha dem i minnet! Jag behöver alltid en mindre åxå, men just nu håller den jag har, och de får skarpa förmaningar så fort de tar i den för den är åxå en värstingvariant som jag fått:)

  4. S.

    Men alltså, vad har hänt med bloggen? 🙁 blev plötsligt väldigt jobbigt att läsa inläggen, ögonen flyger mer på reklamen än texen, orkade inte ens läsa klart inlägget pga designen :/ gillade hur det såg ut här förut bättre, men jag antar att det är loppi som styr över detdär? är det bara jag som är överkänslig eller blev det sämre nu? jättetrist att helhetsintrycket ska dras ner så mycket, jag hoppas jag klarar av att vänja mig för jag gillar verkligen din blogg i övrigt, du är en superkvinna som verkar fantastiskt varm och stark.

    Carola: aj då. Jag tycker inte att det är nån skillnad alls när jag läser mer än att det bytt plats på sidan, det är för läsbarhetens skull, det ska alltså upplevas precis tvärtom. Jag vidarebefordrar dina åsikter till Loppi, och hoppas du vänjer dig 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting