Allmänt

Som man ropar får man svar…

..och ropar man där det är tomt och urblåst så får man bara sina egna ord tillbaka som ett eko…visst 😉

Tack sötnosar för era peppande ord!

Ja han vill ha huset, eller han vill ha de pengar han får loss för det, men det var inte det jag var äcklad över igår, det handlade mer om julen. Vi tar det sen, jag orkar inte irritera upp mig nu:)

 

Hur som helst, idag var det ju SOL! Och direkt så höjs humöret med typ 100%, visst är det härligt. Jag ska flytta, jag ska det, och Hawaii ligger bra till, jag googlar efter nån gammal ogift miljardär utan barn där dagligen 😉

Ska bara hitta på honom, sen är det bye bye kylan…Funkar med en australiensare åxå. Möjligen Nya Zeeland, och absolut alla de andra polynesiska öarna. Jag är inte knusslig på det viset:)

 

Killarna och jag blev upphämtade av syrran, och Jordan frågade sin moster vad det var för konstigt på himlen?

Det var ju det tjocka molntäcket som började luckras upp och det blev en strimma ljus himmel längst ner:) Så länge sen var det som han såg himlen… Först såg det inte så lovande ut, och de hade flaggat lite för att det i de östra delarna av Svealand inte skulle bli värst mkt sol…men det blev det.

När vi klev ut från Friskis var det klarblått och solsken ♥

Killarna hittade en liten kompis idag, en tjej som de lekte med, eller kollade på film med, lite om vart annat. De kommer och kollar ibland så att vi jobbar på ordentligt, och när de ser att vi sliter och kämpar så går de tillbaka.

Cirkelfys är alltid jobbigt, och nästan alltid roligt, så även idag. Härligt.

 

Syrran erbjöd sig att hjälpa mig med julbelysningen ute, hon är bäst ♥, så det gick väldigt smidigt. Förra året gjorde hon en McGyver och uppfann ett hjälpmedel:

McGyver

 

Det är ett kvastskaft och en hållare till en regnmätare som vi satt ihop med buntband, och sen kan man enklare nå upp för att sätta upp ljusslingan, utan att behöva flytta stegen hundra gånger:)

Funkar väldigt bra!

 

McGyverPompom bollarna som suttit där sen Patricia tog studenten är nu borta, och även de gamla ballongskruttarna;)

Jag var ju ändå tvungen att bära fram stegen eftersom jag måste rensa hängrännorna. Det ligger ett nät för det rör som går ner till avloppet och där samlas det barr i mängder och till sist rinner inte vattnet ner i röret utan över kanten på rännan. Värdelöst. Men det hade varit ännu mer värdelöst att ha stopp ner i avloppet;) (där ute med)

Jag borde ha klättrat upp på taket och rensat i den andra änden med, men struntade i det, det verkar ändå inte rinna bort där.

Vi satte upp belysningen på huset, garaget, vid fönstret och busken, och det blir så fint:)

När syrran ändå var här, med arbetshandskar på, så hjälptes vi åt att släpa undan basketkorgen, så nu ligger den under den stora granen, där jag har ett väl synligt förråd av allsköns bråte, men det är bra, granen är som ett tak:)

Den stora dynlådan fick vi undan med, den var alldeles för tungt lastad när vi körde hem den från campingen så botten höll på att gå ur, så den hamnade precis där vi lyfte av den från kärran, precis intill uppfarten, och där kan den inte stå, Blir det snö ( gud förbjude) så måste jag slänga upp snövallar där. Nu står den på sin plats den med.

Härligt!

När syrran åkte hem fortsatte jag med att koppla ihop allt. Om det kommer hem en elektriker hit, eller Arga Snickaren, så kommer jag få århundradets utskällning, för det är skarvsladd på skarvsladd, förgreningsdosor och timers i en salig röra:) Å andra sidan, så brukar elektriker vara de som har det värst med sånt, lite som Bagarens barn har inga bullar , eller Skomakarens barn har inga skor;)

Nu lyser allt, och nästan allt är kopplat till timer, så det är tänt mestadels men släckt under de få stackars ljusa timmar som kanske bli, mellan typ 10-15.

Pumpvägen

 

Man får blunda för markisen, den går inte att veva upp längre än så där.

Tidigare hade vi en slinga som blinkade här, mycket coolare, men det här är fint det med:)

pumpvägen

 

 

Fyra ljusnät ihopsatta till två större, ligger över en Ölandstok, en buske alltså, och lyser så fint, men den bilden ville inte hoppa över från mobilen till datorn..och sen sitter det lite snöflingor i rabatten, några hjärtan i poolrummet och en ljuslykta med nät i.  Jag har några grankransar med ljus kvar att sätta upp, det blev för mörkt för att hålla på.

Jag har dragit ut en lång kabel till motorvärmaren, och satt in kupé´värmaren i bilen, men inte fått på vinterdäcken..eller kommit iväg till återvinningen, men man kan ju inte hinna allt.

 

När man ändå är ute och grejar så gör man ju massa småsaker, som att riva loss de vissna växterna från krukorna, där murgrönan är fin än, ta ner de hängande krukorna, flytta undan grejor som inte ska vara där. Gå ut med blomkrukor i carporten, flytta ihop lite pantflaskor, flytta in de två solstolar vi haft kvar, ta in det som låg på vädring efter att Patricia och killarna bytt rum, och sånt där.

När det var kolsvart, vid 16 typ gav jag upp och gick in, pratade lite med ungarna, och sen var det duschen. Jag var ordentligt frusen om fötterna, gummistövlar är inte direkt varma, och det var härligt att tina upp.

När jag kom ut höll Patricia på med middagen så jag slängde mig på kökssoffan och ”övervakade” med näsan i mobilen och ett parti Wordfeud…efter att inte ha spelat det på evigheter så började syrran och jag om igen, och det är alldeles lagom, man gör i sin egen takt. Idag fick jag till ett bra ord;)

bitch wordfeud

Tyckte att det stämde in på min sinnesstämning 😉 haha, man ska inte underskatta mig….

Liten_ngel_till_dj_vul-259x300

 

Jamie är en liten djävul han med ibland..

JamieEller han har en liten samling smådjävular på sin tröja iaf 😉

Han var ute och hjälpte till med belysningen nästan hela tiden, han tycker det är så roligt att få vara med:)

Inte fryser han heller, varmblodig som sin största syrra Janelle, som nästan aldrig fryser, och gör hon det så har hon feber.

 

Efter middagen har jag tvättat lite, fått hjälp av Robban att bära ner en stor tvättställning i tvätteriet, och provhänger den nu med mina träningskläder. Min jacka ligger i tumlaren och borde vara torr nu, den var i så stort behov av en tvätt redan i våras men sen hängde den bara kvar i hallen i ett hörn, och nu har jag ju använt den några veckor ytterligare…urk, men NU är den ren och fin:)

 

I morgon är det en spännande dag!

Det är dags för Mammaboosten

mammaboosten

 

Jag tar med mig två fina vänner, möter upp en annan fin vän med flera andra vänner och sen blir det SHOW!

Härligt!

Tåg till Stockholm, och sen är det på Waterfront, där Europe spelade, ett stenkast från stationen så det är perfekt.

Jag tror det kommer bli toppen!

Det finns biljetter kvar om ni vill se den:)

 

Nu ska jag väl hoppa i säng då, jag hör ända ut hit hur Jamie snusar och det låter så mysigt ♥

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Maria

  Jag blev förloraren när jag och sonens far skilde oss. Vi var ”bara” sambos. Men köpt mycket ihop under vårt förhållande.
  Han tjänade mer än dubbelt än mig. Men ändå skulle det delas lika alla utgifter rakt av. Dum var jag som gick med på det. Han sparade massa pengar.
  Han betalade iochförsig större inköp och trodde att det var hans egendom eftersom han bara betalt och hade kvitto/papper på det. Som t.ex bil, möbler m.m.
  Ångrar att jag inte orkade kämpa mot honom och det blivit mera rättvist.
  Kollade med en advokat, halvtimme gratis. Det var självklart att jag skulle haft mera. Men hade inte heller råd och ork att gå vidare. Jag ville bara ha ett slut.
  Jag fick ta lån för att köpa begagnade möbler m.m. En del fick jag gratis av snälla vänner.
  Exet kunde köpa kontant en insatslägenhet på 3 r o k för över 150.000 kr.
  Sedan försökte han kräva mig på att betala på ICA matkortet efter när vi flyttat isär, flera tusen. Jag skulle göra avbetalning till honom.
  Jisses, när jag tänker tillbaka! Vilken dum lättlurad brud jag var på den tiden.
  Det finns mycket mera han försökt med under alla åren och det gäller då pengar, naturligtvis.
  Han är pengagirig! Vid senare tillfälle för några år sedan ansökte jag om ensam vårdnad och mer i underhållsbidrag. Vill inte gå in om det mer än att han var först villig att ge mig ensam vårdnad bara han slapp betala mera.
  Jag gick inte med på det, så med advokat hjälp fick jag ensam vårdnad plus mer i underhållsbidrag.
  Där slutade kontakten med sin son och det är många, många år sedan. Bor i samma stad.

  Nu blev det mer skrivet än vad jag tänkt från början. Men jag vill bara säga att kämpa på som du gör redan. Se verkligen till att det går rätt till. Du verkar inte lika lättlurad som jag var då. Kämpa på även för barnens skull.

 2. K

  Jag fattar allt du skriver men fattar ändå inte. Ni har nio gemensamma barn och delad vårdnad, men du oroar dig för hur era gemensamma barn ska få tak över huvudet därför att han prompt vill ha sin del av värdet på huset. Hur har han tänkt att barnen ska bo? Eller tänkt och tänkt … Dumt uttryckt. Om det inte vore så fruktansvärt för barnen borde du ställa dig utanför hans ytterdörr med alla barnen, ringa på och överlämna ansvaret till honom.

 3. S

  Jag lämnade huset till mitt x för att låta barnen få ha kvar det när de var hos honom. Där bodde han sedan inte länge och sålde det med fin vinst och för att flytta ihop med den nya. Fy fan vilket kräk! Jag fick ta lån för att köpa nytt till allt i min nya lilla trea. Men jag orkade inte strida för samtidigt var jag sjuk. Jag bara skrev på alla papper han la fram. Såg på Skavlan när Petter Stordalen var där och han sa nåt väldigt bra typ; att han bestämde att han skulle behandla sitt x som är mamma till hans barn med respekt hela tiden. Det tycker jag vore självklart men så ser verkligheten inte ut för många. Man kan säga att min och mitt x relation alltid varit kylig och tillgjord och jag kommer aldrig att förlåta han för det han gjort.

  Många kramar till dej och ge inte upp nåt utan strid! <3

  Carola: Fy farao….hua! Stor kram:) <3

 4. Annika K

  Känner igen det där. Ex-helvete som gör allt för att djävlas med en.
  Istället för att se till barnens bästa

  Massor med kramar till dig

  Carola: Ja och för några år sen hånade han andra män som gjorde liknande…idiot.
  Tack <3

 5. Familjen Lindvall- Livet med tre små troll och GBP opererad

  Carola, jag tänker på dig så väldigt mycket och hoppas innerligt att allt kommer att lösa sig för dig och barnen och att den där såkallade pappan tar sitt förnuft till fånga och tänker på barnen! Du är så himla fantastisk och jag beundrar dig massor! Vilken mamma du är!

  Jag hoppas innerligt att du och barnen får en bra jul tillsammans!
  Många kramar, Från en trogen bloggläsare 🙂

  Carola: Tack, och kram:) <3

 6. Johanna

  Hej

  Har du sett att samsung har en annons med dig och din ”intervju” om tvättvanor på Aftonbladets hemsida?
  Jag tänkte (för din skull så du inte blir lurad) att du gjorde väl detta gratis?

  Kolla upp detta ❤️

  Kram från en läsare

  Carola: Japp jag har sett den, den är gammal nu, och snurrar även i Norge tydligen…den var extremt gullig att läsa på norska! Jag BORDE begärt en sån tvättmaskin och slängt in en tumlare med, så poppis som den visade sig vara, men det är lätt att vara efterklok.:)

 7. Sommarkurs

  Jag har ingen koll på lagar och regler och inte heller kan jag för mitt liv begripa hur man kan släppa alla hämningar och bli nån helt annan över en natt än den man du valt till din livskamrat och far till dina barn. Och barnen sen? Åren går och pappan finns där, är engagerad och delaktig i barnens liv och så puts väck, så är pappan som barnen känner honom bara borta. Nu är han istället nån som hälsar på ett par timmar i månaden, i övrigt prioriterar han annat. Jisses.
  Men vet du Carola, du är rik-i ordets rätta bemärkelse. Du har nio barn. Pigga, glada och fina. Nio barn. Du har många timmar med kvalitetstid med det bästa som finns. Och det är allt som räknas i det långa loppet.

  Carola: Jag fattar ju inget själv, hur det kunde bli så här rubbat, och det lär inte han göra heller. Men ”Det var inte meningen” funkar liksom inte… Jaja.
  Tack <3

 8. Maja

  Hallå!! Be din syster eller mor o far köpa andra halvan av huset hyr de sedan av henne så blir du av med han. Eller sälj det o köp en insatslägenhet eller insatsers i närheten tom med din syster, mor och far och hyr andra halvan av henne eller din mor o far. Ge dig inte i vårdnadstvisten han kommer att förlora. Länken från juristpunkten kan anses som prejudicerande och till din fördel kramar från Norrbotten följer dig dagligen du är bäst

  Carola: Jag hoppas på det bästa och jag ger mig aldrig, jag kan vara som en ilsken bulldog med ett ben;) Det vet han dessutom så fattar inte att han måste tramsa..
  Tack <3

 9. Kamilla

  …suck! Ska han aldrig ge sig med att ställa till djävelskap! Värst av allt är väl att han enligt lag har rätt att göra precis det han gör,..borde finnas en ” skyddslag” så barnen kunde få bo kvar i sitt hem-det är ju tyvärr som du skriver att det är barnen han straffar och inte dig! Undrar vad DE har gjort för att han ska behöva ta ut det då på deras liv! Skitgubbe rent ut sagt

 10. Felicia

  Vilket as han är. Önskar dig o barnen lycka till med allt och hoppas att han antingen tar sig i kragen o blir en bra far som tar sitt ansvar eller att han lämnar er ifred. Barnen måste tycka det är jobbigt med enstaka besök i månaden o då på oseriöst ställe. Nä fyfarao!

 11. maria

  du är underbar Carola, och så himla stark.
  Hur kan han bara vilja ha huset? vart ska du och barnen då bo?
  han verkar ha tappat det helt…
  men du fixar även detta, du är stark!

  1. camilla

   Han vill nog inte ha huset…utan pengarna för sin halva. Undrar hur han ska lösa det om huset ska säljas? Ska ju flyttas saker och städas ut…men Carola stackarn får väl Fixa det ochså som allt annat.skickar en stor styrke kram från ett snöigt Östersund.

   Carola: Och det tänker jag inte göra Aldrig i helvete. Ska det säljas får han städa och styla, och jag kommer sitta i soffan på alla visningar och käka sardiner och tonfisk ur burk;)
   Tack:)

   1. monica

    Hahaha! Härliga du jag kan se det framför mig! Myskläder och äta tonfisk rätt ur burken!!
    Ha en underbar helg kramar från västkusten!

 12. Anna

  Du kämpar på bra. När man träffar en man blir kär och bildar familj så kan man inte ens föreställa sig hur jäkligt det kan sluta….hur en människa kan förvandlas till det sämre över natten. Jag kommer aldrig någonsin släppa in någon riktigt inpå igen.

 13. Jessica

  vet inte riktigt vad jag ska säga om ditt ex…han verkar ju ha tappat det fullkomligt! Förstår inte hur en person kan agera som han gör…hoppas på KARMA…payback is a BITCH! 🙂

 14. Lavendel

  Så fint med lysene. 🙂

  Jeg er full av beundring for deg, hvor tøft det må være, men du kjemper på for barna og deg selv. All respekt. Jeg heier på deg, støtter deg, sender deg varme tanker helt fra Norge. 😉

  Jeg klarer ikke å begripe hvordan en mann, familiefar kan snu slik. Helt ubegripelig. 🙁

  Varmeste tanker og klemmer <3

 15. Camilla

  Australiensare kan jag rekommendera. Min syrra är tillsammans med en och han är lång, ståtlig och väldigt ödmjuk. En svärmorsdröm helt enkelt:D

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting