Allmänt

Tack:) och jätterolig Hälsocoach-uppgift:)

Tack snälla ni för pepp och kramar, det värmer! Jag skrattade åt dig som var less på din snubbe som var rörmokare och kunde tänka dig att skicka hit honom, det var dagens spontana gapskratt:)

Det löser sig, det gör det alltid, men det är för jäkla surt att det ska krångla så här just nu när det är tvåhundra andra grejor som måste åtgärdas. Jag gormade på pappa idag att jag fick lov att skita i nya vinterdäck, och köra runt på blankslitna sulor men det fick jag inte, så det är väl bara att ringa killen då, jag har glömt bort det i alla annan kaos.

Jordan är i alla fall piggare, han tycker själv att han är frisk, men jag betraktar honom som smittsam, och han får finna sig i att vara lite avskuren från de andra, på så vis att de inte behöver sitta i knät på varandra.

Jag har alltid i alla år, eller vi har, undvikit lekland och officiella platser där det är mkt ungar så här års, även vuxna smittar men barn är liksom värre, de har ju inget hyfs;) utan nyser rakt ut eller bara kräks utan förvarning. Nu har detta ändrats tydligen, men det är klart…Han behöver ju inte bry sig om de blir sjuka nu, för det är ju liksom två veckor till nästa gång han träffar dem och då har de hunnit krya på sig. Att det blir ett elände här hemma skiter han i. Måste vara jäkligt behändigt att kunna göra så…

Att köra över deras viljor och önskemål är en annan sak som måste vara väldigt smidigt, och att skylla allt på mig, att det är jag som planterar saker hos dem..Fan vad tröttsamt detta är…

Jaja skit samma!

 

Vi har fått nya uppgifter i Hälsocoach utbildningen, och det ska bli så roligt! Vi ska göra en hälsoplan för någon som vill göra förändringar i sin hälsa, tex äta bättre, gå ner i vikt, börja träna edyl. En långsiktig plan på ganska många veckor, och så ska vi coacha denna person genom det hela:)

Ska bli skitkul att prova på!

Jag har valt att ha två testpersoner, den ena är min syrra som får lov att ställa upp;) men eftersom vi två är så jäkla lika så tänkte jag att det vore bra med ytterligare en, och frågade Janelle idag om hon hade lust att vara min försökskanin, och det kunde hon tänka sig 🙂

Hon vill göra förändringar i sin kost, och det blir en utmaning det vet jag, den ungen gillar inte grönsaker och sånt där nyttigt;)

Den 12 januari kör Paolo igång en ny 15 med Paolo, så jag tänkte att det kunde vara smart att starta även coaching då, men jag måste kolla igenom uppgiften noggrant det kan vara så att det var tvunget att börja tidigare.

 

Idag skulle vi åkt till Mirka på kalas för lilla Älva som fyller tre år i dag( klockan är över midnatt) men det gick ju inte, Jordan var ju sjuk, och här riskerar vi inget, utan håller våra smittor för oss själva så gott det går. Det innebar att jag kunde gå och träna, för första gången på över en vecka. Det var iofs kul, men anledningen att jag kunde det var tråkig. Peters cirkelfyspass är inte att leka med, och kanske inte det bästa att börja med efter en dryg förkylning där man tappar allt flås, men det gick hyfsat.

Sen for vi till Anna och Lasse för att hämta en grej och passade på att gosa med deras valpar, nästan fyra veckor gamla…♥

cockerpoo

De är så söta att man liksom bara storknar. Och när de lägger sig och tvärsomnar i famnen  på en så är det ju bara ljuvligt

 

cockerpoo

 

Jag ska ha en hund nån dag, när det passar in i livet lite bättre än just nu, och då ligger en sån här nära till hands, en cockerpoo. Fyra små valpar fick fina Wilma, tre tjejer och en gosse, och alla var så fina.

cockerpoo

De hade sin lilla hage, men nu har de börjat smita lite, men det är väldigt svårt att manövrera sina tassar så de synkroniserar sig över den gigantiska tröskeln, bäst att ta det i etapper;)

cockerpoo

Och sen då, när de kom ut på golvet, som var halt…haha som små Bambi på hal is, så gulligt!

Vi tyckte vi var där en kvart eller så, men det var typ två timmar..:)

Jösses det var svårt att slita sig, och jag hade planer på att smuggla med dem allihopa, de har ju börjat käka riktig mat nu, så det hade inte varit helt omöjligt;)

Men de får stanna hos sin mamma, jag har fullt upp med mina tvåbenta;)

 

Hemma sen så käkade jag lite innan barnen tjatat färdigt om att klä sin lilla gran, så den plockade fram, ignorera stöket i deras rum..

julgranJa Jamie är nyklippt, och nej det blev inte bra 😉

Patricia klippte Lovelias toppar när Jamie bestämde sig för att han åxå ville bli klippt, och det var ju bara att passa på, så hon kapade av det rakt av, i stället för de tvåtusen olika längder han hade, men det är fasligt likt den Gustav Vasa frilla jag fruktat….så det ska bli frisören. Varken jag eller Patricia kan klippa pojkfrisyrer. Vart håller ”den där killen” hus nu mån tro? Nån som vet? Han har varit på Klippoteket, och är suverän på att klippa, och killarna är stormförtjusta i honom. Kanske Gottsunda?

Vi får se, det är väl inte bråttom även om ungen inte ser riktigt klok ut så är han nöjd:)

 

Nu ska jag hoppa i säng, i morgon ska granen in, och innan dess måste en bokhylla bort…tungt! Sen ska det handlas mat åxå.

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Birgitta

  Hej Carola!
  Du är bäst. Du har något som ditt ex inte har. Alla barn runt omkring dig.När de blir äldre kommer de att minnas allt det du gjort för dem.
  Du är så driven och smart. Och rolig. Skriv en bok vet ja.
  Önskar er alla en riktigt GOD JUL!

 2. jj

  Attans att du inte kan bli min hälsocoach. Jag är en riktig utmaning, hi hi. Överviktig med funktinsnedsättning så hård träning är just i dag ingegt för mig men kan kanske bli om jag går ner litet. Lycka till med din uppgift o sköt om dig o jag håller alla tummar jag har att det reder sig för dig!!
  Tur att ni har varandra du och dina barn 🙂

 3. Camilla hockeymamma

  Om ni har något K-rauta eller liknade så kan du köpa en toa med installationshjälp de brukar ha lite bra priser på WC i bland.Jag har också ett gammalt hus (över hundra år) och det är ju alltid något som går sönder.Pallar du åka till Vaxholm så kan du få ett element av mig (en vattenburen radiator) sen får du nog ta erbjudandet om rörkillen och få dit eländet.Spara alla kvitton för framtiden.

 4. Sofia

  Hoppas du kan hjälpa Janelle. Önskar att jag hade haft en hälocoach till mamma som hade kunnat hjälpa mig som överviktig 20-åring. Men lyckades på egen hand och kommer aldrig släppa mig att bli överviktig igen.

 5. Jenny 3-barnsmamma

  Hej!
  Vi har hittat en superbra frisör som bara klipper killar, till våra pojkar på 4 och 15 år. Han heter Mattias och jobbar på Hårkonstnärerna i Gränby centrum.
  God Jul!

 6. Neta

  Det är inte kul när dom blir sjuka, hoppas han är pigg i jul iaf. Men det är ju mkt folk i rörelse ute nu, både på GC och Ikea.
  Inte så kul med rörmokeriproblem heller, det är väl så att dina rör behöver bytas kanske, vi bor ju också i en 60-talskåk och bytte för några år sen både det och elledningarna.
  Hittar du inte din klippkille så ska det finnas en som är urbra med barn hos frisören vid Citygross. Grannen va där med sin i somras och var riktigt imponerad. Annars så klipp runt öronen, lite långt i nacken kan det ju vara.
  Ha en kul jul nu och försök att ha det så bra ni kan trots elaka ledningar och … m.m.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting