Allmänt

Gott Slut 2014 – Gott Nytt År 2015!

Jag måste ju kika in och önska er Gott Nytt År!

Vi blir ju av förklarliga skäl ensamma i kväll, ingen vill hänga med oss, och jag hade definitivt valt bort oss jag med:)

Jag vet att vi satt i frivillig karantän ett nyår tidigare, och det kändes helt okey, men skillnaden då var att vi var två vuxna. Han hade som alltid jobbat galet mkt hela hösten, och det var i princip den första lediga helgen vi bara kunde vara med barnen och varandra och ta det lugnt, och det var en jättetrevlig kväll.

Nu kändes det väldigt ensamt. Men, som alltid så kommer min räddare i nöden, min syster, som är värd alla himlens stjärnor för att hon ALLTID finns där, och alltid ställer upp på alla sätt och vis, och firar med oss ♥

Hon är nog lika rädd för magsjuka som mig, lite mindre fobisk bara, men har ju varit utsatt för smittan hela julen ändå. Vi hoppas på det bästa!

För övrigt är jag helt övertygad om att jag blir sjuk för att jag är rätt slut mentalt. Kroppen pallar inte med att både hålla baciller och virus borta samtidigt som den ska gå på helspänn över vad som sker och vad som kommer att ske. Om det sker, vem vet, han säger ju inget. Psykisk terror, let me tell ya, det är exakt vad jag är utsatt för, och varit under de senaste 3,5 åren, ända sen strax efter Jamie föddes då hela den här soppan började. Sen dess har jag frågat, undrat, bönat och bett och fått exakt NOLL svar. Men ju fler jobbiga brev från advokater och tingsrätt och familjerätt och gud vet allt.

Min syrra sa igår, att det är väl väldigt märkligt att på det ekonomiska planet ska det delas exakt lika, i bodelningen handlar det om att det ska var lika på öret ta mej fan, men när det kommer till det viktiga, de levande varelser vi tillsammans satt till världen, de som är av kött och blod och lever och andas och kräver tillsyn i 18 år vardera…då är det inte en enda jävel som bryr sig. De kan man dumpa hos den ena föräldern och sen sätta dem alla i ekonomiskt förfall, och lagen säger bara AMEN. Skit på sig, lagen 😉 Fram för lite mer moral och rättvisa, lite mer stake och råg i ryggen.

Och det är allt jag tänker säga om det ikväll:)

 

Jag är inte på topp fortfarande, och det hörs ju, men tänker se till att fake it till you make it!

It might be painful to smile but it covers the scar…. Så på med ett leende, och sen kör vi!

Bara det blir dags att börja med kvällen så kommer det bli bra det vet jag. Jag har vänt totalt på dygnet, mer än vanligt, och kan omöjligen somna, för att sen vara som en zombie på dagarna. Jag är nattuggla, men detta är löjligt, och att somna vid 7-8 på morgonen funkar sådär;) Det blev så när jag var sjuk. Och nu är jag frisk ( sådetså!) så nu ska jag vända tillbaka, iaf lite, så jag somnar i mer normal tid för att vara mig:) Men det finns bra filmer på nätterna nu, Forrest Gump, och igår Italian job…skitbra:)

Yrseln är bättre, även om jag just nu känner mig yr, men ska googla kristaller och vad ni nu sa, det känns inte som jag, men å andra sidan var jag helt övertygad om att jag inte hade migrän heller förrän ni talade om det, så jag utesluter det inte 🙂 Nu har jag i stället en låsning i ryggen, tacka fan för det efter hur många dagar det nu blev på soffan ! 😉 Inte har jag skottat snö heller, och nu töar det, jag kan bara hoppas att allt försvinner för annars blir min uppfart ett helvete….brrr.

Jäkla klagande hörrni?? 😉 😉 Sorry! Jag har varit tyst för många dagar;)

 

Lite roligare saker!

Jag har fått julklappar ju, och en sak som kanske ni kommer uppskatta ni med;) är denna:

Olympuspen

En liten smidig kamera med wifi som gör det enklare att dels ha med sig kameran, och dels dela bilderna. Jag har en Canon systemkamera som jag älskar, men den är tung och osmidig att ha med, den här passar bättre i handväskan:)

Tack så mkt Tomten ♥

Nåt jag irriterar mig på med nya saker, är bara att man måste läsa instruktionsböcker, den här är dessutom på en cd…vilket innebär att det inte kommer hända 😉 utan jag kommer klicka och trycka och greja, och så blir det som det blir. Learning by doing är min grej. Samma sak när jag lärde mig sätta ihop en respirator, omöjligt att läsa sig till, enkelt att göra:)

Men jag ska försöka, för det finns extremt många roliga finesser på den, så det är helt klart mödan värt:)

Jag älskar den oavsett:)

 

I kväll ska vi äta följande meny:

Barnens egenvalda:

Små smörgåsar med grönsaker på som de ska göra i cakepops eller vad det kan heta.

Köttbullar, kyckligfile potatisgratäng, sås och sallad.

Pannacotta och eller glass.

 

Sådär va;)

Jag, syrran och Patricia äter:

Gratinerad hummer

Laxbakelse

Pannacotta

Lite mera klass, hehe. Men det är vi så jäkla värda att det inte är riktigt sant!

 

Jag har inte ätit mat sen i lördags så det kommer bli spännande, men blir nog bra. Två kilo ner och ett hål till att dra in på bältet…det är väl det enda som är lite positivt i det hela;) Kommer rätta till sig innan året är slut misstänker jag 😉

Nu messade syrran att hon var på väg, och eftersom jag inte ens borstat tänderna ska jag sätta fart!

Maten lagar sig själv mer eller mindre, men det är väl dags att slå på ugnen, och kanske dra på sig nåt annat än en tråkig t-shirt…kamma håret…;)

 

Haha, vet ni….? Jag är bra på att gnälla, men jag är verkligen inte så deppig som jag låter, bara lite seg och det är ingen fara med mig.

Nu ska ni alla ha en fin nyårskväll! Gör som ni vill, men missa inte Grevinnan och betjänten,(haha) och så tar ni det lugnt med både alkohol och fyrverkerier, speciellt om de ska kombineras, här kör vi tomtebloss och pommac:)

Jag vill tacka er, varendaste en för det här året, ni har styrkt mig, ni har lyft mig och ni har tröstat mig. Några har gjort mig fly förbannad, men det är bra med alla känslor;) och i det stora hela är det minimalt med sånt.

Jag hoppas att ni vet att ni betyder mycket för mig!  Tack för att ni finns!

Stor kram till er alla, var ni än är ♥♥♥♥♥♥ och vi ses nästa år 🙂

 

Gott nytt år

Kommentarer

 1. Eva

  Såg på hemnet att dem sålde ett fräscht insatsradhus på Gottlandsresn 1350000 kr i insats 5r.o.k där man kan inreda ett sjätte rum i förrådet. Något att tänka på ifall du måste sälja huset?!!

  Carola: Problemet är ju bara just de där 1.3 miljonerna, som mest troligt slutar på ännu mer. De lån jag har idag kan de inte ta ifrån mig;) men att få nya….
  Men tack:)

  1. Eva

   De var bara av omtanke jag tipsade dig, annonsera om att köpa fråga snällt av dina föräldrar Petra din syster att köpa sedan hyr du av dem och när du väl har ett arbete framledes tar du över lånen/ägandet av dem. Jag har uppfattat att dem är väldigt mån om dig och sätter inte dig på bar backe. Allt för att du o dina barn ska må bra. Det är heller aldrig fel att gå på visningar se vad som erbjuds. Annonsera även om att du vill hyra i närområdet med mejlsvar om du inte vill att folk ska se att du vill hyra där. Som jag förstått finns de stora hyresrätter som är som hus där bredvid på bla Gottlandsresan. När du löst detta bekymmer så tror jag att du ytterligare kan gå vidare i ditt liv. Du har ngt Eget slipper exet för tids nog kommer detta att straffa honom, för Perra jag tror att du läser detta. Skäms på dig att du kan göra så här mot dina barn.

 2. Anna

  Åhh! Du e ju bara fööör skön.

  Tror det skulle va just DU till att få ändrat på de där reglerna kring bodelning/vårdnad osv.

  GOTT NYTT ÅR

 3. Jojohanna

  hej
  Kan du inte skriva lite om hur du resonerar kring ungdomar och alkohol, vad har du för regler?

  Carola: Jag har få saker jag inte kan rucka på men alkohol hör dit. De får dricka på krogen den dag de fyller 18, inte en droppe innan dess. Vad de sen eventuellt gör utan att jag får veta det kan jag inte säga så mkt om. Jag har hittills aldrig haft några problem med det, de vet så väl vad som gäller att det inte varit några diskussioner, och de har aldrig kommit hem onyktra. Skulle det hända så får jag ta det då, jag vill att de ska våga komma hem oavsett och det tror jag de gör. Men, vi har tydliga regler, och eftersom jag sen inte direkt dricker så blir det inga konflikter, inget ”Men du får ju!!” och tjafs:) Som det har sett ut, så har det inte handlat speciellt mkt om alkohol och fester i deras umgängen och det är skönt. Men, jag tror på ärlighet, öppenhet och tydliga regler som inte ruckas i det här fallet. Att de vet vad som gäller, och att det alltid är lika.
  Kram:)

 4. Ulle

  Gott Nytt År till dig barnen och din helt fantastiska syster <3
  Tack för att du delar med dig av ditt liv. Ser fram emot nya inlägg 2015.
  Kram från Småland

 5. Ida

  När man läser din blogg så märker man att du verkligen kan konsten att uttrycka dig. Du skriver på ett speciellt sätt vilket är väldigt positivt. Du borde skriva en bok, du har ju mycket att lära när det handlar om barn och hur man får tiden att gå ihop.

 6. Helahea

  Jag håller verkligen tummarna för att 2015 blir en vändning för Dig o dina fina ungar.
  Tack för allt du delat med dig av under 2014 och tack för att du inspirerat mig att fortsätta blogga.

 7. Helena

  Hej! Läst din blogg en tid men inte kommenterat. Önskar dig och barnen ett Gott Nytt År!
  Ja det är konstigt att bodelningen ska delas rakt av men att ingen ser till barnen. Att fullkomligt strunta i dom är mer än märkligt, som en levande mardröm. Det måste göra ont i både dig och barnen.
  Stor kram!!

 8. Kristina Å.

  Så klart 2015 kommer bli ett toppenår, det måste vi ju bara tro. Hoppas du nu vaknat upp till ett nytt fantastiskt år och känner dig utvilad och full av förhoppningar. Kram

 9. Maria

  Hej Carola!

  Läser din blogg regelbundet men kommenterar aldrig men gör ett undantag nu. Jag är en ensamstående sjubarnsmamma som separerade för snart 2 år sedan. Min separation har varit tuff på många sätt och jag har bl a fått höra att jag har betalt för att ha barnen (underhåll) och att jag har ansvaret för barnen när de är hos mig och pappan har ansvaret när han har barnen. Detta har fått mig att gå i taket och kanske han numer förstått att vi iaf har ansvaret för barnen båda två hela tiden då vi har gemensam vårdnad. Han har barnen varannan helg iaf, jag satte ner foten och i mitt fall lyckades det även om mkt ännu inte fungerar.

  Men oavsett hur man mår så sätter man på sig den där rustningen och man ler genom livet, ingen förstår hur ont saker och ting gör i själen. I höst dundrade jag till slut i väggen så jag är sjukskriven för utmattningssyndrom och ångesttillstånd. Det är lättare än man tror att hamna där så försök vara uppmärksam på ditt eget mående och ta hand om dig själv. Jag ler fortfarande….senast igår kväll när jag grät inombords. Hade fem barn hemma och vi var själva. Äldsta barnet som flyttat hemifrån åkte till pappan där även näst äldsta barnet bor. Förra nyårsafton hade pappan barnen…alla sju….och jag satt helt själv på nyårsafton, hade ingen att umgås med. Men jag satt där i soffan och log… Det var skönt att igår iaf ha fem barn hemma.

  Ta hand om dig och dina barn, de vet vem som finns där hela tiden och vem som alltid backar upp de. Jag önskar dig och dina barn ett riktigt bra 2015, jag resonerar som så att inget kan bli värre än det redan är, allt kan bli bättre! Kram

 10. Carina H

  Hej
  Du får gärna beklaga dig med tanke vilken soppa allting är, ler lite när jag läser dina inlägg , ursäkta men i bland är du riktig rolig fast du har det som det är, krya på dig och hoppas att 2015 börjar bra trots sjukdom och annat elände, sitter själv med en låsning i bröstryggen och det är ett rent helvete, så jag vet nog hur det känns. ha det så gott Du/ Ni bara kan, önskar en god fortsättning till Er.

 11. Charlotte

  Du är faktiskt helt fantastisk! Jag har läst din blogg till och från men inte kommenterat förut men kände att det var dags att sätta ett avtryck. Önskar dig och barnen ett fantastiskt 2015 och håller tummarna hårt för att du får ett bra avslut på den eländiga ekonomiska härvan.

 12. Sandra

  Gott nytt år! Hoppas er afton var härlig o att maten blev smarrig:-)
  Jag håller tummarna för att 2015 blir ett bra år för dig och barnen. Det räcker med skit för dig nu! Kram

 13. Petra Ljungberg

  Jag önskar dej och dina fina barn ett gott nytt år! Du är en stark kvinna och en förebild för dina barn ❤️

 14. Emma

  Hej! Hoppas ni fick en härlig kväll på det nya året!
  Här har jag också firat in det nya året sjuk, men dock med en dunder förkylning, så det blev lugnt men god mat och trevligt ändå.Och inte det ni fick…Har också fobi för magsjuka..
  Tycker du verkar vara en otroligt stark människa, och tycker synd om er och allt elände du och barnen behöver gå igenom. Hoppas 2015 blir ett bättre år för er! Hoppas det jag själv också efter en jobbig höst/vinter med sjukdomar i släkt/familjen.
  God natt

 15. Viveca

  GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!
  Finns det någon jag önskar ett riktigt fint nytt år så är det verkligen dig Carola! Du delar din vardag både glädje och sorg, men med en härlig kraft och som en fantastisk glädjespridare, tack!
  Kramar i mängd!!!!!

 16. Tessan

  Gott nytt år Carola! Nu har jag läst din blogg i snart ett år och har inte kommenterat en enda gång trots att jag tycker att du är underbar och stark människa. Tack för att jag får dela din vardag. Ett av mina nyårsmål får bestämt bli att kommentera på bloggen:) Känns som att jag ”smygläser” annars. Kram på dig!

 17. Carola

  Gott nytt år till dig och din familj, inkluderad din supersyster (vem vill inte ha en sådan?!)
  Må allt gå din väg under 2015

 18. Anna

  Hej Carola. Vill tipsa dig om kolloidalt silver som är väldigt bra att ha hemma nu i magsjuketider det är för övrigt bra mot en massa annat också så googla på det. Här har vi inte haft denna sjukdom på flera år efter att vi alla börjat ta det just dessa tider, peppar peppar 🙂 gott nytt år!

 19. Annika

  Har tänkt på det tidigare också, låter ju som ditt x blivit sjuk i depression eller något i samband med yngsta barnet kom till världen. Märkligt är det i alla fall att någon bara kniper knäft och bara lämnar på det här viset.
  Hoppas nästa år blir bättre för dig och barnen!

 20. Åsa

  Önskar dig ett härligt nytt år, och en snigel på ögat till du-vet-vem 😉
  Kul att få hänga med på ett hörn, du är en av få bloggar med hjärta!

 21. Cleo

  Någon som förtjänar ett nytt år med roligare saker i bagaget så är det du.. Tack för att du inspirerar och delar med dig i din vardag trots att det säkert många gånger är tungrott.. Hoppas alla dina drömmar blir uppfyllda =)

 22. Eva Andersson

  Gott Nytt År! Här kommer en stor varm kram till dig Carola och din familj.
  Jag hoppas av hela mitt hjärta att det kommer och lösa sig till det bästa under nästa år.
  Kramar.

 23. Annika K

  GOT NYTT ÅR!! 🙂

  Och jag håller med din syster. Ang att det ekonomiska ska delas men inte resten.
  Nä fy fan för ex som inte kan ta sitt ansvar för sina barn. Men säger Karma… will hit you right back!

  Massor med kärlek till dig och familjen <3

 24. Pernilla Eklund

  Hej. håller med dig fullkomligt då jag också upptäckte att de som lämnar har bara rättigheter men inga skyldigheter förutom en liten ynka summa varje månad. Blev ett hårt uppvaknande för mig då jag trodde att familjerätten skulle tala om för honom att så och så gör man inte mot barnen men icke! Det var ett evigt daltande med honom men den oerhörda psykiska misshandeln barnen fick uppleva gång på gång sa de inget om. Tappade helt tron på svenska samhället. Historian är såklart mycket längre. Detta är länge sedan men barnen har fortfarande knappt någon kontakt med honom. Hans förlust såklart men även mina barns som alltid saknat honom.
  Vad skönt att du mår bättre och att du kan fira nyår med din stora fina familj 🙂 Och vilken underbar syster du har som alltid finns där. Gott nytt år och en styrkekram. Nu hoppas vi på att 2015 blir ett bra år 🙂

 25. Pernilla

  Gott nytt år till dig och din familj. När jag kliver upp på morgonen tar jag mobilen och går in på din blogg direkt. Alltid trevlig läsning.

 26. Annica

  Gott nytt 2015 🙂
  Jag har börjat läsa din blogg och jag tycker du är en härlig människa.
  Jag såg även när ni var på tv.

 27. Hanne

  Gott nytt år! Vi har ätit italienska delikatesser till förrätt, lax till huvudrätt och marängsuisse till dessert. Inte superspektakulärt men gott, festligt och barnvänligt. Nu lite film, lite sällskapsspel och ett glas bubbel vid tolvslaget. (Jag som annars går och lägger mig senast tio på kvällen…) Vi hörs i kommentarsfältet nästa år. Kram!

 28. susanne

  Gott nytt år!!
  Hoppas att 2015 blir ett bra år för dej och att all skit får en så bra lösning som möjligt. Håller alla tummar och tår för dej. Du är min hjälte ska du veta. Stark, smart och rolig. Önskar du fanns i min umgängeskrets men är så glad att du delar med dej på bloggen.
  //Kram

 29. Karin

  Hej =)
  Önskar dig, din syster, dina föräldrar och dina barn ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt År!
  Jag hoppas så att 2015 blir ditt år, jag hoppas så att 2015 är det året som ”någon” återfår sitt förnuft, och kan se till barnes bästa. Jag hoppas också att 2015 blir riktigt bra för oss alla som förtjänar det.
  Här firas också ensamma (mannen och jag), vi kommer skåla i Herrljunga cider som vi köpte på Willys, den är god och helt klart värd att skålas med =)
  Kram från mig

 30. monica dahlqvist

  Hoppas att ni får det riktigt mysigt! Här har vi firat m oxfilé och potatisgratäng. Sedan blir det glassbomb!
  Klockan 21 är det dags att ta på arbetskläderna. Jag jobbar natt på ett demensboende.
  Kramar till er alla från Monica på västkusten.

 31. Pernilla E

  Önskar dig och de dina ett fantastiskt 2015! Hoppas det blir året när allt vänder.

  Vi har också karantän pga magsjuka.
  Finns inte några som är särskilt sugna på att fira med oss i år.

  Här blir det Pommac, Päronsaft och värmeljus.

 32. mikaela

  Gott Nytt År till dig o din familj. Du har gett mig så otroligt mycket detta år som gått. Min man stack ju också o har barnen max 3h vecka. Så här finns att göra. Dock är barnen bara tre o huset renoverat. Sitter ensam med barnen ikväll, efter att ha tackat nej till två bjudningar. Känner mig rätt så ledsen o behöver lite tid att bara vara efter allt. Men imorgon är jag på hugget igen. Vill skicka en stor bamsekram till dig o alla andra som behöver det. Snart blir det godis o cocacola till Nemo på tv, sen ett tomtebloss eller två.

 33. Karin i Malmö

  Jag önskar dig ett 2015 som ska bli bättre på alla sätt; toppbetyg på alla studier; ett självstädande hem; en ex-make som tar sitt förnuft tillfånga och gör om och gör rätt samt strålande hälsa och en miljonvinst ! Tack för din fina blogg som ger pepp i vardagen !

 34. Margaretha

  GOTT SLUT på året o ha en avkopplande kväll m syrran o barnen!
  Glad att få följa dig,du skriver så bra,skulle göra en bok av alltsammans!
  Många kramar fr en 40 talist i Uppland!

 35. tellervo

  Tack själv Carola, du tillhör mina utvalda, bara för att du är så cool! Allt kommer att ordna sig nästa år, det tror vi på.

 36. Jenny

  Gott nytt år Carola!! Du förgyller mina dagar med dina inlägg. Hoppas ni får en riktigt bra kväll och att du får ett underbart 2015, som du så väl förtjänar!
  Själv firar jag nyår ensam ikväll, ska upp och jobba tidigt och känner mig lite ledsen så kände inte för att umgås med nån..
  Stor kram och tack för att du är du!!

 37. Jj

  Jag vill bara önska dig o hela din familj inkl syster mor o far ett riktigt Gott Nytt År!!! Önskar jag kan göra något för er!!

 38. Marita

  Ja,det är märkligt det där med föräldraansvar och ekonomi. Min son är idag 22 och jag har varit ensam vårdnadshavare hela tiden. Under de arton åren man fick underhållsbidrag så tror jag det steg en hundring under alla år och är nog fortfarande samma. Ehh…mat,skor och allt annat har däremot blivit lite dyrare sen 1992 då han föddes. Jag träffade en ny man bara nåt år efter så det har ju inte varit så kännbart för mig,men jag blir skogstokig över att det aldrig läggs nån prioritering på ensamstående föräldrar. Pensionärer kan klaga med all rätt men alla ensamstående mammor ja jag skriver mammor för de är mest drabbade,dom är det aldrig nån som står upp för!!!!! Jag håller verkligen med din syster,det är ett skitsystem det här! Ha ett så Gott Nytt År firande som det bara går!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing