Allmänt

Dan före dan..

Fy fabian, i morgon börjar skolan igen. Jag vet inte vem som ogillar det mest, jag eller barnen;) men ett är säkert och det är att det är härligt med lov. Hur det ska gå att kliva upp 07.00 i morgon vete fan, men det får lov att funka. Hur länge är det till sportlovet;)? Typ sju veckor va…härda ut;)

Av nån anledning har jag inte kunnat vända tillbaka dygnet, utan är pigg som en lärka och får verkligen tvinga mig själv att slå av tv:n eller lägga ifrån mig boken när klockan börjar närma sig halv fyra, och så ligger jag sen där och vrider och vänder och tittar ut i rummet. Lyssnar efter ungarnas minsta ljud och befarar nya sjukdomar. Så drygt.

Men, det borde väl ge sig när vardagen kliver in. Annars, tja;)

 

Idag var jag tvungen att ge mig ut och fylla på kylen, och lämpligt nog behövde Corrinda skjuts till träningen så det blev två flugor i en smäll, bra det. Åkte in på Willys, som låg bäst till efter körrutten och handlade lite.

Novalie har velat ha pannkakor i flera dagar, men jag har haft rester som behövts ätas upp, eller annan mat på tining så det har inte funkat, men idag fick det bli.

Jag höftar lite, vevar i så det blir bra konsistens, ibland har jag i rivna morötter, men idag blev det två liter mjöl, hälften graham, hälften vete, 10 ägg, 1,5 liter mjölk och ca 3-4 dl kolsyrat vatten, salt och vaniljsocker.

Kolsyrat vatten har jag läst att det blir frasiga våfflor av, så det kanske funkar på pankisar åxå, tänkte jag och öste i det, och kanske att det blev lite luftigare. Goda blev de hur som helst.

pannkaka

Jag har en elektrisk lagg jag använder, med sex stycken pannkakor samtidigt, i storlek av en amerikansk, men ibland, som idag, så använde jag en vanlig pannkakspanna, med låg kant och ett plättlägg. Får man bara till värmen på spisen bra så har man att göra hela tiden:) Avskyr att stå och vänta, men när det rullar på är det rätt kul.

Massor av plättar och pannkakor senare var smeten slut, och allt var uppätet på nolltid. Grädde, sylt, socker, och nån slags pannkakssirap. Jag har en löjligt god, kokosnötssirap, från Hawaii, som är så förbannat god. Jag gillar inte ens kokos…men den här är ljuvlig. När jag var med mamma, pappa och syrran på Hawaii för väldigt många år sen;) så åt alla amerikaner det vart vi än åt, på varje bord stod de här flaskorna. Vi höll oss länge till en ”a bowl of fresh fruit” till frukost, men väl vi provat var vi fast. Amerikanska pannkakor och kokosnötssirap = svingott.

 

Annars har vi ägnat en stor del av dagen till att titta på Pippi Långstrump, originalfilmerna, och de är ju bara underbara. Vi har alla på vhs, men videon funkar nog inte, den strular mellan varven, så när jag fick ett tips av nån av er att de fanns på cdon billigt slog jag till på dem till julklappar. Dom och Vi på Saltkråkan:) Jag älskar Astrid Lindgren.

Däremot avskyr jag dagens barnprogram, de är så jäkla hysteriska. VARFÖR måste alla prata jättefort, med skrikig röst i alla program? Och så alla andra ljud då, massa smällar, gap och skrik och tjut och skit. Nä fy farao, tacka vet jag  Pippi, Emil och de andra kompisarna:)

 

Jamie och smulanSå här tycker Jamie om att sitta när han kollar på film ♥ Smulan ser sur ut men sitter snällt kvar:)

Granen har vi kvar åxå, och den står så fint där:

julgran

 

Jag har gått/joggat på löpbandet en halvtimme nu ikväll, jobbigt, fy fan, och sen duschat, och sett tredje Mission Impossible. Som om jag inte sett dem alla förr liksom, men faktiskt så var det länge sen jag verkligen TITTADE på dem, jag har mer haft dem på i bakgrunden och tittat med ett halvt öga;) De är ju actionspäckade, och det gillar jag:)

 

Nu ska jag borsta tänderna, och ta med Martin Melin(s bok) in i sovrummet, och förhoppningsvis så somnar jag innan det blir ljust åtminstone 😉 Fast 7.00 är det väl mörkt fortfarande va? Det är ju deadline för att väcka kidsen, så det är bara att släpa sig upp.

Jaja, det blir nog bra. Första dagen är alltid värst.

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Anna

  Hoppas ni kom upp som ni skulle imorse!
  Efter de här första 2 dagarna är det bara 5 veckor kvar till sportlovet (här i Uppsala kommun)! Jag räknar extra noga – går på föräldraledighet fr.o.m v 8

  Carola: Pjuh! Bara fem, det ska jag väl stå ut med:) Förstår att du räknar 🙂

 2. Ulrika

  Jag är tvärt om, älskar att komma tillbaka till rutiner, blir alldeles för slö av lov och semester. Dessutom var det jättekul att komma tillbaka till jobbet efter ledighet, barnen har även saknat skolan. Hoppas du snart får sova, det måste man ju för att kroppen ska må bra. Annars vore det kanske ide att testa sömntablett för att komma tillbaka till normalt dygn igen. Antar att du om någon behöver vara utvilad.

  Carola: jo, fast grejen är väl att jag inte känner att jag kan ta sömntabletter, för om jag inte vaknar på en millisekund om det behövs…vem ska då göra det? Så inga piller:)

 3. Hanna

  God morgon! Här är det också första dagen efter jullovet, två trötta killar i morse kan jag säga (även mamman var ganska trött, fattar inte hur jag ska orka upp 5:30 from nästa vecka då jag börjar jobba igen…). Men som du skriver, första dagen ä alltid värst ;). Tur det är fredag imorgon så man får en mjukstart! Carola, vill passa på att tacka dig. Tack för din generositet mot oss läsare, är en fröjd att få dela vardagen med dig. Tack för att du med din inställning till livet och allt därtill peppar oss andra att tänka att ingenting är omöjligt. Tack för att du finns där för era vackra barn. Tack för att du är ett föredömligt exempel på den kvinnliga råstyrkan, både mental och fysiskt. Tack för att du finns helt enkelt! Skulle gärna varit din vän irl, om avståndet varit mindre. Du verkar vara en himla go person, och en sån man vill vara i närheten av <3 <3.

  Jag har en förmåga att förutse saker, se in i framtiden. Och mina känningar rörande dig är framgång, och mycket ljus omkring dig. Ville bara förmedla detta till dig.

  Hoppas du får en fin dag, många kramar från mig

  Carola: Det där gillade jag:) Hoppas du ser rätt:) <3
  Kram! och Tack!

  1. camilla

   Carola jag äter insommningstabletter
   Propavan…du vaknar direkt av dom du är inte utslagen.Hjälper dig att varva ner.jag tar mina vid 21 ca läser någon timma och sedan somnar.Har 5 barn varav en handikappad och svårt hjärtsjuk så jag måste ochså va på topp om något händer nattetid.Fick dom eftersom jag inte kunde somna på kvällen och vaknade flera ggr per natt pga.oro för sonens hjärta.
   Dom är inte vanebildande och du somnar inte direkt när du tar dom.Dom fungerar ungefär som en vaggvisa hm…ja du vaggas in i sömnen.Värt att prova.Dom har hjälpt mig fungerade inte förrut på dagtid då jag var konstant medvetsls till slut.

   Carola: Jag ska ha det i minnet, men jag är inte så mkt för piller, av något slag:) Det finns ju alternativ nästan alltid. Men tack:) Och kram!

 4. DeMarkey

  Min kommentar verkar ha försvunnit, skumt. Men det jag skrev var att jag trodde aldrig att jag skulle säga det men jag älskar numera att gå upp tidigt, att få fixa mig och ha ett mål att åka till på morgonen. Jag är ingen hemma människa, även om jag älskade att vara hemma med barnen och mysa med dom så är jag ingen person som trivs med att bara vara hemma hela dagarna. Jag trivs med att jobba och komma ut tidigt. Så jag skulle älska att börja plugga om det inte vore för ekonomin som blir så risig. 🙂

  Hoppas du finner lite kraft att orka dig upp tidigt igen, vända på dygnet och få ungarna iväg till skolan. 🙂

  Stor kram

 5. Familjen Lindvall- Livet med tre små troll och GBP opererad

  Det var en rejäl laddning pannakakor 🙂 Min ungar älskar också pannkakor, måste testa ditt recept också, kolsrat vatten låter intressant!
  Jag instämmer med att det är drygt att gå upp på morgonen, även om vi inte har någon skola att passa än så, vill jag upp. Men det är väl som du säger första dagarna är värst. Hoppas det gick bra att få iväg alla! Ha en fin dag, Linda

 6. Lina

  Godmorgon och Hej! Klockan ör 6.30 men det känns snarare som 2.30….Så trött!
  Men men, om du inte redan läst den här länken så gör det och skicka vidare till Någon som behöver första vad denne kan och har ställt till med! Önskar dig en finfin dag! Kram!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing