Allmänt

Hehe;)

Vad kul att de flesta av er faktiskt läste och fattade mitt inlägg om hushållssysslor:)

Några läste ju som alltid in massa konstigheter i det, men återigen:

IMG_3538

 

Så, över till annat.

Jag har just haft en dust med tonårssonen, om läggtider, och faktiskt så har jag ingen större erfarenhet av trotsiga tonåringar, allra minst killar. Det är sjukt jobbigt att förklara enkla basgrejor som varför man bör gå och lägga sig för att orka upp i morgon, när mottagaren vänder det hela till att det är mitt fel. Allt är mitt fel. Undras om det är nåt manligt ;)?

Nån som har nåt bra att dela med sig av gällande tonårskillar i allmänhet…shooooot!

 

Redan igår kände jag ju av redig träningsvärk, och idag var det inte nådigt, inte alls. Ungefär inget ställe på kroppen var smärtfritt. Möjligen fötter och huvud, men det var knappt. Fattar inte riktigt, men både syrran och Janelle hade lika så det är ju Björns pass helt klart:)

Ändå gick vi iväg på ett cirkelfyspass till i kväll, för det bästa botemedlet mot träningsvärk är träning, och det kändes bättre när man kört ett varv, första varvet var bara plågsamt;) och nu är det stelt och ont igen, hehe.

Jag tycker om att ha träningsvärk, så det är ok:)

Väldigt tacksam att det är vilodag enligt Paolo så det inte är något 15 minuters pass åxå.

 

Idag var det dags att sätta igång med pluggandet igen. Jag har tagit mig ett långt jullov, och nu är det hög tid att komma igång igen, så en av uppgifterna är klar, en annan på god väg.

Lite kul att idag när jag skulle köpa nytt årskort på Friskis ( julklapp, oroa er inte;) ) så kom jag på att jag ju är student, så fram med studentkortet och vips blev det 400kr billigare. Tackar:) Jag är jättedålig på att utnyttja rabatterna man får som student, det är ju inte direkt som att kassörskor frågar om jag pluggar och då glömmer jag det. Inte ens på tåget har jag fattat att man får rabatt…skärpning.

 

Killarna har varit jättemysiga idag, bara massa kramar och gos. Jamie tog in gitarren till vardagsrummet och så satt han och spelade till Pippi Långstrump, sötnosen. Ett tag sjöng han högt åxå, men det var jag glad när han slutade med, det lät inte så där jättebra;)

Jamie

Jordan är nästan prickfri, några skorpor som sitter kvar och inget kliande. Det blev aldrig så värst besvärligt, inte alls faktiskt, och det är skönt. Nu är det 13 dagar sen han insjuknade, och vattkoppor har en inkubationstid på 10-21 dagar, så det är spännande nu, ska nån mer få de eller inte? 🙂

Han är lite tröttare än vanligt fortfarande, och sitter gärna vid datorn eller framför tv:n, för att sen göra röjarryck med Jamie mellan varven.

 

På väg hem efter träningen körde vi in på Gränby, och hämtade ett nytt simkort till Corrindas nya mobil som hon fick i julklapp, jag har ringt och beställt ett men det har visst försvunnit i deras ledigheter;) så när jag ringde igen fick jag svaret att det var snabbast att åka in på butiken, så nu är det klart. Hon är nu lycklig över att äntligen kunna använda den nya, den gamla var trasig på flera olika sätt, så hon är en nöjd tjej nu.

Vi passade även på att hämta ut ett paket, och väl hemma så öppnade jag och fann detta:

aptiless

Ett härligt kosttillskott, som heter Aptiless.

Aptiless är ett spenatextrakt med 100 % naturliga ämnen från spenatbladet som hjälper till att minska sötsuget.

Det låter ju finfint, så kanske man kan sluta äta choklad nu;)

Aptiless én är ett pulver i dosförpackningar som man blandar med valfri kall dryck, jag antar att man kan blanda med vatten, men eftersom det var medskickat massa godsaker och recept så plockade jag fram mixern och mixade ihop babyspenat, apelsin,citron,ingefära, persilja, kokosmjölk, honung och kardemumma och så i med ett sånt där rör, och jäklar vad gott det blev:)

Jag är helt säker på att jag får ha det för mig själv dessutom, för det ser ju inte jättesmaskigt ut:

aptilessJag blev positivt överraskad faktiskt. På ett av apoteken i närheten hade de smakprov på just det här, fast de kan inte ha blandat i alla goda grejor, för det såg bara äckligt ut, gröna slajmiga grejor som simmade i en tillbringare;)

Jag behöver säkert lite extra kostillskott, som inte äter potatis, hehe;)

Själva smoothien innehåller grejor jag nästan alltid har hemma, minus kokosmjölk som jag inte tycker om, jag gillar inte kokos det är jag på det bestämdaste med….fast? Det var ju fasen väldigt gott…!

Vad gör ni med kokosmjölk? Tipsa gärna:)

Aptiless, tack för smakprovet:)

 

Lovelia har fått en kallelse till tandläkaren nästa vecka, och det är hon nervös över, och det där hur det ska funka…ska jag hämta henne i skolan? Och hur ska hon veta när i så fall? Många funderingar är det:)

Nu var tiden rätt tidigt så hon får stanna hemma på morgonen och gå till skolan efteråt.

Samma dag ska jag på möte på Novalies nya skola, tillsammans med henne, och det är HON nervös över:)

Själv har jag ett mindre roligt möte på måndag, ett sånt där som gör tandläkarbesök till något roligt och härligt;)..brrr. Det är Jag nervös för. Men som sagt, jag spelar bara efter de regler som sätts upp, även om det hela skulle kunna lösa sig så förbannat enkelt men det verkar inte gå att begripa. Nåväl. Inget att göra åt.

 

NU är det ledigt på toa, det är ett jäkla köande dit hela tiden;) Nu i kväll har det varit duschmaraton, men jag var först,haha, och sen har det varit tandborstning och hårborstning och lite sen mitt-i-natten dusch av tonåring, men nu verkar det ledigt…ta i trä.

Som det ser ut nu ska alla upp och i väg till skolan i morgon, första gången på hela terminen i så fall, men man vågar ju inte ropa hej ännu.

Jag och killarna behöver inte iväg, ska möjligen vara för att handla något, men tror det kan vänta till fredag, så vi ska faktiskt försöka skrapa bort lite is på uppfarten, som det är nu är det en knölig isbana och det är enklare att gå i djup snö över gräsmattan, fast jag skottat så noga, men det understa lagret har töat och frusit på ett antal gånger nu, det rinner ju inte direkt undan. Mitt tösalt är slut:( Det hade underlättat. Vädret har varit fint och en promenad har lockat, men vid närmare eftertanke har vi avstått eftersom det är så förbenat halt på gångvägar och gator.

Jag ska även försöka ringa om däcken, gjorde det idag men då var det telefonsvarare hela tiden.

Annars är det här sista veckan innan allt drar igång på riktigt, så vi tar det lugnt hemma, killarna njuter lika mkt som jag tror jag över att få sova länge och sen traska runt i pyjamas till lunch.

 

Nu ska jag krypa ner där bredvid Jamie, jag får lov att lyfta över Lovelia till den lilla sängen, för vi ryms inte alla, eller det gör vi ju, men de där två snurrar som små helikoptrar så för att få nån sömn delar jag på dem.

Ha en bra torsdag nu:)

 

Natti natti:)

Kommentarer

 1. Carina H

  Jag använder kokosmjölk i kycklinggrytor med vitlök jordnötssmör lök och kryddor, bryner kycklingfiler i mindre bitar, blandar i vitlök(färsk) sambal oelek, salt och peppar och jordnötssmör och 1 till 2 burkar kokosmjölk, detta beroende på hur många jag lagar till, serveras med ris eller pasta. ( inte POTATIS) sallad, smaklig måltid.

 2. camilla

  Jag har en bekant vars tonårsson har det jobbigt känslomässigt nu antagligen pga att föräldrarna skiljdes för ett tag sedan så han har faktiskt varit hos en psykolog och pratat om sina känslor.

 3. Karin i Malmö

  Tonårskillar ja… Mina är 19 och 21 nu och har kommit igenom det värsta. Dock berättade 21-åringen idag när jag kom hem att han vaknade 15.30. Gahh ! Hur kan man sova så länge ?? Han har precis avslutat tentaperioden för denna gången. Vad gäller din son tror jag att han tar ut en hel del på dig som han egentligen skulle vilja rikta mot sin pappa ( men det går ju inte.. ). Du finns tillgänglig och får allt. Han lever ju också en en ganska kvinnlig värld, kanske skulle han må gott av att ha en man att prata med ( morfar, farfar, någon annan ? ). Vissa tonåringar går ju runt med mycket inom sig utan att säga något och sen svämmar det plötsligt över av någon ( ibland ) helt obegriplig orsak. Du kommer hitta vägar till honom, du är en superbra mamma !

 4. Anette

  Läser din blogg men brukar inte kommentera. Har en son på snart 16 och det är lika jobbigt här och då är vi ändå båda föräldrar på samma plats. Här ryker telefonen först och sedan internet. Senaste draget är att mobilen ligger på laddning i annat rum och som väckarklocka funger just en vanlig hederlig väckarklocka 🙂 skumt jag vet! Jag tror också stenhårt på ”konsekvensbeskrivning” men vi har upptäckt att vi vill barnen så väl att själva konsekvensen ofta uteblivit…inte bra och det har blivit ändring på det. För övrigt är jag imponerad av ditt jävlarenamma och din energi. Grymt!

 5. Annelie

  Tonåringar är ett gissel…
  Läser din blogg varje dag och imponeras ofta av dig, men inte nu.
  Snälla jämför inte sonens brister med fadern då situationen är som den är.
  Det är tungt för ett ”barn” att bli jämförd med någon som är en sådan negativ förebild.
  Det kan sänka även den starkaste.

 6. Neta

  Men skit i han ett tag och låt han ta konsekvenserna själv. Inget är ditt fel! Se till att en eller flera ”riktiga” väckarklockor ringer när han ska upp, och beordra datorförbud och absolut tystnad vid ett visst klockslag för honom, mer kan du inte göra. Ta mobilen om så behövs och låt den bo på köksbordet till morgonen. Om det sen blir problem med skolan så ta ett snack då. Hota gärna det mår dom bara bra av. Bråkar han så bråkar du!
  Jag ersätter all grädde i maten med kokosmjölk och det smakar ju inte det minsta kokos.

 7. Viktoria

  Som många andra sagt; kokosmjölk i kycklinggrytan! Jag brukar ha det ihop med kanel och ingefära och sen servera couscous eller ris till.

 8. Karin

  Det är den delen av uppfostran som är danande för ens egna karaktär- få sönerna att förstå. Den ena fick utlopp för sina tonårsfasoner i skolan (han hade en kvinnlig lärare som han bara avgudade) och den andra pratade med sin farfar Jag såg som min uppgift att ta en första dust och informera de som de hade lättare att prata med om att nu var det dags. Och sedan se till att det inte gick over styr för dem = jag övervakade och tog några duster,inte alla.

 9. Annelie

  Hej! Jag har en tonårstjej som inte heller förstår att man måste lägga sig i tid för att orka upp på morgonen. Vi ska ha ett snack i kväll om saken. Tonåringar lever i sin lilla värld 🙂
  Cocosmjölk använder jag till en kyckling gryta som är supergod med jordnötssmör. Googla på jordnötssås.

 10. mettemy

  Hej! Det är inte ett enbart ett manligt syndrom, min flicka är likadan och lyckas vända allt till att vara mitt fel…Nu har jag mitt trumfkort ponnyn som jag kan hota bort när det blir som värst ( lågt, jag vet men ibland blir jag desperat)

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Hotar du?? Och erkänner det, förbered dig på att bli hängd, hehe.
   Jag förespråkar Hot och Mutor som en del i barnuppfostran, hehe så jag förstår dig:)

 11. sandra

  Hej!

  Som någon ovanför skrev så passar kokosmjöl fin-fint i exempelvis kycklinggrytor. Där kan man ju improvisera loss och nästan alltid få ett gott resultat.

  Jag brukar också använda kokosmjölk i en linscurry som vi gillar att äta med ris. Om du vill testa så googla ”linscurry i röd kokos” så hittar du ett gott recept på exempevis coops hemsida.

  Kram!

 12. Newa

  Sträck på ryggen och var fortsatt stolt över vad du gör för dina barn! Du är helt otrolig! Vill också tacka för att du fått mig att hitta 15 med Paolo 🙂

 13. Lena

  Tänkte på din tonårsgrabb ( har 2 som kommit igenom detta). Tror att grabbar har det tufft på ett annat sätt en flickor. Försök få din son att prata med någon vuxen antingen någon på skolan eller någon annan han har förtroende för. För att ha en pappa som stuckit och övergivit honom (+syskonen) är tufft och han behöver nog få prata ut om det. Mamma är inte alltid så lätt att prata med. ( jag vet

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Jo.. Han pratade med skolsköterskan förut och jag måste nog se om det finns nån nu.. Men han vill inte, fast å andra sidan… Får bli så ändå tror jag för det är mkt i hans ryggsäck nu

 14. Karin

  Hej =)
  Jag använder kokosmjölk till grytor, både till fläsk-kött och kyckling-grytor, det blir jättegott.
  Kokosmjölk, koriander (burk-krydda) och pressad lime, så tar jag i något för att få lite hetta också. Men det kanske inte barnen gillar? Men kanske lite grovmalen svartpeppar istället. Reder av med maizena-redning ( hur stavas maizena?)
  Jobbigt med möten som man ska behöva vara nervös för… =
  Kram från mig

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing