Allmänt

me&i kickoff, garderober, vattkoppor och syskonkärlek

Jajamen, en brokig blanding i rubriken, men försök själva hitta på slagkraftiga rubriker varje dag;)

Vi börjar med me&i !

28 januari så släpps nya kollektionen, och jag är så nyfiken, både på barn och dam. Eftersom jag är VIP-bloggare för dem så får jag vissa favörer, som tex se nyheter lite innan de släpps, och det är coolt. Dessutom, är det en kick-off i samband med det, och nästa helg lämnar jag förhoppningsvis ungarna i någons, vet inte riktigt vem än det är bara att anmäla sig som barnvakt:) händer, och drar iväg på kick-off!

Ballt va?  Jo, det innebär att ni kommer få se kollektionen delvis innan släppet, och redan nu ska ni få skåda en tröja som båda killarna paxat:

meandi me&iEn piraya kan ju aldrig vara fel:)

Förra kick-offen kunde jag inte vara med, och det var surt, så jag har laddat som sjutton för denna, och hoppas innerligt att inga käppar kommer i hjulen. Ta i trä!

Det är i Stockholm denna gång, så i värsta fall kan jag åka över dagen, men eftersom what happens on a me&i kick-off, stays on a me&i kick-off så vore det roligare att vara kvar över natten 😉

Så, nu ska jag inte jinxa.

Vad gillar ni tröjan?

 

Över till annat!

Idag har jag äntligen fått arslet ur vagnen och ringt till Librobäck däck, för att beställa tid för att dra på nya vinterdäck. Bara en och en halv månad senare liksom, men det har ju varit barmark, och vem orkar då bry sig, de däck som sitter på nu är lagliga, men pissdåliga. Dessutom har det varit rätt fullt i december. Även för honom, men nu så, lördag kl 15, om han hittade däcken;) annars har vi iaf kontakt nu.

Eftersom jag fick det gjort så smittade det av sig på annat jag gått och dragit på, så nu har jag flyttat in killarnas kläder i deras garderober på rummet.

Ni kanske undrar var de haft dem hittills? Och svaret är på varsin toalett:)

Låter kanske skumt, men jag har alltid haft ett skötrum. Jag vill kunna byta blöjor på en bebis, och ha precis allt jag kan tänkas behöva inom räckhåll, inklusive vatten. Därför har jag ockuperat en toalett, i alla våra boenden utom det år vi bodde i Månkarbo, då hade vi skötbordet i tvättstugan, det var bäst. (Jo jag har bott i den lilla hålan, och ja, jag fick lappsjuka och ja vi flyttade tillbaka så fort vi kunde för det gällde oss båda. På allvar så har jag aldrig känt mig så ensam, folk vägrade ju fan att hälsa, hur man än försökte hälsa på samma människa som man mötte dagligen, så var de väldigt upptagna med att titta rakt in i skogen på andra sidan vägen…Märkligt. Men en bra sak var att jag tog körkort, stod liksom inte ut, utan körde till stan och mina gamla vänner två gånger i veckan )

Tillbaka till skötrummet.

Här har vi en liten toa, som fick bli bebisrum, och det är samma toa som nu är trasig. Där har jag satt upp stänger att hänga kläder på, och en trådbacksställning med lådor till sånt man viker, och så blöjor och allt annat man behöver. En hel del man inte behöver åxå för den delen;) Eftersom det oftast varit så att vi haft två blöjbarn samtidigt så har den lite äldre fått ha sitt skötbord i det stora badrummet, och sina kläder i den garderob som finns där, plus en, eller två faktiskt, trådbackar. Jag har tyckt att det varit hur praktiskt som helst, inte minst för att det tar mindre plats än att ha stora byråer inne på deras rum.

Nu har ju inte direkt Jordan blöjor längre, och det var flera år sen, men hans kläder har bott kvar där inne. Jamie vägrar ju fatta att det är skönt att slippa blöjan så honom behöver man byta på än, men han är ju lång som en stång och får knappt rum på skötbordet. När nu toan gick sönder, så måste man ju komma åt den för att byta och alltså behöver trådbacken flyttas.

Så idag har jag alltså flyttat in pojkarnas kläder i normala garderober:)

Sorterade bort en del, och bytte storlekar, men det som är väldigt, väldigt skönt med killarna är att de inte har ett överflöd av kläder. Tjejerna har så in i bänken mkt kläder att jag seriöst skulle kunna låta bli att tvätta minst ett halvår utan att de blev utan. Och ändå har jag rensat massor, men det tar ju sån tid.

Miljoners klänningar, och många som är väldigt fina och oanvända, så det är trist att slänga iväg till insamling, men jobbigt att sälja, så då blir det liggande. Asbra, jag vet;)

Killarna har nu varsin garderob med varsin trådbackssystem, där ligger tröjor, byxor, pyamasar, huvtröjor underkläder och så hänger deras (ostrukna, nästa sak på to-do listan) skjortor. En del av Jamies skjortor hänger kvar på toan men de ska flyttas de med.

I badrummet ska jag lägga handdukar i den ena trådbacksgrejen och den andra är tom och där står nu tvättkorgen.

Garderoben i badrummet är tom på Jordans kläder, men i ärlighetens namn var det mest mina grejor. Det har varit så enkelt att hänga in plagg där som jag använt nån gång och så har jag haft min tunna med underkläder som ska tvättas där. Jag klär alltid av och på mig i badrummet, så jag borde verkligen ha mina garderober där:)

De som bodde här innan oss, mannen där var lite Pettson/McGyver/Uppfinnar-Jocke, och det finns mängder av finurliga lösningar:)

Tex så var en bandspelare kopplad till ringklockan på dörren, så när någon plingade på gick bandet igång med hundskall:) På lite håll, som kom närmare.. Ingen tjuv gick vidare efter det, hehe. Den gick tyvärr sönder, för jag tyckte den var rätt kul, och det är så många som frågat efter hunden när de stått i hallen, bandspelaren höll på en stund, precis som en tossig hund.

Sen är det framdraget fjärrvärme till poolrummet, tanken var att koppla på nåt gigantiskt elementliknande grej för att värma upp det, men han kom aldrig så långt, det var nån anledning jag inte kommer ihåg, men det kan säkert vara bra nån gång:)

I badrumsgarderoben har han gjort en slinga i botten, kopplad på fjärrvärmen och det blir alltså varmt där inne, och de hade det som torkrum för sina badrockar. Det tänkte jag nu se om det funkar, och har hängt in allas duschhanddukar där:)

Funkar det inte så hänger jag nog tillbaka mina kläder där;)

 

Mitt upp i ville ungarna ha mellis, så det åt dem, och jag mixade en ny grön drink, bara det att den var lila:)

aptiless

Innehåller blåbär, spenat, persilja, kokosmjölk, kvarg,citron och ett rör aptiless kosttillskott. God!

Tack för tipsen på kokosmjölk förresten, jag ska se till att ha det hemma det verkar ju funka i de flesta grytor och det gör jag ofta.

Jamie tyckte om den här, men ingen annan. Mer åt mig:)

 

Strax innan mellis så bytte jag en blöja på Jamie, och vad skådade mitt ljusblå öga? Jo en vattkoppa på låret. Drog upp tröjan och det fanns fler på både bröst och rygg. Jamie blev lycklig, han var glad över att det nu var HAN som hade fått ”nattkåppåå” , sötnos. Få se om han får det lika lindrigt som brorsan, men så enkelt ska det väl inte vara kanske. Lovelia hade huvudvärk idag igen, få se vad som blir av det, men inga koppor på henne vad jag ser.

Eftersom de två ligger så här på nätterna, så förutsätter jag att hon får det hon med ♥:

syskonkärlek

Påslakanet är så gammalt, jag fick det när jag var liten, minns inte hur liten, men jag tycker att det funnits med i alla år. Det är en symbol för trygghet på nåt vis. Trygghet och värme, barndom.  Tror det var  mormor som köpte det och det är så jäkla mjukt. Inte så där tunnslitet som det kan bli med åren, fast det är och har varit en solklar favorit. Nu har jag ju ett dubbeltäcke i min( och Jamies) säng, så det är inte ofta jag sover med det, men det blev tvunget med två täcken när sängen renbäddades  efter att Jamie pjukat ner det stora, och det har fortsatt så. Jag saknar mitt stora duntäcke dock så det ska snart bäddas med det igen:) Å andra sidan älskar jag det här, så jag lider inte.

 

Förutom att greja med garderober så har jag limmat en låda, plockat reda på en korg med diverse saker som hamnat i tvättstugan där de absolut inte bor, och tvättat några maskiner.

Jag har fått ett bud åxå, mer om det i morgon:) Hålla-er-på-halster, hehe.

 

Robban åkte på att laga mat, det straffar sig att vara obstinat;) men egentligen handlar det om att både han och Corrinda är stora nog att fixa mat. Både Janelle och Patricia fick ansvar för en middag i veckan från att de var ungefär 13-14 år och båda är riktigt duktiga på att laga mat. Jag kunde ju inte ens koka ägg utan att använda en kokbok när jag flyttade hemifrån, och det vill jag undvika med ungarna;)

Sen gick han, kors i taket, och lade sig den tid jag sagt. Plötsligt händer det:)

 

I morgon fick jag nu lite logistikproblem, inga avancerade men de stökar till det. Jag behöver åka och handla, och med en vattkoppa i familjen som jag inte vill ta med, så blir det svårt. Patricia ska iväg några timmar, men jag vet inte när, så jag tror att jag får lov att vänta in 14-åringarna efter skolan. Det borde funka ändå, vi ska ju ha familjemiddag, som varje fredag, så Janelle och Simon kommer, och jag behöver ha handlat innan dess. Men det är några timmar att vinka på där.

Det regnar ute nu, så jag hoppas att det inte fryser på, då tror jag att min bil fryser fast i uppfarten 😉 Kan bli spännande. Jag måste på nåt vis komma ihåg att köpa tösalt åxå. Största säcken!

 

15 med Paolo då? Jodå, det rullar på:) Kul att några av er hakat på, vill ni så heter jag Carola W så det är bara att utmana mig:) Dock verkar det överlag vara större konkurrens den här omgången, förra låg jag i topp direkt, men nu ligger jag långt bak:) Spelar ju ingen roll, bara jag vinner över syrran, hehe. Hon tycker ju lika, så det blir tuff kamp.

Patricia har hängt med på mina pass, och det är kul med sällskap. Idag var det ett jäkla flåsigt pulspass som var gruvligt jobbigt, jag var helt slut efteråt. Men ändå så ville jag göra veckans utmaning, syrran hade messat att hon gjort den och man kan ju inte vara sämre;) så 60 st crossfit situps avslutade det hela. Fy fan. Fast ändå på ett härligt sätt liksom 🙂

I morgon är det egen träning, få se om jag hinner nåt eller om jag helt enkelt tar en vilodag. Lördag är det veckotest, och söndag tänker jag tillbringa delvis på gymmet. Janelle fick träningskläder i present av syran och mig, och de ska handlas då, bäst att få följa och prova själv, och så ska vi fika:) Ev hänger Patricia med och Novalie ville inte vara hemma så vi får se hur hon känner då.

Någon kommer för umgänge så jag har hela dagen fri…fast kanske förresten att Jamie blir lämnad hemma nu när han är sjuk….tänkte inte på det.. Jaja, i så fall skiter sig söndagen. Jag har varit med om det förr kan man säga.

Struntsamma. I så fall kör jag Paolopass hemma:) så får syrran och tjejerna roa sig själva kanske.

 

Nämen om man skulle gå och knoppa kanske? Ja, så får det bli!

 

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Goblin

  Hade hoppats att du skulle vara med i Familjen Annorlunda i år. Och Älvdalen-pappan. Och jag vet att många fler hade det också. Skulle du kunna tänka dig att vara med igen? Hehe tänk om du skulle träffa en man med typ tio barn….då skulle det bli trångt runt matbordet! 😀

  Carola: Tack vad snällt:) Grejen är väl lite att eftersom någon har grava problem och vägrar skriva under saker, så kommer det inte vara aktuellt..Men du får tjata på tv4 hihi. Haha, jo, jag har tänkt samma tanke, it takes one to know one, liksom, och vem skulle fatta galoppen med många barn om inte en man med många barn:)

 2. Helena

  Du bestämmer hur umgänget ser ut när barnen är sjuka av det skäl att du vet vad som är bäst för barnen, det har ngn ingen koll på..biggest loserPerra får anpassa sig efter det helt enkelt 🙂

  Carola: Just anpassa sig efter någon annan är väl det som är problemet här;) Men jag håller helt med dig.

 3. nettan

  Hoppas du kommer iväg på Kick off i Stockholm! Jättetuff tröja, kommer garanterat gå hem hos min son 🙂

  Jag har hakat på 15 med Paolo nu, mycket tack vare inspiration från dig 🙂 La till dig, eller vad man nu gör, jag heter Nettan. Dock ligger jag lite efter dig med poängen, har inte tränat på ett par månader…. Men efter att jag anmält mig (eller min man anmält mig 😉 ) så fick jag med mig ett gäng vänner och bekanta också. Så vi har en sluten grupp på Facebook där vi peppar varandra 🙂 Jättekul!

  Angående umgänget, det är väl klart han måste ha det med alla barnen, oavsett om de är friska eller sjuka. Kan inte se någon anledning att det inte skulle vara så…

  Carola: Jasså det är du, jag har antagit din utmaning:)Jättekul att höra att du blev inspirerad!! Kul med en fb grupp för era vänner:) Umgänget har tidigare varit så att han lämnade den unge som var sjuk( Jamie) hemma, och tog med övriga till lekland och så fick Jamie en tröja därifrån..en annan gång åkte jag ju till akuten med Lovelia, då hade han bara två ungar hemma, (jag hade med mig Jamie och Novalie), som han lämnade två timmar tidigt av nån oklar anledning, jag satt kvar på sjukhuset och trodde ju att han var hemma med ungarna….men inte ens ett meddelande om att han drog…Alla vet ju hur lång tid det kan ta på akuten, och det var dessutom tal om ev inläggning, vilket han visste. JAG kan konsten att meddela mig nämligen 😉 Så man vet liksom inte hur han tänker.

 4. Anette

  När mina barn hade vattkoppor kommer jag ihåg att nån av dem även hade huvudvärk i flera dar, så därför kan det ju hända att Lovelia känner av huvudvärk om hon har kopporna i kroppen eller på kommande? Själv hade jag endast tre fjuttiga koppor som barn, knappt synliga.

 5. Annika

  Yes meandi har fantastiska kläder och superkvalite, jag har köpt deras kläder nästan varje säsong under 8 års tid nu. Och piraya kommer att flytta in hit oxå och så hoppas jag på röda shorts, helst canvas.

 6. Melanie

  60 Crossfit-situps? Fan va grym du är!! Jag lyckades kämpa mig till 23 i min veckoutmaning.
  Och hade det inte varit för dig hade jag fortfarande legat i mitt soffhörn… 🙂 Men nu är både jag och mannen med i 15 med Paolo, och det är ju skitbra!
  Tack för en fantastisk livsnära blogg och tack för att du vågar vara dig själv, hejja dig!

  Carola: Whihoo vad du är bra!! Och din man:) Kul med sällskap ju, jag har det ofta av Patricia även om hon inte ville vara med på riktigt:) Tack!

 7. Mie

  Hej Carola!
  Tack för en fantastisk blogg, är smått beroende för du skriver så jävla bra och förfinar inte som många andra. Den känns så äkta om ert liv. Du verkar vara en fantastisk mamma, gillade er mest i familjen annorlunda också. Mirkas familj tex känns mer som att allt ska vara så perfekt utåt, medan det kändes som man var hos er och att de inte filmade er. Stort tack för att vi fick följa er då och dig och barnen nu. Kommer ihåg så tydligt en sak i programmet, det var när ni satt och åt (om jag kommer ihåg rätt, så var det er Taco’fredag)då ni satt kvar och snackade med de stora tjejerna om rökning, fester, killar mm. Och då sa Perra när ”kameran” pratade själv med honom mellan middagssnacket, att de visste att de kunde lita på att om det var något som hände när de var ute, så kunde de ringa när som, så kom ni och hämtade dem. De kunde alltid lita på att ni fanns för de. Känns som han blivit en helt annan person bara efter några år, när han bara gick utan någon förklaring till nån av dem. När var det han gjorde det fegaste en människa men framförallt en förälder kan göra, alltså bara gick utan att ta sitt vuxenansvar. Fy fan vilken liten människa han är och jag som gillade er båda skarpt i programmet så blev han bortlurad av nån som vill få stanna i Sverige till vilket pris som helst, även om det betyder att man tar 9 st. barns pappa från dem och samtidigt beter sig som en skit mot barnens mamma. Men tur att du var och är vuxen för 2, men fattar samtidigt att du har det tufft som måste styra upp allt. Hade hoppats att jag bodde närmre dig, för jag har själv 4 barn och jobbar på förskola(så är van med många barn tycker de är fantastiska), så jag o min man hade gärna varit din frivilliga barnvakt så ofta som möjligt. Vet själv att många säger de kan hjälpa till, sen ser man inget av nån hjälp. Sen är det ofta du gör grejerna med syrran, så då försvinner den hjälpen och dina föräldrar börjar väl komma till åren. Så de verkar hjälpa till så gott de kan. Tycker faktiskt att Loppi kunde ge dig en barnflicka(finns ju att man får samma personer genom olika nanny-tjänster, ungefär som läx-, städhjälp)som tack för du drar in så mycket till dem. Förlåt, nu blev det ett långt inlägg. Men lycka till med allt och hoppas att barnens Pappa och din fd livskamrat i decennium tar sitt förnuft till fånga och räddar sin värdighet och blir pappa igen och tar ansvar. Stor kram till dig Carola och vi är många många som velat hjälpa er på alla sätt.

  Carola: Vad gullig du är <3 Det är snart två år sen han bestämde sig för att bara lämna. Jag håller helt med dig i det du skriver, han är totalt förändrad. Jag kände honom utan och innan, visste vad han skulle säga innan han sa det, och så hände något och tja…plötsligt var jag en jävla gnällröv som lurat på honom massa ungar han inte ville ha… Märkligt är vad det är.
  Men tack för dina fina ord:)

  1. Nina

   Förlåt att jag lägger mig i 🙂 men alltså är det så han sagt? att du skulle lurat på honom en massa ungar som han inte vill ha?? Hmm jag trodde man (vanligtvis) var två om att göra barn.

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Ja.. De två, kanske tre minsta borde aldrig fötts… Du kan ju tro att jag höll på att dö av förvåning! Mig veterligen sa han aldrig Nej och hur ska någon då kunna begripa? Det lät som om jag höll honom fånge i källaren och hämtade upp honom och tvingade honom till sex… Och riktigt så var det ju inte;) . Jag ville säkert ha barn mer än honom men han var med på noterna. Dessutom stolt! Men något hände.

    1. Nina

     Så fruktansvärt..att säga så..att man oönskar sina barns existens..blir så jäkla illa berörd av ditt och dina barns öde. Att något hände..det kanske inte alls gjorde det, han kanske dolde sitt rätta jag hela tiden? Går ju bara att spekulera i det tills den dag (om den kommer?) han själv kommer med en förklaring? En sak gjorde han rätt..och det var att skaffa alla dom fina nio barnen med just dig..för du är verkligen en av de bästa mammor man kan ha!

 8. Nina

  Håller med Neta, umgänget får bli placerat i hemmet såklart, och du får helt sonika sticka iväg på något annat skoj..och hoppsansa så ”fick du inte igång varken mobil eller bil” när du skulle hem igen så NÅGON får stanna över natten med barnen utan en susning var du är (finns säkert någonstans du kan kinesa)..dagen efter kommer du hemlunkande och låtsas som det regnar och ger absolut inga förklaringar.

  Carola: Bilen startar ju när den vill så just den förklaringen skulle kunna vara sann;) Dock vet jag att barnen skulle bli så oroliga, och det vill jag inte utsätta dem för.

  1. Nina

   Nej fy självklart så straffar det ju mest barnen..tänkte inte på det :/ Men berätta för barnen och ha det som värsta hemlisen som belöning för sin tystnad så bjuder du dom på fika på Ikea 🙂

 9. Karin

  Hej =)
  Kan inte ”den” som ska ha umgänge på söndag, ha det i huset hos dig, så åker du iväg och gör det du hade tänkt ändå. Antar att han har umgänge med Jamie också, och då får han väl ta det att plutten är sjuk och umgås utifrån det =P

  Himla nyfiken blev jag på vad du har fått för bud =)
  Jag får snällt vänta då tills imorgon =)

  Ska nog försöka sova lite nu, nattinatti och kram från mig

 10. Neta

  Köpte tösalt på Maxi idag, 10 kg 39.90 när dom samtidigt hade erbjudande på 2 x 5 kg för 50, det är att luras tycker jag.
  Han som kommer för umgänge får väl ta det som det är eller? Är dom sjuka blir ju umgänget hemma, så är det bara.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing