Allmänt

Vattkoppor, lite rapport

Status på vattkopporna är som följer: Jordan, frisk igen. Han hade inte speciellt många koppor och bara någon som kliade lite.

Jamie- så där halvprickig. Har några här och några där, men inte så värst mycket. Några kliar lite, men inte så han klöser utan han bara kliar lite och så är det bra. Pigg som sjutton:)

Lovelia- det kommer fler och fler koppor hela tiden. Hon har fullt på övre delen av ryggen och bröstet, halsen, hakan och upp mot kinderna. Några på benen. Kliar massor.  Hon verkar ha fått allt, stackars liten medan brorsorna tog smörvarianten 😉

Hon har duttat med våtservett och det är skönt, och nu har vi baddat med alsolsprit. Stod Lösning på 1177 men skit samma, jag har aldrig riktigt fattat skillnaden på sprit och lösning, men antar att sprit är starkare. Bättre känns det iaf, och då kör vi vidare. Om det är jobbigt i morgon med så får jag på nåt vis försöka få tag i Tavegyl. Vet inte riktigt hur bara, men det får jag lösa då:)

 

Bilen startade:) Och så tjöt det ilsket och en lampa tändes på instrumentbrädan…temperaturmätaren, illröd. Jaha? Bara sådär, vad är det nu då? Ringde pappa 🙂

Och med honom i luren kollade jag vattnet i nåt kärl och det var för lite, så det är nu påfyllt, och ska fyllas på med glykol sen. Sen var bilen tyst, och startade, både hemifrån, från Rusta, från Coop och sen från Citygross:)

Få se hur det är i morgon.

Novalie och jag åkte och handlade, först tog vi då Rusta och shoppade lite schampoo och balsam, toapapper, osv och en ny matta istf den som Trixie kräktes på, det var huvudanledningen. Det är kallt på golven nere, och mattor som jag annars inte är speciellt förtjust i, fyller verkligen sin funktion där:)

En sån här blev det:

45202955

Fin va? Passar super inne hos tjejerna som älskar rosa:) Det gör jag med:)

Novalie som gillar USA och har gjort det till ett tema i sitt rum hittade en mysig pläd med USA flaggan på, så den köpte hon för sina egna pengar ♥

Katterna är inte direkt smarta, de hoppar upp på bordet och stryker sig mot de tända ljusen…korkat, och en anledning till att jag har mest stängda ljuslyktor:) men ett antal gånger nu har de bränt pälsen, och inte nog med att det ju är farligt, det luktar apa dessutom;) Nu köpte jag ett sånt där batteriljus, och det är ju faktiskt fint, men det känns som stor tantvarning på det:) Men det är en kattsäkring.

Vidare till Coop och hämta ut paket, ni ska få se i morgon, och så handla på Citygross.

Oj så svårt vi hade att komma på någon middagsmat, men till sist bestämde Novalie hamburgare och pommes, plus bröd. Okey. Funkar väl.

Jag vet inte riktigt vad vi handlade idag, men det blev påfyllning av sånt som fattades, lite här och lite där, en jäkligt hattig handling:) Ibland är det ostrukturerat, men brukar bli bra ändå.

 

Vi lagade mat, Jamie sprang runt och busade, Lovelia kliade på sina vattkoppor och det var som vanligt en lördagkväll helt enkelt, de fick sin mat, och så var det lördagsgodis och film. Ronja Röverdotter på Barnkanalen tror jag, bra där!

Jag snackade med tonåringarna vid bordet efter maten, och det är ju rätt skönt att bara sitta och babbla om helt random saker, som knasiga youtubeklipp som de kan garva livet ur sig över, och en annan fattar inte ett jota.

Sen latare jag mig en stund för att så småningom köra Paolos veckotest.

Det har hittills varit lika, 10 armhävningar, 10 situps och 15 knäböj. Varv på varv, och så många man hinner på en kvart. Förra omgången gjorde jag 17, nån gång 18, men då gick det undan, och tekniken är ju rätt hafsig. Nu var mitt mål 14, men för att få full pott skulle jag göra…..28! Det är fan inte möjligt!

Jag gjorde ett tappert försök, och speedade på som fan, böjde lite på armarna typ i armhävning och gjorde korta små situps och inte direkt ass to the grass knäböj, och jag hann 24. Med usel teknik. Fyra till…och det finns inte en sekund att ta in nånstans, så det är bara att glömma. Sur som fan gick jag ner en nivå och fick då 10 som mål, och full pott på 20. Men jag är inte alls glad över att det var så många, prova själva hur många ni hinner!

Sen körde jag ett kettlebellpass med massor av olika knäböj, marklyft, och svingar, och sen fick det vara nog för idag:) Kommer kännas i morgon:)

 

Nu ska jag dutta lite alsolsprit på min lilla Loppa, och sen hoppa i säng, återkommer i morgon!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Tvåbarnsmamma

  Jag såg att något skrivit att Tavegyl inte längre används till vattkoppor (men det är kanske som att penicillin inte längre används till öroninflammation, och att mängder av barn ändå får det utskrivet?). Jag råder dig att undvika det. Jag har ätit det i mina graviditeter när jag har haft kraftig graviditetsklåda/hepatos, och det är den värsta medicin jag har tagit. Du blir totalt drogad.

  Nu är jag gravid för tredje gången, och slipper hepatos. Det bästa är så klart att min bebis inte har några ökade risker, men nästan lika fantastiskt är det att inte ha en läkare som tjatar om att jag måste äta Tavegyl.

 2. Sara

  När jag var liten och hade vattkoppor, ställde mamma mig i duschen och smorde in mig i potatismjöl. Det var väldigt svalkande och skönt.

 3. Amanda

  HEJ!
  Nu har jag äntligen kommit igång med en ny blogg på blogg.se. Jag hoppas att både nya läsare och ni som följt mina gamla bloggar hittar till mig.
  Tipsandstuff bloggen är som den låter, massor med härliga tips och tricks men också om min vardag!

  Hoppas vi ses!

 4. Jessika

  Minns när vår (då) tvååring hade vattkoppor, usch vad hon var prickig och hade besvär. Hon hade t o m prickar inne i munnen.

  Jag tänkte på en annan sak. Du skriver så utförligt om vad som händer barnen och mycket om deras vardagsliv. Har du aldrig tänkt på att Perra läser bloggen och håller sig uppdaterad om barnen (på avstånd) i o m bloggen. Hur tänker du på att serva honom barnens godbitar?
  Inget elakt menat, jag bara funderade. För hade jag varit i din sits hade jag sett till att min exman inte fått veta något om barnen och dess leverne på dylikt silverfat. För jag inbillar mig att han läser för att han, trots allt ovett, ändå är intresserad av sina barn.

  Carola: Jo, i mina mest arga stunder så vill jag liksom ta barnen och flytta till en grotta i mörkaste djungeln och inte låta honom veta ett skit om dem. Men eftersom jag inte vill bo där;) hehe, så resonerar jag så här: Jag vet att flera i hans närheten läser bloggen, hans pappa gör det, och så har vi en del spioner som skvallrar vidare, så info kommer fram. Dock inte sånt jag absolut inte vill att han ska veta;) Jag har bloggat om min familj i 7,5 år nu, och det har blivit en så stor del av mitt liv. Om jag inte fick sätta mig på kvällen och sammanfatta dagen, skriva ner guldkorn eller häva ur mig ilska, och liksom dela med mig av min dag, så skulle jag må dåligt. Ni vet när man skrev/skriver dagbok, det blir liksom beroendeframkallande:) Jag känner ofta att om jag får skriva av mig jobbiga saker, även om jag inte kan göra det så detaljerat som jag skulle önska, så kan jag i och med det ta nya tag, släppa det och se på det med ironiska ögon. Att få tvista en pissig grej till något lite dråpligt, bita ifrån lite eller bara vara dryg, gör att lite av ilskan kan pysa ut.Räddar mitt förstånd.. Och samma sak på positiva grejor. Att få berätta något roligt för er, och kanske (oftast!)få respons, det är fantastiskt. Ni vet: Delad glädje är dubbel glädje:)
  Att han genom det får veta saker som jag kanske egentligen inte har lust att delge honom, får liksom vara priset för all glädje som det skänker mig att blogga. Ni kanske lagt märke till att jag utelämnar det mesta om Janelle? Det är för att hon inte vill att han ska veta. Han har inte brytt sig ett skit om henne sen han stack, mer än några fjuttiga sms vid födelsedagar(inte i år!!) och jul, plus, och det var droppen – att han kom på hennes student trots att hon uttryckligen bett honom låta bli. Han har inte ens brytt sig om att ta reda på vad hon ansåg om det hela, utan han liksom förutsatte att hon skulle tycka illa om det…och det säger ju en hel del.

  Så känner jag även en väldigt stor sorg över att han självmant väljer att inte vara en självklar del av sina barns liv. Jag sörjer den man jag haft vid min sida,för min och barnens skull, men jag börjar mer och mer se saker ur en annan vinkel. Hur jag och barnen alltid kom på andra plats, efter jobbet, och alltid med ursäkten att han var tvungen, att det inte fanns ett enda jobb förutom det som skulle kunna försörja oss. Hur han valde bort oss, mer och mer för varje år. Men att det nu går alldeles utmärkt att dra till Thailand i sex veckor…nu klarar sig jobbet utan honom OCH typ den enda anställda de har. Det svider.
  Trots det väljer jag att blogga vidare, låter honom få insikt i barnens och mitt liv, om han vill. Han är deras pappa, och det kan jag inte göra något åt, jag älskar mina ungar och han är ju en anledning till att de finns, sen att jag idag föraktar honom och hans handlande, inverkar ju tack och lov inte på de fina barnen. Utan honom hade jag inte haft dem.
  Jag hade inte haft ett hjärta i tusen delar heller, eller en helt ny värld i form av advokater, vårdnadstvister, bodelningar och skit;) men ingen har ju sagt att det ska vara lätt;)
  Kortfattat skulle man kunna säga såhär : Fuck you you fucking fuck;) Jag bloggar för att jag vill och ingen ska hindra mig från det.

  Det var en helt ok fråga tycker jag 🙂
  Kram:)

  1. Jenny

   Förstår litegrann hur du tänker Jessika,fast varför skulle Perra inte få veta något om sina barn? Egentligen?
   Dessutom så tvivlar jag starkt på att Carola skulle försöka straffa Perra genom barnen.

   Nu försvarar jag inte Perra såklart,men håller inte riktigt med om att han inte har rätt att få veta saker om sina barn.

  2. Jessika

   Vilket långt svar på en, kanske dum, fråga.
   Nu förstår jag hur du tänker och givetvis har du rätt! Han har tagit ifrån dig så mycket redan, men glädjen till skrivandet ska han inte få äran att ta (också)!.
   Jag var så naiv att jag inte fattade att han kunde ha spioner ute…

   Usch vad jag blir less när jag läser om hur han hanterat Janelle. Inget barm, oavsett ålder, borde få uppleva en svikande far.

   Kan inte nån skapa en facebook-sida att man ska bojkotta det där jäkla syltföretaget???!!!

 5. Li - fembarnsmamma

  Tavegyl får man inte längre mot vattkoppor. Nu är det atarax som gäller… Ring Vc imorn och be dem skriva ut atarax. Lycka till!

 6. TOVE

  Vill tipsa om en super sida, apotea.se. Där kan man köpa alla receptfria läkemedel (de som du blivit tipsad om här) och man brukar nästan alltid få sina varor dagen efter. Att det är 10-20% billigar eän i butik är ett stort plus med!

 7. Helena

  Tack för en toppenblogg! När mina barn fick vattkoppor för ett år sedan så fick jag beskedet att de slutat med Tavegyl. Tydligen så anses det inte vara bra då man blir väldigt trött av den… ( just då tyckte jag att det lät som ngt positivt istället för att ha trötta och ledsna barn som inte kunde sova pga allt kliande… Men så var det iaf.) Det kanske skiljer sig från olika kommuner men vi
  fick ngt annat utskrivet. Har glömt namnet, det är hur som helst väldigt bra att man vid vattkoppor kan få hjälp och recept på telefon. Lycka till, hoppas det går över snabbt!

 8. Helena

  Jag måste bara få säga att bra att du tog tag i Robban med krav om läggtider och matlagning. Ungdomar som flyr in i datorn dag och natt utvecklar nästan alltid psykisk ohälsa. Så kör på med honom och låt honom inte gömma sig…han kommer att tacka dig i efterhand även om han surar nu.

 9. Kristina Å.

  Mina tvillingtjejer fick vattkoppor precis innan de skulle börja på dagis och de var ungefär 14 månader, min äldsta var 3 år. Vi slapp vabba den gången i alla fall!
  Har också låtsasljus, tycker de är fina och fladdrar lite lagom riktigt.
  Krya på er nu!

 10. Sandra

  A-dermasprayen är toppen! Hade vattkoppor på 1-åriga tvillingar förra våren, en av dem hade så mkt att han var som svullen i hela huden. Sprayen var räddningen.

 11. Magdalena Perjus

  Ring distriktan på bvc. De har föreskrivningsrätt på Tavegyl. Sedan finns det någon spray på apoteket som ska vara bra. Använd inte potatismjöl även om det är ett gammalt trick. Det kommer in fruktansvärda infektioner av det till sjukhuset. När kopporna spricker o mjölet mojsar runt i det. Man kan en braksepsis av det. En kollega har jobbat på infektion, hon säger absolut inte potatismjöl. Kram

 12. Jessica

  Vi använde också a-derma sprayen som någon redan nämnt, det var en helt underbar räddning. Lindrade nåt extremt 🙂 numera har vi alltid sån hemma och använder tex vid getingstick, myggbett och när man har nässlat sig. Kram!

 13. Tessan

  Stackars Lovelia, hoppas det vänder snart. Vi använde en receptfri spray från apoteket, A-Derma Cytelion heter den (ca 160kr). Väl värd sina pengar då det minskade kliet rejält och vattkopporna torkade ut snabbt.

 14. Karin

  Hej! Mina små hade vattkoppor i höstas och riktigt mycket båda två, stackarna! En produkt som lindrade det värsta (och som man oftast har hemma) var potatismjöl. Tydligen jätteskönt och torkar ut kopporna. Ställde dom i duschen eller la dom på en handduk och ”smörjde” in eller hällde över. Lycka till å keep up the strong work!!

 15. Hanne

  Vattkoppor brukar ju generellt bli jobbigare ju äldre barnet är. Själv fick jag vattkoppor när jag gick i mellanstadiet och jag blev rejält sjuk. Min dotter var 1,5 år när hon hade det och hon var knappt sjuk alls och hade inte särskilt många koppor.

 16. Hannah

  Finns en mouse poxclin att köpa receptfritt på Apoteket. Hjälpte oss bra innan tavegylen fick fulleffekt Tar två dagar innan fulleffekt uppnås på tavegylen

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing