Allmänt

PoxClin – räddning på flaska;)

Tack för era tips!!

Jag var in på mitt närmsta apotek idag och frågade efter både Poxclin och den där A-derm (?) ni tipsade om, och de hade bara den första så den fick det bli. 209 spänn!!  Jag ogillar varje gång att det ska tas så bra betalt för saker som underlättar så mycket, men det är ju easy money att kränga på en förälder saker till barnen 😉

poxclinLovelia älskar den, så den var såklart värd varenda krona.

Många tipsade om potatismjöl, men jag vet av egen erfarenhet att det inte är bra, och en kollega till mig kommenterade här åxå, att det är lätt att kopporna blir infekterade av det, de klias ju sönder och att då ha nåt som kryper in bäddar för fula infektioner och till och med blodförgiftning. Inte bra alltså. Tack Magdalena:)

Sen sa många kylbalsam, och det är väl kanske så att det här dyra och kylbalsam är typ samma….ska kolla lite på innehållsdeklarationen, eller inte för då blir jag sur;)

Skitsamma, ungen ska inte behöva lida om det finns hjälp, och nu står den här på bordet intill henne, och hon smörjer själv in där det kliar som värst och så tar jag hela kroppen några gånger om dagen.

 

Det var ju då umgänge idag, och det där med tider kan ju vara förvirrande, say no more;) men kanske att man ska ha lite koll.. Gör inget eftersom det blev till det bättre för oss men som sagt, koll och kommunikation:) Good shit.

Jag, Novalie, Janelle och syrran åkte på shopping. Vi gav Janelle träningskläder i födelsedagspresent, men hon skulle få  välja själv. Novalie ville inte vara hemma, så hon hakade på, och lyckades såklart få med sig lite småsaker hem ♥ precis som det ska vara när man är på ( nästan) ensam shoppingtur med morsan.

Vi började på XXL butiken, för att sen åka till Gränby och Intersport, och sen blev det inga fler butiker, för där hittade vi fina grejor. Det blev lite av varje, hon kanske visar inne hos sig, man vet aldrig:)

Sen blev det såklart fika, och jag och syrran delade på en semla, och ett wienerbröd, medan Janelle och Novalie delade på en chokladboll och en stor chokladkaka. Mums. Finingar ♥

Janelle och Novalie

Syrran och jag delar även andra saker, eller har lika….

samma lika tröja

Nej vi ringer inte varandra på morgonen och checkar kläder, men vi borde göra det kanske, för det här är sånt som inträffar både nu och då:)

– Är det här din?

– Nä, den är väl din? Eller?

– Kanske…fast vänta lite…nä den ÄR din.

– Vi kollar storleken! Just ja…samma storlek;) Äh den är nog min då.

 

Men vafan, vi är syrror och har helt uppenbart lika smak i mycket, både koftor samt att Johnny Depp kan vara världens snyggaste man;)

 

Efter fikat skjutsade vi hem Janelle och lämnade Novalie där, och så åkte vi och tränade, i olika träningskläder, märkligt nog;) ett Intervall-flex pass. Det var år och dag sen jag var på det, och det kändes skönt att känna att jag faktiskt orkade, nästan hela;) Det är intervaller i en halvtimme, mkt puls och sen flex =stretch, som är supernajs.

Det passet får det bli fler gånger, helt klart. Janelle hade ingen lust att träna idag, lite seg och trött, men i morgon är det på det igen. Vi hämtade upp Novalie, och passade på att kika igenom deras lägenhet, det var länge sen vi var där nu, och de hade så fint. Det är en så jäkla fin lägenhet att det är inte riktigt klokt. Love it.

På väg hem hämtade vi upp Corrinda hos en kompis och så for vi hemåt.

 

Patricia ville träna, och frågade Corrinda om hon hade lust att haka på, och det ville hon, så de svidade om. Inte kunde ju jag sitta och titta på, så jag hoppade in jag med, och så körde vi ett av paolos 15 min pass, följt av lite andra övningar, det var fokus R U M P A hos tonåringarna;)

Tjejerna tyckte vi skulle bygga om garaget till gym, och jo det vore verkligen supernajs. Fast det är ju inte bara att bygga om direkt. Så länge man tränar ensam får man rum lite varstans i huset, Patricia och jag håller till i hallen uppe när vi kör, och det funkade även med tre, men blir trångt. Jamie, sötnöten, är ju med han åxå såklart. Han gjorde armhävningar och knä till armbåge, och så klev han upp och ner på en stol. När det var min tur att kliva upp så stod han på den och höll mig i handen:) ♥ Full fokus på att ”hjälpa mig” hålla balansen.

Åh vad jag tycker det är roligt att träna med ungarna, även om jag suger big time i jämförelse med dem, både Patricia och Corrinda är ju som smidiga starka avatarer medan jag är mer som Klumpedumpe:)

Eftersom det här med hemmaträning verkar hålla i sig för både tjejerna så kanske det är motiverat att skaffa lite fler redskap, det vore väldans kul med en bänk och en skivstång:) Och en boxningssäck, men den vete fasen vart man kan hänga, vi har lättbetonghus, som smular sönder bara man sätter en skruvmejsel i det. Det tål att funderas lite på, inte minst vart man ska ha sakerna… Ute på sommaren är det inga problem, då har vi ett stort poolrum, men man vill ju gärna träna året om:)

 

Nu ska jag hoppa i säng, i morgon kommer mamma och pappa och passar killarna, jag ska på ett sånt där jobbigt möte jag helst velat slippa..*suck* Det enda roliga med det är att jag får låna pappas bil, och den är härlig att köra:)

Ha en bra start på veckan nu, så hörs vi ikväll igen!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Helena

  Hej Carola! Jag läser din blogg varenda dag, jag är skild och lever på soc. Jag kunde inte bo kvar i mitt hem, därför bor barnen hos sin far. Jag packade mina väskor, ingen av barnen ville att mamma skulle flytta och det är sorgligt, och jag får aldrig tillbaka mitt hem. Jag fightades i månader för att hitta en lösning, fick tusen råd och var helt förvirrad.. Det var tufft. Är tufft. Jag flyttade på mig, han fick som han ville. Men är inte nöjd trots ny kvinna och mer uteliv och resor. Hon är snygg och har heltidsjobb. Jag ” var ju bara hemma”. Ja ja detta är din blogg inte min! Läser ofta och känner med dig. Stor familj var mitt livs dröm, jag älskar mina barn, precis som du älskar dina. Att bli ratad och bortvald gör ont. Vi är älskade av våra barn trots allt. Livet måste gå vidare, med sorg och tårar, ilska och frågor. Kram

  Carola: Stor kram <3

  1. Helena

   Så jag vill tillägga att vilka råd du än får, följ ditt hjärta. Du har en härlig hög med ungar;) som behöver utrymme.
   Jag fick många knäppa råd men ingen vet hur det är att befinna sig mitt i en skilsmässa.Särskilt inte när man själv inte bett om det. Heja dig Carola!

 2. Helena

  Hej Carola! Jag läser din blogg varenda dag, jag är skild och lever på soc. Jag kunde inte bo kvar i mitt hem, därför bor barnen hos sin far. Jag packade mina väskor, ingen av barnen ville att mamma skulle flytta och det är sorgligt, och jag får aldrig tillbaka mitt hem. Jag fightades i månader för att hitta en lösning, fick tusen råd och var helt förvirrad.. Det var tufft. Är tufft. Jag flyttade på mig, han fick som han ville. Men är inte nöjd trots ny kvinna och mer uteliv och resor. Hon är snygg och har heltidsjobb. Jag ” var ju bara hemma”. Ja ja detta är din blogg inte min! Läser ofta och känner med dig. Stor familj var mitt livs dröm, jag älskar mina barn, precis som du älskar dina. Att bli ratad och bortvald gör ont. Vi är älskade av våra barn trots allt. Livet måste gå vidare, med sorg och tårar, ilska och frågor. Kram

 3. Camilla

  AO. Och exet har barnen några timmar i månaden!! Så Carola är ensamstående. med alla barnen…kan man nog säga.
  Och hon är en sjuhelv….ensamstående duktig sådan.

  Carola: Tack 🙂 <3

 4. AO

  Hej!
  Jag har inte följt din blogg. Utan jag råkade hitta den nu 🙂

  Jag har några frågor 🙂
  1. Ni är skilda förstår jag. Har du barnen varannan vecka eller hur har ni det?

  2. Din son som är ensam. Hur känner han det som ensam kille? Ensam kille med 8 kvittrade hönor (kvinnliga könen brukar inte att kunna få tyst på. Brukar karlar säga) 😀

  Carola: Välkommen hit:) 1: Vi är skilda. Ska man vara noga, och det ska man:) så skilde han sig från mig, och det hela är en ful jävla soppa, med otrohet, och elakhet.
  Barnen bor heltid hos mig av den enkla anledningen att han dumpade dem där. Han har lite umgänge, exakt efter eget önskemål två gånger i månaden.
  2: Jag har tre söner, men två små och en tonårsson, som ju är omgiven av damer i alla åldrar. Han är ju van, men nog tror jag att han skulle uppskatta en man i huset, han tycker mkt om när det kommer pojkvänner till de stora tjejerna hit, eller vuxna män. Han är en tyst kille, har alltid varit, så just kacklandet stör honom inte så mycket:) Han går bara sin väg om det blir för fjolligt. Sen kommer han ha den lilla fördelen att han lär sig rätt väl hur tjejer funkar:) Han är duktig på att ge komplimanger <3

   1. Ida

    Carola har 3 söner och 6 döttrar, syns om inte annat på headern. Hon har också skrivit i sin presentation att hon är ensam med barnen på heltid, alltså inte varann vecka.

 5. Carina

  Skrattade när jag såg dig och din syrra. Jag och min syster gör också så där, plus att vi ganska ofta ringer varandra samtidigt. Om man inte har hörts på några dagar och så lyfter man luren för att ringa då kommer det ett samtal när man har telefonen i handen. Vi har också råkat välja samma tapet till hallen. Och nej, vi inte är inte tvillingar eller något sådant, bara systrar. Och synkade tydligen =). Härligt med systraskap.

 6. Monica(en annan Monica)

  Sådana där möten är ingen hit precis. Håller tummarna för dig och hoppas att det någon gång ska komma något positivt ur mötena för din del.Stort lycka till!

 7. Lotta Larsson

  Känns ju ändå som att du har bra framtidsförhoppningar eftersom du funderar på träningsrum :). Lycka till idag

  Carola: Nja träningsrum är ju att ta i, det handlar mer om plats att ställa sakerna:) Finns inga rum över… och nej inga bra framtidsförhoppningar tyvärr.. Tack:)

 8. Karromall

  Jag vet precis hur det känns att behöva gå på möten man aldrig för sitt liv hade kunnat föreställt sig att man skulle behöva sitta på. Jag har en liknande situation med pappan till mina barn.

  Men du, håll huvudet högt och ryggen rak! För du är en sjujäkla bra mamma.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing