Allmänt

Dansat ut julen:)

Lite senare än gammal sed säger, men idag åkte julgranen och julsakerna ut.

Eller sakerna åkte inte UT de åkte ner i matkällaren där de bor resten av året;) men granen åkte ut.

Jag har ju tjatat i några dagar nu om att det barrar så jag hör det, barr för barr ramlar ner och det har rasslat till, det har det gjort ända från första dagen, men då betydligt med sällan, nu var det hela tiden. När killarna sprang och rundade granen så sa det bara RAS och mattan blev täckt av barr, samma sak när jag idag tog i den för att ta av kulorna…

barrAtt säga att ALLA barr försvann vore att ta i, men säger jag hälften är jag nog rätt nära sanningen för jäklar så det barrade.

Oftast gör jag så att jag tar sekatören och så klipper jag av grenarna och lägger dem i en kasse eller fler, och så bär jag ut bara stammen. Ibland sågar jag ner den till ved och ibland åker den på tippen, men än så länge ligger den där ute tillsammans med alla sopor från julen….Jag har inte haft ork att åka med dem. Dessutom glömmer jag bort dem när jag inte ser dem och det gör jag bara ibland när de står i poolrummet;)

 

Jamie och Lovelia hjälpte till att hämta alla tomtar och övrigt som stod utplacerat i huset, och nu tror jag att alla är nedpackade. Det tror jag alltid, för att lite senare hitta minst en tomte, oftast stående direkt i blickfånget i köket eller så. Förra året letade vi efter en sån där klisterdekal man sätter på fönster, och kunde inte hitta den, för att några veckor senare inse att det satt mitt på diskmaskinen…den är ju en av de saker jag använder mest hela tiden, öppna och stäng, plocka i plocka ur..Det första man blir blind på är ögonen:)

Det tar en hel dag att greja undan julen, det vet jag, och därför drar jag mig för det. Nu är ändå all belysning kvar framme..alla adventsljusstakar och stjärnor och slingor..men det är så fint ljus, speciellt mot snön. Nån dag till, men det blir inte ordning i matkällaren innan de är nedtagna så det är dags.

 

Lovelia hade bestämt att vi skulle göra marshmallows cakepops, så det gjorde vi innan vi satte igång med städet.

 Bakar OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lite sura för att vi bara hade mörk choklad, men det är ju sliskigt med marshmallows så det kan behövas.

Baka OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koncentratiooooooon:)

De var duktiga, inte så farligt mycket strössel for runt på golvet sen, och då var det ändå runda småkulor.

Bakar cakepops OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bilderna är med nya kameran, Olympuspen.

Cakepops OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi ställde ut dem för att stelna och så moffade de i sig alla till mellis:)

 

Posten kom, och det är väldigt lustigt att jag i går pratade med mamma om kattförsäkringar, och letade efter försäkringsbrevet för att jämföra med deras utan att hitta det, och så kom det idag fakturor från Agria:)

Fast de asen har höjt priset som faaaan, förra året betalade jag drygt 700kr per katt och år, och nu plötsligt 1100kr….?  Ni som har katt och har de försäkrade, vanliga bonnkatter, vad kostar de? Vilket bolag?

Smulan har dessutom en friskrivning i sin försäkring, hon blev påkörd för några år sen, och röntgad men inga skador som kunde ses då. Hon är ju lika frisk som Zlatan, men nog kommer de åberopa att alla eventuella åkommor hon någonsin kommer drabbas av är relaterade till den olyckan… Kanske är bara korkat att betala? Men å andra sidan, det är för jäkla skitdyrt att inte ha den där försäkringen om det händer nåt..

 

Avbröt julstöket med matlagning, och när ungarna efter att ha tagit om både en och två gånger hör att jag säger till Patricia som kom senare, att det var fisk och blev superförvånade, då undrar man ju:)

Trixie tittade på mig, sen sin gaffel och bara: – Va? Är det här fisk????

-Eh ja? Vad trodde du att det var?

– Jag vet inte…

Haha, gott var det tydligen oavsett. Pangasiusfileer, med reservation för stavningen. En vit fisk, som smakar som de flesta andra fiskar – inte ett dugg. Inte gick den att steka hel som jag tänkte heller, den smulade sönder i pannan, så då vevade jag i några ägg och kryddade på så det såg väl ut som nån slags pytt:)

Det var ätbart, varken mer eller mindre, men om ungarna tyckte om det så gör jag det fler gånger.

 

Extremt otaggad på att träna satt jag och funderade på ursäkter, men så var både Corrinda och Patricia ombytta och stod och hojtade efter ett Paolopass, så jag masade mig in och bytte om, och så blev det ju tränat idag med:)

 

I morgon skulle Lovelia till tandläkaren, men det är nu framflyttat till februari, men det är möte på Novalies skola, och så är det kyrkis:) Jordan har längtat och väntat, men Jamie får vara hemma. Jag tror inte hans vattkoppor smittar, men varför hålla på och chansa? Det är massa bebisar och gravida på kyrkis, och jag kanske är snål, men delar helst inte med mig av virus och bakterier 🙂

Han lär ju bli deppig, men har ändå fattat det här med att har man vattkoppor måste man vara hemma, det har ju både Jordan och Lovelia fått vara.

 

I morgon måste jag även ta tag i pluggandet! Jag måste skaffa böcker i Anatomi och fysik och sen har jag slöat lite väl mycket av olika anledningar, så det är hög tid att lägga i högsta växeln nu. Kanske även boka tågbiljetter…

Vi har nästa träff i början av februari. … Ihhh.

Men nu är julgranen och tomtarna borta, så då kan jag fokusera, plus att jag har tider att passa, då brukar jag kunna vara lite mer strukturerad:)

 

Nu ska jag faktiskt hoppa i säng, jag fryser lite om fötterna, och är lite seg, så kanske att det går finfint att somna om man kryper nära lill-Fjant och stjäl lite värme.

Idag var det förresten Kramens dag, kom ni ihåg att kramas? Jag kramar ungarna mest hela tiden, men idag såg jag till att alla fick varsin kram, annars är det ju enklare för tonråingarna att smita undan 😉 Robban uppskattade kramen extremt mycket, han var mitt uppe i nån tävling på GTA, eller vad det kan ha varit, nåt racingspel, så han höll på att köra av vägen..hehe, givetvis fick han tre till, och leendet sa att det ändå var rätt mysigt ♥

Janelle fick en tankekram, men jag hopppas att hon kände den ända hem till sig:)

Astrid Lindgrens ord: Ge barnen kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv, är ju bara bäst:)

Jag tror på det, alla dagar.

 

Nä, sova var det !

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Anatomi

  Vilka böcker ska du ha till anatomin? Jag har precis läst och hade då Illustrerad Farmakologi 1&2 (alltså 2 böcker), dom är som nya. Betalar du frakt får du dom om dom passar!

 2. Ida

  Det låter helt sjukt att han vill få det till att du tvingat honom att skaffa barn, har han inget ansvar i någonting? Bilden man fick när ni var med i TV känns helt främmande med det du berättar om i bloggen. Märkligt att han enbart har rättigheter medan du har en massa skyldigheter.

 3. Emma

  Jag har Folksam till både min hund och katt. Det är samma villkor som hos Agria men mycket billigare! Dessutom behöver du aldrig ligga ute med pengar eftersom de reglerar allt direkt 🙂

 4. MY

  Jag har Sveland och betalar ca 250 kr/mån för 2 katter men då de båda katterna har blivit sjuka (njurar resp. hjärta) så har jag tjänat stora pengar på alla nödvändiga veterinärbesök som gör att de med medicinering har ett bra liv.

 5. Anna T

  Jag hade agria tills i höstas, håller med de har blivit dyra. Jag bytte till folksam som är likvärdiga i villkoren men betydligt mycket billigare.

 6. Russintanten

  Är en trogen läsare av din blogg.Klockan är nu kvart över fem och jag avnjuter dagens första
  kopp kaffe.Har länge funderat på att pröva att få iväg en kommentar eller skriva ett helt vanligt
  brev till dig, för jag gillar uppriktiga personer och tjejer som sticker ut hakan.Tänkte också
  att du behövde lite rolig post i din låda.Kattförsäkringar är dyra och har många gånger funderat på
  om det inte vore bättre att lägga de pengarna i en egen sparbössa, då finns de ju ändå, när man behöver dem.Det skulle du klara.Jag behöver inte betala kattförsäkring för jag tar hand om min sons katt Jesus,som inte trivs i lägenhet längre.Bra deal,jag har katt ,sonen betalar.Kram i efterskott

 7. j-s

  Ang köttförsäljning hade vi Folksam på vår bondkatt& de kostade 56kr i mån lagombillogt faktiskt:) kolla upp andra försäkringar de finns dem som ger lika bra fördelar som agria med är hälften så dyra

 8. Ullis

  En stor varm jättekram till fina dig och dina härliga ungar i efterskott och tack för vi får kika in i er mysiga och kärleksfulla familj. Tur barnen har en vuxen, ansvarstagande förälder i dig, det är konstigt att det värdesätter inte samhället. Men tänk om du också var en sån som drog och lämna över allt på sin livskamrat sedan tjugotalsår, vem skulle då finnas för barnen??? Det tänker de inte på vilka kostnader det blivit för samhällets budget. Nä, de märker väl att du inte är en sådan ynkrygg och då gillade jag faktiskt Perra skarpt både i Fam. A och det vi fick veta här innan han sen fick sin 40-årskris och tappade förståndet och trodde han var 20 och flyttade från morsan. Värst är väl att han också vet att du aldrig sviker eller viker en tum från era eller nu dina godingar, så han kan bära sig hur jävla dumt åt som helst och det visar bara hur liten han är som man och pappa (även om han bara vill vara pappa när det funkar med hans nya privatliv…..). Och vad är det för en idiot till tjej han träffat som inte bankar vett i skallen på honom, hon kan inte vara riktigt stabil i skallen som inte ser till att han tog / tar sitt ansvar och har en fungerande relation med alla hans fantastiska 9 ungar. Han verkade så stolt när ni fått Jordan, så är ju bara efterkonstruerat skitsnack om de 3 sista barnen. Fattar inte ens att han kan säga så och då har jag hört det från annan källa och inte här inne, att han på fullaste allvar sagt så. Vem FAN säger ens något sådant om sina barn som är en halva av sig själv. Nä nu måste jag sluta för blir hederligt förbannad på att han bär sig åt som en skit hela, hela tiden. Nu får han väl snart fatta vad han gjort, folk runt honom måste ju säga till så han fattar. Men barnens farmor håller ju inte heller kontakt och har funnits för sina fina 9 barnbarn, så sålänge han är under hennes vingar är det nog kört för folkvettet 😉 . Lycka till önskar jag er alla i familjen Wetterholm+Simon+Syrran+Morföräldrarna. Var rädda om varandra <3

   1. familjenannorlunda
    familjenannorlunda

    Att han säger att de två, kanske tre minsta aldrig borde ha fötts…. jag har ju tvingat honom till så här många barn tydligen… Stackars honom, not. En man i sverige idag behöver inte bli pappa om han absolut inte vill. Snipp snipp, klippa lite-problem solved. Men… Så har han helt uppenbart inte gjort utan det är bättre att skylla på mig i efterhand. Jag säger ju att det är sjukt!

    1. Sofie

     Skämtar du? Har han sagt så? Det uttalandet borde väl fan räcka för att bli fråntagen vårdnaden? Säga att sina egna ungar inte skulle fötts. Vilken urusel ynklig man.

    2. Susanne

     Så sorgligt, hoppas de barnen aldrig får veta det. Han borde inte ha rätt att ställa några krav när han inte är villig att ha barnen 50%. Han är ju sjuk. Förstår inte varför han motarbetar dig. Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing