Allmänt

Sängbyte

Corrinda har fått en ny sängram. Tidigare hade hon vanliga ben på sin madrass men ett av dem gick av på nåt märkligt vis, så hon har i stället haft den först direkt på golvet och sen på tre ben plus en trave med böcker:)

Nu har hon äntligen fått en ny, och igår var vi till Ikea för att titta hur den såg ut IRL, och den var fin. Jag hade surat en del hemma för att själva stommen kostade 895kr, men sen var man minsann tvungen att köpa ett överdrag till gaveln för 400kr och en ribbotten för typ 300.. Men väl där behövdes ingen ribbotten, och överdraget var nersatt till 49kr:) Rätt schysst rea;)

 

Vi plockade åt oss det vi skulle ha, och en del vi inte skulle ha men som alltid behövs, nya handdukar tex. och så tryckte vi in det i bilen.

Hemåt, och kolla:

däckspår

Har ni någonsin sett så snygga däckspår? Va? Snyggaste däckspåren i hela stan, helt klart:)

Och de är helt fantastiska att köra på, det dunsar inte hälften så mycket när man ska upp och ner för kanter, härligt.

 

Vi bar in paketen och Corrinda som är dotter till McGyver (alltså mej) började mecka ihop den på egen hand, jag var tvungen att röja köket som såg ut som en svinstia..gahhh, men sen gick jag ner och hjälpte till.

Det blev så fint:)

Corrinda

Klädställningen köpte hon åxå, och så spikade hon upp den lilla tavellisten mitt i natten…det tog en jäkla tid;) men hon är envis som sin morsa och vägrade ge sig innan den satt där den skulle. Borrmaskin hade varit fint, men det tänkte hon inte på;)

Den där väggen är av lecablock, och var när vi flyttade in mörkt brun, eller om det var grön, det tog väldigt mycket tid och sjuka mängder färg att få den vit,men den är fin. Novalie bodde här senast och nån huligan har målat på väggen med svart penna som inte går bort…

Corrinda

Det syns dåligt, men överdraget är grått med vita prickar, och sängen är i vitmetall. Vårt hus är soutteräng, dvs att det ligger i en sluttning, och den här sidan av huset, baksidan, där ligger fönstren i marknivå, men de är stora. Hon hade en rullgardin där tidigare, men lyckades dra ner den så fästen och allt gick sönder, så nu blir det bright light där inne på morgnarna. Jag har letat efter mörkläggningsgardiner i stället för rullgardin, men de jag hittat har varit dels svindyra men åxå väldigt för långa, så de skulle legat på golvet i en stor hög. Nu hittade vi en längd på fyndet, och det täcker precis fönstret:)

Fönstret går hela vägen upp i taket så det är skitsvårt att fästa en gardinstång/rullgardin, för då går det inte att öppna fönstret, och det kan man ju vilja, iaf det lilla vädringsfönstret.

corrindaHon är inte klar, det är stökigt, men kommer bli fint när hon fixat allt.

Idag är hon betydligt sämre än vad hon var igår, då var det mest huvudvärk ,men idag är hon så förkyld, och det var bara till att inse att hon inte skulle kunna spela några matcher i helgen.

Vi skulle behöva byta ut lite byråar, ungarna trycker i ungefär trippelt så mycket kläder som det är tänkt, och det funkar ju inte…men eftersom det är sjukt tråkigt att montera byråar, så tänkte jag hålla koll på Blocket:)

 

Lovelia fick följa med en liten klasskompis hem efter skolan idag, de åkte skolbuss, och det var något som var spännande. Mina barn bor för nära skolan för att vara berättigade till skolskjuts även när de evakuerade den, så det är såklart värsta grejen:) Jag hämtade henne sen vid middagsdags, och då var hon trött, men glad. Hon är ju frisk från vattkopporna, men är precis som både Jordan och Jamie var, väldigt trött efteråt, märks att det är en ordentligt virusinfektion. Den här tjejen och Lovelia går på samma gympa, så vi ska försöka få ihop det lite så de kan leka på tisdagar och vi föräldrar kan turas om lite med skjutsa /hämta:) Sånt gillar jag.

 

Janelle och Simon kom på tacos, och så även syrran. Jag hade kört fast lite med kostupplägget, men vi diskuterade och fick nog till något som kan funka. Jag hittade två finfina kokböcker som jag lämnade med dem, och hoppas att de ska hitta bra recept, som de sen kan dela med sig av till mig:)

Jag har massor av kokböcker, och bakböcker, och använder nästan alltid samma : Vår kokbok, den gamla godingen. Där finns allt jag behöver, och så Sju sorters kakor om det ska bakas, så varför jag har alla dessa andra är ett mysterium? Ett skåp fullt… Jag försöker rensa ur ibland, men då fastnar jag såklart i  dem, för det är ju massor av bra recept man skulle kunna prova, men sen glömmer jag bort det i samma stund jag stängt skåpet.

Jaja, men de kanske är bättre på det:)

 

De åkte vid 22, och då hoppade jag in i duschen, det hade jag inte hunnit tidigare efter att ha kört Paolo, de fick vackert leva med att jag satt i träningskläder, de är vana:)

Nu ska jag hoppa i säng, men först ska jag kolla vilka tider Paddington går, och om det finns biljetter. Om ungarna städar sina rum i morgon ska vi se den tänkte jag. Bra med mutor, eller om man så vill – hot 😉

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Lotta

  Vad fint hon har fått det! Och, tjusigt att du är en av få som vet att möbeln byrå bli byråar i plural. Guldstjärna (en extra) till dig!
  Kram från en f.d korrekturläsare

 2. fia

  Jag tycker det va tydliga och super fina däck däck spår. Att du är en himla bra mamma med gör det hela inte sämmre .
  Önskar dig en toppen dag .
  kramar.

 3. Ulrika

  Måste det va gardiner? IKEA eller Jysk har ju snygga träpersienner som är lätta att hissa upp o ner. Minst lika snyggt som gardin enl mig.

 4. Maria

  Fäst gardinskenan i taket i stället och låt den gå från vägg till vägg och häng upp fina gardiner som täcker väggarna. Ursnyggt i ett litet rum plus att det gör att fönstret ser större ut.

  1. familjenannorlunda

   Den sitter i taket:) funkar inte annars, och går ut en bit på varje sida:)
   Rummet är inte så litet som det ser ut, det är lika mkt till:)

 5. Clara

  Detta har inget med inlägget att göra, men men.
  Hur är Me&i kläderna i storlek? Stora,små,normala?
  Tacksam för svar 🙂

  1. familjenannorlunda

   Jag tycker de är normala i storleken, möjligen något stora. Jamie har 110-116, och jag köper aldrig mindre än 116 till honom på andra butiker. Till dam är de åxå normala, jag har S och M men vissa funkar XS Å åxå, det beror lite på hur man vill att de ska sitta. Ta slltså din vanliga storlek 🙂

 6. Veronika

  Jag och mina två döttrar ska se Paddington idag kl 13 i Uppsala. (På Ica.se finns en rabattkupong att skriva ut, gå 2 för 150 kr).

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing