Allvar

Förvånad

I går fick jag papper som jag skulle läsa igenom, från den där myndigheten ni vet, angående utredningen.

Om jag hittade några fel kunde jag ju markera dem och skicka tillbaka.

OM JAG HITTADE NÅGRA FEL?  Alltså….om vi säger som så här, hade de skrivit: Om du hittar något som är rätt så kan du vara glad…

Det är så många fel, både rena sakfel, som grejor som är helt tagna ur sitt sammanhang, saker jag sagt som är daterat långt bak i tiden som de gjort om till nutid, och då förändrat hela grejen…De har glömt ord, exempelvis ett INTE som gör den meningen till en helt annan… Vissa meningar är som hej kom och hjälp mig, helt obegripliga! De har skrivit rena felaktigheter; saker som de ville vränga till redan under samtalen och som jag med stor kraft dementerade och förklarade flera gånger men ändå har de skrivit det som de själva sa. Det är i flera meningar rent av nedvärderande. Lägg till det att jag fick flera rena utskällningar under samtalens gång.

Jag har faktiskt aldrig någonsin sett ett myndighetspapper med så mycket fel, både i vad som står och hur det är skrivet.

Jag kan lova er att jag inte överdriver. Jag är inte en sån person där armarna inte räcker till för att visa hur stor fisk jag fångat, utan jag är väldigt bra på att vara konkret. Och jag är väldigt förvånad nu. Hur kan man misstolka så?

Så nu återstår bara att återigen försöka förklara, men för vem? Samma människor? Högre chefer?

Är jag så jäkla kass på att uttrycka mig? På allvar alltså?

På TRE ställen nämndes min blogg..de har sån jäkla hang-up på den att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta.

Mina barn läser inte min blogg, de tycker den är tråkig;) Janelle läser den ibland, Patricia och Corrinda kan någon gång gå in där för att läsa om vi gjort något speciellt. Ändå ska det läggas fram som något negativt för barnen, som att det jag bloggar om påverkar deras åsikter om någon.Det handlar ju främst om de fem små barnen, och där läser ingen något någonsin, så hur skulle bloggandet kunna påverka något? De är ju inga dumbommar, utan kan använda sina hjärnor och framför allt hjärtan, deras åsikter om någon grundar sig på någons eget handlande. De lever liksom i den verklighet någon lämnade dem i.

Men som alltid, det är enklare att skylla på mig än ta eget ansvar. Märkligt att instanser håller med bara.

 

Jaha, men jag krigar väl vidare då;) Oavsett vad som händer, så ska besluten tas på riktiga grunder, inga hittepå-varianter. Det är väl ändå det minsta man kan begära.

 

Nu ska jag åka på utvecklingssamtal!!  🙂

Återkommer senare.

Bye bye:)

 

Kommentarer

  1. Jenny

    Hej underbara du ❤️ .Sitter här och tårarna rinner för jag förstår inte alls varför någon vill dig så mycket ont…Jag är 33 år och 3 barns mamma .. Och förstår verkligen din otroliga kamp ..Tycker du är helt fantastisk som orkar allt i vardagen plus dina egna känslor vad är det inte dom där myndigheterna fattar .Dom borde ju se dig som en fantastiskt person och unik många krammmmarr och älskar läsa fin blogg ❤️❤️

  2. helena

    Duktiga kämpande du . Jag tror du inte ens anar hur fantastisk du är… Men om du ska ta över huset eller vill du det? Antar att du vill bo kvar Banken lägger om lånen som är kvar och det kpntanta medel din fd make skall ha ( ex ni har ca 900 000 kvar i lån villan är i dag värd 2 Miljoner mellan 1,1 delat på två 600.000 ) dessa 600 läggs på ditt lån .villan som säkerhet . Så egen skyhög inkomst behöver du inte ha villan i sig ersätter den Märkligt att du inte redan nu fått klartecken av banken . Mvh h

  3. Helena

    Hm, detta kan bli ett intressant prejudicerande fall….får man dela det privata i det offentliga i just ett sånt här ärende?
    Så klart kommer du att få vårdnaden om barnen, han vill ju inte ha den!!!!!

  4. Elli

    Vilket land kommer hans väninna ifrån?
    Sjukt att han lämnade sitt kött och blod för en kvinna, han måste vara iskall. Hoppas du vinner kram

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Thailand… Den gamla klyschan.. Medelålders man får ålderspanik- blev det inte bättre än såhär? Måste vara frugans fel… Bäst jag rullar bort och skaffar Thaieskort…;)

  5. Tina

    Två saker:

    1.Du kan ju säga att du jobbar som skribent – det är en del av din försörjning. Sedan har jag ju ingen koll på vad du tjänar.
    2. Du skriver ju typ vilka kläder barnen har på sig och att dom följer med och handlar. Oerhört harmlöst och på gränsen till tråkigt;) Kan väl inte hållas emot dig?
    3. Stå på dig, det måste ju finnas någon vettig myndighetsperson.

  6. Louise

    Det var min tanke när jag fick läsa igenom vår utredning också -”att jag fick vara glad om jag hittade några rätt”…en hel sida hade ägnats åt att skriva hur konstigt det var att jag hade börjat gråta på ett av dessa möten och hur det kan tänkas påverkat barnen..!!(är det konstigt att man i allt detta som du och jag gått/går igenom blir ledsen?speciellt när det handlar om det käraste man har-barnen!!,en viss myndighet tyckte tydligen så..)
    Jag fick inte heller ha någon med mig på mötena trots att jag frågade.
    Nåväl nu har domen kommit i alla fall och jag fick ensam vårdnad i tingsrätten.
    Det finns hopp Carola,men det är ett j-a kämpande!Kram

  7. Mia

    Hej
    Har varit med om detta också. Helt galna texter där dom dessutom inte kunde skriva rätt namn på barnen. Vet flera hemförsäkringar som täcker vårdnads- och umgängestvistar.

    1. Louise

      Det känner jag också igen,det var helt fel namn på barnen på flera ställen i vår vårdnadsutredning..

  8. Karin

    Helt otrolig kvinnosyn de verkar ha på denna myndighet. Tur att jag sluppit detta och vi kom överens när vi skildes. Det där hade ju bara fått mig att bli samhällsfientlig. Och jag som försvarat vårt sociala system när jag har varit utomlands en längre period. Jag får sluta med det, helt enkelt. Och sedan har vi, återigen, yttrandefrihet i det här landet – borde myndighetspersoner vara väl medvetna om. Detta innebär att bloggandet och dina åsikter får du uttrycka fritt.

  9. anne

    Misstänker att försäljning av huset,delning av pengarna är största drivkraften.Håll emot nu,annars slutar det med att du bor med barnen i en( för ert antal)hyresrätt

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det tror jag med. Och jag ger mig inte, aldrig att jag viker ner mig mot ett pucko. Och måste jag så sker det inte lugnt och tyst 😉

  10. Sassa

    Men vad är det han bråkar om?
    Han säger att han vill ha barnen men måste jobba. Du får inte ensam vårdnad, hallå! Vad har du idag? Du roddar runt alla barnen ensam.
    Han bråkar inte om barnen han bråkar om pengar.
    Vad är hans lösning? Att sälja huset? Ska du bo i husvagnen och träffa barnen varannan onsdag på ett lekland?
    Eller ska ni sälja huset och barnen ska bo i husvagnen och träffa honom varannan onsdag?
    Kram till dig !

  11. KarinS

    Men Carola! Har inte din advokat upplyst dig om att du kan ha med dig en stödperson vid sådana här tillfällen? Ledsen att behöva säga det, men du verkar inte få så mycket stöd därifrån. I det här läget skulle jag vara rasande även på advokaten.
    Men jag vet, det finns så många fler fakta än vad vi bloggläsare vet om. Vi reagerar på det vi vet, och vi bryr oss om Dig och barnen! Styrkekramar!!!

  12. Sanna

    Som tidigare talare sagt, i många hemförsäkringar ingår juridiskt ombud vid vårdnadstvist. Värt att kolla upp!

  13. Cajsa

    Ta med dig någon (gärna utomstående) som du kan lita på till dessa möten,för detta låter väldigt konstigt. Möten med myndigheter ska först och främst inte vara en otrevlig upplevelse. Sedan jobbar jag själv på myndighet och vi läser alltid upp de protokoll som vi har fört för att se till så att allting har skrivits ned så som personen har sagt och svarat. Ett protokoll är ett protokoll och inget utrymme för eget tyckande. Det är väldigt viktigt. Sedan kan instanser komma att dra egna slutsatser utifrån ett sådant material- men det är en ju en helt annan sak. Som tjänsteman är huvudregeln att du är neutral, opartisk (och proffsig!) och det ska speglas i det underlaget som du producerar.

    Så mitt råd är som sagt, ett bra ombud samt någon utomstående med på mötena och att du under mötets gång får ta del av vad som antecknas. Jag tycker också att du ska bemöta de felaktigheter som du tycker finns i dokumentet, punkt för punkt, stycke för stycke och skicka tillbaka. Det är viktigt att du i underlaget får komma till tals med dina ord och inte någons tolkning av vad du har sagt.

    Hoppas att det löser sig å det bästa för dina barn!

  14. Mamma med tre

    Hemförsäkring gällde i mitt fall ang vårdnadstvist!
    Antar att du fått ett utkast som du skall lämna synpunkter på innan det skickas till TR. Bemöt skriftligt och övertydligt. Vissa fel kommer att kvarstå. De får du bemöta/ förklara vid förhandling i rätten om så erfodras. I mitt fall gick jag o min advokat mot utredningen i rätten, visade att den fokuserat på fel uppgifter och ej var relevant i nuläget. Vi visade delvis på utredarnas inkompetens. Jag vann målet. Förlora inte hoppet, men det är skrämmande vilka maktlystna idioter som arbetar på socialförvaltningen!

    Carola: Ska kolla hemförsäkringen, vet att jag gjort det förr, men då gällde det nog bodelningen. Jag kommer bemöta extremt övertydligt, jag blir galen på sånt här, eftersom jag själv är noga med att återge saker som jag hört dem och inte hitta på egna grejor.
    Härligt att du vann, tycker jag hör alltför många som inte gör det, men nu fick jag mer hopp:)

  15. Anna

    Börja med att kolla om du kan få någon hjälp ekonomiskt till rättshjälp via din hemförsäkring! Vet inte om det kan gälla vid skilsmässa och vårdnadsutredning men det kostar ju bara lite tid i ett telefonsamtal att kolla upp.

  16. emma

    Känner så här; Nä nu jävlar!!!Blir arg så jag kokar. O då är det nog inte ens i närheten av vad du känner!Skaffa en sjukt bra advokat o börja stånga dig blodig!!kram!

  17. Marie Björnram

    Hej Carola!

    Det låter inge kul alls, men jag vet att du fixar det! skickar stora styrkekramar till dig =)

  18. Viktoria sjubarnsmamma

    Vet hur det är när allt som sägs blir förvrängt!
    Ha någon med dig på mötena. Här kan man få kontakt med familjerätten via öf, de kan vara med och föra din talan och jag har bra erfarenhet av det. Annars hör med bvc eller varför inte någon från kyrkan (vet att du inte är kyrklig men du har väl lite kontakt med folk därifrån via kyrkis). Det slår nog högre med någon utomstående än med vänner, eller ta med flera 🙂

    Carola: Kanske kan ta med alla vänner:) Ja det är sjukt hur de kan tvista det!! Trodde inte mina ögon…och så kass svenska på det…morrar fortfarande.. Ska absolut ha med någon i fortsättningen, jag hade ju inte fattat att man ”fick det”

  19. Eva Andersson

    Du måste få hjälp nu Carola av någon bra advokat.
    Trots allt detta så är du ju en sådan fantastisk kvinna och mamma som fixar allt i vardagen.
    Helt otroligt att du orkar. Men jag kan tänka mig att det är all kärlek från barnen som gör att du orkar och dina föräldrar och syskon.
    En stor och varm styrkekram.

  20. Sara

    Känner tyvärr igen fula omtolkningar i utredningen. Jag skrev ihop allt som var fel (många saker på varje sida), ringde till den som skrivit och berättade allt. Fick ingen respons, men i tingsrätten var det tydligen en uppdaterad version!?! Knepigt när jag inte ens hade sett den, men den var mindre felaktig i alla fall.

    Carola: Blir så ledsen att höra att det verkar tillhöra vanligheten med sånt här… Kram!

  21. Therese

    Du får även spela in samtal även om motparten inte är medveten om detta. Men du får inte spela in samtal där du själv inte är med.

    Carola: är du säker? Mohahha, jag kommer spela in allt och alla, bli som ett radioarkiv för idiotiska instanser;)

    1. Sara

      ja, det är helt lagligt att spela in så länge du själv deltar i samtalet. Jag gör jämt det när jag är på läkarbesök eftersom läkare har en förmåga att säga ”det har jag inte alls sagt”… Du behöver alltså inte berätta att du spelar in samtalet så länge du själv är aktiv i samtalet.

    2. Therese

      Du får till och med spela in även om någon skulle säga ”det här får inte spelas in”, fortfarande under förutsättning att du deltar i mötet.

  22. linda

    Kram Carola. Du får göra som min vän. Säg att han får ta barnen själv på heltid. Vips så slutade vännens ex att tjafsa. Om du ger han allt å han inte tar emot det måste de ju rimligtvis sluta tro på han. Är väldigt säker på att han backar snabbt. Kram på dig.

    Carola: Det har jag sagt, upprepade gånger, och vet du vad som händer då? Alla och jag menar verkligen ALLA, säger att det går ju inte för han måste ju jobba?… Vilken jäkla tur att jag kan leva på luft och kärlek va? Han skulle dö om det blev verklighet.

  23. Emma

    Gjort hela svängen!! Haft en super advokat! Du behöver inte gå själv på mötena!! Ta med din syster eller vän! Allt som skrivs behöver du granska!!! Hör av dig om du vill ha namn!

    Carola: Jag återkommer ev om det, men har en advokat jag litar på:) Tack!

  24. Camilla

    Fy fan på ren svenska vad är rättvisan i dagens samhälle flera barn blir lämnade med sin mamma när pappan vill leva livets glada dagar och sen ska du få ta skiten…stå på dig du starka underbara mamma och kvinna…kram❤️

  25. Kristina

    Har du inget juridiskt ombud än Carola så skaffa det i rödaste rappet för det måste du ha!! Någon j…a rättvisa måste det finnas. Det låter ju inte klokt att dra allt i långbänk in absurdum.
    Skriv om hela dokumentet med dina egna ord så det blir rätt, om du för din egen talan, annars tar du hjälp av en advokat att korrigera det som är felaktigt. Jag önskar dig och dina barn det bästa och att hela allt snart är ett minne blott och ni kan se fram en underbar sommar. Kram Kristina

  26. Carina

    Ja, heja heja, kriga på! Inkompetenta människor är bara så tröttsamt…. spela in låter som en jättebra idé

  27. maja

    Du kan väl skriva ett eget dokument, där du rättat alla felen och skicka med tillbaka. Borde vara enklast för dem att begripa.. och givetvis se till att du får granska igen om de prompt måste skriva om dokumentet själva.

  28. Svandis Ros

    Nu är det nog läge o koppla in någon juridiskt kunnig. Det verkar som du slåss mot spöken 🙁

    Sen undrar jag som en annan, om du inte kan spela in alla möten? Att alla vet om att det är inspelat, du får inte hymla med det (då tror jag det blir olagligt och icke accepterat i en rättegång)… antar att alla aktar sin tunga…

    Sen är det ju frågan om du får ha med dig någon på mötena som kan vittna om allt som sägs… och då menar jag inte en släkting till dig utan; en präst, personligt ombud (men då ska de säkert få till det att du är psykiskt sjuk)… alltså jag vet inte vilka de vill tro på… om en ambulansförare är mer trovärdig än en syltmakare… haha sorry, var tvungen 🙂

    Lycka till med allt!

  29. Sess

    Hoppas du orkar stå på dig så att det blir rätt!!
    Vore jag i dina skor så skulle jag överväga en anmälan till IVO (inspektionen för vård och omsorg). Journalerna ska vara rätt skrivna och inte kunna missförstås. När barnen är vuxna ska de kunna ta del av innehållet i dem och då är det väldigt viktigt att det är tydliga dokument.
    En inspelning skulle jag göra för att kunna jämföra mot vad som skrivs. Vet av erfarenhet att det är svårt att få rätt men jag punktade varje grej som var fel ( ej relevant i ärendet, faktafel, och rena hittepåsaker) innan jag lämnade in klagomålet till IVO. Håller tummar och tår för att du har bättre handläggare än vad vi hade!

    1. my

      Mycket bra idé, eller ta med en person som noterar vad som sägs och ber att noteringar tittas igenom och godkänns innan ni lämnar mötet. Har man rätt till på möten med myndigheter.

      1. Suzanne

        Du bör ha en person med som lyssnar vad som sägs. Verkar som du behöver det för de verka köra över dig. Jag följde med en kvinna som oxå var i flera möten med familjerätten (jag gjorde det i arbetet) och efter dessa gånger så tackade man mig för detta (familjerätten), eftersom hon då kunde få fram vad hon ville ha sagt. Skriv ner allt du tycker är felaktigt i utredningspapperen . mening för mening och boka in ett samtal med dem och gärna deras chef utan den andre partnern.

  30. Susanne

    Kan du inte skaffa dig en advokat som stöttar dig så det blir ett slut på detta elände? Jag förstår fortfarande inte vad han som inte ska nämnas vid namn har att komma med? Han har ju inget umgänge alls, några timmar i månaden är inget. Hur kan de vinkla det åt hans sida och skälla på dig!? Helt ofattbart. Du har väl rätt att skriva precis vad du vill. Han kan vara glad att du inte skriver allt tror jag…

    Carola: Han vill inte att jag ska få ensam vårdnad. För att…han tror att jag ska hänga ut barnen via bloggen….? det är såklart ett svepskäl för att han är skiträdd för att hamna i dålig dager på nåt vis. Eller för att han ska jävlas, det är pinsamt att ge den till mig…eller vad fan det nu är han vill, Jag vet inte, för han säger såklart inget, antyder att han vill ha barnen mer, men inte kan för han har ingenstans att ha dem för han bor så litet och har inte råd att skaffa större eftersom vi bor i huset som han vill sälja för att få pengar till ett större boende som han sen ska ha barnen i åtminstone hela helger…fast att han jobbar mer än hälften av årets alla helger så han har tagit tillbaka sin önskan om umgänge varannan söndag och ist vill ersätta den med varannan onsdag…det har han visst glömt säga..Men det gör ju inget. Han är ett offer och jag ett monster som bara vill vara elak…och fan vad trött jag är på det.
    Och… han ska vara jäkligt glad att jag inte skrivit allt….ÄN.;)

  31. Sarah

    Alltså detta låter som en sån j-la mardröm så jag blir helt svettig!!! Vem är på din sida undrar jag!?! Eller det är vi ju alla men jag menar av myndighetspersoner!!! Vem tar hand om och ser till att barnen mår bra under denna ”pers” ?DU.Vem tog sitt förnuft och bara gick?HAN Vad är det som är så svårt att fatta.Det här tyck synd om mig som vissa sysslar med är ju så j-vla tröttsamt och kunnig personal borde ju se igenom det. Räcker det inte att bara ni skiljer er barnen finns ju ändå och han borde inte lägga sin energi på detta utan på att få en fungerande relation med sina barn.Huset bor ju hans barn i och den som vårdar dom(Du) eftersom dom är lite unga att klara sig själva.

    Carola: Man tycker ju det, men det moraliska har noll plats, det är bara juridik och lagar som gäller, och där gör han inget fel…hur det nu är möjligt..

  32. EA

    Var en gång på ett polisförhör och fick senare chans till att kolla det nerskrivna! Som du beskriver det var även mitt med massa fel och förvrängningar som gjordes förtydligande tillbaka och slutet på det hela blev ännu värre då de bestämt att för att ”missförstå med flit”! Litar inte något på att de rättas något som hamnar hos myndigheter som har bestämt sida redan från början!!! Styrkekram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting