Allmänt

Advokat

Gulliga, gulliga ni! Jag blir så glad över alla kommentarer, och det känns skönt att veta att ni står där bakom mig, även om ni inte gör det fysiskt:)

Jag har en advokat som jag litar på, men hon har inte varit med under de här samtalen. Dels för att ingen har sagt att hon ska det, dels för att jag inte fattat att det kanske är så det ska gå till, och sen känner jag inte att hon behöver vara med. Däremot ångrar jag mig mycket över att jag inte haft med någon/några andra, och spelat in. Jag har inte fattat att man får ha med sig någon nämligen, och ingen ska ju tro att det upplysts om det. Antar att jag ska fatta sånt själv, men så stressad som man blir över sådana här grejor så gjorde jag inte det. Idag inser jag ju att det hade varit väldigt mycket bättre att ha rena fakta inspelat. Svårt att bortförklara sånt som sagts då. Lätt att vara efterklok, men man litar ju ändå på att det ska göras rätt.

Sen, jag kommer givetvis att markera varenda liten grej och inte nöja mig med ett telefonsamtal, utan som minst ett möte med de där två, och helst med en högre chef. Eventuellt blir det en anmälan. Jag känner  att det ska inte gå till så här, och så många ni är som varit med om liknande, så kan det liksom inte vara en slump, och det måste man ju agera mot. På något vis, men jag tror att jag måste ta min egen strid först.

En fight i taget:)

Tack alla ♥

 

Jag stoppade in mina småkillar i bilen och for i väg på utvecklingssamtal med Robban, och det var ju kul att vi faktisk hade tid att sitta och vänta för en gångs skull. Jag brukar inte vara sen, men inte heller i god tid, utan ramlar in två minuter innan. Nu hann Jamie äta upp sin banan, och vi hann ta en selfie.

IMG_4808

Nej inte groupie. Ni som är unga fattar nog inte vad en groupie är…men det är långt ifrån en bild med många människor på, ni får googla:)

Sen pratade vi, och så åkte vi hem:)

Bråttom som fan tillbaka till bilen, eftersom mötet drog ut väldigt på tiden och jag inte hade räknat med det när jag lade i pengar i automaten…fattas bara en jäkla p-bot nu..Men ingen ful lapp på rutan, pust.

Jag gillar de här automaterna man drar sitt kort när man kommer och sen när man åker, och alltså betalar för den tid man står. Man kan glömma bort tiden, eller man kan bestämma sig för att göra något mer, eller komma tillbaka till bilen efter en kvart. Men det är klart….det blir inte lika lukrativt för p-bolagen då…;)

Vi landade hemma, jag lagade mat medan ungarna lekte, och så småningom åkte jag och Patricia och tränade. Hon har tränat hemma ett tag nu och kände att det var läge för att börja på gym igen, och ville prova Friskis. Eftersom det fanns platser kvar på Power Hour som jag och syrran skulle på, så kunde hon haka på det. Hon vill inte köra pass i första hand, men jag tror att hon ändrade åsikt lite. Hon tyckte det var roligt och skitjobbigt, precis som det ska vara:)

En handling på väg hem, med en Patricia som var värre än småbarnen;) hon var så hungrig, och plockade än det ena än det andra som hon ville ha NU, men besinnade sig och vi kom iväg hem där vi åt riktig mat.

Nu har vi kollat på TV, och duschat, och det är sovdags:)

Natti natti:)

 

Kommentarer

  1. Lena

    Beträffande utredningen så undrar jag om det finns mer att anföra mot delad vårdnad. Han gick utan ett ord och inte träffat barnen så mycket efter det. Men detta kanske inte är tillräckligt i myndigheternas ögon. Finns det något som mer gör honom som olämplig vårdnadshavare? Är han kriminell, missbrukare ,våldsam, pedofil, psykiskt sjuk?

  2. Daniela

    Hur är han funtad?Hur kan varannan söndag göra honom till far? Hade den nya uppehållstillstånd när de inledde ett förhållande?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja. Men nej han vill inte ha barnen mer han vill bara inte att jag ska ha ensam vårdnad….fast han inte finns med i deras liv mer än varannan söndag sex timmar. SJÄLVVALT. Varför? Vet ej.

  3. kerstin Tapper

    hejar på dej carola! vet på ett ungefär hur du har det just nu och det är jobbigt men jag är säker på att du kommer vinnande ur striden,vad har hen och komma med mer än brist på angagemang??? och du är ju bara såå bra, många kramar från Nyköping till dej!>!

  4. Minna

    Har egentligen bara ett tips. SKRIV alla papper som kommer in till en myndighet måste diarieföras och då finns dina kommentarer där. Om nu inte soc lyssnar på dem så kan i vart fall barnen läsa om de en dag begär ut sina handlingar. Gå inte bara på möte, muntligt går ju alltid att tolka. Har jobbat på myndighet dock med helt annat. I övrigt vill jag bara skicka styrka i massor!

  5. Nettan

    Vilken jävla mardröm han satt dig i… Man blir ledsen fast man inte känner dig. Ledsen för barnens skull. Kan tillägga att det är många, MÅNGA som stöttar dig, även om inte alla skriver i din blogg. Förresten- ta med Mirka på mötena. En kvinna även hon med fötterna på jorden. Önskar dig lugn o ro med allt i framtiden. Syltkrukan har förlorat flera kunder, och det beror inte på dig o din blogg utan på deras jävla sätt!!!!

  6. vinnamy

    Ska du både vinna vårdnadstvisten och få behålla huset så behöver du 100% hjälp av din advokat i ALLT. Kram

  7. Annika K

    Har tyvärr inga råd.
    Men lyssna in va de andra säger här. Ta hjälp av alla du kan.

    Massor med kramar!!
    Heja dig! <3

  8. Monica(en annan Monica)

    Det ska snackas juristspråk på mötena i fortsättningen och det kan inte du, hur duktig du än är. Vi som jobbat i branschen i över 35 år förstår inte ibland allt vi får se i de här ärendena och då har vi en oerhörd vana.Vädjanden hjälper inte, slagträet måste fram(alltså inte i verkligheten) och det ska advokaten svinga. Du måste lägga känslorna åt sidan och bli ”affärsmässig” NU.Dina egna känslor kring allt du varit med om de senaste åren måste du börja bearbeta med något proffs (kanske du redan påbörjat, jag vet inte) inte bara med släktingar och vänner, de kan lyssna men de kan inte hjälpa dig vidare. Du trampar bara runt i leran som det är nu. Träna ska du fortsätta med för att rent fysiskt orka med att rodda runt familjen med allt vad det innebär, för lasset är enormt.Du har nog varit lite för naiv i dessa sammanhang för visst har han med någon till mötena? Kanske hårda ord men de är åtminstone välmenta. Många varma styrkekramar till dig. Du har min privata mail om du vill.

  9. My

    Jag förstår att du vill att det här ska lösa sig.
    Men det går inte att tro att det är karma som löser allt: TYVÄRR måste man vara pappersbyråkrat och vassa armbågar.
    Ta kopior på ALLA papper o se öven till att advokaten har det också.
    Disk. med advokaten hur ni justerar papperen ni fick nyss.
    Spela in.
    Ta med en person- helst advokaten- på vartenda jäkla möte.
    Ungarna ska INTE disk. själva med soc.: de ska som sagt ha en trygg person med som bara finns med i rummet(= INTE en soc., sekr. till typ.)
    Gör en anmälan om hur de handlagt ärendet.
    Du MÅSTE ligga på, vara aktiv osv osv… det ligger dig enbart i fatet om du inte tar tag i detta.

    Och ge ”han som inte nämns med namn” en riktig j-a minnesbeta. se för farao till att få ensam vårdnad: har de förstått hur lite han intresserar sig för ungarna? Han kan säga vad han vill, men han hade kunnat lösa den biten om han bara ville.
    Kavla upp ärmarna och ta fighten raskt o grundligt nu Carola.
    Kram My, socionom

  10. Monica(en annan Monica)

    Kolla upp om rättshjälp via hemförsäkringen,om NEJ där. Titta under domstol.se/ rättshjälpsmyndigheten.Finns ett avsnitt där som gäller vid vårdnadstvister. Du måste själv säga till din advokat att vara med på mötena, hon kan inte veta allt som händer, inga kallelser eller dokument går till henne per automatik. Om det sitter en advokat med under mötena kan jag garantera att påhoppen slutar, då vaktar de sin tunga noga.Du måste sluta lita på att förnuftet och känslor ska råda,varken du, jag eller någon annan kan ändra på ”systemet” med sina regler,lagar och paragrafer.
    Sätt för fan hårt mot hårt NU, det har han gjort för länge sen och det måste du också för att skydda dig själv och barnen. För att få ensam vårdnad i Sverige så ska den andra vårdnadshavaren vara extremt olämplig typ grovt kriminell eller grov missbrukare och det är inte ens säkert ändå att de tappar vårdnaden.Vet detta eftersom jag jobbar med barn/ungdom i ett väldigt nära verksamhetsområde till soc.tjänsten och har jobbat som socionom sedan 1979. Du MÅSTE agera, lägg lite tid på att engagera advokaten som får bemöta skrivelsen korrekt juridiskt det visar att du inte går med på vad som helst.

  11. russintanten

    Carola ta hjälp av Neta. Man måste ha papper på allt för att få sin rätt tillgodosedd.Ta kopior på allt du skickar in och spara. Ge din advokat samma sak.Ingen talar om vilka rättigheter vi har.,det har jag sorgligt nog upptäckt. De som utreder ert fall måste göra det på ett opartiskt sätt.De får inte ta någons parti eller använda barnen som verktyg för sina egna syften. Barnen ska inte heller utfrågas utan att ha någon trygg person bredvid sig.Personen som är med får inte lägga sig i utan bara lyssna.Sen undrar jag hur alla andra föräldrar gör som arbetar och har barn. Kan de bestämma vilka tider det passar dem att träffa barnen.??? Har någon frågat barnen vilken dag och tid som passar dom att träffa sin förälder.Stå på dig carol. kram och styrka skickar jag dig

  12. DeMarkey

    usch jag har missat vad som hänt, är det mot ex-maken eller mot vem du behöver skydda dig mot med advokat och grejer? Lycka till och hoppas ni snart får vara i fred och lyckliga. Stor kram

  13. monica

    Fan vad arg jag blir å dina och barnens vägnar! Man undrar hur i h-vete man kan bete sig på detta vis!
    Man tror ju inte att det kan bli så här!
    Men du kommer gå hel ur det här och starkare än nånsin.
    Stå på dig kramar från västkusten

  14. Neta

    Jag kan hjälpa dig skriva om du vill, man tar helt enkelt och kopierar det dom skrivit och skriver det rätta under mening för mening eller stycke för stycke.
    Har hjälpt många familjer med skrivelser till myndigheter under min tid i barncancerföreningen. Fått många fel beslut upphävda också.
    I fortsättningen tycker jag du tar med dig din advokat så fort du har ett sånt här möte fast egentligen tycker jag ju att du gått klart på dom.
    Dom här har ju helt klart utnyttjat din svaghet och att du har svårt att uttrycka dig ska inte ligga dig i fatet.
    Du ska också skicka en kopia på det här brevet till din advokat där du markerar alla fel och skriver vad du sagt eller vad som är fel. Hon bör ha en kopia på det.

    Du har ju också en fördel att du kan vända dig till pressen som en sista utväg, du har ju förekommit där och dom skriver nog mer än gärna MEN inte utan din tillåtelse, gör dom det kan du stämma dom.
    Ofta tar dom det, kan vara värt att få punga ut med skadestånd för att få sälja så och så många lösnummer. Fast det kanske mer gäller Carola (ja den andra) o Pernilla och dom 😉
    Men som sagt jag skriver gärna om du vill ha hjälp, jag har tystnadsplikt och är gratis.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting