Allmänt

Hemtenta nummer två inskickad:)

Och jag är helt snurrig i huvudet över alla dessa latinska bendelar….orka komma ihåg scaphoideum, calcaneus, sesamben, ulan, radius osv i en evighet… Vet ni hur många ben man har i kroppen?? Typ runt 200+, give or take ett par för en del har tex ett extra revben och andra ett revben mindre…och så latinska namn på dessa tvåhundraplus ben…gäsp. Sen ska jag lära mig resten av kroppen…musklerna tex…whihaaa:)

Men det är roligt:)

Idag har jag suttit med hemtentan hela dagen, och avbröt enbart för att ta med barnen till McDonalds…jag hade belamrat hela köksbordet med papper och orkade verkligen inte ta undan dem för att sen försöka få den i rätt ordning igen, alltså fuskade vi:) Det var så länge sen vi åt där att Jamie inte hade någon som helst koll på vad McD var när jag frågade om han ville äta där…då är det länge sen;)

Givetvis blev beställningen fel, det blir det nästan alltid, men dagar som idag när vi åt på plats och det var lite folk så gör det inget. Jag krånglar till det hela med att alla barn ska ha sina hamburgare naturella, och så lite specialare hit och dit, så jag kan fatta att det inte är så enkelt.

Novalie sover hos en kompis och skulle äta där med, så hon var inte med, men övriga sju godingar hakade på.

I veckan vill alla till Ikea…så det får väl bli så då:)

Jag måste köpa mig det där jongleringssetet de har, för på Hola så hade vi lite rörelseträning, från grunden, och det handlade om att kunna slå kullerbyttor, hjula, jonglera med tre bollar, käglor eller motorsågar;)

Nä inte sågar, men jonglera ska visst vara bra för mycket. Jag som är värdelös på det fick till sist nästan iväg den tredje bollen, så nu jäklar ska jag öva. Barnen kommer givetvis äga mig.

Så fort studsmattorna är uppe så blir det kullerbyttor med, men det är så hårt på golvet inne att jag väntar tills dess;)

Jag har dock ingen lust att sätta upp dem riktigt än, men snart så….det är tre mattor, och jag vet ju hur det känns i armen efter att ha dragit fast alla dessa fjädrar..:)

 

Jag har inte tränat på evigheter, och jag är så sjukt taggad på det, men vi har inga pass inbokade, och det är det som jag längtar efter, vet att vi har ett HIT pass på tisdag…men då ska jag ju gå till Fredrik på massage och har för mig att jag hört att man kanske inte ska träna efteråt..? Eller så var det efter naprapatbesök eller så…;) Jag får väl fråga. Massage ser jag fram emot som sjutton, för jag har ju suttit som en ostkrok framför datorn nu med hemtentan:)

Blir bra!

 

Mer då…? Jo jag har bokat tåg biljetter till ett härligt event i Göteborg som loppis vipbloggare blivit inbjudna till:)

Patricia ställer återigen upp som barnvakt, och vad jag skulle göra utan henne och mormor och morfar det vete sjutton. Eller jag skulle ju klara mig utmärkt, men inte kunna komma iväg på de här roliga sakerna ♥

Patricia tycker att det är kul att ta hand om sina småsyskon, allra helst när hon får göra det så här, och det lönar sig alltid för henne i slutänden:)

Jag kommer att bo tillsammans med Tina från Älvdalen, och vi har diskuterat oss fram till att vi ska stråla samman på tågstationen, vi kan inte åka samma tåg, och så tar vi det därifrån:) Innan vi åker hem dagen efter ska vi shoppa loss i Göteborg åxå, jag har ju min lilla favoritbutik jag inte minns vad den heter…Missay? Missây? Missäy? men där har de mycket som både jag och tjejerna hemma gillar, ska bara hitta den. Tina kanske är bättre på att hitta än vad jag är;)

Det är länge sen vi träffades nu, och det ska bli så härligt att få hänga riktigt ordentligt ♥

Och nu har jag en fråga till er som kan tåg….Jag brukar åka x3000 upp till Kramfors, är det samma som x2000?

Jag tänker på risken att bli åksjuk….

Jag mår finfint upp och ner från skolan, och det är ju att föredra! Rent logiskt så tänker jag att x3000 är en nyare variant av x2000 och att det borde vara samma lika…men är det så??

Säg JA:)

 

Nä, nu har jag ont i ryggen, och ska inta planläge, glöm inte att ändra klockan i natt…det är väl nu det blir sommartid igen? Jag såg minsann på Instagram annars hade jag glömt:)

Vi hörs i morgon, nu har jag inget plugg som hänger över mig på några dagar, och det känns så skönt!

Natti natti:)

 

 

Kommentarer

 1. Elin A

  Ta en postafen så slipper du kanske åksjukan:) Jag tar det när jag åker tåg och flyg och det brukar funka bra. Vad roligt med en helg i Göteborg:)

 2. Tomas Karlström

  Njut nu och ha det så roligt bra i Gbg Tror inte skilljer så mycket mellan tågena Möjligt x3000 är
  snabbare än 2000 Ha det så gött snöblandat i Hälsingland
  Kram / tomas

 3. Ulrika

  SJ3000 har inte samma teknik som gamla X2000. Ingen korglutning på SJ3000 vilket innebär mindre obehag.
  Välkommen till Sveriges framsida : )

 4. Lena

  Hej Carola och tack för en trevig och kul blogg.
  X3000 är bättre att åka än x2000. I X2000 blir jag lättare åksjuk. Det gungar lite mer på nåt sätt. Jag läste att X3000 har annorlunda när det det gäller stabilitet och att den här gungkänslan ska försvinna. Jag tycker det känns skillnad. Sen är X3000 rymligare.

 5. Tågpendlare

  En del av resan kommer ni säkert att sitta på samma tåg, särskilt om ni ska komma fran samma tid 🙂 Vi som åker från Dalarna måste byta till ett tåg från Stockholms i Hallsberg eller Katrineholm när vi åker till Göteborg

 6. EWi

  Båda tågen har samma typ av ”stabilisatorer” som lutar vagnen lite för att de ska kunna öka farten i kurvor. Ibland orsakar det åksjuka. Läste dock i någon Kupé (fråga lokföraren) att det bästa för åksjuka skulle vara att sitta med ryggen i åkriktningen och längst mot fönstret. För då kan man titta i lugn och ro mot horisonten/saker utanför, som annars svishar förbi ”för fort” om du sitter i kör-riktning. Inte vet jag, jag brukar inte bli åksjuk (pendlar dagligen) med X3000 och blev det inte med X2000 heller när det gick på samma sträcka. Iofs blir jag inte åksjuk med Regionaltåg eller gamla svarta skakiga skräptåg heller, så jag kanske inte märker skillnad…

 7. Akå

  Vet inte likhet eller skillnad på tågen men jag blir alltid åksjuk på X2000 sträckan Stockholm- Göteborg. Speciellt mellan stationerna Stockholm-Södertälje. Och då blir jag i stort sett aldrig åksjuk annars. För mig hjälper det att blunda o andas. Men skulle nog ta åksjuketabletter om jag skulle åka sträckan igen. Kram

 8. Delokaliserad

  Det suger lite att memorera anatomi. Jag förstår poängen, men det är så stört tråkigt?! Jag omtentapluggar växtfysiologi för närvarande och försöker lära mig att identifiera massa olika typer av celler/strukturer i blad, rot och stam… Woho?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing