Allmänt

Valborg närmar sig

I Uppsala heter det Sista april:)

Valborg är för utbölingar, och annat löst folk, en äkta Uppsaliensare säger Sista april.

Det firas traditionsenligt med champagnefrukost, kan med fördel även innehålla gröt, eftersom resten av dagen går i alkoholens tecken.. Sen tar man sig ner på stan till kl. 10.00 och tittar på forsränningen, trängs med tusentals andra, dricker rusdrycker och minglar omkring. Sillunch är ett måste, och ett stort måste för mig att hoppa över, sill är faktiskt oätligt, snaps kan jag väl tvinga i mig;) Vid 15.00 är det mösspåtagning på Carolina Redivias balkong, och sen slängs mössorna upp i luften och en gigantisk massa av fulla och glada människor springer nerför Carolinabacken. Den är brant, och damerna har högklackat. Överlever man det är det champagnegaloppen på nationerna. Den kan även vara innan mösspåtagningen, jag vet ärligt inte för jag har aldrig varit med på någon galopp, av olika anledningar;) Mest för att man vid det laget varit så trött, och halvbakis efter att ha klivit upp i ottan och börjat partaja att man då sussat sött på nån kudde hemma hos någon, för att försöka nyktra till så man kan fortsätta festa vidare sen.

 

Jag har inte varit varken full eller nere på stan på ganska många år, och funderar varje år på om man kanske skulle ta sig ner ändå, för det är folkfest och kul. Men med risken att tappa bort en eller två ungar, få en eller två flaskor öl i håret och höra barnens tjat att de inte ser något eftersom det är så packat av folk vid ån att ska man se nåt lär man komma tidigt…så struntar jag i det varje år:)

Men jag har haft otroligt roligt förr på sista april. Jag hade en kompis som bodde mitt i stan, (kompisen är kvar men hon har flyttat,) och det var perfekt att sova kvar hos henne, och börja dagen med champagne innan det var dags att titta på de olika farkosterna i forsränningen. Och sen var det precis lika perfekt att gå hem till henne för att ”bara sova lite” 😉

 

Vi har inga planer i år, inte ens en brasa inplanerad. Den vi alltid gått till, is no more? Varför? Ingen jäkla aning, men det innebär att jag måste ta reda på nån annan, och jag vill ju liksom ha en bra:)

Pappa tyckte att jag kunde tända grillen, men det känns lite fjuttigt;)

Jag vill se en majbrasa/kase/våreld och den ska vara stor och lukta grenar, man ska få röken i ansiktet och sen stinka brandrök om alla kläder, och håret, så man måste duscha innan man kan somna. Annars är det ingen vår.

Jag hade till och med sett fram emot att sjunga med i Vintern rasat ut, och Han har öppnat pärleporten…

Det är Frälsningsarmen som haft hand om vår brasa;)

Så vart går man? Definitivt inte Gamla Uppsala, där är det så mkt folk att man inte ser elden fast den är gigantisk.

Jamie har redan valt outfit;)

 

Jamie

Givetvis favvotröjan från Me&i och Patricias klackar. Han har övat sig hela dagen idag och igår på att gå i dem:)

Jag tror att det kan bli en ny Christer Lindarv av den här killen, det vore väl nåt?

 

Idag kom någon hem från Thailand, enligt vad någon själv sagt som hemkomstdatum. Jag har känt en stigande irritation de sista dagarna utan att riktigt kunna sätta fingret på det, tills jag insåg att det varit extremt lugnt och skönt de här sju veckorna. Och nu ska det väl börja larvas igen. Jag är less på sånt. Det är liksom enklare och skönare på alla sätt och vis, alla är mer harmoniska, när han den där håller sig borta. Bara att göra som vi vill när vi vill utan att behöva fundera. Jag har inte hört ett ljud sen messet att han redan var där, men Patricia och Corrinda har visst fått ett antal mess där han frågat om något litet barn velat prata. Antal gånger som de stora tjejerna varit hemma har nog varit en eller två, och deras ”Vi är inte hemma. Du får fråga mamma” har varit för döva öron.

Jaja, få se hur länge det dröjer innan första tramset kommer…. jag har på känn vad det kommer att bli, ska bli spännande att se om jag har rätt;)

 

I dag är det ju tisdag, och det innebär träna med Björn på förmiddagen, och med Anders på eftermiddagen. Idag valde vi dock Olle på kvällen istället. Två cirkelfyspass. Funkade alldeles utmärkt, och det känns riktigt härligt.

Fast jag har lite småkrämpor jag dras med, gillar det inte riktigt och försöker ta det extra lugnt i de övningar som det gör ont. Mest har jag ont i vänster överarm, och armbåge, och det har suttit i ett tag nu. Jag kan få nån sträckning ibland men det här verkar vara nåt annat. Störigt. Jag ska boka tid hos Mikael på Muskelpraktiken!

Men det är så förbannat mycket nu:) Jag har sparat massa plugg, och nu är det en tenta, på just muskler;) den ska vara klar på söndag, och eftersom jag har tusen planer för helgen vill jag klara av den snabbt, typ i morgon.

Sen är det tider, tider, tider. Hela maj är full, och då har inte ens skolorna kommit med sina grejor, det brukar ju bli en del, och med tre låg och mellanstadiebarn blir det garanterat något i varje klass där. Tonåringarna brukar inte vilja ha sånt, men de har ju annat. Corrinda har en massa basket, bland annat en cup på hemmaplan i slutet av maj, som jag bokat in att se alla matcher, och sen ska de konfirmeras. Givetvis är konfirmationen dagen efter att jag kommer hem från skolan…blir kort om tid att rådda ihop den;) Tur att mamma, pappa och syrran hjälper till ♥

Tre födelsedagar i maj, i min lilla familj, sen fyller mamma och farfar år åxå.

Novalie har en klassresa, och där är jag visst klassförälder så den ska jag väl åka med på. Den är till Grönan så det kan man ju liksom offra sig på 😉

Jag tror att allt kommer flyta på, det får lov att göra det.

 

Jag har förresten kommit in på en av de kurser jag sökt till hösten, nu måste jag bara fundera lite över hur jag ska göra. Det är ju närträffar, och det innebär att jag måste åka iväg. Jag tror att mamma kan tänka sig att fortsätta flytta in här ibland, ♥men eventuellt blir det två kurser med träffar, så det blir ju aningens mer än nu. Måste fråga henne.

Fast nu läser hon det här iofs;) Mamma….? ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Herregud, jag har så mycket jag vill lära mig! Det kommer bli så bra i slutänden:)

 

Nu ska jag hoppa i säng!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Helena

  Carola: vänta till tvisten är över med att uttala dig om tanterna på soc, jag skulle ligga väldigt lågt på det området kan jag säga. Så klart lär du få vårdnaden ändå men detta med att du skriver som du gör kommer att ligga både dig och och kanske i slutänden också barnen i fatet. Styrkekram <3

 2. Anne

  Jag tänker fortfarande som jag gjort sen dag ett när vi fick veta att han gått – han måste ha en hjärntumör eller fått en stroke.. Så sjukt beteende..

 3. Annika

  Hej Carola!

  Jag har aldrig skrivit innan men jag laser din blog varje dag, det ar morgonens hojdpunkt tillsammans med dagens forsta kopp te! Jag bor i Holland och har alltid liite hemlangtan, det ar sa kul att folja dig och din familj, ofta har du fina bilder och roliga berattelser, jag far min hemlangtan stillad for stunden ofta!
  Jag tycker att han som inte far namnas vid namn 😉 ar sa valdigt tragisk, kanske ar han inte heller helt frisk?? En sak som ar saker ar ju att han kommer att angra sig senare i livet och da ar val risken att han inte har nagon kontakt kvar alls med barnen om han ska fortsatta sa har. Jag tycker att du ar ett foredome samtidigt som det saklart ar synd om barnen. Sa fruktansvart att bli helt bortvalda av deras egna pappa. Nar var det han lamnade er (bara for min egen nyfikenhet)?
  Du har iallafall sa mycket karlek sa att det racker och blir over till alla dina barn Carola! De hade tur i livets lotteri som fick dig som mamma!
  Ha en fin dag!
  Kramar fran Holland 🙂

 4. Sara

  Jag förstår hur du har det med hm honom. Min bor här efter att ha flyttat in och ut några ggr. Men han är inte närvarande varken mentalt el fysiskt. Antingen sover han el så är han ute. De få stunderna med oss är han sur. Jätte kul. Not!

  Carola: Framför allt det där med att vara sur de korta stunderna han är hemma är ju väääldigt trevligt. Känner igen det så jäkla väl, och i ärlighetens namn är det sjukt skönt att slippa!Kram på dig<3

 5. Lena

  Vill bara ge ett förslag till dina problem med musklerna. Leta upp en bra akupunktör som kan lösa upp alla låsningar.
  Själv har jag gjort det helt kanon.
  Lycka till med allt du gör. Ensam är inte alltid stark men i ditt fall ÄR det så.
  Kram från Växjö

 6. Annika K

  Fy så lågt att gå via de stora tjejerna. :/
  Inte deras sak att förmedla saker o ting.
  Grrrrrr!!

  Massor med kramar!

  Carola: eller hur? Detta har pågått sen dag ett, och är tydligen helt i sin ordning, inget soc tanterna ens höjt på ögonbrynet över.. Jag som ser hur dåligt tjejerna mår av det fattar inte hur det kan vara ok, när man i nästa sekund talar sig varm över att det är BARNENs bästa det handlar om. Det finns en som tar hand om barnen här, det är jag, och jag får bara skit, allt är mitt fel och hej och hå..och öppnar jag munnen för att försvara barnen, som i sådana här fall…oj då läggs ännu mer på mig för då är jag bråkig. Och vill hämnas. OM jag hade velat hämnas hade jag gjort det, med dunder och brak så alla hade sett det och inte via barnen, det är ett som är klart.;)

  1. Annika K

   Låt dem byta nummer o gör nr hemligt så kanske de kan få vara ifred sen.
   Fattar inte att soc inte reagerar :/

 7. Lina

  Jag har spenderat några sista april (eller valborg 😉 ) i Uppsala eftersom hälften av min släkt bor där och min morbror är professor på Uppsala Universitet. När jag var liten så tyckte jag alltid att det var så roligt att se på alla som satt på gräsmattan och hade picknick och var glada och det brukade alltid vara fint väder (konstigt eftersom nu när jag är vuxen så tycker jag alltid att det är kallt och småregnigt på sista april).

  Får se ifall vi kommer iväg till någon valbordseld imorgon, brukar egentligen åka till mina föräldrar i Täby och gå till elden vid Mörtsjötippen men de skulle (såklart) till Uppsala i år och eftersom både jag och min man jobbar som vanligt under dagen hinner vi inte följa med.

  http://www.diningandcooking.blogg.se

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing