Allmänt

Aloha sommar!! ♥♥

♥ Äntligen har man fått sol på näbben, fått svettas av värmen så det rinner längs med ryggen och fått hoppa i spat för att svalka sig! Det är sommar!

Jag inser med stor förvåning att det är juli, och det känns sådär, så mycket att hinna med, så lite tid:)

Nån annan har ju varit barnvakt till sina barn den här veckan, eller rättare sagt till de fyra minsta för Novalie vägrar följa med. Efter tisdagens besked konstaterade hon tvärlugnt att ” Jag vill aldrig mer träffa honom, han är äcklig” Och ja, det är svårt att inte hålla med;) I stället har hon velat följa med mig och syrran, som har semester denna vecka. Jag var allvarlig med att jag avbokat en vecka i New York, tanken var att vi skulle åka dit, men så insåg jag att han hade noll planer på att ha dem dygnet runt, men jag tänkte skita i det;) När så barnen bad om att slippa sova där och träffa de där lowlifesen så bokade vi av. Det var liksom en självklarhet.

Men semestern bokade inte syrran av, och vi har hängt hela veckan, vi två och Novalie, och igår även Robert, Janelle och Simon. Ska jag ta det från början kanske;)?

Måndag var vi på stan, tisdag tror jag vi var på Ikea, och sen for vi till Länna på årets premiärdopp:) Väldigt skönt i vattnet, om än kallt! onsdag vete fasen,  torsdag var jag med Jamie på BVC, och Lill-Fjant väger stadiga 21 kilo och är 110 cm lång, över medel på alla kurvor, men helt enligt sin egen kurva. Han ser bra, även om han hade aningens svårt att koncentrera sig, men sen sket det sig på talet, och även den här ungen får hänga med logopeder. Lite märkligt känns det att först få en unge som plötsligt läspade när hon blev lite större, men annars talat bra, sen en utan anmärkning. Så tvillingar där det rördes upp himmel och jord av både BVC och Logoped eftersom de var såå sena, men det var de ju inte alls, och de gick bara dit för två tester och sen var de klara. Så kom Novalie, med ordentliga talproblem, som fått gå i ”pratgrupp” flera terminer, sen Trixie likadant,  och så Lovelia som haft värst av dem alla. Hon hade kanske kommit igång bättre om hon sluppit all drama, för hon gick markant bakåt i sin talutveckling när han försvann, och sen stod hon bara och stampade. Hon har ingått i ett projekt där logopeden kom ut  i skolan för träning, och det har varit GULD värt. Hon hade aldrig gjort sådana framsteg annars det är jag helt övertygad om. Så kom Jordan, som pratar som en liten farbror, välartikulerat, alla ljud på rätt plats, och otroligt intelligent. Hans ordförråd är gigantiskt, och han använder svåra avancerade ord:) Intelligenta är de andra med, men inte på samma vis, han har ett stort intresse för ord, bokstäver och siffror. Framför allt att räkna, ungen är suverän på matte, och får ihop ganska svåra tal i huvudet. Det är något han inte fått från mig, matte är min sämsta gren alla kategorier, men nåt bra ska ju komma även från andra sidan;) Jag står för orden i stället. Jordan klurar på saker, och suger åt sig kunskap som en svamp, och det är ofta som han berättar saker för mig som jag inte alls förväntar mig att han ska kunna. Trixie är likadan, och där beror det nog mycket på den superfröken de haft, som lär ut på ett så inspirerande sätt. Jag hade hoppats att killarna skulle vara samma skrot och korn, men i stället blir det ännu en logopedkontakt. Jaja, jag kan ju drillen vid det här laget:)

Vet ni vad det värsta är med att besöka logopeden? Att det är så fasansfullt svårt att få parkering på Akademiska! Avskyr det, snurra, snurra, snurra, och till sist alltid få åka iväg och ställa sig långt bort på Studenternas IP. Det är galet. Jag kan ju gå, och har väl aldrig egentligen haft några större problem med det, mer än att jag ofta släpat vagnar och syskon, men de som inte är friska då? Där det inte handlar om  att det är besvärligt utan att det är omöjligt. Nä, det är skrutt.

Nåväl, förutom talet är han en pigg och glad unge som fick med beröm godkänt:)

Vi körde ett kvällsdopp vid Vårdsätra på torsdagen åxå,efter träningen, och det var superhärligt i vattnet där. Men vi hade inte tid till mer än ett snabbt dopp, sen var det slut på barnvaktandet, och vi skulle dessutom ner på stan och snik-lyssna på Thåström. Han spelade i Botaniska, och eftersom vi såg honom i mars så ville vi inte riskera att liksom sabba den magiska upplevelsen som var då, så vi köpte inga biljetter, utan satte oss utanför, tillsammans med halva Uppsala och lyssnade. Det var rätt magisk det med:) De fem minsta var med, och de fattade inte riktigt grejen med att sitta och glo in i ett skynke;) men gick att muta med lekpark och glass. Vädret var helt ljuvligt, varmt och härligt, ljust och helt underbart. En glass kl 22.45 kändes mer som 19.00…! Thåström fick godkänt av dem. Med lite övertalning;)

IMG_6774

I går, fredag var vi till Fyrishov och badade. Robban och Novalie följde med hemifrån, och så mötte vi upp syrran, Janelle och Simon där. Vi hade så kul! Jag har ju alltid gillat att bada, men hamnat i hököga-positionen med örnkoll på ungarna och då kan man inte bada, om man inte har de i famnen för då har man full koll. Eller bada kan man ju, men man kan inte släppa dem ur sikte., så man får liksom gör det de vill, och oftast i knädjupt vatten 😉 Nu var Novalie minst och hon simmar och klarar sig själv, så det var bara till att leka på:) Så vi har åkt vattenrutschkana, åkt i forsen, hängt i nån lian ( alltså  f ö r s ö k t ) och sprungit på nån hinderbana på vattnet, askul! Vi var där hela eftermiddagen, och badade mest hela tiden, mestadels inne. Det är ju sådär att vara inne när solen skiner, men utepoolen var väldans full med folk, sådär så man inte riktigt får plats;)

Sen åkte vi hemåt och åt tacos, och efter det blev det en promenad för mig och syrran medan ungarna kollade på film. Vi har tränat cirkelfys måndag, tisdag, onsdag och torsdag, och så prommis igår, och även en idag efter maten. Rätt ok, speciellt eftersom jag stoppar i mig mest bara skräp. Det är dags att tagga för beach 2016 helt klart för årets går i degklumpens tecken;)

Idag tog Novalie med en kompis och så åkte vi till Fjällnora, och det blev igenmulet direkt vi kom dit:( men efter nån timme sken det upp och blev härligt igen, och vi badade. Runt 20 grader skulle det vara, men vete sjutton alltså .. Vi simmade ut till hopptornet och Novalie och kompisen hoppade från alla tre höjderna, imponerad:) Nästa gång ska jag hoppa. Kanske;)

Vi åkte hemåt vid halv sex, lagade lite middag på rester från igår, det fick bli pizza på tortillabröd med köttfärs på. Gott. Lagom att äta när det är så varmt. Så småningom droppade de fyra små in, och jag kan med glädje i bröstet konstatera att nu är det bara EN dag kvar! Ett helt år till nästa umgängesvecka;) Fy farao så skönt att få återgå till vardagslunken, och slippa ha stissiga ungar som är överaktiverade. Missförstå mig inte nu, det är kul att de fått göra saker, men det blir väldigt intensiva dagar, så de är så slut. Jamie var väldigt kramig och gosig både i morse och när han kom hem, han låg i min famn och ville inte kliva upp i morse, och så fort han kom hem kröp han ihop i mitt knä och satt där länge, länge. Tankade.

I morgon är sista dagen, och sen slipper jag se honom på ett tag. Inte Jamie förstås;)

Vi planerar för att åka till husvagnen med grejor, och sen bada där, och Novalie vill följa med. Och för att komma upp, så lär jag komma i säng nu! Så jag säger väl som vanligt;

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Nilla

    P skulle kunna va så vettig att ge C egen vårdnad om barnen för att underlätta vardagliga livet för C och barna. Som det är nu så måste han skriva på och god känna allt som ska vara under skrivet av båda vårdnads havarna ( och sticker han tex till Thailand på ett antal veckor så sabbar han kanske något viktigt för att det inte går att få tag i honom) dvs han har makten att styra C och barnas liv och bevisligen så vill han inte vara med i deras liv. Umgänge är en helt annan sak som han i alla fall har rätt till även om dom inte har delad vårdan. Och umgänge verkar han ju vilja ha när det passar honom och på hans primiser.

    C läste en artikle om att sniglarna inte verkar gilla koppar så det kanske går att testa koppar tråd runt krukorna eller på rabatt kanten 😉

  2. Johanna

    Carola, du äger! Varför ska du behöva hålla tyst? Och ni ovan, ni har ingen aning egentligen om vad farmodern och Toy har gjort. Jag tror att vi bloggläsare inte vet så mycket egentligen, som ni verkar tro att ni gör.

    Carola, fortsätt göra det du gör och driv en alldeles utomordentlig, rolig och ärlig blogg.
    Du kommer klara din situation med, det kommer bli bra. Fortsätt som du gör, jag är helt säker på att det är perfekt för dina barn.

  3. Sylvia

    Som det gamla indianspråket säger ”Döm inte någon förrän du gått en mil i hans/hennes mockasiner”. Peace <3

  4. Camilla

    Det här med att vara tyst och inte säga något till barnen kan slå tillbaka på en själv. Jag levde i 12 år med en alkolist till sambo och även far till mina barn! När jag flyttade ifrån honom m barnen så höll jag klaffen även då! Jag försvarade honom gentemot barnen och sa …. Pappa kunde inte ha er denna helg , jobbet ni vet , glömda födelsedagar .. Jodå pappa kommer m presenter , osv. Enda han inte glömt va att skruva av korken på vodka flaskan. Bönade till soc att barnen skulle slippa till slut att behöva åka till honom , men soc sa det är hans ord mot ditt och han säger att du ljuger om hans drickande. En midsommar afton ringde en granne till mitt ex och sa .. Barnen är hos mig och pappan till dom ligget utslagen i lägenheten! Fick åka och hämta dom mitt i natten( jag höll mig alltid hemma när han hade dom utfall barnen skulle hämtas) Inte ens då tyckte soc att det var skäl nog att låta barnen slippa åka dit! Deras ord va mamman har skyldigheter , pappan rättigheter!! Idag säger mina vuxna barn varför berättade du inte sanningen och tvingade oss att åka dit? Jag vart alltså i deras ögon den onde. Idag har båda barnen helt tagit avstånd från pappan som sitter instängd i sin lägenhet och super! Och med det vill jag säga…. Barn ska aldrig mot sin vilja tvingas till umgänge om dom inte själv vill och dom kan snabbt räkna ut sanningen om inte så kryper den fram till slut och som i kanske Carolas fall så blir hon den som all skit till slut! Stå på dig Carola och låt ingen utom dina barn bestämma vem och vilka dom vill umgås och växa upp med. I mitt fall var det de enda jag gjorde va att knipa igen och försvara pappan och lyssna på sociala! måste tillägga idag har jag och barnen bästa kontakten .

  5. Mia

    Fortfarande är det här Carolas blogg där Carola själv skriver om sitt liv och det som händer i hennes liv. Förstår inte varför hon ska släta över och stryka medhårs eller ljuga om hur läget är? Begriper inte heller varför man läser Carolas blogg om man inte gillar vad som skrivs? Det är ju så lätt att inte bry sig alls. Varför dessa pekpinnar?

    Fortsätt skriva som du gör Carola och njut sommaren med barnen. Heja dig! <3

  6. Lisa

    Åh jo barn kan visst bli ledsna när dom ska få halvsyskon..
    Min dotter grät när hon fick reda på att hennes pappa o hans tjej skulle ha barn..
    Så.. Jo inte alltid barn blir överlyckliga över o få syskon..

    1. K

      Men självklart är det så! Se bara vilken svartsjuka som råder helsyskon emellan. Det är nog så svårt och jobbigt att ta in och anpassa sig till för ett barn, att det skall komma en lillebror eller lillasyster när föräldrarna fortfarande håller ihop. Det är väl klart att dessa barn är ledsna, gissa om de känner sig bortvalda av sin far. Det fattar väl vem som helst?!! Skicka ett sms och sedan vara borta i 7 veckor.. Hur som helst, jag hoppas att Carola orkar vara så stark som hon måste vara inför barnen. Tänk er själva att hamna i denna situation efter 23 år tillsammans! Jag skulle tycka det vara svårt att bara stå upp på benen. Att sedan rodda allt för barnen, när de är friska såsom när de är sjuka, genom glädje genom sorg. Kan inte tänka mig att Carola njuter av denna tillvaro. Det är ofattbart som du kämpar Carola! En jättestor eloge till dig! Jag tycker att det är nog så kämpigt att ge allt till mina 4 små, och då lever jag fortfarande tillsammans med pappan. Efter att ha läst din blogg samt diverse kommentarer/levnadsöden här, så har jag blivit oerhört orolig för att hamna i samma situation. Att behöva kämpa för vårdnaden samt barnens bästa i tingsrätten. Allt vänds emot en, allt man säger och gör skall synas och granskas och återigen vändas emot en. Jag lider med alla som är sorgsna och ledsna och kämpar i svåra separationer/skilsmässor. KRAM till alla starka kämpar därute

  7. Hanna

    Brukar väldigt sällan kommentera..däremot läst bloggen i många år..innan fam annorlunda…
    Självklart kan barn bli ledsna av att få syskon!!!
    Speciellt när dom inte står på pappas prioriterings lista..
    Mina barn fick ett halv syskon..det var ingen glad nyhet..& det var också av en pappa som valde bort sina barn ..efter den ”glada”nyheten så valde mina barn att bryta helt…
    Däremot så har halvsyskonen på min sida varit välkomna ..
    Alla, inkl familjerätten, som försvara att lite umgänge är bättre än ingenting…menar ni på fullaste allvar att det är bra! Att det är för barnens bästa??!?!
    Hur tänker man då?!?!
    För det övergår mitt förstånd…
    Jag själv hade turen att tingsrätten dömde till mina barns bästa..dvs enskild vårdnad & faktiskt så förlorade pappan tom umgängesrätten… Han yrkade på en sön i månaden,12-17 ett barn i taget plus att jag skulle sköta hämtning o lämning….han hade inte tid med mer…
    Ni som hejar på pappa P & tycker att detta lilla umgänge han hostar fram är bra..förklara gärna , för jag kan verkligen inte förstå….
    Nu ska han hyllas för att han har haft dom en hel vecka 10-18… Men är det verkligen ingen som hör hur skruvat det låter?!?!
    Visst bor trångt..han kunde väl ha hyrt en stuga ? Tältat?
    Att Carola är arg har jag full förståelse för!! Bitter nä , däremot arg.. med all rätt.. Å andra sidan är bitter så fult?!?!
    Hur hade ni känt om ni hade hamnat i samma situation ?!?!
    Hade ni stått med ett leende på läpparna…? Skulle inte tro det……
    Klart man är ledsen o besviken över att bli lämnad på det sättet och dessutom ett över 20 års förhållande………..
    Jag hade själv garanterat varit ledsen arg & besviken..!!
    Kram

    1. My

      Har inte sett EN enda kommentar här som hyllar Pers nuvarande relation till barnen så vrid inte andras åsikter till egen tolkning eller så läser du kommentarer som vi andra inte ser. Rätt ska vara rätt oavsett åsikter. Hoppas verkligen att barnen i framtiden kommer att få en bättre relation till sin far och till sitt nu ev kommande syskon och detta enbart för BARNENS skull och ingenting annat. Övrigt håller jag som utomstående mig helt utanför.

  8. Mormor

    Hej
    Det ända jag tänker när jag läser allt, så undrar jag verkligen , vad tänker ni på .
    I detta fall så tycker jag att barnen ska få komma i första hand och sedan de vuxna.
    Vill inte barnen följa med ska de absolut inte behöva göra detta, detta skadar mer än ger glädje,
    Ska nu pappan skaffa fler barn , så kan visst de andra barnen tänka att oj nu får vi pappa ännu mindre än innan och det kan väl få gråta av, där är väl ingen som vet hur barnen blir behandlade när de är där. Jag menar inte eller påstår att de skulle ha det dåligt, det är säkert inte lätt att åka dit, Hans mamma har ju inte varit sympatisk alls till sina barnbarn eller velat träffa de små liven. Jag tänker bara på de små kära barnen.
    Av egen erfarenhet så fick jag en halv syster när jag var 23 år Och ni tror väl inte att jag jublade över detta, jag hade själv blivit mamma och såg att nu får jag inte något stöd och hjälp av min pappa alls och detta stämde så väl. ( Det hör till saken att jag var ensamstående) Carola lycka till med dina fina barn , du är en toppen mamma

  9. Vers

    Jag är kanske lite trög av mig 😉 men ska han bara ha dem en vecka om året och typ en dag i månaden? Hur sjutton har dom som har bestämt det här tänkt? Det är ju hel galet! Mina föräldrar separerade på det glada 70talet, då det gick en trend i att alla skulle separera… Jag minns än idag en sommar när jag var 6år, jag hade inte träffat min pappa på en hel månad. Helt plötsligt stod han på gården och tittade på mig när jag lekte med alla kompisarna. Jag stannade upp i leken för jag känner mig iakttagen. Sen kom glädjen över mig, jag minns hur jag sprang över lekplatsen och ropade pappa! Vi kramade om varandra länge och jag minns hur vi tittade på varandra och skrattade. Ett barn ska inte vara ledsen över att behöva umgås med sina föräldrar! Vi pratar om att vi ska gå på vår magkänsla, det gäller även barn. Och till er som inte tror på att barn kan bli ledsna över att få nya syskon… Jag och min bror är väldigt lättade över att vi inte har fått nya syskon varken på mammas eller pappas sida. Då hade inte vi haft den relation som vi idag har med våra kära föräldrar. Ha en fin sommar Carola och alla fina barn!

  10. Anna-Karin

    Jag önskar jag kunde hjälpa dig Carola, med något!! Det enda jag kan göra är att fortsätta läsa och stötta dig och dina barn.

  11. Lisbeth

    Det är väldigt lätt att sitta bakom en skärm, läsa bloggar och sedan ha åsikter (som man mycket tydligt delar med sig av) om hur bloggförfattarna ska agera, tänka och skriva. Hur de ska ta hand om sina barn, sköta äktenskap, skilsmässor, jobb och blogg.
    Här finns, precis som i andra bloggar) ett gäng läsare som inte har någon som helst respekt för den som bloggar.
    Anonymt gömmer de sig bakom i bästa fall ett förnamn som konstigt nog flera har, ibland inget alls.
    Jag tycker ni är ganska ynkliga, fega, tanklösa (hoppas jag), och väldigt snara att döma andra.
    Ni är anonyma, det är det när man inte visar mer än ett förnamn, och ni lyssnar/läser uppenbarligen inte hela inläggen, och svaren i kommentarerna som Carola skriver.
    Framförallt har ni absolut ingen aning om hur Carola har det.
    Om hon uttrycker sin ilska över P, hans nya flickvän och farmodern – acceptera det eller läs en annan blogg.
    Carola kämpar för sin överlevnad, hon kämpar för att barnen ska går så helskinnade som möjligt ur det här.
    Hon behöver pysa ur sig, och det har hon rätt till.
    Ni som som högljutt protesterar och tycker att barnen minsann kan ta skada av det hon skriver – tror ni inte barnen isf läser det NI skriver?! Och mår ännu sämre. Det är ju rena kriget i kommentatorsfälten ibland..!
    Och varför ska hon ta hänsyn till P och Toy? Det finns ingen anledning, hon drar ju redan hela lasset.
    Hur i helskotta tänker ni där?
    Ta er i kragen, skäms om ni ber er illa åt och gå vidare sedan

    Förlåt Carola, men jag bli vansinnigt trött på tjafset som ett fåtal ägnar sig åt.
    Kram

    1. Karin

      Angående at vara anonym, jag personligen har ingen blogg att länka till med Carola har min mailadress och mitt fullständiga namn så jag är inte ett dugg anonym.

      Jag tycker att vi som väljer att inte svälja Carolas påhopp på andra människor med hull och hår faktiskt håller en bätte ton rent generellt än en del bittra människor här som vräker ur sig både det ena och andra om P, ”Toy” och farmodern.
      Man har ingen rätt att bete sig hur som helst på en blogg, eller annat valt forum på internet, Carola har ingen som helst rätt att ta till alla de okvädningsord om andra människor som hon gjort.
      Dessutom faller ditt resonemang lite, om inte Carola hade skrivit på det sättet hon gör så hade hon inte fått kritik för det, så enkelt är det.
      Resterande delar av din kommentar som inte är ett dugg bättre än övrigas inklusive min egen med ditt sätt att se på saken lämnar jag därhän.

      1. Camilla

        Men Karin. Du sitter hela tiden och tycker att Carola skriver så mycket skit om ” vissa” personer , visst gör hon det med all rätt! och du skriver nästan på varje inlägg och svarar .. Om du tycker hon vräker ur sig skit och påverkar sina barn med det så undrar jag…. Varför läser du denna blogg om du stör dig så mycket på vad Carola skriver? Det måste finnas 1000 tals bloggar att följa, men tror du är nyfiken och vill veta vad som händer så du kan visa pekfingret ännu en gång.

        1. Karin

          Tja du Camilla, att jag skulle kommentera på ”nästan varje inlägg”, det är lite av en sanning med modifikation från din sida.
          Jag kommenterar faktiskt ganska få inlägg, och om du tillhör den klick som tycker att det är okej att kalla folk gud vet vad så får det stå för dig, jag tycker det är synd att ni inte begriper att det inte kommer gagna Carola att svartåla sitt ex på det viset hon gör.

          1. Ida

            Oavsett vad vi läsare tycker att Carola borde eller inte borde skriva så är det hennes blogg och i slutänden är det bara hon som avgör vad hon vill dela med sig av. Jag är säker på att hon själv är kapabel att bestämma vad som är rätt eller inte så det här tjatet om att hon inte borde göra på ett visst sätt är bara löjligt.

  12. Filippa

    Förstår inte varför det talas illa om den här Toy så mycket. Både av C och bland kommentarerna. Hon har väl ingenting med något att göra. Ja, hon ”stal” en karl. Men kanske hab hade lämnat äktenskapet ändå? Och det var väl 3 år sen nu och fortfarande ett sånt hat mot henne. Det är många som blir kära och det sårar men det är ju tyvärr sånt som händer. Det finns inga garantier. Och dom borde kanske skött det bättre men det har ju ältats nu i åratal. Det är som det är. Att man är förbannad på karln är en sak. Men den här Toy. Stackars henne kan jag faktiskt nu tycka som får så mycket skit här.

    1. Linda.B

      Men hur är hon funtad som skaffar barn med en karl som inte bryr sig om de nio han redan har, obegripligt!

  13. Karin

    Vissa saker säger man inte högt, vissa saker skriver man inte i en blogg.
    Att du inte talar illa om P inför barnen tror jag inte ett skvatt på efter att ha läst ovan rader.
    Dina barns känslor är förmodligen produkter av dina egna känslor och eftersom dina barn bor hos dig tar de ditt parti och vill inte såra dig.
    Att du inte förstår att du genom ditt agerande och behov av att uttrycka dig så opassande om dina barns pappa gör att de inte vågar annat än tycka samma är tragiskt.

    Du kommer tyvärr inte ändra världen Carola, din skilsmässa och rättstvist kommer inte att påverka någon annan än dig själv och dina barn.

    1. Pi@

      Du kommer heller inte förändra världen genom att komma med pekpinnar och vad folk får, eller inte får, säga eller skriva.
      Ge oss gärna länken till din blogg där du skriver helt perfekt om dig och ditt felfria sätt att vara.

  14. annema

    Ett barn växer upp med sina föräldrar. En dag försvinner ens pappa. Tar inte kontakt, går inte att nå. Barnet väntar och längtar, saknar och hoppas. Efter en väldigt lång tid dyker pappa upp. Korta stunder, då och då. Barnet undrar, har frågor. Varför flyttade pappa? Kommer han tillbaka? Var bor han? Barnet frågar kanske, mamman försöker förklara, trösta. Barnet och pappa börjar träffas ibland, dvs pappan kommer och hämtar barnet, de leker, fikar. Barnet undrar ändå, varför blev det så här, vill inte fråga. En dag berättar pappa att han har en ny familj, en ny fru och barn. Pappa ser så glad ut. Barnet får en klump i halsen men säger inget. Tänker, men jag då, jag är ju ditt barn. Varför måste du ha andra barn om du inte orkar ta hand om mej? Hemma frågar mamma hur det var. Då lossnar klumpen i halsen och all sorg väller ut.

  15. Anneli M

    Vi är tydligen fler med samma namn här, så vore kanske bra att inte bli ihopblandade.
    Barn är varken döva, blinda eller dumma. De både ser och förstår mer än vad många vuxna gör verkar det som. Självklart undrar de och ifrågasätter den föräldern som inte vill träffas mer än nödvändigt och är till stor del oengagerad. För det är man fanimej om man inte vill umgås med sina barn i deras vardagsliv och har ett boende där de aldrig får vara eller sova över. Och sen har en bil där barnen inte får plats.
    Carola och barnen har all rätt i världen att tycka vad de vill och även säga det högt. För detta är alltihop så fruktansvärt rubbat och framförallt ett hemskt bemötande mot barnen. Förstår inte över huvud taget vad Herr Sylt tänker eller pysslar med. Fast det gör nog inte han själv heller..

  16. Anneli

    Ni som antar att Per och Toy ska ha barn, hur har ni kommit fram till det? Eller har det stått i bloggen, då har jag missat det.
    Att barnen blev ledsna och grät tyder väl på att det handlar om något helt annat,, vilket barn skulle bli ledsen över att få ett syskon liksom?
    Det låter ju mer som att det skulle handla om att de ska flytta långt bort eller något sånt, då kan man ju förstå om barnen blir ledsna.
    Men inte blir barn ledsna över att få ett syskon, det har man ju mycket svått att tro.

    1. Madde

      Denna dam har magen i vädret- och att inte barn kan bli ledsna över att få ett syskon? Ganska dum kommentar från din sida faktiskt. Vad vet du om barns känslor? Ungarna är väl inte dummare än att de känner /ser att han inte vill/inte tar sin del av ansvaret fullt ut: att då få ett syskon som tyx vara intressantare och får mer tid med sin pappa. Och utifrån rådande oständigheter: vete sjutton om de skulle bli ledsna om någon flyttade långt bort om så vore.

      1. Anneli

        Haha, jaa du, vad i allsin dar vet jag om barns känslor? Du tycks veta desto mer, tur för dig 🙂 Grattis! 🙂

        På vilket vis skulle ett nytt barn vara ”intressantare” menar du?
        Att ett barn man bor heltid med får mer tid än barn man inte gör det med är ju tyvärr fallet för alla som inte lever ihop med barnets andra förälder. Det har ju inte hindrat att ganska många skilda föräldrar får ett eller flera barn med sin nya partner. Det fungerar bra för de allra flesta ändå.

        Men då är det alltså så att de ska ha barn, helt säkert? För du har sett henne och hon är gravid, eller har du bara hört om detta?

        Jag tycker forfarande att det låter märkligt om ett barn blir så ledsen över att få ett syskon att de gråter. Du är givetvis helt fri att tycka något annat, precis som jag är fri att ha min åsikt. Det är nämligen helt OK att tycka olika här i livet 🙂

    2. Sara

      Klart de kan bli ledsna över det! Om det känns som att ens far inte bryr sig nämnvärt om en känns det väl mindre kul att samme man tydligen är kapabel att skaffa ett nytt barn att bry sig om!

    3. mette

      Jag tror nog att barn kan bli ledsna över att pappa ska få en ny bebis , i deras värld har han ju valt bort även dom och inte ”bara” deras mamma. Att han sen dessutom skaffar barn relativt snabbt med sin nya är ju åxå en form av svek. Ta hand om de barn som redan finns genom att se till att relationen blir så bra som möjligt innan nya ska produceras…Jag tycker att det är fullt förstårligt om barnen blir ledsen över syskon i den sitationen.

  17. Magdalena

    Nej nu är min gräns nådd; att ha smiley efter orden ens dotter tycker att pappa är äcklig?!
    Nej fy f-n så gör man inte, oavsett vad pappan gjort, man visar man inte är lika korkad!
    Ska du sätta smileysar efter liknande ord om lillasyster/lillebror sedan och motivera det med att man inte ska döma innan man gått i dina skor?
    Och att du tillåter kommentarer från korkade människor att barnen skulle ha det bättre UTAN sin pappa, det övergår också mitt förstånd! Han må vara en skit, men det är VÄLDIGT sällsynt att det är bättre med noll kontakt än lite.
    För att visa mitt stöd för de stackars barnen som har två föräldrar som agerar väldigt fel båda två, så slutar jag härmed läsa här. Gissar det dyker upp en del svar på det här och orkar inte se eländet!

    1. Linda

      Jag måste hålla med dig. Detta känns som om det gått överstyr. Exets nya kärlek (som helt ärligt inte är skyldig till annat än att ha förälskat sig i någon) blir väldigt dåligt behandlad här utav Carola. Faktiskt Carola så kan du inte lägga någon skuld på henne i detta, du har skrivit bl.a att ”hon kunde skött det bättre”, ja utöver alla andra hemskheter du kallat henne. Det är endast EN person som borde ha skött det bättre och det vet vi alla vem. Men nog har allt även både farmor och nya flickvännen fått mer än tillräckligt med hårda elaka ord. Var det inte exets mormor tidigare också? Som gjorde nått gällande ett kalas..Det börjar kännas som en ”tala illa om folk”-blogg och därför känner jag också att här slutar jag läsa. Så tråkigt för du skriver annars så bra Carola. Du är duktig på att skriva och det har varit roligt att ha läst tidigare, men som sagt nu börjar det bli alldeles för mycket elakheter.

      1. Pi@

        Det var återigen exets morsa som låg bakom strulet så att de inte fick komma och uppvakta på mormorns födelsedag. C har inte sagt nåt ont om den gamla damen. Läs på lite vettja. 😉

    2. Susanne

      Jag håller med Magdalena. Tycker båda beter sig dåligt och har tappat lusten att läsa bloggen. Stackars barn!

    3. Maria L

      Förstår inte hur du räknar Magdalena. Jag räknade då till minst 16 st smileys efter orden att dottern tycker att pappa är äckligt, inte bara en ;-). Men det är väl åter en tolkningsfråga. Jag ser överhuvudtaget ingen smiley alls som är kopplad till dotterns ord att pappa är äcklig, den står efter meningen där Carola uttrycker sitt eget tyckande och tänkande att hon också tycker likadant.

  18. Anneli

    Jag förstår inte… Hur en förälder kan vilja ha EN umgängesvecka om året? Och endast kl. 10-18? Att dessutom ha ett boende där barnen varken kan vara eller sova…
    Att en sådan människa skaffar flera barn när den inte ens tar hand om dem som redan finns. Helt sanslöst knasigt och oansvarigt. Kan man inte ta hand om de man redan har så ska man banne mig inte ha några fler.
    Oansvarigt och orättvist mot de barn som tvingas utstå detta.
    ”Människan” är ju helt väck från
    allt som är sunt, normalt och bäst för barnen.
    Tur det finns en annan vuxen som tar ansvar, bryr sig om och tar hand om. När någon annan fallerar fullständigt…

    1. Madde

      Jag var precis inne i samma tankegångar…… Att vilja ha EN vecka/år (inte ens dygnet runt) och därutöver 8 timmar totalt lagda över 1-2 söndagar /månad? Är DET att ta ansvar för sina barn? Och manipulera dem till att träffa släkt som de inte vill träffa. Är DET att se till barnens bästa? Att inte pejla av barnens sinnesstäming och lyssna till deras åsikter o viljor i just det här : är DET att ha kunna ta ansvar för barnens bästa ?
      Och denna någon vill ha gemensam vårdad? Om det inte vore för all denna tragik hos denna inkompetenta någon så skulle jag skratta. Om ”någon ” tog lite ansvar så skulle han ge dig ensam vårdnad: för barnens bästa! Men det tyx han inte inse. Fel hela vägen ……. Tanken föresvävar mig att skulle ”någon” förlora vårdnanden och ungarna dessutom inte vill träffa honom: jag tror inte denna någon skulle bry sig nämvärt- inte som han skött det hela. Snarare skulle jag tro att tillvaron skulle bli ännu enklar för honom……. Som någon skrev: varför inte flytta till Thailand och sylta där? Fast då har väl ”styrtanten” inte någon att ratta längre. I allafall inte på närmare avstånd.
      Du gör helt rätt Carola! Stor sommar kram till dina fina ungar och till dig!

      1. samps

        grejen som jag har föstått det är ju inte det att han ”vill ha” gemensam vårdnad rent praktiskt, han vill bara inte att carola ska ha ensam vårdnad, hon skrev om det i nåt inlägg för inte så länge sen, tror det var efter rättegången ganska nyligen 🙂

  19. Karin

    Önskar er en härlig semester i husvagnen:)
    Du verkar verkligen vara världens bästa mamma
    Lät härligt det där med att sitta och lyssna på Thåström.

    1. Filippa

      Ja så illa är det. Pappor som alltså har mördat mamman och sen får dom ensam vårdnad om barnet. När dom kommer ut från fängelset. Och när dom sitter där också (barnet bor bara nån annanstans så länge). Det är inget hinder att ha mördat ens. När den ena tilldelas ensam vårdnad är det på grund av FLERA händelser. Och under lång tid. Det räcker inte med en eller två eller ”lätta” händelser. Det måste vara flera och det måste vara grova och det måste vara under lång tid och det måste vara riktat mot barnet/den andre föräldern. Först då ryker vårdnaden.

  20. Helena

    Tycker Novalie att det är ok att du skriver att det är ok att hon tycker pappa är äcklig? Kan hon övervlicka konsekvenserna av det? Jag tror inte det. Hur ser samhället på den här grejen? Kan det vara så att du sabbar dina egna möjligheter att få egen vårdnad om barnen om du skrivet som du gjort ovan? Jag är lite rädd för det Carola. Jag rekommenderar dig att tänka till nu❤️Du ska ha vårdnaden om barnen❤️Någon annan är varken lämplig eller smart nog för det❤️

    1. Filippa

      Det spelar ingen roll. Det skall till något extremt för att en förälder skall förlora vårdnaden. Och oftast krävs det mängder med händelser. Och tar flera år. Och överklaganden. Det gör man inte i första taget. Man måste i princip mörda den andre föräldern. Och inte ens då förlorar man vårdnaden. Flera män som mördat barnets mamma som sen får ensam vårdnad om barnet. P kommer aldrig (tyvärr) förlora vårdnaden. Inte som det är nu iaf. Blir det värre kanske. Men risken är minimal. Oavsett vad C skriver eller inte.

      1. Helena

        Det handlar inte om Carolas vårdnadsdel, det handlar om att om hon slintar i omdömet så kan någon också få vårdnaden om dem, trots att han är direkt olämplig.

    2. eva

      hm…. Helena sanningen är alltid sanningen och den är aldrig fel.
      Varför inte bara säga som det är för allt blir så mkt enklare då.

      Det är bra att lära sina barn att säga som de känner och tycker och inte vad de tror att andra vill höra.

      Carola gör helt rätt tycker jag.

    3. carina

      Tror inte ”han” skulle vilja ha vårdnaden på heltid. Ibland tror jag att han gör så här bara för att, inte jävlas kanske,men det skulle nog bli omständigt värre om det skulle bli så. Nu blir det ju inte det,för rätten kommer att se vilken toppenförälder Carola är:-))

  21. Ida

    Du och barnen skulle ha det mycket bättre utan honom, verkar ju ändå som han mest ställer till problem. Konstigt att han inte ens har plats för barnen att bo hos honom. Jag håller med, vore nog lika bra om han flyttade till Thailand för gott. Som det är nu låter det som ni har det väldigt jobbigt. Men så kan det ju inte fortsätta hur länge som helst. Jag hoppas och tror att det vänder till slut så att ni kan få lite lugn och ro.

  22. GC

    Jag hoppas ”någon” flyttar till Thailand för gott. Det måste väl gå att göra sylt där också? Du och barnen får ha det så gott. Kram 🙂

  23. Sara

    Trots allt är det skönt att de större barnen vågar säga nej till umgänge och att han godtar det. Min 15-åring åker till sin pappa fast han säger till mig att han inte vill. Han vågar inte ta konflikten med sin pappa, som garanterat skulle hänvisa till tingsrättsdomen och hävda sin rätt till umgänge. Lycka till!

  24. Elin

    Hej har läst din blogg länge nu och följt dig i allt som har hänt med han vi inte nämner vid namn;)! Men jag har en liten fråga! Nu märker man ju verkligen att barna inte vill bo hos honom vilket är helt förstårligt efter allt som som hänt! Men om vi typ två barn skulle vilja det nångång skulle dom få det då? Alltså förstå mig inte fel för jag tycker du gör rätt i allt! Men är det nått som säger att dom inte får det om dom skulle vilja? Du har en toppen blogg Carola och du är sjukt stark och en toppen mamma! Massa kramar från en trogen bloggläsare! ❤️❤️

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nej, för han har inte plats för dem. Han har inget umgänge dygnet runt utan det är 10-18, på hans egen begäran.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting