Allmänt

Jaha.

Det var det, solen är borta, regnet tillbaka. Tack och hej, leverpastej. Det var väl själva sjutton att det ska backa när det väl kommit igång och man börjat vänja sig lite vid att svettas.  Men hoppet finns kvar! Än är inte sommaren slut:)

För nåt år sen fick jag en fråga från Trolljägarna om jag ville vara med, de tyckte att rätt många av kommentarerna här då var på gränsen, men jag tyckte inte det var nåt att orda om, det finns ju betydligt värre, och tackade nej. Nu känner jag att det skulle vara sjukt kul att sätta Aschberg i röven på några av er, som håller på att skriva kommentarer i flera namn, eller som tidigare skrev under ett annat namn men nu bytt, och det är bara kommentarer som är avsedda att irritera och vara elaka. Det är ofta varvat med rena hyllningarna, för att sen återgå till att klanka ner på allt jag gör. Sjukt tröttsamt. Väldigt mycket schizofren-varning, lite Dr Jekyll och Mr Hyde.   Fortfarande inga dödshot eller så, men som sagt – varför ägna massa tid åt min blogg om ni blir så arga och griniga att ni känner ett oemotståndligt behov av att spy galla? Klicka vidare till nåt som tilltalar er i stället:) På det viset blir nog alla lyckligare.

Och med det sagt ska jag berätta om min oerhört intressanta dag;)

Eh..tja…? Vad har jag gjort ? Typ inget känns det som. Men tvättade lite, vek in killarnas tvätt, skrev ett inlägg om hur jag ser på otrohet, som inte är klart, svarade på lite mail, mamma och pappa kom och vi pratade batteri. Husvagnen har ett batteri, som jag inte fick fart på igår när vi var där, det är gammalt och kan mycket väl vara slut, men pappa ska ta sig en titt på det. Vi pratade om annat med, men om vad vete sjutton. Sen messade Janelle att de var på stan och snart skulle komma till mig, för vi skulle övningsköra. Hon kom upp med förslaget i går att hon och Patricia skulle kunna köra samtidigt med mig, i Simons bil medan han var barnvakt. Det funkar ju, så nu testar vi det. De dök upp och jag och tjejerna for iväg.

Janelle har ju kört på körskola, och vi har inte haft nån bil som vi kunnat öva med, så många lektioner blir det. Patricia har kört en gång tidigare med mig, och thats it. Hon kommer få betala sitt körkort själv, och det är ju ingen större ide att påbörja det innan vi har en bil att övningsköra med. Den vi hade är ju då liksom avställd. Ja, den är även i behov av lite kärlek, men det ska den få nu:)

Janelle känns trygg och säker i trafiken, hon kan hantera bilen hyfsat bra, men det är ju massor kvar att lära sig, medan Patricia piper i falsett när bilen rör sig:) Hon tycker det är asläskigt när hon är den som (ska) har kontrollen över bilen. Jag känner igen den känslan till 100% från när jag körde första gångerna:)

Det var kvavt och varmt ute fast det var mulet, och Simons bil är jag inte van vid, dessutom att sitta på passagerarsidan..så det tog inte jättelång tid innan jag började känna mig lite lätt åksjuk;) Inte för att tjejerna körde dåligt;) Det gav ju med sig så fort jag fick frisk luft, så det var inte hela världen, och tur är väl det eftersom detta ska bli en återkommande vana tydligen;) Jodå, jag är helt med på noterna, bara jag har barnvakt skulle jag kunna köra dagarna i ända. Till min lista på yrken jag borde satsat på lägger jag körskollärare. Jag har nio barn…och kommer få övningsköra med dem alla misstänker jag. Hade varit fint att ha full kompetens där, så man sluppit undan de hutlösa priserna. Allvarligt, jag tycker att alla, ALLA, alla, ska läsa körkortsteori på gymnasiet, och att man på nåt vis även ska få in körlektioner, för i slutänden ger ju det bättre förare i trafiken, och det bör ju ge mindre olyckor, som kostar mindre pengar för samhället, och mindre sorg för människor….Eller? Som det är nu kan ju folk chansa och lyckas få körkort på olika vis, och sen vara riktiga blådårar i trafiken. Jag såg minsann Sveriges sämsta förare, eller vad det kan ha hetat! Galet. Vågade inte titta med mer än ett öga i taget;)

rosor

Mina rosor har slagit ut nu, bilden är tagen för någon dag sen, nu är de i full blom:)

Nåväl, vi körde runt, Janelle hade en bra väg för nybörjare, där hon kört med sin körskola, så där åkte vi fram och tillbaka med Patricia, och Janelle fick köra mer i trafik. Så småningom återvände vi hemåt, där barnen varit som klistrade på Simon ♥ och de for hemåt, medan vi lagade mat.

Sen röjde jag hallen, dammsög där och trappan ner, som är som en magnet för skräp, smuts och diverse kläder och leksaker… Jag torkade av bröstpanelen utanför badrummet, och fortsatte tills jag kom till kylskåpet, då började jag skura ur det. Och jisses vilken tid det tar när man ska göra det ordentligt.

Jag skurar ur det ofta, men ”glömmer” oftast bort de där vägghyllorna i dörren, och där gömde det sig ju en del smått och gott. Och varför blir det alltid kladdigt där, tro? Det ser ofta ut som typ coca cola spill, men eftersom vi aldrig ställer sånt där så är det nåt annat..spännande;)

Jaja, nu är det skinande rent, allt gammal skit som stod där är borta, alla plast och glas-förpackningar är urskurade och i återvinningen, och en hel del gamla mediciner (suppar)som gömde sig i dörren ligger i påsen som ska till apoteket. Ni vet att man inte slänger mediciner i soporna va?? De går man med till närmsta apotek så tar de hand om det. Där går det till destruktion och tas om hand på bästa sätt för att slippa påverkan på människor och miljö. Viktigt!

När man börjar skura är det svårt att sluta, det ena ger det andra och man blir aldrig färdig. Men färdig med kylen blev jag ändå, och sen var det bara lite mer tvätt och så hamnade jag i soffan framför nån film.

rosor

Såhär ser rosorna ut nu:) Helt underbara och doftar otroligt gott.

Jag har äntligen fått en blomma i min kruka vid dörren åxå:

blomma

Visst är de orangeröda blommorna tjusiga? Det är äkta plast;) Jag hittade inga äkta som var fina, så när jag sprang på plastblommorna på Ikea till reapris så fick det bli en sån, lär ju bli solblekt, men duger i år.

Bakom står saltburken för att salta alla äckliga vidriga mördarsniglar, Fy farao vad de är snuskiga! När jag verkligen vill att nån ska förstå hur äckligt jag tycker att något är så jämförs det oftast med en mördarsnigel:D

Jag har ändå vant mig vid att se dem, första åren så rös jag och kväljde så fort jag såg en, och att ta en promenad i skogen var omöjligt eftersom jag mådde illa av att se dem, men nu konstaterar jag bara att de är snubbiga. Och saltar på dem med illa dold  förtjusning;)

Ungarna har full koll på att de med skal är ok, men de utan åker på en saltning.

 

Nu ska jag hoppa i säng, Jamie vaknade nyss och var ledsen och vill ha sällskap, och jag vet att han kommer ligga som en (sn)igel på mig resten av natten;)

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Helena

    Salta in dem du bara, det gör jag medsen tror jag att det är mig du syftar på Carola, det stämmer att jag haft två mailadresser till dig beroende på att fler har använt min ipad och då även använt sin mail på den. Det har likosm blivit så automatiskt. Du vet att jag tycker att du är en fin och fantastisk mamma till alla dina barn och att du och de blivit grymt svikna av någon ni älskat. Jag har dock tillåtit mig att reagera på vissa av dina utspel, det stämmer . För mig finns det gränser för vad som ska offentliggöras och inte och ibland blir jag orolig för att någon kommer att få ha gemensam vårdnad om barnen p.g.a. att det du skriver kommer att ses som smutskastning och utelämnande av barnens känslor, Jag har skrivit att den enda som kan ha vårdnaden om barnen är DU. Att den enda som på djupet älskar dem är DU, att den enda som ser deras behov är DU. Sen får du tolka det som du vill men så är det och jag är varken dr. jekyll eller mr. Hyde, jag är hel men breddar ibland perspektiven och försöker se helheten och kontexten. Jag hoppas bara så innerligt att du får vårdnaden om barnen, att ni löser boendefrågan och får lugn och ro.

    Carola: Det var inte dig jag tänkte på, vad jag vet har du alltid använt samma namn, väl? Jag tål kritik!! Alltid, bara den serveras på ett schysst sätt. Sen håller jag inte alltid med, men det är en annan sak;)

  2. Mia

    Malin, jag har slagit ihjäl myggor och dom dör på direkten, men att salta en snigel betyder en plågsam utdragen död. Kanske en viss skillnad där, eller???

    1. Filippa

      Hur vet du att det inte är plågsamt för myggan? Tror nog inte det är så kul att dö oavsett om man är en mygga eller en snigel. Djurvänner värnar alltid bara om vissa djur och inte alla djur.

  3. Mia

    Håller helt med Anki, att salta på levande sniglar är kvalificerat djurplågeri, lär inte barnen att göra illa levade varelser. Har själv överflöd av mördarsniglar och jag har köpt en snigelklippare med skaft, skonsamt för både rygg och sniglar. Nu är det säkert någon som uppfattar detta som ett påhopp men jag är en stor djurvän och måste ha rätt att värna om djur även om det gäller en slemmig snigel.

  4. Anke

    Hej, Carola! Vet du… jag reagerade på det där med sniglarna. Salt… är inte ok – det är djurplågeri. Klipp dem och… vad vet jag men kanske resterna fungerar som förtjockningsmedel i sylt!? 😉

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag vet.. Men alltså jag KAN inte klippa dem det är så sjukt obehagligt! Kan inte vrida nacken av en fisk heller… Sylt…;)

  5. Nilla

    C blogg och hennes ord och ventil sluta läs om det stör.

    Duktig du är C som övningskör med dina barn önskar att jag hade haft eller hade bil så jag kunnat gjort det.

    Forsätt som du gör C då gör så gott du kan efter vad din vardag och liv är 🙂

  6. Lena

    Ni som bara är negativa, varför läser ni denna blogg?
    Själv läser jag bara de bloggar som ger mig något dvs positivt och det tycker jag Carolas gör.
    Massor med soliga hälsningar till dig och din fina familj inräknat syster och mor o far
    /Lena

  7. Karin

    Jag har inte sett några elaka kommentarer, men man kanske är elak om man inte tycker att det är okej att skriva vad som helst om folk?
    Lev som du lär Carola och föregå med gott exempel själv, slutar du skriva illa om folk så kommer du ju heller inte att få kritik för det!

    1. eva

      Hm… egentligen förstår jag inte vad du menar Karin med att ”skriva illa om folk” för det tycker jag inte att Carola gör utan hon säger endast hur det är.
      Berättar man bara vad som händer så är det väl inget att orda om.

      Lägg ner detta tjafsande.

      1. Ida

        Ja just det, lägg ner tjafsandet nu eva. Det börjar bli aningen tröttsamt och stämningen blir allt råare här på bloggen.

      2. Karin

        Jaha, vilket fint argument.
        Rent hypotetiskt då Eva, om jag tycker att du är en jävla kärring, har jag rätt att skriva det och det är okej med dig?
        För det är ju isåfall hur det är FÖR MIG.

          1. Karin

            Vad fint, då tycker jag att du ska ta efter ditt egna exempel själv och inte orda om det.
            Det blir ju lite tokigt om man ska leka moralpolis när man inte är en bättre kålsupare själv Eva!
            Ha en trevlig kväll!

    2. eva

      Karin jag tycker att du är en konstig människa…. men det måste ju finnas plats för alla så klart.
      Fattar inte riktigt varför du blev så arg för det enda jag sa att var att det är bättre att sluta tjafsa om allt och då blev jag en kålsupare:)))) enligt dig.

      Nåväl man kan aldrig vinna över dumheten så du får fortsätta skälla på mig ifall det känns bättre för dig, själv orkar jag inte med dig.

      1. Karin

        Arg?
        Snarare road av att du inte kunde låta bli en liten gliring till och själv framstå som det du ankalgar mig för.
        DET, kära vän, är ett tecken på ointelligens.
        Eftersom du tydligen inte kunde utläsa av föregående kommentar att jag inte är intresserad av att tjafsa med dig så sätter jag punkt här, och jag vet att du kommer att läsa detta då du inte kan låta bli.

  8. Frida

    Finns gott om konstigt folk! Vissa har nog för mycket fritid känns det som 😉
    Förstår inte hur vissa tänker när de skriver vissa elaka saker 🙁 Många gångr är det svartsjuka & avundsjuka tror jag. Och folk som sitter bakom en skärm och inte är så kaxiga egentligen.

    Fina bilder! 😀

  9. Sofia

    Tycker absolut att du ska anmäla dessa personer och ut med deras riktiga namn. Du har fått alldeles för många elaka kommentarer senaste tiden och dessa personer verkar aldrig ge sig. Då kanske det blir en vänligare ton i kommentatorsfältet. Verkligen lågt att ge sig på dig när du har det tillräckligt tungt som det är just nu.

    1. Filippa

      Anmäla för vaddå? Det finns inget brott som innebär att man inte får uttrycka sin åsikt. Jag har aldrig sett ett enda hot, hat eller kränkande kommentar. Det är väl om hon inte publicerar dom isåfall.

        1. My

          Läser trolljägarna bloggen nuförtiden så lär de hålla med Filippa. Finns så många andra bloggar där bloggarna dagligen utsätts för direkta personliga påhopp som inte har något alls att göra med åsikter gällande specifika ämnen som tas upp i bloggarna.

          1. Filippa

            Trodde du menade anmäla = polisanmäla. Trodde det var det som krävdes för Trolljägarna att det skall vara brott. Vet ej. Jag tror faktiskt inte att alla menar illa heller om dom har nån lite kritisk kommentar. C skrev att ena dagen hyllade dom henne, andra dagen gav dom kritik. Men dom kanske alltid gillar och hyllar henne men ibland kanske dom inte gillat nåt hon skriver. Jag vet inte, om jag hade haft en blogg hade jag både velat ha ris och ros så man kan bolla och diskutera. Men det är svårt det där med ”kritik” och det är svårt att också få fram i text. Det kan missuppfattas. Men den som har bloggen skall ju inte behöva ta illa upp.

          2. Profilbild
            familjenannorlunda

            Grejen är åxå att ni inte ser mailadresser och ip nummer och då inte ser det jag ser- att folk ändrar namn beroende på vad de skriver tex. Eller att de konstant och enbart är negativa och gnälliga och vad är då vitsen?

  10. Jessica E

    Jag fattar inte hur man ens orkar lägga tid på att läsa och kommentera bloggar som man inte gillar!!
    Jag älskar din blogg och har haft dig som förebild långt innan du började blogga ens 🙂
    Jag står på din sida no matter what!
    Kram Jeswi

  11. Lotta

    Men varför hota med Trolljägarna? Tycker kommentarerna kan vara både kloka och vettiga. Du själv uttrycker dig inte så fint om dina barns pappa och anhörig och en hel del som kommenterar skriver rena personangrepp. Barnens pappa med anhöriga kanske också kommer vilja vara med i Trolljägarna.

    1. Ida

      Jag har läst den här bloggen ganska länge men jag har aldrig sett några direkt hotfulla kommentarer. Så det där med Trolljägarna förstår jag inte. Att ha olika åsikt är inte ju inte förbjudet.

    2. Profilbild
      familjenannorlunda

      Men jag hotar väl inte? Jag talade om att produktionen för det programmet var intresserade av vissa kommentatorer… Och att jag tackade nej. Men att kommentarerna alltså klassas som inte ok av Trolljägarna. Och att det skulle vara roligt att se personerna bakom VISSA dryga/ taskiga/gnälliga kommentarer, men det är ju långt ifrån ett hot. Suck! Dock kan det ju vara något att tänka på innan man skriver något, att tydligen så håller sådana program utkik och för sin egen skull kan det vara klokt att tänka efter före 😉 Det är alltså inte jag som kontaktat dem utan tvärtom.
      Vad det gäller att de övriga skulle vilja vara med säger jag bara HAHAHAAAA om;) Det skulle jag mer än gärna se! Hur Aschberg frågar ut dem om saker och ting, och de rapar upp en klyscha, och sen säger att allt är mitt fel med gråten i halsen 😉

  12. Ida

    Tycker att du borde skriva en bok och även börja föreläsa. Körskollärare skulle säkert också passa dig.

  13. Annika K

    Do it! Skicka Aschberg på dem!!

    Övningsköra ja.. Hu då. Har gjort med alla mina döttrar. Inte vande man sig heller. Haha 🙂

    Sköt om dig! Kramar till dig o barnen

  14. Katarina Svensson

    Du skriver så bra om ditt vardaglig, fattar inte vad du får all energi ifrån.Själv är jag oftast ensam med 4 barn men tycker att den där energin att få saker gjorda går i vågor.Just nu finns tusen saker att göra men har ingen ork.
    Kanske behövs en kopp starkt kaffe o sen dra igång.Du har inte funderat att vidareutbilda dig till körskollärare?
    Tror du skulle bli en ypperlig sådan☺

  15. Åsa

    Skicka Achberg på dem i tv. Hade varit riktigt kul.
    Säger det igen. Du och dina barn inkl Simon är helt underbara och löser problemen, gärna innan det blir problem.
    Kram Åsa

  16. Delokaliserad

    Fast pantersniglar och skogssniglar är ju snälla sniglar utan skal. Lever på förmultnat material och äter ibland också unga mördarsniglar. (Pantersniglar har dessutom väldigt cool teckning, dock inte sett några sedan jag flyttade till Uppsala tror jag?)

  17. Nina

    Minns när jag övningskörde, hade utomkroppslig upplevelse nästan varje gång, kändes som om någon annan körde och jag bara tittade på 😮 fy jag kommer aldrig att våga övningsköra med mina ungar för tänk om det går i arv..

    Dina rosor är helt underbara!!
    Jädrar vad jag ångrar att vi grävde upp våra rosenbuskar när vår yngsta dotter var liten *nyblivna överbeskyddande föräldrar -ojoj, tänk om hon ramlar in i dom taggiga buskarna*..

    JAJA, skicka Aschberg på kameleonterna 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting