Allmänt

Vaccination och sopor

Igår var det dags för Doris andra vaccination och eftersom jag fått tid earlybirdy kl 9.00 så var det till att ställa klockan. Hon och jag var de enda som var vakna, och vi smög runt hemma innan vi for. Hon är ju inte jättenöjd över att åka bil utan klagar lite, men det tar fem minuter till veterinären så det gick ju bra. Hemvägen sa hon inte ett ljud så hon vänjer sig:)

Sprutan var inga problem, hon fick lite godis och fattade inte ens att hon blev stucken. Däremot fick hon ju nån reaktion på vaccinet, efter en stund hemma så svullnade ögonen upp, men hon var pigg och full i bus, så jag blev inte överdrivet orolig, men ringde veterinären för att checka. 

-håll koll, främst på andningen, sa de och eftersom barnsköterska-takterna alltid finns där så kollade jag en resp på henne när hon somnade för sin förmiddagslur;) Ingen aning vad andningsfrekvensen ska vara på en valp men den höll sig stadigt på samma antal, så jag var nöjd. Efter att hon sovit var ögonen mindre svullna och efter nån timme hade det gått tillbaka helt. Pust. 

Hon såg inte riktigt klok ut med nästan helt igensvullna ögon;)

Lilla gumman ❤️

Syrran kom och efter lite kaffe så började vi bära sopor. Dagen innan var vi iväg med det gamla frysskåpet som stått i matkällaren. Trasigt sen flera år.. Men svårt att bära upp och få in i bilen 🙂 nu har jag kvar kärran och passar på. En gammal bäddsoffa, gräsklipparen, en STOR ullmatta, massa trasiga saker och trädgårdsavfall åkte vi iväg med. Jäkligt tungt att lyfta i en soffa och gräsklippare över kanten på en container kan jag meddela;)

Vi är sjukt effektiva och det går undan på tippen och det är rätt kul att bli av med gammalt rat.

I morgon ska vi röja mamma och pappas garage… Fast jag smiter iväg och fixar till fransarna mitt på dagen hos Linda på BeautyByCeleste 🙂

Jag älskar mina fransar! Och Linda gör de så fina:)

Doris ligger och sover:

 

 Och barnen vill åka och bada, så vi ska se hur vi gör:)
Jag är så stel i kroppen efter allt bärande och gående sista dagarna, lägg till det en begynnande träningsvärk efter ett härligt cirkelfyspass i Stadsparken igårkväll och det är helt ljuvligt med solen och värmen idag! Värmer upp alla leder 🙂

Nåväl, få se hur vi gör, men nu ska jag fixa lite. Vi hörs snart 🙂

Bye bye

Kommentarer

  1. christina

    Vilka raser är Doris?Den sötaste lilla vovve jag sett☺
    Kramar

    Carola: Oh visst är hon:) Hon är cavalier, spaniel och lhasa apso:)

  2. Carina

    Vår cavalliervalp fick också sådan reaktion, även svullen runt nosen, fick också rådet att hålla ordentlig koll, vilket jag gjorde, satt i princip och vrålglodde på hunden 🙂 men det gick ner efter c:a 2 timmar.
    Doris e supergullig :-)(vågar inte kika för mycket på de fina korten, blir så sugen på valp, typ nu direkt 🙂 )

  3. Vera

    Nej nu jäklar måste du klappa dig på axeln och säga bra jobbat, till dig själv!
    Något håller på att hända med dig, alltså positivt 🙂 Du röjer ut gammalt skräp, köper
    en hund och verkar mera glad! Jag som inte känner dig personligen utan bara genom din blogg blir glad för din skull 🙂
    Fortsätt framåt 🙂

  4. Kristina

    Du bör nog byta veterinär om du får svaret att du ska hålla koll på andningen när ögonen är nästan helt igen svällda efter vaccinering av valpen. Det kan vara ett livshotande tillstånd och man bör komma under uppsikt och ev.behandling omedelbart.

    Carola: Hela rådet löd: Om hon är pigg och lika alert som vanligt behöver du inte göra något mer än att hålla henne under uppsikt. Om hon blir slö, och eller att andningen påverkas, så kommer du in DIREKT.
    Hade det varit en allvarlig reaktion hade hon ju inte skuttat omkring som en kossa på grönbete direkt, och det var därför jag inte behövde åka in, just då. Men de sa såklart att det kunde bli allvarligt och därav kollen på andningen, det är ju vad som händer – att de svullnar igen i andningsvägarna. Det gjorde hon ju inte, utan det höll sig till ögonen, och gick tillbaka på en timme kanske. Det är en mycket omtyckt praktik så jag har fullt förtroende för dem:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting