Allmänt

Till 99%

Skadebesiktaren var här igår, och till 99% säkerhet ska vattenskadan ersättas av försäkringsbolaget. En procents risk att de inte gör det alltså..  Jag fattar att risken för det är liten men eftersom jag vid sådana här tillfällen gärna målar djävulen på väggen så tror jag att det skiter sig nånstans. 

Jag har inte varit oaktsam utan tvärtom spolat och slamsugit när det behövts, väldigt mkt mer ofta än de rekommenderar faktiskt. Det positiva är att jag har en tilläggsförsäkring som ger mig Max 15.000kr åldersavdrag, och med tanke på att det är gammalt och orustat där nere så är ju det grymt skönt! Tror jag lade till den i höstas när elementet gick sönder i garaget faktiskt. Ibland ska man göra rätt åxå 🙂

Försäkringen är riktigt riktigt bra sa skadekillen, och det känns skönt.

Han mätte fukt, och det är plaskvått i tvättstuga, rummet utanför, halva hallen, och det har även gått in i både bastu och pannrum. Han frågade om jag hade nån plats för tvättmaskinen uppe, och jag började ana att det skulle ta tid..;)

Skräcksiffrorna är att det tar ett halvår innan allt är helt återställt – riva upp, torka ur, göra nytt.

Jahapp:)

Men helt ärligt så får det ta två år om så är, bara det går på försäkringen. Vi klämmer ihop oss. Inga problem.

Syrran och jag har jobbat på bra, som vi har slitit. Jag upptäckte vattnet på torsdag morgon när jag gick ner för att väcka Novalie. Vi skulle till läkaren med henne, hon har krockat med Jamie och slagit i näsan riktigt ordentligt. Det hände när jag var och flyttade med Janelle och Simon så jag såg inte hur det var, men massa blod och ont. När jag kom hem var näsan svullen men hon hade inte jätteont. Dagen efter var vi på Grönan och hon åkte skakiga karuseller utan att det gjorde ont, så min fundering på om den var bruten mattades av. Jag har brutit näsan och det gjorde satansont, och jag fick operera och gipsa ( haha, jo gips på snoken ) och givetvis googlade jag åxå:) Det bör göra ont. Men i tisdags kväll sa hon att den kändes knölig, och när jag kände så kändes den inte riktigt bra, så jag bad om en tid via Mina vårdkontakter. Det är fasen det bästa som hänt vården på evigheter! Jag har sällan behov av akuta tider utan det är kontroller eller frågor, som det är ok att vänta lite med, och att slippa ringa och försöka trängas i telefonkön är guld värt.

Jag väckte henne och på väg upp ser jag allt vatten… Helst ville jag bara blunda och låtsas som jag inte sett nåt;) men det funkar ju inte, så jag gick dit, höll andan och hoppades att det inte var så illa som det såg ut. Och det var ännu värre :/

Kollade om det rann bort i golvbrunnarna och det var helt stilla. Vattnet stod några cm över, och det var Svinkallt! Att plaska runt i det var verkligen effektivt för att vakna 😉

Inget att göra, så jag åkte till läkaren och de tycker att den inte borde vara bruten eftersom den inte gör ont och inte heller går att ”rucka på” det läker inte så snabbt. Bara att avvakta lite till, den är fortfarande svullen. Novalie blev lättad och det förstår jag 🙂

Hem, fortfarande inte en rörelse i brunnarna, (gummistövlar denna gång) ringa slamkillarna och be dem komma, och så spolade nån i toan uppe och det började sjunka undan lite. Jag ringde försäkringsbolaget och började sen kasta ut saker genom dörren för att få bort det. Massa blöta grejor.. Blä. När killen kom, (sjukt goodlooking!!, trots massa piercingar och skräp) hade allt vatten sjunkit undan och jag hade torkat av alla golv så gott det gick. Syrran kom samtidigt med hinkar, moppar och svarta sopsäckar. Han kollade, sög, konstaterade att det inte var nåt stopp..? Utan det måste ha självlossnat.. Jaha. Synd att det satte sig där från början då:/

Den snygga killen trodde nog att syrran och jag var ett par, det händer ofta, och vi är alltid noga med att säga : syrran sa.. , syrran gjorde .. Eller bara presentera som: det här är min syrra 🙂

Värdelöst att ragga killar i varandras sällskap alltså;) . Vissa ser direkt att vi är systrar och tycker vi är sjukt lika, medan andra blir väldigt förvånade. Konstigt det där. 

Nåväl, vi har sorterat, tömt, kastat, åkt till tippen, skurat, torkat, burit möbler osv i två dagar nu.

Första dagen ett 12-timmars pass och igår typ 10. Jag hade alla barns klädförvaring där och alla lakan och handdukar. Massor att ta reda på alltså.

Nu har jag dessutom rensat hårt, jag som haft så sjuka mängder framför allt kläder, börjar komma ner i normala nivåer;) Jag spar, ungarna ärver, det köps nytt, folk kommer med sitt avlagda, och jag har för mkt plats att trycka in allt på;) Snudd på sjukligt samlarbeteende, men jag har ju sagt förr att jag har svårt att slutföra saker 😉 så det hamnar ofta kassar färdigsorterade som aldrig kommer iväg, eller så ids jag inte / hinner inte just då och plöser ner allt i kartongen/ lådan/ garderoben och tänker ” sen” 😀

Hittills har vi åkt iväg med, jag skäms nästan att säga det.. 81 soppåsar med urrensade kläder!! En del sunkigt och gammalt, men väldigt mycket fina fräscha kläder. 

Plus det som blev blött som åkte i soporna, det var massor det med.

Jodå, inget ont som inte har nåt gott med sig kanske ;/ Fast det är ju skit att det var två soliga dagar som fick åt skogen!

Idag är det tråkväder, solen kommer ev på em så jag hoppas på det!

Nu ska jag dricka mera kaffe! Ligger back på det sista dagarna för det har inte funnits tid helt enkelt;)

Hörs snart !!

Kommentarer

  1. Katie

    Hej Carola <3 hur mår ni? Jag börjar bli lite orolig. Länge sedan du uppdaterade. Inte för att stressa dig, undrar bara hur ni mår. När det brukar komma en uppdatering och jag vet hur ni har det hemma o man inte ser något här, då blir iaf jag efter att ha följt dig i så många år orolig!
    Kramar i massor!
    Katie

  2. Klara

    Tycker att du den senaste tiden har varit dålig på att uppdatera din blogg. Förstår att du har mycket att göra men när man troget följer dina dagliga (nattliga) uppdateringar saknar man det på morgonen.
    Även frågestundens svar har dröjt lite väl länge… Förstår att det är mycket frågor att svara på men man kan ju dela upp det i 20frågor i taget och släppa svaren under några dagar i följd. Kram Klara

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Sjukt dålig till och med;) men just nu så måste jag prioritera mitt hus. Det är alltså fyra rum där det stått kläder och tusen olika grejor på golvet som sen plötsligt stod i 3-4cm vatten. Det är ett gigantiskt jobb att röja det. Kläder ska sorteras, tvättas, packas, åkas med till tippen och så samma sak med alla förbannade saker. Jag är väldigt medveten om att jag inte bloggar, men jag städar och röjer till tre på natten och sen orkar jag inte. Mitt i har jag massa ungar att ta hand om åxå 😉
      Frågestunden är klar, bara att den ligger på datorn som jag inte ens hinner öppna :/
      Ingen önskar mer än jag att jag hade tid! Men om du har lite tålamod och förståelse så kommer jag snart tillbaka:)

  3. Tessa

    Hej!
    Hoppas att det fixar sig på bästa sätt!
    Kan tänka mig att det är mycket nu:-(
    Undrar bara lite försiktigt….. när kommer svaren på frågestunden?
    Mvh Tessa

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      And still counting …. ! Jag har för mkt ställen att trycka undan saker på, och i kombo med att jag tycker det är tråkigt att rensa, OCH dessutom är svårt nostalgisk och har svårt att skiljas från saker gör att det, när man börjar rota hittar mer och mer och mer… Jag hatar det, och i stället för att ta tag i det stänger jag dörren/skåpet/lådan… Det som inte syns finns inte;)
      Förrän allt blir översvämmat :/
      Behövde ett wake up call helt enkelt och nu jäklar röjs det:) gäller att passa på !

  4. Helena

    Tänker…att du investerar i ett hus som förmodligen behöver säljas, så fort pappan gjort slag i saken.,.att ni borde dela på kostnaden. Hoppas dock att du kan stanna kvar där så länge barnen behöver någonstans att bo!

  5. my

    Nej Carola nu tycker jag din otur kan vända till lite tur!!!! Låter som det bara kommer otur ! Hoppas det vänder o att allt går bra! Kram

  6. Carina

    Då får då stå ut med skit och bekymmer av alla de slag. Hoppas verkligen det löser sig med det ekonomiska, räcker gott med alla praktiska bekymmer det medför.
    En sak som slår mig när det gäller avloppet i huset och allt trassel med det är om det kan vara något problem med luftningsledningen. Om avloppet inte är ordentligt luftat så kan det medföra problem med stopp. Kanske värt att kolla upp det.

    Och så en helt annan sak som gäller din situation som du och barnen hsmnat i, har du hört låten ”Pappa kom hem” med Tomas Järvheden. Lyssna på den, det finns rader i den som är så träffande. Kram till er alla!

  7. Carina H

    Det blev ju tråkigt detta med översvämmning, och tur är väl att det går på försäkringen, men kan tänka mig att Ni har haft att göra med all rensning, men nu blev det rensat men inte på det sättet du hade tänkt dig. hoppas innerligt att detta löser sig, men Ni lär nog få knöka ihop Er ett tag medans renoveringen pågår, men det kanske är värt det. Men stort lycka till i allt kaos.

  8. Mitt liv 2.0 "Ett experiment på min kropp"

    Va skönt att det verkar ordna sig med försäkringen.
    Att få en vattenskada är verkligen inte roligt och tar på krafterna innan allt är återställt.
    Jag minns en gång för flera år sedan, hur jag intet ont anande klev in i hallen när jag kom hem från jobbet och fick vatten upp till fotknölarna. Fattade ingenting. Det fullkomligt forsade vatten, rann som vattenfall längs väggarna från övervåningen, där det visade sig att vattenpumpen hade gått sönder.
    Först fattar man inte vad man ser, vill inte förstå.
    De fick bryta upp golven på nedervåningen och byta ut nästan allt.
    Tog väl ett par månader minst tror jag.
    Man får trösta sig med att det blir fint och fräscht när det väl är gjort 🙂
    Lycka till!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting