Allmänt

Hej från poolen ;)

Jodå, jag finns här, men timmarna räcker inte till, just nu skulle jag behöva ha dubbelt så många per dygn och ändå inte hinna med allt. Det ger svallvågor 😉 när det blir översvämmat. Det är alltså flera utrymmen – tvättstugan, hallen utanför, bastun, pannrummet, hallen och lilla toaletten nere som fick leka pool. Ju mer jag plockar, lyfter och röjer, ju fler blöta utrymmen hittar jag:/

I dessa rum har jag haft stora delar av familjens alla kläder. Och som om inte det vore nog- även andra textilier- mattor, handdukar, sängkläder, dukar, gardiner, badkläder, väskor…

Allt måste gås igenom, allt är inte fuktigt men det kan man liksom inte vara säker på, och när jag nu ändå måste gå igenom allt, så är det lika bra att rensa, röja och kasta.

Jag spar på det mesta, eller sparade för mitt nya jag har drabbats av röjmani;) 

Jag har nu kastat iväg säkert hundra klänningar tex. Alla tjejerna har gillat klänningar, och fått massor och de har ärvt varandras samt fått nya. Lite så är det med det mesta här. Barbiedockor .. En miljon. Little PET shops-en miljon, My little pony – en miljon. Sex tjejer med allt vad det innebär i form av småtjafsgrejor…killarna har bara tusen bilar och sen inte så mkt mer.

Nåväl, återvinningen blir glada, och jag känner att det är jäkligt skönt att gå igenom allt. Jag hade aldrig gjort det om jag inte blev tvungen! Men jag hade ju helst sluppit vatten överallt.

De soliga dagar som varit har vi varit iväg och badat med ungarna på dagen och sen röjt till tre på nätterna. 

Vi, det är jag och min fantastiska syrra, som dyker upp här, varje dag, iklädd jobbarbrallor, och så hjälper hon mig. På sin semester. Jag har världens bästa syrra, det vet jag, och hon har så många innestående tjänster att kräva in av mig nu!! 

Det kommer hon aldrig göra, men jag är otroligt tacksam över hennes hjälp, och faktum är att det egentligen är första gången någonsin som jag får hjälp. Som det underlättar! Patricia står för en del av marktjänsten och lagar mat. Grymt skönt att slippa avbryta för det.
Idag har vi städat Trixie och Lovelias rum, nästan med tandborste på listerna och vita handskar, och fy satan så stökigt och smutsigt de hade det. De fick hjälpa till och de har plockat ut massor av sina leksaker, som vi ska försöka kränga iväg på nån loppis. 

Min bil är full igen av saker som ska till tippen, de börjar bli tjenis med oss nu, de som jobbar där;)

Blir en vända till, minst, i morgon .

Jag vet att nu väntar på svaren från frågestunden åxå, och det var ju världens sämsta tid att ha den med tanke på allt som kom i mellan :/ men de kommer. Jag har svaren på datorn och den har jag inte öppnat sen jag betalade räkningarna nästan.

De kommer, ha lite förståelse för mig 🙂

Nu måste jag sova! Ny dag i morgon!

Nya bravader. Och förhoppningsvis lite lugn och ro åxå..:)

Kram på er ❤️ 

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Babs

    Du vill bara inte svåra på alla frågor fast du själv har utlyst frågestund! Allt handlar om klick till din nu ganska ointressanta blogg

  2. Malin

    Jag förstår inte hur så mycket textilier har blivit så blöta? Jovisst, du har haft översvämning. Vad kan det ha handlat om, max någon centimeters höjd på golvet? Max. Men du har väl inte lakan, dukar, kläder osv på golven och isåfall utspridda över en så stor yta? Tycker det osar katt…
    Och varför de måste slängas? Det var ju vanligt vatten som gick läck? Häng upp på tork och ta hand om dem. De kan ju knappast ha blivit förstörda under den korta tid de ev var i vatten.

  3. Kamilla

    Har du kvar My Little Pony? Köper dom gärna av dig- väcker minnen från barnen och vill gärna ha så JAG och barnbarnen kan leka med dom trots att det inte är PK bland dagens föräldrar! Hör av dig i så fall!

    Carola: De var inte redo att sälja My little ponny än, men jag kan hojta när det är aktuellt. I går rensade de ut zooubles och Barbies:)

  4. Lotta

    Hej Carola! Du nämnde att du har endel Little Pet shop. Något du tänkt sälja/slänga?Mvh/Lotta

    Carola: LPS ville de behålla, men jag kan hojta när det blir aktuellt:)

  5. K

    Hej Carola, jag förstår att det är lite mycket nu.. Hur mår hunden mitt i allt kaos? Måste du slänga alla kläder, är det kloakvatten eller? Annars var det väl synd med 81 kassar med slängda kläder, eller menar du återvinning/ någon slags insamling på återvinningen? Det låter bara synd att slänga precis allt som har blivit vått. Det går kanske att tvätta? Jag vet ju inte vilken typ av vatten som har skapat översvämningen, dock hoppas jag att du snart får allt ordnat och fint igen. Vilken syster du har, ”the catcher in the rye”, sköt om dig Carola! KRAM

    Carola: Doris mår kanon:) Hon får massa uppmärksamhet, men får sova i fred när hon vill, och lite träning i att man går ifrån henne när jag försvinner ner på bottenvåningen:) Hon är en underbar vovve:)
    Ja det är avloppsvatten…ser rent ut, men är det visst inte. Nej jag slänger inte i den bemärkelsen kasta bort, utan slänger iväg det till återvinning:) Det blöta åkte dock i soporna, eftersom det var så mkt att ta reda på just då, så hann jag liksom inte med att tvätta och torka det för att sen åka iväg till återvinningen. Syrran är en klippa!!

  6. Titti

    Ta det lugnt röj i lugn och ro och njut av sol och bad däremellan 🙂 Jag väntar så gärna på dina svar och fler inlägg och har då något att se fram emot. Kram

  7. Kristina Å.

    Herrejösses, vilket kaos. Skönt med en syrra som ställer upp i ”vått” och torrt! Men nu blir det glänsande rent, inget ont som inte har något gott med sig. Hoppas det löser sig med försäkringen.

  8. Åsa

    Hallå i kaoset kolla med din försäkring om du får lämna in alla textilier till kemtvätt.
    Skulle det inte vara skönt om allt blev tvättat och vikt

  9. Sanna

    Hej! Tänk på att du kan lämna in all textil oavsett skick till HM. Då få du även en check att använda när du handlae där nästa gång!,

  10. Sommarkurs

    Himmel, ta reda på kaoset du, svaren ligger bra där de ligger. Ingen vettig människa kan väl begära att du mitt i en akut situation ska göra annat än det du måste?
    Nä, ha inte dåligt samvete för det, det hinner du sen när du hinner helt enkelt!
    Hoppas att huset klarar sig fint och att du inte städar bort barnens alla kläder 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting