Allmänt

SVT opinion

Jag blev ombedd att skriva om löss på SVT opinion 🙂

Efter tre meningar kliade det i mitt hår;)

http://www.svt.se/opinion/article3180331.svt

Kommentarer

  1. Neta

    Löss är väl ändå inte så vanligt, visst hade vi det på den förskola jag jobbade på men max 5 ggr på dom åren. Inte har mina egna tjejer haft det nån gång heller, inte ens jag fast jag jobbat som jag gjort.

  2. Frida

    Länken funkar inte! Och angående att Carola ska försöka medla och vara den som ska upprätthålla en kontakt med deras far, det gör Carola!! På alla sätt och vis! Det är Per som bara vill ha den lilla kontakt han har med barnen. Och barnen behöver inte ha någon kontakt med Toy, de träffar sin pappa några få timmar ibland, då bör det fokusera på dem och deras pappas relation. Toy och det nya barnet gör bäst i att hålla sig på avstånd. Iaf som läget är nu, infekterat som sjutton. OM barnen vill ha kontakt med Toy och bo och sova hos dem så löser det sig när dem dagen kommer. MEN carola ska Avsolut inte behöva höra att hon ska medla, det är så typiskt, mannen som lämnar, sviker, är otrogen och försöker göra Carola hemlös och sina barn utan boende pga av ekonomiska intressen, HAN ska det tyckas synd om. Sluta upp och backa upp denna supermamma som Carola är! Jag har själv problem med min svärmor och min makes familj. De har varit mycket bråk och det enda som räddar en efteråt, är att man stod upp för sig själv, sina barn och inte lät sig tryckas ner! Det är hemskt hur långt denna norm går, att mannen kan göra som han vill och kvinnan ska serva för en god kontakt, kvinnan ska förlåta och köras över till mannens fördel! Och set trista är att kvinnor hejar på om detta. Så djupt går kvinnoföraktandet. Nej all heder åt Carola! Kram

  3. Ulrika

    Två barn i 10 och 11 års ålder, har aldrig haft lus och aldrig luskammat. Är det så att de fastnar/gillar en del bättre än andra? Eller kan det va så enkelt att mina älskar att duscha och gör det gärna flera gånger om dagen??

    1. Frida

      Med tanke på att löss gärna trivs i rent hår eftersom det är lättare att ta sig fram där så nää. Lite tragiskt att det tydligen fortfarandefinns folk som tror att drygt orena människor som får löss.

      1. Ulrika

        Hade ingen tanke på orent eller rent, mer att man sköljer håret med vatten flera gånger per dag och att man kanske tvättar bort äggen?

  4. Caroline

    Jag hoppas att du tar betalt, Carola, för att skriva sånt här!?

    Jag menar väl, vill att du ska kunna leva utan att låna pengar av CSN. Det är så himla tråkigt att betala tillbaka ; )

  5. Lena

    Hej Carola! Jag ställde ingen fråga när det var frågestund men kom på något när jag läste frågorna, som jag hoppas du kanske vill svara på i alla fall. Jag tycker du verkar vara en fantastisk mamma och stark person. Jag förstår mycket väl att du är ledsen, arg och besviken på ditt ex och han nya, alla dagar i veckan. Men jag undrar hur du tänker angående umgänget med barnen och deras pappa i fortsättningen? Barnen har ju rätt till båda sina föräldrar, och om umgänget skulle fortsätta/utvecklas/bli bättre och Toy fortfarande finns med i bilden då. Även om du inte vill att de ska träffa henne, vilket jag förstår, så har jag svårt att tro att det går att förbjuda det. Hur tänker du kring det? Jag jobbar på en förskola och upplever ibland separationer mellan föräldrar och har alltid tyckt att det är föräldrars skyldighet att samarbeta när det gäller barnen. Jag vet och förstår att det inte är lätt alla gånger, speciellt inte i ditt fall. Jag hoppas inte att du tar illa upp för det är inte meningen. Och jag hoppas innerligt att det slutar bra för dig och dina barn. Kram från Lena

    1. Madde

      Det är ungarna som inte vill träffa Toy!. Jag förstår att C inte vill ha med Toy att göra, men det är ungarna som inte vill- helt deras egna beslut där. Och jag fattar det som att C har gjort vad hon kan för att P ska ta sitt ansvar- men det är inte många timmar han ställer upp. Och hennes lyhördhet ligger hos ungarnar: de är viktigast. Personligen förstår jag inte att många ältar att C ska dra det till att det ska funka osv: hon har banne mig gjort det hon ska: nånting får väl P ta itu med: framför allt sig själv! Han har ju bara varit motvalls hela vägen. Förstår inte varför han ska strykas medhårs ? Jag ger inte ett korvöre för P o hans ”ansvar”. Noll koll på verkligheten från denna P.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting