Allmänt

Roande ändå..;) och bra besked!

Fast jag denna gång inte alls var ute efter en debatt, diskussion eller något ens i närheten, gällande dagis, så drar den igång. Det är som en het potatis att tycka till om dagis, vare sig man är för eller emot. Värst är det att vara aningens kritisk, det har jag ju fattat, men när jag inte ens är det då blir jag full i skratt av era arga, ilskna kommentarer:) Jag vet inte om det är för att det är svårt att ibland förmedla saker i skriven text, eller om det är jag som är otydlig eller ni som bara är motvalls, men det spelar ingen stor roll. Vissa fattar vad jag menar när jag säger ett ord, andra fattar inte om jag så använder en miljon ord, och vi låter det vara så.

Jag kommer definitivt ta upp debatten igen, eftersom det är viktiga grejor, men inte just nu eftersom jag inte var ett dugg sugen på att diskutera, bara på att förmedla en lite ledsen känsla. Jag funderade på om jag skulle radera det, men tänkte att : Nä, DENNA gången så fattar nog alla:)

Eller hur;)

 

Nå, har ni fått luslarm än??

Här i Uppsala  ska det kammas i helgen, alla skolor har en gemensam helg där alla ombeds kamma sina barn, och som alltid så gör de flesta det, utom de som v e r k l i g e n borde, och så är lössen på G igen:/

Jag vet att mina är lusfria, men kör en vända ändå, för att hålla det så:)

 

Idag fick barnen gå själva till skolan, jag väckte dem såklart och såg till att de kom iväg, men Trixie, Lovelia och Jordan cyklade iväg själva. Tjejerna lämnade in Jordan på förskoleklassen och fortsatte till sina klassrum, på samma sätt som vi gjort i många år nu, och det funkar toppen. Den här skolan de är evakuerade till nu är på ett sätt bättre, för det är absolut inga bilvägar för dem att korsa, närmsta är långt bort, och det är skönt, men jag längtar ändå tills deras gamla är i ordning.

På väg hem hade jag lovat dem att de fick stanna till i den stora lekparken, så det gjorde de, tills det blev för varmt:)

Här hemma hade vi dubbeldejt;) Jag och Mirka, och Tintin och Doris. Jag vet inte vilka som hade roligast, men skulle faktiskt tippa på valparna ♥ Det var en ren fröjd att se dem, ingen av dem har väl någon superstor erfarenhet av andra främmande hundar, Tintin hade besök häromdagen det vet jag, men Doris har sen hon kom hit bara träffat en stor hund på promenad. De stod först blickstilla och sträckte sig så långt fram de kunde för att nosa på varandra, och snosade in sig, och sen satte de igång. Hoppade, sprang, jagade varandra, hoppade på varandra, kröp in under varandra, rullade, bets, skällde, och så började de om från början. De sprang säkert åttahundra varv runt Davids vagn, och tempot var högt:) Jag försökte fota, med både mobil och kamera, men alla bilder är suddiga, de var inte still en enda sekund:) Mirka hade bättre tur så jag snor som vanligt hennes bilder:)

wpid-20150820222543372.jpg

Till sist orkade de inte mer utan däckade med varsitt tuggben:)

Vi fikade och snackade och satt och njöt i solen, det är bara underbart!

När de for hemåt så somnade Doris och sov som en liten gris, jobbigt att vara social minsann;) Först i buskarna:

IMG_7252

Och sen mitt i solen på en filt under en sarong;)

Lilla gumman ♥

 

valpar

 

Jag har blivit förkyld. Och är så sur på mig själv, här vet jag att ColdCyme fungerar, men jag trodde liksom inte att jag var på väg att bli sjuk, så jag struntade i den. Lite daredevil sådär;) och det får jag sota för nu, med rinnande näsa och irriterande hosta. Totalt värdelöst. Men jag mår inte dåligt, och eftersom jag började spraya fast inte i tid så vet jag att det ger sig snabbt. Jag måste skaffa flera Coldzyme, bunkra upp lite:)

 

Och vet ni då, jag har ju glömt berätta!

I går så låg jag på gräset och halvsov medan jag väntade på att åka och bada, när mobilen ringde. Jag är väldigt trött på alla dessa försäljare som ringer, så jag brukar inte svara på nummer jag inte känner igen, men nu gjorde jag det. Det var killen som var här och skadebedömde, och han lät lite sådär som att han skulle komma med dåliga besked, så jag förberedde mig på en kalldusch, men fick i stället höra att TryggHansa godkänt det hela, så försäkringen täcker vattenskadan! De har dessutom godkänt det kostnadsförslag som han skickat in, så det är klart att köra igång i nästa vecka:) Hade jag inte legat ner så hade jag svimmat av glädje, helt säker.

Jag får pröjsa självrisk, och ett maximalt åldersavdrag på 15.000kr, men det känns som peanuts i det hela. Jag kan bara luta mig tillbaka och så blir det åtgärdat. Jag slipper ångesten. Givetvis är det mycket pengar, det är inte så jag menar, men i förhållande till vad det blivit om försäkringen inte täckt är det peanuts.

Jag fattade aldrig att några av er insinuerade att jag försökte mig på nåt slags försäkringsbedrägeri…suck, men så är absolut inte fallet. Om jag skulle tänka en sån tanke, så vore den sista grejen att skapa en översvämning. Så jäkla mycket jobb, det är inte värt det. Dessutom ökar en renovering värdet på huset vilket ju egentligen är det sista jag vill, med tanke på hur läget är med somliga. Jag skulle dessutom med all säkerhet aldrig lyckas genomföra ett bedrägeri, det är jag alldeles för ärlig för, och skulle må skit över, så NEJ, glöm det.

Jag har nu fått bort allt som ska bort, men det ger som jag sagt efterdyningar. Jag har massor av kläder och textiler som jag nu måste hitta nya ställen för…jag kommer få vara utan tvättstuga, har jag tur kan de hitta något ställe att installera en tvättmaskin på uppe på bottenplan, och både Janelle och syrran har erbjudit mig hjälp med tvätten, de har stora tvättstugor, men det blir ju en gräslig massa tvätt att forsla runt stan;)

Just  nu har jag nästan tomt i alla tvättkorgar, det gäller att passa på innan jag blir utan tvätteri, och så har jag inte haft det på länge. Dessvärre ligger det ett ton ren tvätt här intill mig i vardagsrummet och väntar på att sorteras och vikas. Det är de enda plagg i huset till barnen som inte gåtts igenom, så det ska både rensas ut och vikas in i skåpen. Men det gör jag när inte solen skiner, och jag inte är förkyld:)

Men glad är jag! Och lättad:)

 

Vi har de senaste dagarna, hela veckan faktiskt, åkt och badat på sena eftermiddagarna/kvällarna, och det är så härligt. Äntligen är det varmt i vattnet! det blir kallt så fort solen försvinner, men så länge man är i den så är det ljuvligt. Det här är min alldeles egna Lilla Havfrue ♥ – Novalie.

NovalieNovalie har ju börjat i skolan inne på stan, och åker buss fram och tillbaka. Det är spännande, och det är kul att hänga på stan efter skolan med kompisar, och idag har hon själv köpt hänglås till sitt skåp i skolan:)

Stora tjejen. I morgon har de visst lite sovmorgon, och det har ”kikats” fram och tillbaka om vilken buss de ska ta. De bygger om i Uppsala, och skolan ligger precis vid Drottninggatan som de har stängt av delvis, så den buss som tidigare gått mer eller mindre raka vägen från här utanför oss till skolan, tar nu en omväg. En rejäl omväg tydligen, och det innebär att de måste ta en tidigare buss än annars. Idag åkte hon redan 7.15 bussen och de började 8…. Med bil tar samma sträcka 7-10 minuter. Inte helt ok.

 

Nu ska jag hoppa i säng, Doris ligger inne hos Patricia och kvartar, så jag får vackert frysa, annars ligger hon gärna längs med min rygg på nätterna, om hon inte snor min huvudkudde förstås, och rullar ihop sig på.

Primadonnan Doris:)

Jamie ligger i alla fall där, så jag kan sno lite värme av honom, min lillprins, fast han är så varm så han sparkar av sig täcket, och med tanke på att vi har ett stort gemensamt täcke, så åker det ju ner från mig då och så fryser jag ändå;)

Jaja, det löser sig!

Natti natti:)

Kommentarer

  1. Rudyard

    Jag tror också att ljud och liv är naturligt för barn. Men dagisfröknar lär barnen att uppskatta lugna stunder med eftermiddagsnaps och genom att stunder viska så barnen måste lyssna. Kanske du kan bli dagmamma, Carola? Så får du se att nog många barn skulle bli glada om de fick komma hem till dig varje vardagmorgon och ta del av lugnet.

  2. Rudyard

    Vad gäller dagis så tror jag att barn är olika. En del älskar att gå på ”dagis”. Men det vore bra om inget barn behövde gå på dagis heltid tror jag, just så att föräldrarna ska slippa ha dåligt samvete som de kanske överför känslan av när de lämnar sitt barn och då blir barnet också ledset. Jag har hört att förr så fanns det många fler dagmammor och öppna förskolor- dit också dagmammorna kunde gå med sin barnaskara. Var det så i Sverige förut? Var det kanske ännu bättre då? Jag tycker dagmamme verkar fint, men bara om det är en riktigt bra dagmumma så klart, för på dagis har barnen flera ”fröknar” och kan välje olika favoriter.

  3. Rudyard

    Det kanske är taktik från P:s sida… Han kanske visst längtar efter sina barn, men orkar inte dela dem med dig Carola. Så han kanske väntar ut dig, och vet att när huset måste säljas så överlämnar du dem till honom utan bråk. Bara en tanke…

  4. Titti

    Carola pluggar hon har en plan vilket är jättebra tycker jag. Hon pluggar på nätterna och umgås med Jamie och roddar allt annat som behövs på dagarna. Hon gör det hon vill och som är bäst för hennes familj. Hon fixar det galant. Varför ska Jamie börja förskola för? Carola är duktig och smart. Hon och barnen kommer att klara sig. Det är lite ovisst bara exakt hur allt kommer att lösa sig. Ovissheten och att inte kunna styra precis som hon vill med vissa saker är hennes pris hon får betala och väljer att göra för att hon trivs och det passar henne och barnen. Visst hon får slita hårt mycket hårdare än vad många av oss någonsin hade klarat. Dock är det hon som till slut sitter med vinstlotten. Kanske inte mest pengar av oss alla men mest kärlek och ett liv som hon till den största delen valt själv <3

  5. Sofi

    Men Jamie är väl över 3 år nu. Han kanske skulle trivas jättebra på förskola några timmar i veckan. Det verkar som Carola tar för givet att han skulle må jättedåligt att vara där,,men hon har väl aldrig ens provat? Är barnen nöjda och glada så är man ju oftast det som förälder också. Bara en liten fundering jag hade.

    Carola: Jamie är 4 år och skulle med största säkerhet gilla dagis. Det tror jag de flesta barn gör och det är inte det jag vänder mig mot, utan det faktum att HAN INTE BEHÖVER vara där. Jag tänker på det som inte syns, stress av höga ljudnivåer, alltid vara i grupp, inte få lugn och ro. Jag tror på lugna långsamma år i egen takt innan skolan börjar. Jamie får träffa jämnåriga på andra sätt-kyrkis, kompisar edyl. Och det räcker. Dessutom tycker inte jag att barn som har en förälder hemma ska ta plats i omsorgen för de barn som inte har det. Jamie är nöjd -jag är nöjd. 🙂

  6. Frida

    Är själv förskollärare och jag håller med Carola! Barn under tre behöver ingen förskola, det är krasst sagt våra dyra vanor och konsumtion som skapat det, jag tror att alla skulle ha råd (de som lever två och har jobb) att vara hemma med sina barn de första säg 2 åren om man inte köpte allt skit som inredningsbloggarna marknadsför, eller årliga besöket på ullared, utlandsresorna, villan, bilen, märkeskläderna mm. Detta är verkligheten, VI har tillsammans skapat denna hets att man MÅSTE ha allt nytt, blåsa ut en villa och totalrenovera, belåna sig upp till öronen, varje barn ska ha eget rum med matchande tapet och saker. Sen grinar alla och säger att ”vi hade inte råd, hade vi kunnat vara hemma så hade jag det” NEJ ni säger detta för att lätta ert eget samvete, hade ni vågat gå emot strömmen har ni råd, men då får man välja bort villan, den nya bilen och allt det andra. Tids nog är denna tid vi lever i nu bara minnen, både för oss och barnen, undra vad de minns, sina färgmatchade egna rum, eller hur mamma och pappa var mot dem. Kanske låter HÅRT men ingen vågar yppa detta!!

  7. malin skoglund

    jag har jobbat många år i förskolan, och tycker att det vore bättre om barnen kunde stanna hemma längre än ett år. Så små barn har inget utbyte av att vara där. Det är ju bara tre personal som ska ta hand om ca 15 småbarn, det säger sig själv hur mycket tid det finns för varje barn. Personalen gör ett bra jobb, men det är för många barn för att hinna med. Jag var hemma med sonen till 2år och sen deltid och pusslade för så korta dar som möjligt. Det jag sett är att barn till de som jobbar i förskolan ofta gör så, försöker få så lite förskoletid som möjligt för barnen. Det tror jag beror på att de vet hur det ser ut för barnen och vill att de ska få va hemma så mycket som möjligt. Andra föräldrar säger ofta som försvar att dom har det så bra i fsk för att slippa ta ansvar för långa dagar tex 7.30- 17 för små barn. Det blir knappt nån tid kvar då för föräldrar bara på helgen. Men är nog inte många som får ihop ekonomin att vara hemma till skolstarten tyvärr. Med vänlig hälsning, Malin

  8. Carina H

    Kul att se doggsen i sitt esse, blir bra kompisar. skönt att vattenskadan går på försäkringen, förstår att du har varit lite nervös för detta, och självrisken är väl en summa som dom flesta får ta, den är som du säger peanuts jämfört med vad det kommer att kosta. Ha en trevlig helg.

  9. Lisbeth

    Ärligt talat..
    Jag tycker en del av er är riktigt, riktigt bedrövliga.
    Om ni nu tycker så illa om Carolas åsikter, hennes sätt att skriva, hennes sätt att leva, hennes sätt att ta hand om barnen, hennes sätt att sköta hushåll, sova, skiljas, andas – rent av hela hennes sätt: varför läser ni och stannar kvar med dårars envishet?
    Jag måste säga att det säger mer om er än henne.
    Ska ni nu fortsätta att följa henne, LÄS det hon skriver, en två eller flera gånger, tänk sedan en vända till. Hon har rätt att skriva det hon känner i sin blogg. Men ni har bannemig varken rättighet eller skyldighet att spy galla.
    Jag läser numera oftast inte kommentarerna för det är värre än att lyssna på barnungar som träter. Det är direkt pinsamt att läsa hur en del av er vräker ur er. Skaffa egna bloggar, skriv dagböcker, podda eller gör vad sjutton som helst. om ni har ett sådant stort behov att kritisera andra.
    Men skärp er, och tagga ner. Var lite ödmjuka, tjejer.
    Olyckan kan hända vem som helst, när som helst. I form av en olycka, sjukdom, arbetslöshet eller rent av en oplanerad skilsmässa. För ärligt talat, elände planerar man ju inte för.
    Det spelar ingen roll hur många försäkringar man har, eller utbildningar man gått, hur mycket man jobbat och vilka planer eller önskningar man har.
    Livet kan ställa allt på ända i morgon och då står man där. Någons ekonomi kraschar pga en skilsmässa. En annan önskar att man gett ett sjukt barn eller en förlorad käresta mer tid istället för att jobba 10 timmar per dag. En tredje råkar ut för en trafikolycka och får livet totalt förändrat.
    Men tro mig. Man är aldrig förberedd, aldrig.
    Och man kommer alltid att undra om man gjorde rätt.
    Vi gör alla våra val och får ta konsekvenserna av dem.
    Varför inte hjälpa när sådant händer istället för att idogt försöka stjälpa varandra?

  10. annema

    Skriver även här så ingen missar: förskoleklass är ej obligatorisk i någon kommun. Det är inte till dej Carola utan till några föräldrar som skrev att det är obligatoriskt.

  11. Babs

    Carola, jag tycker att du ska tagga ner. Du skriver ofta att alla har rätt till sin egen åsikt, eller rättare, att Du har rätt till din åsikt, och blir verkligen asförbannad om någon vågar ha en annan synpunkt. De flesta som kommenterar gillar dina tankegångar ock håller med dig i allt, men ändå känner du att du måste avhyvla de som har en annan åsikt. Och det gör du på ett så otrevligt sätt så jag bör alldeles förundrad. Vill du att vi ska reagera på det du skriver eller vill du bara ha beundrare? Ingen har skrivit nedsättande om dig som person, vad jag har sett, men har haft åsikter om om dina åsikter, och då går fullständigt bananas o skäller ut alla. Är det OK?

  12. karin

    till syrran, vad tycker du är nedlåtande med Deserees kommentar. Har du läst din systers kommentarar. Hon om någon är nedlåtande. Hon är bäst, tycker hon. Din syster orkar knappt gå upp om morgarna, Tycker allt med hemmet är tråkigt. förstår mig inte på människan.

    Carola: tänk att det är så svårt va? Jag är bäst i mina ögon precis som du bör vara bäst i dina ögon. Jag är inte bättre än någon annan! Det var ett försök till egoboost till oss alla, som du uppenbarligen inte förstod. Synd, för alla behöver lite uppåtpuffar:)
    Nej, jag orkar egentligen inte kliva upp på morgnarna, men ändå så gör jag det. Varje morgon, oavsett om jag legat sjuk hela natten eller av någon annan anledning inte sovit. Jag måste ju! Och glöm inte att jag pluggar på nätterna, och därför är kanske aningens seg vid 7 när klockan ringer, men likafullt kliver jag upp. Och ja, hushållssysslor roar mig inte alls, du har rätt där med, men ändå gör jag dem. Varje dag, året om, och med många barn blir sysslorna extra eviga, men de kom på köpet att få vara hemma med barnen. Alltså gör jag dem, bra dessutom men gillar dem inte. Tänk vad man gör för att få vara med sina barn va:)
    Jag förstår mig inte på dig heller, så där har vi ju en varsin poäng 😉

  13. Anna

    Fattar inte heller skillnaden på mockasiner och mockasiner faktiskt.
    Fattar heller inte vad det är som är så fantastiskt med känslan att inte ha råd att skaffa sig ett boende, leva under hot att behöva lämna huset (som det inte finns nån anledning alls att P ska stå och betala) och inte jobba år efter år efter år. Den situationen hamnar man ju i om man väljer att leva på mannen…stenålderstänk! Är väl ingen ursäkt att inte jobba och göra rätt för sig för att man har många barn! Inte heller så omöjlig att skaffa ett boende..finns många barn som delar rum! Det ansvaret får man väl ta på sig som förälder om man väljer att skaffa många barn! Har själv 7 barn så…
    Varför tycker så många för övrigt att P ska försörja C? Visst..han drog och ska försörja sina barn…men föga Carola! Varför ska han skänka halva huset ex?? Ingen gör väl det! Nä…tänk på att vi bara hör en version..och ingen har gått i P:s de berömda mockasinerna heller

    Carola: okey.. Anledningen till att han ska betala/ skänka huset är för att hans barn ska ha det bra. Eller… Så kan han ta hand om dem minst halvtid, men när han förutsätter att jag ska ha dem så får han ge mig alla möjligheter till det åxå. Inte både äta upp kakan och ha den kvar.
    Sen detta sjukt idiotiska att han skulle försörja MIG?? Vad är det? Jag har ALDRIG blivit försörjd av honom. Jag har och har alltid haft en egen inkomst alldeles tillräcklig för att täcka alla mina kostnader för mig själv. Hitta inte på saker tack.

    1. Tågpendlare

      Jo det finns visst dom som skänker halva huset vid en skilsmässa. Jag gjorde det och lämnade i stort sett allt till mitt ex. Han fick ju i och för sig behålla skulderna oxå 😉

      1. Frida

        Ja, men också att man kan skriva sin del av huset över på barnen. I detta fall hade väl det varit en mycket god idé av pappan, han önskar inte vårdnaden men skulle kanske göra sig av med sig ett evt dåligt samvete om han säkrade deras framtid på ett sånt sätt.

  14. karin

    till syrran, vad tycker du är nedlåtande med Deserees kommentar. Har du läst din systers kommentarar. Hon om någon är nedlåtande. Hon är bäst, tycker hon. Din syster orkar knappt gå upp om morgarna, Tycker allt med hemmet är tråkigt. förstår mig på människan.

  15. Deseree

    Tråkigt att du tycker så för det var inte alls en elak kommentar utan mer att vi alla tycker olika precis som carola skriver ! Vi gör alla olika val och jag tycker inte hon är dummare för att hon valt det liv hon valt. Ber om ursäkt för att jag fick dig irriterad denna vackra soliga dag

  16. Frida

    Bara en fråga, kanske någon annan redan frågat, ni äger fortfarande huset ihop? Husförsäkringen, är det du som måste betala den själv iaf? Borde inte han vara med och dela självrisken? Kram

  17. Helena

    Underbart att barnen kan cykla till skolan och att tjejerna lämnar in Jordan, jag är så innerligt trött på föräldrar som inte tror att barnen klarar någonting och därför curlar dem, osäkra barn, det är vad det ger. Barn ska få känna att de fixar saker och ting på egen hand. Sen tänker jag som fler andra här: att jag nog hellre hade jobbat och kunnat ge barnen den ekonomiska trygghet de nu behöver i form av att få kunna bo kvar i huset. Du säger att om han ska ha huset så får han ta barnen men jag tror i djupet av mitt hjärta inte att du skulle utsätta dem för det Carola. Det finns för och nackdelar med det mesta och alla val har en fram och baksida. Ditt val har det och det har som sagt allas. Du kan i nuläget inte erbjuda dina barn ngt boende om huset går på tvångsförsäljning det är inte heller ngn hit för dem att veta att om de blir så så kommer de att tvingas bo med en person som blivit en främling. Hade du arbetat hade du kunnat det. Så allting har en fram och baksida. Hur har det egentligen gått med vårdnaden?

    1. Sara

      Inte alls säkert. Det beror på vilken lön man har. Jag får 18000 kr i månaden och med den lönen kan jag inte köpa ett hus själv.

    2. Helena

      Däremot tvivlar jag inte en sekund på att dina barn har en förmåga till god anknytning, ät trygga och välutvecklade, jag tror de har det jättebra men som sagt, alla val kostar, det är så jag menar.

  18. Tina

    Det märks att ni är bortskämda stadsbor 😀 här ” på landet” är vi vana vid att bussarna tar minst dubbelt eller tre gånger så lång tid som om man körde bil 😀 mina egna ” änglar” går på bussen 7.35 för att börja skolan 8.30 -( de är i skolan ungf 8.25 )
    När de sedan ska börja gymnasiet ( hjälp vad tiden går fort! ) så får de ta sig 2,5 km till närmaste busshållplats o bussen går till stan
    Motivationen till att ta moppekort o senare körkort är stor bland ” ungarna” häromkring 🙂 hör lever ” EPA – traktorerna ” kvar 😀 ( även om jag tror de heter något annat numera- ny EU regler såklart )

    Vad det gäller den andra diskussionen så är det nog så att många har dåligt samvete för att de gjort de val de gjort ,som gör att de ekonomiskt inte har ” råd” att vara hemma längre med sina barn ( även om jag tror att fler skulle ha ” råd” om man prioriterade lite annorlunda från början,tex inse att man inte ” måste” ha alla dessa statusprylar/ resor om ” man” lärde sig att man faktiskt kan göra något så konstigt som att spara ihop till den nya prylen istället för att köpa på avbetalning etc )
    Min åsikt är att barn under 2,5-3 år har inget behov av förskola,de mår inte dåligt av att gå där ( när de väl vant sig och lär sig att mamma/ pappa kommer tillbaka o ” frökens ” famn går bra att sitta i o få tröst av) men de har inget eget behov det kommer inte förrän de blir lite äldre och då,framför allt de barn som ” bara” har ett syskon 2-3 år äldre/ yngre har man flera syskon o syskon tätt så har de varandra istället.
    Själv är jag förskollärare men hade förmånen att kunna vara hemma tills minstingen var nästan 2 år o jobbade inte heltid i början . Jag ser skillnad på ” landet” där jag bor där barnen sällan skolas in före 18 mån ålder och ” stan” där jag jobbar där det är mer regel än undantag att barnen skolas in i samband med deras 1: års dag .

    Vi på förskolan ska vara ett KOMPLEMENT till hemmet vi kan mycket om barns utveckling och har ett pedagogiskt tänk bakom allt vi gör MEN hur bra vi än är så är ändå FÖRÄLDRARNA bäst 😀

  19. Ansan / Anna J

    Otroligt skönt med försäkringsbolaget – grattis!
    A och hans kompisar tog bussen 7.45 igår. En kille kom inte med bussen, eftersom den var överfull redan i Vilan. Busschauffören lät helt enkelt inte några fler kliva på. A och andra kompisen började 8.20 och kom till skolan 8.19 – de var inte för sena men det var på håret. Stackars kompisen som inte fick kliva på bussen kom ju däremot för sent. Han hade förklarat för läraren varför han var sen, och det var tydligen en godtagbar ursäkt. En gång i alla fall, troligen inte flera gånger.

  20. M

    Vet du att jag kan vara rätt säker på att dom flesta som kommenterar i detta (precis som jag gör nu) gör det för att vi blir ledsna.. Det spelar ingen roll om du inte dömmer, det räcker ändå med det dåliga samvetet man själv har! Har just varit och lämnat min 18månaders på inskolning och fick gå därifrån med tårar. Då hugger det i bröstet att läsa det du skriver, vare sig det är av ondo eller inte. För trots att jag gått ner i arbetstid, vi kommer pussla så det blir max 20timmar/vecka så hade jag väl självklart hellre stannat hemma, men det är tyvärr inget vi har råd med.
    Nä nu ska jag sluta skriva och ist. Ringa förskolan och höra hur det gått, förhoppningsvis sitter en liten gladskit och väntar på frukost nu 🙂

    1. Deseree

      Jag tänker såhär: tur att jag jobbat och tjänat egna pengar så jag aldrig hamnar i samma sits som carola. Tänk att stå där utan inkomst och ngn som kan dra in pengar till familjen.Att inte kunna köpa huset man själv bor i osv. Nä då jobbar jag hellre och kombinerar det med familjeliv. Vi göra alla våra egna val och man ska aldrig ha dåligt samvete för det. Vi duger som vi är!

      1. Syrran

        Exakt Deseree, ”vi gör alla våra val och ska aldrig ha dåligt samvete för det. Vi duger som vi är!” Är då din ganska nedlåtande kommentar då ganska överflödig? Helt uppenbart vill du skuldbelägga Carola för hennes val att vara hemma med sina ungar?!
        Och till Tina och ni andra som hängt med på Desrees elaka kommentar; att köpa det hus hon bor i skulle ju dessutom kunna funka om hennes idiot till ex-man kunde vara lite tillmötesgående och tänka på sina barn (för en gångs skull) istället för bara på sig själv. Men som sagt, alla gör vi våra val och han väljer att sätta sina barn på gatan vid en försäljning, så är det bara.

      2. Sofia

        Nu handlade ju frågan inte om att aldrig någonsin arbeta, utan att vara hemma med sina små barn för att de ska utvecklas på bästa sätt och känna sig trygga. Självklart ska man ha dåligt samvete om man lämnar bort sin 1 åring till förskolan, för det är fel. En 1 åring vill vara med sina föräldrar och kan inte ens prata och har ju ingen möjlighet att protestera mot att bli övergiven, förutom med gråt. Och de signalerna fick inte Carola berätta om för då kan någon mamma må dåligt. Ingen tänker på barnen!

    2. Sofi

      Men då vet du ju att ni gör fel som lämnar en 18 månaders på förskolan när det hugger i bröstet. Varför inte kämpa för en förändring i samhället så fler 1 åringar får vara hemma i tryggheten istället för att hoppa på Carola. Hon bara uppmärksammade hur synd det är om de små barnen som blir övergivna. Skulle det kännas bättre om alla föräldrar måste lämna bort sina 1 åringar? Alla gör lika utan undantag? Skulle det vara lättare att försöka dämpa sitt dåliga samvete då? Någon måste ju föra barnens talan också. De vill vara hemma när de är 1 år! Lägg energin på politikerna istället.

      1. M

        För det första, min kommentar var absolut inte menad som ett påhopp på Carola utan mer en förklaring till varför JAG tror folk som kommenterat och har sina barn på förskolor blivit uoprörda. Ja jag har dåligt samvete men nej jag gör inte fel för jag vet vilken inkomst vi har och därmed vilka val jag har. Jag tycker det är jättebra att så många kan ha sina barn hemma längre.
        Jag hoppas alla känner sina barn så pass bra att dom kan läsa av om nått är fel även om barnet inte kan prata!
        Tack och lov ligger våran förskola på andra sidan gatan och hittills har jag aldrig sett ett enda barn stå vid grinden och gråta. Men jag litar på att förskollärarna ringer om nått skulle vara fel så hämtar vi direkt! Vi har krympt våra tider så mycket vi kan (ex. Gått ner i arbetstid med fll) och jag gör det bästa för mitt barn, precis som Carola gör det bästa för sina barn och alla andra gör det dom tycker är bäst för sina barn. Finns säkert jättemycket vi alla tycker är konstigt med varandras val och uppfostran men inte måste man väl direkt tala om det för varandra?
        Jag minns tex när jag var barn och tyckte så synd om de klasskompisar man hade som inte fått vara på dagis. Det som var så himla kul! Men inte skulle jag döma nån idag som väljer att stanna hemma med sina barn till skolan börjar
        börjar.
        (för att förtydliga, mina kommentarer är alltså inte på nått sätt menade som ett påhopp mot Carola, utan mer en önskan att alla vi andra människor i detta land ska sluta klanka ner och döma varandra!) ☺

      2. Titti

        Det klart att det måste till en förändring i samhället. Men det lär ju inte hända när just hennes barn är 18 månader. Så nu har jon tydligen inget annat val än att lämna på förskola. Tyvärr är ju saker man kämpar för föränderliga. Det jag brann för när mina barn var dagisbarn är inte detsamma jag kämpar för nu med tweenies.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting