Husvagnen

Husvagnssäsongen är över :/

Alla som läser här, och har gjort det ett tag vet att jag ogillar hösten och vintern. Jag kan uppskatta en fin höstdag med sol och värme, och visst det kan väl kännas rätt schysst med en promenad i snö och sol. Men det är ju just det där med  – sol – den är ju så frånvarande under den period som kommer nu.

Jag avskyr att frysa, jag avskyr att klä på mig massor, jag får ont i nacken av de tunga vinterjackorna och av att jag får och drar upp axlarna mot öronen, jag avskyr att behöva lägga på en kvart vart man än ska för det tar tid att klä på sig ytterkläderna och skrapa rutorna på bilen.. Jag avskyr att det är mörkt, jag gillar inte ens att tända massa ljus, men jag gör det för att åtminstone få lite mysigt i allt det kalla. Jag är en sommarmänniska. Det är nog svårt att hitta nån mer avog inställd person till vintern än mig. Ja, förvisso är hela min familj likadan, mamma, pappa, syrran och kidsen.

Lägg på alla förbannade virusar och jag stönar högt av vetskapen att det är in i dimman nu och så kvicknar man till ur den framåt slutet av april.

Jag älskar å andra sidan solen, värmen, bad, och barfotafötter:)

 

Men, nu är det så här, och jag får gilla läget, hur mkt jag än klagar så blir det inte sommar året om. 🙂 Tyvärr.

Därför är det kanske extra tungt att plocka undan sommarens attribut. Som alla utemöbler, studsmattorna…och husvagnen…

Jag vet inte ens om jag visat er några bilder från den i år? Vi har varit där i fem nätter. FEM… Hade fan kunnat bo i lyxsvit på hotell för den summa de nätterna kostade oss;)

Värdelös skitsommar. Jag förutsätter att nästa blir fantastiskt:) Och ser fram emot en lång, varm och underbart härlig höst som kompensation. Allt annat är odiskutabelt.

Nåväl, här är pärlan, bilderna tagna idag innan vi plockade ner..

 

husvagn sprite 73

Förtältet var suveränt uppsatt, inte en droppe regn stannade på taket, och de extra förankringslinorna fram fick tjäna som klädstreck:)  Borden och bänkarna står upptryckta för att de ska kunna klippa gräs.IMG_7533

Vi har hela köket ute i förtältet, spis, ugn, micro åt andra hållet, och kyl/frys. Det mesta av tallrikar och bestick osv finns här med i alla lådorna.IMG_7534

Älskar inte gardinerna, men de passar finfint ihop med hela den övriga looken, vagnen är från 1973:)

En Sprite.IMG_7535 IMG_7536

Och så här står den kvar nu, strippad och ser så liten och ynklig ut. ♥ Vi sover sju personer här inne, och det funkar alldeles utmärkt:) men det ser ju ut som en liten plutt.
IMG_7540Pappa syrran och jag var här idag, med kärra, och packade ihop tält, golv och allt annat, och fort gick det. Det tog lite drygt tre timmar, så rutinerna har infunnit sig. Alla saker har sin plats, inget direkt onödigt finns här. Spis, micro, brödrost osv har tex  sin plats under sätena.

I morgon åker jag, mamma, pappa och antagligen Jamie och Doris hit igen och hämtar hem vagnen. Sen får den bo på min uppfart ett tag innan vi kör ut den till sin lada för vinterförvaring:)

Och nästa sommar så åker vi ut igen. Det är ju bara åtta,nio månader tills dess…jippie.

Äsch det går väl fort som vanligt, kan man hoppas:)

Nu ska jag hoppa i säng, borde lagt mig för länge sen, jag var sjukt trött när vi kom hem, men var tvungen att fixa lite, och städa, dammsuga och sen torka golven tre, ja tre jäkla gånger. Det är grymt med byggdamm..

Och sen hamnade jag framför Fast and furious 5… Kan ju inte låta bli, Vin Diesel, Paul Walker, och snygga bilar som de kör jättejättefort….måste titta, fast jag sett den flera gånger:)

Nu är det slut, så jag säger godnatt!

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Tomas Karlström

  Hej Älskar husvagnslivet helt perfekt sommarstuga har man sommarstuga blir det en massa måsten som måste göras jag vill varaledig när jag är ledig koppla av göra det ja vill göra det jag mår bra av hoppas på en fin sommar nästa år Ha det nu så bra ”sötnos ”

 2. Cappicio

  Jag har förstått att du inte var så där jättenöjd m campingplatsen.
  Inom vilken radie fr Uppsala vill du hitta en ny? Ska det vara en stor camping m massor av aktiviteter eller en liten mysig med naturen runt hörnet? Anledningen t att jag frågar är att jag har en campingplats i bakhuvudet för dig

   1. Cappicio

    Tronofiske/camping.htm
    Billigt, lung o ro. Naturen bokstavligt runt knutarna.
    Tar ca 1.45 fr Uppsala
    Funkar inte länken så googla Trönö camping

 3. Camilla 33 år och 10 barnsmamma som lever med lungsjuk man

  Håller med om allt,jag är oxå en sommarmänniska,här är vintern lång och kall,det possitiva är att vi har snö och inte slask,vi har vit snö och inte svart grumlig haha lite skillnad mot när man bodde neröver,men det är som sagt alldeles för länge och jag fryser jämt,går helst inte ut när det är -35 grader men nu har vi en hund som ska ut i alla väder så det är bara att gå..haha..
  Nufår man drömma om nästa sommar så länge o hoppas den blir bättre 😀

 4. Karin

  Hej!
  Jag är också precis lika dan, jag lever bara för de futtiga sommarveckorna vi har. Redan i månadsskiftet juli-aug kan jag känna ”Fan, nu är sommaren snart slut”
  Just nu är det liksom bara en transportsträcka fram till typ april, eller nja… Jag kan börja kika ut redan i feb om det är en solig dag, och är det det + vindstilla, så kan det funka att gå ut och krypa upp mot väggen med näsan mot solen.
  Men nu, allra helst när det är grått ute också, så känns det bara bläääää
  Kram från mig

 5. Carina H

  Ja, kan bara hålla med dig , här har man städat min inglasning möblera upp med svarta konstrottnings möbler matta och hela paketet, samt att man fixat ute på terassen med matta och möbler samt blommor, och vad händer? har fan inte suttit många dagar varken ute eller på inglasningen, men nu har jag packat ihop allt och får vänta 8-9 månader innan det är dags att ställa tillbaka allt, sen är det bara att börja om igen, man blir så less på detta. så jag förstår din irritation över allt som sker. Såg en bild på Doris, hon har vuxit till sig lite granna ser man. Ha en bra dag.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing