Allmänt

Halloween kom och nu är oktober slut. Och me & i :)

Jag antar att det är är tack vare det fantastiska vädret som oktober sa swisch, hej och hej då. Kul att du kom och hälsade på, men ännu roligare att du gick, typ;)

Nu är det november. Få se hur den blir.

Ja, halloween då.

Jag köpte ett gäng olika pumpor i år, så de skulle få karva ur en varsin. I alla fall de större ungarna, så Lovelia, Trixie och Novalie fick en mindre variant och Corrinda gjorde den större. De små jäklarna var stenhårda och svåra som sjutton, så de behövde lite hjälp.
halloween pumpaDe älskar att rosta pumpakärnorna, så det gör vi.

rostade pumpakärnor

Och sen gillar de även den pumpakaka jag gör, så den hade en strykande åtgång. Tur att syrran hade bakat en läskigt god rulltårta med kolakräm i också till fikat.

IMG_8212

 

Jag skulle inte alls dekorera med godis, men så kom syrran med sin med spindelnät i choklad….så då var jag ju liksom tvungen att gräva lite i godispåsen;)  Notera att det är en spindel på rulltårtan åxå.pumpakakaPumporna blev fina till sist, efter massa kladd och slabb:

IMG_8197

Jamie och Jordan hjälpte till att gräva ur innanmätet på den stora sen ledsnade dem och gick sin väg, men tjejerna kämpade på med sina.IMG_8196 karva pumpa

 

Och så här blev de:

IMG_8206 pumpor karvade figurer lyktor

Den lilla spagettipumpan var svår att få att stå själv så den fick stödja sig på Screampumpan;)

Inte de mest avancerade i år.

Vi gjorde de här redan på fredagen men ställde inte ut dem förrän lördag, då vi åkte iväg till den Bo – mässa som var i Fyrishov. Jag hade tänkt få lite inspo till tvätteriet, men fick mer inspiration på att köpa spa-bad, byta takpannor på huset ( fast jag har platt tak med typ tjärpapp på;) ) ta ner träd och köpa snöslungor. Eller skaffa comhem, hushållsnära tjänster eller larm.

Mkt sånt, och typ inget inspirerande alls. Nähä. Jo, lite mosaik för 1400kr kvm kunde man drömma om, men det är inte vad jag vill ha ens, så det hoppade vi över. Drack kaffe hos XL Bygg och fick supergoda bullar, och sen käkade vi godis i alla montrar i stället;)

Barnen dumpade jag in på det lekland de satt upp, massa hoppborgar och rutschkanor osv. Klockrent, de hade så kul, och hade gärna velat åka dit idag med:) ” Det är jättekul på mässa, mamma!”  Hehe.

fyrishov

Inte speciellt mkt ungar, och min bacillskräck var nöjd;)

Efter mässan åkte vi hem och fikade de goda kakorna, och sen åkte vi iväg till kyrkogården för att tända ljus. Vi brukar sätta ljus i minneslunden till farmor som inte är begravd här utan spridd nånstans, och så hos mormor på graven. Otroligt vackert och sorgligt med alla ljus. Massor av folk, och hundar. Jag som hade en fundering på att ta med Doris men fick en plötslig insikt om att hundar kanske inte får vara på kyrkogårdar. En snabb googling gav svaret: Jodå, Ibland, och ibland absolut inte. Eh okey, raka svar;) Hon fick stanna hemma. Efter kyrkogården blev det utfodring på Mcd och så hem och svida om till Bus eller godis:

halloween

 

I år var det lättsminkat, bara Trixie som behövde lite svart sot och röda läppar, övriga hade masker.

Jamie är nån slags ninja,Lovelia en demon, Trixie en häxa och Jordan skelett.  De drog iväg ut, och jag fick åka på akut blodjakt. Jag skrattade åt det mess jag skickade Robban som gått till affären för att köpa nåt, när jag såg det dagen efter.

” Vi behöver blod!!! Finns det på Ica?”

Corrinda och Patricia skulle ha blod, och det var slut på Ica Maxi så jag fick åka till Citygross som hade. Ska se om jag kan få deras bilder åxå.

(Novalie var på sleepover hos en kompis så hon var inte med här hemma.)

De var inte ute jättelänge men fick ihop så de kunde äta godis så det räckte och blev över. Jag sjönk ner i soffan vid halv tio på kvällen efter att ha varit på språng hela dagen, och det sista jag gjorde var att dammsuga och vattna blommor,  och kollade på Den stora Gatsby, gillar ju Leonardo di Caprio:) och filmen var bra. Sorglig. Tänkvärd.

 

Idag hade vi planer på shopping, de har fått presentkort på Gränby som bränner i fickan;) men så var det fint väder och kompisar som ringde så det fick vänta. Helt ok med mig som skulle behöva sanera hela huset, det är så dammigt! Och grusigt. Doris drar ju in massa smuts även om jag torkar tassarna, och så har jag tagit bort hallmattan eftersom hon kissar på den ibland, så inget stannar liksom där som det brukar. Dammet kommer väl ännu lite mer från att fläktarna stått på där nere, och sen på att jag blundat för det lite för länge;)

Men nu är sovrummet dammat, dammsuget och fixat så gått det går, det står ju massa skit där som egentligen bor nere.

 

Jag har en vecka på mig, nästa söndag har jag en me and i visning här hemma, klockan 10,00….vad hände där liksom? Men jag fick förslaget av Jenny och eftersom jag ombokat tusen gånger så sa jag bara JA, det blir bra:) Och bjuder väl på frukost då:)

Om det är någon som vill komma….så är ni välkomna! Och…nä, nu tappade jag bort namnet…?? Men du som beställde förra gången…den fina tunikan, du får så gröna beställa igen, som du frågade på Instagram:) Även ni andra så klart om det känns bra. Kolla deras kläder här på  me & i  Det är tjejerbjudanden just då, så passa på:)

 

Nu ska jag hoppa i säng, det är upp och hoppa innan det blivit ljus i morgon misstänker jag…det händer massor med ljuset på morgonen på en vecka..:(

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. Sara

    Härliga bilder som alltid 🙂 Fina pumporna blev och skrämande barn 😀

    Att gå från 57 kg upp till 117kg och sedan ner till 59kg för att nu ligga på 107 kg har inte varit någon rolig eller lätt resa. 2016 kommer bli hälsans år för mig och jag behöver verkligen motivation och tips. Om du vet om någon ”hälsoblogg” du tycker väldigt mycket om hälsa på hos mig och tipsa!
    http://hajnal.se

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing