Allmänt

Fredagkväll:)

Snart dags att krypa upp i fåtöljen och glo på nån skräckfilm:)

Jag har sjåat runt hela dagen, först hade jag en byggare här som pratade återställning, av nån anledning jag inte vet så har det dragit ut på tiden. För min del så gör det inget, jag har nämligen insett att om det är färdigt till jul så kommer det att komma en stor lastbil med skit tillbaka från arkiveringsstället. (Jo jag vet att det heter magasinera, men det är inte lika kul;) )

Alltså är det bättre att det blir klart efter nyår:)  Tror inte att de försämrade ROT-avdragen som blir då berör mig eftersom det allra mesta går på försäkringen.

Jag verkar få det som jag vill med duschhörna, eventuellt även värmeslingor i golvet där man kliver ut från den:) och materialvalen funkar nog med. Han hade en grejtans ide på hur man kan använda mina gamla kakelplattor, få se om det funkar:)

Det tog en halvtimme kanske, sen satte jag mig med pluggandet, fick iväg en uppgift och sen drog vi till Lovelia i skolan, hon skulle vaccineras. MPR-sprutan. Novalie fick en sjuhelvetes reaktion på den och blev prickig som en korv, på riktigt alltså jag överdriver inte. Hon såg inte klok ut, och hade feber dessutom. Men ingen annan har reagerat så och jag hoppas att Lovelia tillhör den skaran.

Efter den så ilade Jamie och jag vidare, till leksaksaffären som tioårsjubilerar( typ?) och hade bra priser, så en förpackning av nåt som heter plusplus har jag nu köpt till Jordan, de bygger mycket med det i förskolan tydligen. En Blixten radiostyrd bil och en traktor till Jamie. Han är ännu så pass liten att det funkar att ha honom med även när jag köper presenter till honom:D

Hämta paket på Coop, mera julklappar, ska visa er sen, ett supertips nämligen, och så handla på Citygross.

Hem, packa upp, laga lunch. Jamie har velat prova ostkaka, och eftersom syrran häromkvällen prisade det som sååå gott, så köpte jag en förpackning. Jag kommer inte ihåg att jag ätit det, och det var inget jag direkt längtar efter att äta igen kan man lugnt säga;) Det funkar, med sylt och grädde var det gott, men allt blir gott med grädde. Jamie spottade ut sitt rakt av, inga krusiduller där inte – det smakade inte gott tyckte han.

Lovelia åt en bit sen när hon kom hem men var inte heller imponerad. Nix, no more ostkaka, helt klart.

En promenad med Doris, som varit hemma ensam i två timmar utan problem ( jippie) och sen kaffe. Fy så kallt det blivit! Typ två minusgrader, hehe, men man är ju inte van..

Sen mera plugg, lämna in nästa uppgift för att sen börja med nästa…och så gav jag upp, och fortsätter i morgon.

Tacosmiddagen idag var inte alls som vanligt. varken syrran, Janelle& Simon eller Patricia var hemma:(

Vi hade förvisso trevligt ändå, Robban och Corrinda kan om de vill sitta kvar och snacka länge. Corrinda och jag körde Kejsaren av Kina, och Robban fattade ingenting:D

Kan ni den?

Man säger: Kejsaren av Kina tycker inte om T(e) han tycker om kaffe, men inte om t(e) och sen rabblar man massa ord. Tex: Kejsaren av Kina tycker inte om asfalT, men han gillar kakel:)

Innan folk hajar tar det olika lång tid, det är ju bokstaven T som kejsaren inte tycker om:)

Robban fattade knappt när vi förklarade, och vi skrattade både åt och med honom:)

Simon fattar inte heller, och det är lika roligt det, det är så kul att driva med folk, när det är på ett oskyldigt sätt.

 

Nu ska jag se om jag hittar något att dra över mig, det är ruggigt inne så här års, så vi har mängder av plädar och filtar. Golven är kalla så det påverkar hela kroppen, kylan stiger sakta uppåt;) Jag måste ha nya tofflor, mina är slut, de används flitigt och det går åt ett par per vintersäsong.

Förresten, en fråga av allvarlig karaktär, så här på slutet…

Jag är orolig över en vuxen person, som  inte alls mår bra. Det finns flera faktorer som spelar in, bland annat tuff bakgrund och ett missbruk, och det håller på att barka åt helvete rent ut sagt. Jag vet att det finns folk närmare än mig, men de gör inget, alternativt stjälper. Oavsiktligt antar jag, men ändå. Jag är tillräckligt nära för att känna att det är min förbannade plikt att agera.

Ni är flera här inne som har bra koll, finns det någonstans man kan få hjälp att hjälpa vuxna som mår dåligt, och såklart inte själva anser det….men ett missbruk är ett missbruk. Det skadar ingen annan än personen själv, men jag är på allvar riktigt orolig. Personen är högst troligt inte ett dugg intresserad av att få hjälp, men om jag visste vart man vänder sig så kanske det går att övertala.

Någon som har något klokt att säga??

 

Ja nu fryser jag så det är dags att leta filt och upp i fåtöljen.

Ha en fin kväll:)

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

 1. Monica andersson

  Jag har egna erfarenheter av missbruk i familjen. Trots att det är 18 år sen så kommer jag ihåg dem maktlösheten och förtviland. Vi föräldrar kom i kontakt med FMN föräldrar mot narkotika. De blev våra räddande änglar, utan dom hade vi inte överlevt. Vårt barn är idag drogfri för hen fick hjälp på sitt håll när hen var mogen för det. Det var ett eget beslut . Så mitt råd är FMN. Dom var tuffa och ärlig och många tårar har fällts men dom har själva erfarenheter så dom vet vad dom pratar om. Kram och lycka till!

 2. Ann

  Ang personen med problem.
  Prata först med kommunen om vilken hjälp hen kan få,vilka alternativ som finns.
  Samla sedan alla människor som finns runt hen och som vill hjälpa.
  Ni träffas och ser till att hen kommer dit,eller går tillsammans hem till hen.
  Och talar om hur mycket ni älskar hen och är rädda om hen.
  Tala sen om vilka alternativ det finns för att söka hjälp mot beroende och att ni kommer finnas där hela vägen
  Kom i håg att missbruk är också en sjukdom!
  Ingen människa VILL leva så❤️

 3. Monica

  Min bror är alkoholist och har supit bort sin familj jobb och snart måste han gå ifrån huset. Det är en hemsk situation att vara i både i och utifrån. Försöker att hjälpa men han har inte erkänt sitt missbruk än. Har ringt soc i kommunen men eftersom han är vuxen och inte själv söker hjälp finns det inget dom kan göra. Har varit inlagd på sjukhus efter att åren med missbruk har även gett honom epilepsi men inte där heller kan dom behålla honom då han ” inte har några problem”.
  Det är ett helvete och jag hoppas att det löser sig bättre för din vän.
  Kramar till dig och familjen!

 4. Nettan

  Haha, ostkaka som är så gott! Både köper och gör egen, ofta man längtar efter ostkaka. Men så bor jag ju mitt i Småland med, ostkaka i generna liksom;)
  Vad är det för missbruk? Är det alkohol? Här finns länkarna, för min kompis fungerar det, de som är med där vet vad det handlar om. Som flera andra skrivit, beroendecentrum, råd kan du ju alltid få.
  Lycka till! Kram.

 5. Svandis Ros

  Du kan göra en orosanmälan hos kommunen men det är svårt att ingripa då vuxna människor får välja hur de lever sina liv 🙁 (jag har situation med en vuxen närstående)…

  Det bästa är att försöka locka personen till att prata med någon… behandlare, socialsekreterare, personligt ombud… någon som kan vara behjälplig och uppmuntra människan till att söka hjälp.

  Lycka till!

 6. Monika

  Kontakta beroendemottagningen i Uppsala, de kan hjälpa dig med tips och råd. Kanske kan du sen få personen att komma dit på ett möte. Är hen medveten om sitt missbruk? Vill hen ta sig ur det? Om personen inte är en fara för sig själv eller andra så kan det vara väldigt svårt att få till tvångsvård, men jag hoppas att det går att lösa på annat sätt.

 7. Marie

  Plusplus är underbara! Mina barn har lekt med det i snart 2 år. Ang din vän, vänd dig till psyk alt VC och fråga, de kan hänvisa dig vidare. Tyvärr väldigt svårt att ge någon hjälp som inte anser sig ha problem, men prova att knuffa vännen åt rätt håll för att få hjälp.

 8. Carina H

  Din dag verkar gå i ett, hoppas på bild på Doris snart, antar att hon har vuxit? vad det gäller personer med ´problem´antar att man kanske inte vill gå på öppna psykmottagningen, men ett tips som jag tyckte vad bra är kyrkan, diakonissa eller präst vad som finns, inget registrering , bara någon annan att prata med,och lufta sig med, kanske ett förslag? har själv nära vänner som jag rek att söka dit och dom säger att det har varit bra. om i så fall, skriv gärna några ord hur det går? Ha en underbar helg.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing