Allmänt

Trött, tandläkare, träna

Ja det var dagen i ett nötskal. Jag är trött som sjutton, det är alldeles för mörkt ute för att jag ska piggna till, och inte ens snön som kom i natt hjälpte till. Jag blev så jäkla förvånad att det var snö!

När jag gick ut med Doris sent igår vid 23-tiden, så var det skönt ute, jag hade jackan uppknäppt och inga vantar, och lagom till jag kom in började det regna. Nej fel. Hällregna. Flera plusgrader. Och så vaknar man till snö? Förvisso blöt och tråkigt men ändå, det var otippat. Doris har aldrig sett snö ju, och det var spännande:) Hon fastnade mer än vanligt på sina ställen för att undersöka snön, och smaka på den, och vår morgonpromenad tog längre tid än vanligt, men klart hon måste få kolla. När vi kom hem efter lunchprommisen så släppte jag lös henne i trädgården, fullt medveten om att det eventuellt finns hål under staketet där hon kan klämma sig i mellan, men jag hoppas att jag fått stopp på alla flyktvägar;)

Hon rusade runt som en tok, och sladdade och sprätte snö runt sig, körde ner nosen och tog en smakbit och så sprang hon in. Hon är så söt att det är inte klokt.

Igår låg hon under bordet och tuggade på något, jag hade inte linserna i och tyckte det såg ut som den bit av en pinne som hon har, eller mer som en bit smal stam:) Det var det nu inte, utan ett slags prydnadstroll som är gammalt som gatan, från mina föräldrar. Är och är…VAR:)

– Asså vad? Jag har INTE tuggat sönder just precis någonting alls. Hur kan du ens komma på tanken att anklaga MIG? Jag är helt oskyldig. Helt.

Doris

Jodu, helt oskyldig my ass;)

 

Trixie hade tid hos tandläkaren idag och vi åkte när hon kom från skolan. Jag trodde vi var jättesena, en klocka i hallen går visst rejält före, och stressade ut ungarna i bilen, men när jag startade så såg jag på den klockan att vi hade gott om tid. Eller iaf 20 minuter, det räcker om man hittar parkering. Jag kom på att man inte får köra på Kungsgatan med dubbdäck, ja nu igen, men jag har kört dubbfritt i så många år och aldrig behövt fundera. Fasen, men de har öppnat upp en annan väg så jag kunde snirkla mig fram, och under över alla under så fanns det lediga platsER precis vid tandläkaren. En minut innan hennes tid reggade jag oss:)

Man behöver inte vara i god tid, men I tid ska man vara:)

Vi blev inropade nästan direkt, och det tog väl tre minuter eller så. De håller koll på hennes bett, hon har ett ”kant i kant” bett, alltså att över och underkäke är kant i kant, och så ska det inte vara. Tendens till underbett som tydligen alltid korrigeras, och några tänder som sitter på fel platser. Det kommer att bli tandställning, frågan är bara när. Rätt snart, men det måste bytas ut mjölktänder först. Corrinda däremot, hon blir av med sin om två veckor, och ingen är lyckligare än hon.

Hon messade: Nu blir jag fin till jul!!!

Och mitt självklara svar på det är: Du är alltid fin 🙂 Men jag fattar hur hon menar.

Hem, släppa av Trixie på kyrkis, och så iväg till Ikea för att köpa lampor, man blir ju fan ruinerad varenda gång man måste köpa nya:( Inte kan jag tycka att det håller direkt mkt längre än en vanlig gammal hederlig glödlampa heller, och inte lyser de lika fint heller. … Vet ni att det finns en glödlampa på en brandstation i USA som har lyst dygnet runt i över 100 år?? Grejen är att man KAN göra saker som håller, över 100 år är ju en evighet, en mansålder, en livstid, men det blev ju inte så bra…för då kunde  man bara sälja en glödlampa och så återkom aldrig kunden eftersom den aldrig gick sönder.. Alltså gjorde man om dem så de gick sönder efter ett tag. Det är ett sånt jäkla slöseri i vår värld att det är inte klokt.

Det är samma visa med allt…datakomponenter tex.. man gör om de lite grand för varje år, så man inte kan bara byta del utan måste byta dator. Sjukt. Och jag är precis lika som alla andra och slösar. Fruktansvärt.

Nåväl..

Träningen sen då, ett killerpass med Killer-Dave som idag hade lite tips från coachen att dela med sig av. Han var lite orolig över mina utfall, men det behöver han inte vara, jag har ju en skadad ischiasnerv som sabbat min ena fot, och jag anpassar övningarna efter det. Jag vet att jag inte skadar mig, men är tacksam över att de har sån koll:) Och när  jag vinglar och vrider foten konstigt är det klart att det syns, men förklara den grejen på en minut om du kan;)  Jaja, jag lovade att göra som han sa, och kommer fortsätta göra som jag vill 😉 Eller kan, för det är ju som det är. Killer-Daves pass får som alltid med beröm godkänt, man går inte direkt därifrån och är lite småsvettig bara utan vi pratar genomsvett:)

Hem, äta, städa, duscha, och sen Sherlock på sjuan. Nu sova:)

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Marie

    Jag håller m dig Carola. Lamporna håller inte särskilt länge… Jag köper inte Ikeas lampor (visst har det hänt) och försökt lämna åter men då har de ju nån liten brasklapp att komma med… Och kvitton bleknar galet fort!!!

  2. Eva

    Vi har aldrig bytt en LED- lampa
    sen vi började med såna för flera år sen!!
    Om möjligt, Köp dem inte på IKEA , köp dom hos en fackhandlare, de flesta såna har garanti. Sätt upp kvittot på kylskåpet.

    1. Malin

      Precis! Håller med dig Eva!
      Köp inte på ikea, köp riktiga märkeslampor tex osram el philips. Ja, de är säkert mycket dyrare, men de håller och dessutom finns det olika ljus nuförtiden, alltså olika blått, vitt, gult, så man måste inte stå ut med det kalla blåaktiga ljuset som var när LED först kom. Det finns tom dimbara LED-lampor, men då gäller det att handla i en butik där de vet vad de säljer, för alla lampor o dimrar fungerar inte ihop. Har varit på ikeas lampavdelning och hört personalen svara kunder helt galet. Och köp definitivt inte ikeas lågenergilampor, de tar ju hundra år på sig innan de lyser med full styrka, har man en sån på wc har man ju hunnit göra klart det man ska och släckt lampan igen innan den tänts färdigt. Så var de i alla fall förut, men det var länge sen jag slutade handla lampor på ikea så hur de är nu vet jag inte.

    2. Malin

      Fast en massa kvitton på kylskåpet ser väl inte så värst trevligt ut. Nej jag kopierar dem och häftar fast originalet på kopian, så har jag båda kvar i fall originalet bleknar, och sen spar jag dem i en pärm som jag rensar då och då.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Fast det är ju det de inte gör.. Och kvitton har en tendens att 1: försvinna 2: blekna så ingen ser vad det står.

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Kom igen om över hundra år 😉
          Närrå, visst lyser led länge, men även halogen som jag har mest av ska lysa länge och om länge är ett år så jo. Kanske. Jag har glödlampor av den gamla sorten som lyser längre än så, och då blir jag sur. Glödlampa typ 6 st för 20kr eller vad de kostade och halogen en för typ 35 och uppåt.
          Men nu ska jag sluta vara grinig:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting