Allmänt

Allt går att köpa…

Alltså jag trodde inte det var sant när Mirka berättade det, men dels har jag ingen anledning att tvivla på henne:) och dels så har jag nu läst om det på så många håll att jag fattar att det är så.

Man kan minsann köpa sig följare. Både på instagram och bloggen tydligen. På instagram köper man sig några tusen följare för en rätt billig peng, och eftersom det ser konstigt ut om man har 157k följare och typ 400 likes, så kan man köpa sig likes åxå. Men…massor av följare, massor av likes och inga kommentarer?? Nä, då syns det att man fuskat, så det går givetvis att köpa sig kommentarer åxå. Hur det går till rent praktiskt vet jag inte, men det är rätt enkelt att se, om man går in på personens profil. Kryllar det av utländska konton med bara några få följare/bilder/inlägg så kan man börja misstänka(starkt!) att de är köpta. På samma sätt kan man reagera om personens följare ökar hastigt.

 

Jaha, varför gör man det då? För att det är ballt med många följare?

Ja, kanske, men i huvudsak är det för att kunna kamma hem stora feta samarbeten med företag. Företag i dag har insett att det är finfint att samarbeta med bloggare/instagrammare/ övriga sociala medier, och jag gör det ju jag med. På mina ärliga siffror.

Om man köpt sig följare så ser det ut som man har en stor potentiell kundkrets när företag kontaktar/kontaktas, och givetvis vill de visa upp sig så mycket som möjligt. Inte ett dugg konstigt. Det handlar i sig om ren marknadsföring, och det tycker jag är helt okey. Jag stör mig inte på bloggare/instagrammare som har olika samarbeten. (Kalla det vad ni vill, reklam, PR, annonser, marknadsföring..same same different name)

Men vad händer då när man visar företaget att man har ex 157k följare på instagram? Jo, alla företag vill ju ha valuta för sina pengar, som de ju lägger in på olika vis i samarbeten, och förväntar man sig att 157.000 människor läser och kanske blir intresserade så förväntar man sig en viss  försäljning. Ju mer följare ju mer betalt kan bloggaren/instagrammaren pressa fram i ersättning. Och om man då bara har kanske 60K följare istf 157k?

Det handlar ju om ren och skär bluff. Och den med sanna siffror på följare kommer ju att bli åsidosatt, fast det kanske i själva verket är bättre marknadsföring där. Lurendrejeri på hög nivå.

Jag börjar på allvar tvivla på vart moral och heder är på väg i världen. Att den är låg det märker man ju, men obefintlig? Inte hos alla såklart, men fundera lite på alla de här som har så otroligt många följare, speciellt de som stiger som raketer…

”Att gå över lik” är ett gammal ordspråk, och jag fattar nu… Allt går att köpa, och är det pengar med blir folk oerhört giriga. Ingen nyhet förstås… Men alltså, mestadels handlar det om unga människor, som inte anser att vanliga regler gäller dem.

Jag har inte köpt en enda av er.  Ni är här av egen fri vilja, av vilken anledning det än må vara. En del gillar att läsa om mitt vardagsliv, andra vill skvallra och spekulera om det på Flashback, men jag tror att jag har Världens bästa läsare överlag.♥ Nästan alltid är det en god ton här i kommentarerna, det finns några puckon men de är svåra att undvika, de kommer kanske på köpet..tänkte jag skriva men det blir ju helt fel i det här sammanhanget:D

Jag uppskattar er alla något oerhört. Ni är värda ärlighet.

Jag lovar er, med handen på hjärtat att jag inte har eller kommer att köpa följare. Jag har bloggat sen 2007 och känner mig gammal i gamet, och jag kommer att fortsätta även om jag inte kan leva flott på det. Jag tycker det är rent pinsamt att bluffa sig fram i livet, och göra en karriär på fusk. Men så är jag ärlig och enkel åxå och kan verkligen inte förstå att man kan leva med sig själv om man inte är uppriktig.

Om jag inte har tillräckligt med läsare/följare för att landa de där värstinggrejorna…så är det så. Jag tycker att man ska förtjäna sina segrar, inte köpa dem.

Givetvis så snurrar det massa rykten om vilka av de större bloggarna det är som gör så här, och rent generellt så verkar det som att de som bloggat sen typ tidernas begynnelse INTE gör det. Medan de yngre förmågorna inte har varken tid eller lust att bygga upp sin läsekrets the oldschool way, och tar genvägar. Inte alla såklart!

Men tillräckligt många för att det ska skada alla.

Blä.

Så ta en titt på raketerna på blogg/instagramhimlen…och titta med lite misstänksamma ögon, så kanske ni snart avslöjar både en och annan bluff.

Jag kommer alltid att vara ärlig i allt jag gör här på bloggen, så är det bara. Är det samarbete så talar jag om det, är det ett tips så säger jag det och är det gnäll så märker ni det;)

 

Annars då?

Jodå, jag har gjort saker idag, men kommer inte riktigt ihåg vad;) Trött som sjutton, och ska snart i säng, och träningsvärk.. ahhh. Jag har iaf beställt en taxi åt Patricia. Hon åker till Cap Verde i natt, eller tidigt i morgon bitti, flighten går 6.30. Jag hade lovat att skjutsa henne, men ju närmare det kommer ju mindre lust har jag att ut och köra bil klockan halv fem.,, efter mycket funderande fram och tillbaka så bokade jag en taxi:) Jag har massa annat att göra i morgon, och jag vet att jag inte kommer kunna sova något efter att ha kört Arlanda tur och retur i mörkret.  Dessutom ska jag köra mina föräldrar dit, deras flight går 15.00 och de vägrade att följa med när jag skulle köra Patricia…fattar liksom inte;)?  De har ju VIP-biljetter till SAS loungen? 😉

På vägen hem då från Arlanda ska jag träffa mitt intervjuoffer, som jag ska skriva ett personporträtt på, det är sjukt nervöst, och spännande. För oss båda:)

Men jag har motorvärmaren i som backup, ifall taxin inte kommer så kan jag köra henne.

Jamie har kyrkis, och om allt går som det ska så kommer morgondagen att rulla på som på räls, men jag säger Ta i trä:)

Hm de sista meningarna blev aningens osammanhängande….jag tror att jag avrundar här och kryper ner mellan lakanen:)

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. Åsa

    Du är så cool mitt i vardagen! Hoppas verkligen allt blir bra med utbildning och ungar, landa ett toppjobb i någon stor koncern
    Trevligt tacomys på fredag!

  2. Jungfrumamma

    Ja, jag har också hört att man kan köpa följare. Men jag fattar inte hur det funkar? Är det låtsassiffror då eller är det riktiga människor för då måste ju även den människan plötsligt följa fler än vad han /hon valt? Fattar ej

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting