Allmänt

Ekologiskt vintips:)

Jag har, i samarbete med Vinia, fått möjligheten att provsmaka ett ekologiskt vin. Min vinkunskap är inte så stor, men jag tycker om vin. Dock dricker jag otroligt sällan, av den enda anledningen att jag varit gravid och ammat många år, och nu för tiden är det för att jag är ensam vuxen. Det är sådär halvkul att dricka vin ensam tycker jag. Men härom kvällen hade jag sällskap:)

Det gäller att passa på:)

Four o'Clock Chardonnay

Vinet är vitt och heter Four o’Clock Chardonnay, från Australien OCH ekologiskt, tumme upp på det:) Ett av pionjärerna inom ekologi i landet jag vill flytta till. HÄR läser du mer om det. Kostar 99kr på systemet.

Min tanke var att vi skulle äta lax, vitt vin och fisk eller skaldjur ni vet…men ungarna totaldissade det och ville ha skinksnitzel i stället. Jag var tveksam, men jäklar så bra det funkade ihop. Vitt vin är för mig sommar, det ska ju vara lite svalt, och jag tycker att det här smakade sommar:) Fräscht, inte surt utan fruktigt, om jag ska försöka mig på en fin smakbeskrivning. Gott! Kommer att få åka med i husvagnen i sommar helt klart.

Four o'Clock Chardonnay

Jag försöker mig på en tjusig matbild åxå….Det är godare än det ser ut.

Ungarna är tokiga i den här skinksnitzeln, som finns förpackade i perfekta lådor för min familj

skinka

 

Skinka är hårt och jag vill ha mitt kött mört, men om man steker det hastigt på hög värme så det får färg och saltar och pepprar, och sen häller på matlagningsgrädde och låter det koka så länge man anser sig ha tid, så blir det väldigt gott. jag brukar ha i soya och nån buljontärning åxå. Sen har jag fått ge upp. Tvillingarna har bestämt att jag ska använda riskokaren. Det gör ju nämligen mormor när hon passar barnen, och det är ju mycket godare. Bah.

Jag avskyr riskokaren, den tar längre tid än på spisen och den är tråkig att diska, men då dealar jag med Robban – jag använder riskokaren, du diskar. Och det gör han:) Så den här har fått komma fram igen efter flera år längst bak i skåpet.

riskokareOch jo, det går att bränna ris även i den här, jag har provat;) Men det är nästan omöjligt.

Ungarna slevar i sig maten, och det blir aldrig något kvar, det är snudd på att tallrikarna inte behöver diskas så noga skrapar de såsen. Det är kul:)

Jag sa ju att jag var rätt dålig på vin, och lika dålig är jag på att komma ihåg vad som var gott. Vill ni veta mitt bästa knep? Jag har en fotomapp i mobilen som jag döpt till Mat och dryck, där jag lägger recept, oftast avfotograferat och så en bild, och så bild på vinflaskan, och ev nummer. Är jag riktigt smart låter jag maten synas på bild åxå, så jag vet vad som åts till. Det man inte har i huvudet får man ha i mobilen:)

Four o'Clock ChardonnayBrukar se ut så här.

Jag är inte dum jag inte;)

Varsågoda, en hel middag, inklusive vintips, bara att kopiera och servera. Eller så kör ni fisk/skaldjur, det ska jag göra nästa gång.

Hörs!  🙂

 

Och detta är alltså i samarbete med Vinia:)

 

Kommentarer

  1. Jessica

    Ett annat tips är att ladda ner Systembolagets app – bara att knappa in och söka när du hittar något gott vin, så finns det sparat med pris och allt. 🙂

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jag dricker ytterst sällan ja. Men just därför behöver jag tips och andra kanske är lika tänker jag. Jag har inte känt att jag har möjlighet att dricka eftersom jag är ensam om allt, och jag väljer mina tillfällen efter att det finns folk som kan tex köra bil om det krisar, men jag tycker mkt om vin.
      En gång i tiden hade jag riktigt bra koll dessutom:) Jag är precis som de flesta, jag är inget helgon 🙂

  2. Sanna

    Hur tänker du när du samarbetar med vinia?! Det passar inte dig. Hade varit mer smakfullt att sammarbeta med en vit jul som alla andra bloggare…..

    Carola. Hur jag tänker? Tja, att alltid retar det någon;)

  3. Anna

    Nej sån här vinreklam är knappast laglig. Det finns en anledning till att det enbart är bilder på själva produkten och exempelvis aldrig någon som dricker när det görs reklam för vin i tidningar osv.

    Men bloggare verkar ju ha en rätt speciell relation till det här med marknadsföring och marknadsföringslagen..

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting