Allmänt

Trött idag.

Patricia har landat i gott skick på Kap Verde, det är varmt och skönt och resan gick bra. Hon var så nervös inför flygresan, men det verkar ha gått utmärkt. Jag kunde inte sova igår, helt övertygad om att taxin inte skulle komma..jag bokade online – taxijakt.se eller nåt sånt, och jag har ingen aning om hur sånt funkar, men förutsatte det värsta.  Helt i onödan. Sen fick jag för mig att hon skulle somna…hon hade planerat att vara vaken för att sova på planet, och jag tänkte att hon skulle somna ändå. Men det gjorde hon inte heller.. Alltså, jag är ju verkligen ingen hönsmamma, inte någonstans, men det är lite svårt att inte bry sig:) Bara tanken på att försova sig var ju hemsk..

Men, hon är där, och jag hoppas att hon får en härlig vecka i solen! 🙂

Jodå, jag hade gärna åkt med, men min tid kommer väl sen nångång. Typ;)

Då ska jag flytta till Australien. Bara sådär. Häpp.

 

Jag klev upp och väckte ungarna som vanligt, och gjorde choklad och mackor som de får äta i vardagsrummet framför julkalendern. Det är en gammal tradition,  absolut enda gången man får äta frukost i vardagsrummet framför tv:n är just då och de pratar om hur mysigt det är hela året:)

Men i år gillar de inte kalendern. Jag har inte sett Historieätarna, och kanske hade det varit bra, eftersom den verkar bottna i den? Det jag sett är bra, OM det varit ett annat barnprogram. UR tex. Att man lär sig om sin historia tycker jag är viktigt, man ska veta sina rötter. Inte så att man måste ha koll på sin egen släkt evigheter tillbaka men man ska veta sin bakgrund. Alltså att det varit stenålder, vikingatid osv. Men kanske inte som julkalender? Erik Haag är ju rolig, kommentarerna är dryga, ironiska och rätt bitska men mina ungar fattar inte utan tror att han bara är sur och elak. Och det är ju inte grejen med julkalendern. Tycker jag. Jag har förstått att många gillar den massor men vi dissar.

Sen körde jag och Jamie till kyrkis, han traskade in och jag satt och drack kaffe med de andra mammorna. I år är det inte några pappor som sitter kvar, men det brukar det kunna vara mellan varven. Vi har så trevligt och jag gillar verkligen de här torsdagsförmiddagarna.  När han slutat fikade vi lite innan vi for hem, mötte upp min syster som skulle vara barnvakt ( hon jobbar hemifrån, och det funkar ju lika bra hos mig!) till Jamie. Nu blev det även Jordan som var hemma för han hostar så på nätterna är och trött på dagarna, och även Novalie som hade ont i halsen. Jag skjutsade våra föräldrar till Arlanda först, de ska till Vilnius ( tror jag) och ärligt så körde pappa dit, men jag tog ju hand om bilen sen:)

Jag fortsatte sen till Knivsta där Malin, som jag skulle få intervjua bor. Inga problem att hitta, men solen rakt i ögonen så jag körde förbi först innan jag insåg att det var där. Solen har verkligen STRÅLAT idag, från en klarblå himmel, helt underbart väder, älskar! Men när den står såhär lågt är det svårt att köra bil:)

Vi pratade, och tiden gick fort. Kan tänkas att jag skriver mer om det, men nu måste jag samla ihop mina tankar och anteckningar och få ner det till ett porträtt:)

Hem igen, susade på bra där, jag gillar pappas bil. Hemma var det tyst, umgängestimmar, bara Novalie och syrran. Och Doris. Lilla gumman som blir så glad när man kommer hem. Vi var bokade på HIT med Björn och drog iväg till träningen och vet ni…jag är snart en fena på fickparkering:) Med bussen var det totalt omöjligt, dels är den lång och sen är kanske inte sikten så bra runtom, och kanske vridmomentet i ratten inte är den bästa vad vet jag? Men faktum är att jag nu flera gånger på raken lyckats knö in min bil ( idag pappas) på hyfsat små rutor på väl trafikerade gator så man blir sådär tokstressad åxå.:) Jag är stolt, men tror att det är en hel del tur åxå…? Visar sig. Något som är bra att ha när man ska fick parkera är i alla fall självförtroende, och det ökar ju för varje gång man lyckas:)

HIT är högintensiv träning. Vi kör fyra zoner med 3-4 övningar på varje som loopas i fyra minuter. Tex som idag – zon 1: boxjump+ burpee *6, wallball*6 ( man har en 6 kg boll som man kastar uppåt i luften och fångar i ett knäböj på vägen ner. Upp ner upp ner… och så planka mot samma boll med knäindrag *6 Snabbt ska det gå och efter fyra minuter är man mer död än levande, pulsen är HÖG:)

Zon 2 : marklyft, armhävning, lyfta upp en tung säck på axeln, hämta i ett djupt knäböj och sen kasta ner och börja om.

Zon 3: Golv till tak med 15-25 kg vikt, situps med den tunga bollen och nån akrobatgrej där man ska stå på knä och hoppa upp på fötterna….lycka till;)

Zon4: Swing med kettlebell, rodd, turkish getups…. Allt gånger sex eller tolv.

Sen en bonus i fyra minuter och sen är man en våt fläck 🙂 Jag älskar det. På riktigt:)

Nu öppnar Friskis en ny lokal på Fyrishov och på måndag ska vi dit och kolla, det ska bli spännande jag bara antar att det är superfräscht och fint.

På väg hem sen så handlade jag Billys pizzor till de barn som inte umgås, övriga får käka borta men ingen ska ju tro att jag blir helt ledig från allt vad barn och hushåll heter bara för att det är umgänge direkt. Ännu en idiotgrej i hela det här… suck. Men inget barn klagar på de där pizzorna, jag kan omöjligt äta dem men barnen älskar:) Jag gjorde en omelett med räkstuvning, mkt godare.

 

Nu ska jag hoppa i säng, klockan är halv elva….ja jag är trött! Hela den här veckan har blivit sena kvällar, dålig sömn och tidiga morgnar…inte bra, men nu ska jag logga ut och knoppa in:)

Vi hörs! Med lite mindre svammel hoppas jag, men lovar inget…;)

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Monica(en annan Monica)

    Flytta du till Australien nån gång framöver, glöm inte att skicka SMS till exet när du landat där, ha, ha.

  2. Mich

    Hej tyvärr är det ju så med julkalendern vissa år gillar man vissa inte, vi tyckte den var ovanligt bra iår men däremot tittade vi inte förra året då vi tyckte den var kass, hoppas ni gillar nästa års bättre (men inget slår sunes jul) 😉

  3. Heléne

    Men kom igen, till och med 3-åringen Cleo förstår ju hans ironi och att han bara driver! Behöver man ju inte vara vuxen för att förstå.

    Carola: En barnspsykolog sa en gång till mig att barn måste komma upp i 12-årsåldern för att förstå ironi…och jag håller med. De kan skratta och tycka det är kul, men de begriper inte. Erik är svinkul, men barnen tycker han är elak. Sen kan Clea 3 år tycka annorlunda, men så gör mina barn:)
    Jag tycker programmet är toppen, men inte som julkalender.

  4. Malin

    Det är ju fortfarande så tidigt i dec. Köp en dvd med en bra julkalender. Pelle Svanslös tex och se ett avsnitt av den varje morgon istället!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Nä, de kollar ju 🙂 det gör de varje år oavsett hur bra eller dålig den är för det hör till på nåt vis:)
      Vi har andra på dvd de kikar på åxå:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting