Allmänt

Dansuppvisning:)

Som det blåser! Min TV slutade fungera efter första reklamen av Beck, jättekul:( Antennproblem var god kontrollera din antenn….eller huuuuuuur!? Skiten har väl med största sannolikhet blåst ner. Jag hade kunnat vara uppdaterad till 2000-talet jag med och skaffat en platt-TV, och därmed kunnat köra in fiber i den, men nu har jag inte det:) Här kör vi tjockTV:) Jag drabbas av akut ångest i butikerna när jag försöker  mig på att gå dit och sondera terrängen…jag vill liksom ha en TV som man tittar på tv med, inte en som man kan göra tusen andra saker med…eller vill jag det? När jag kommer på att jag kanske vill ha värstinggrejor så drar ju priset iväg så in i helsefyr och då blir jag snål.Snål med ångest är ingen bra kombo för att köpa tv och jag går därifrån sur som ättika. Om någon skulle kunna välja ut vad jag ska ha och bara komma och placera den här så jag slapp all beslutsångest ändå.

Jag har iofs sett det perfekta. Har ni varit på IKEA och kollat in deras mediahörna eller vad de kan kalla det? Iaf i Uppsala så har de ett glasrum med tv och sourroundanläggning där man kan stänga in sig och verkligen känna efter hur bra deras grejor är. Ett sånt rum vill jag ha:) Tänk att sitta i en glasbur och ha full koll på vad som händer i huset men slippa höra det:D Så najs. Ljudet därinne är även det kanoners, så japp, ge mig det tack.

Nåväl, min tv funkar inte, och här sitter Corrinda och jag och vill se resten av Beck, så det får väl bli på play sen då. Nyss blåste poolrumsdörren upp, det är ”saloonsdörrar” och Doris blev ju rädd och började skälla, med påföljd att Corrinda hoppade högt;) Tre minuter senare när Doris precis lugnat ner sig så blåste en av mina stjärnor ner och slog i backen med full fart, gick den inte sönder blir jag förvånad. Fan jag som precis fått upp belysningen, borde väntat lite till….

Doris hoppade högt och skällde så hon kunnat väcka mumier, och Corrinda blev skiträdd;) Det är livat här hemma om kvällarna..

Tidigare ikväll var vi på UKK och såg dansuppvisning. Jag svor en gång i tiden på att inte sätta min fot där, vi hade en folkomröstning i Uppsala på huruvida vi skull ha eländet eller ej. NEJ vann med stora siffror, vi snackar om att det var typ 75% emot, och 25% för, men…tadaaaa Uppsalas skitpolitiker bestämde då att en folkomröstning som inte gick som de ville inte gilldes. Maktmissbruk kallas det, men så gör man när man kan. Bygget är fult, blev svindyrt – knäckte alla budgetar med miljoner och är dessutom för litet…tror att den största salen tar 1200personer, och det innebär att vi aldrig får hit ”de stora” artisterna som tanken var.

Skit helt enkelt, men vad gör man när ungarnas dansuppvisningar är där? Man gillar läget helt enkelt;)

Rulltrapporna är en annan grej…helt fritt i ett öppet rum får man åka, inget för dem med svindel direkt..Jag får rysningar av obehag när ungarna står för nära glaset högst upp…Det är tillräckligt högt för att man kan luta armbågarna mot det, och alltså allt för högt för dem att trilla över, men det känns som om de skulle kunna.

Nä fy, det är bara obehagligt.

Men väl inne i salen är det bra:) Vi satt på bra platser, och showen var suverän. Novalies grupp kom inte förrän efter pausen, men det gör ju inget när alla är duktiga:) Det började 16.30 med avlämning av dansare kl 16.00 så vi åkte hemifrån vid halv fyra. Sen var det slut vid sju, så det var ju en stund. Jag hade fullt medveten om att det är dyrt, parkerat mitt emot UKK men blev trots det lite sur när notan för det gick på 107kr…för att parkera en söndagskväll.. Jag betalar gladeligen p-avgift till kommunen, det får vi tillbaka på olika vis, dessutom är de parkeringarna gratis efter 18. Men jag hatar att betala till olika parkerinsgbolag som inte ger ett dugg tillbaka, mer är dyra böter;)

Men ibland gör jag det ändå, som idag när det ösregnade och blåste halv storm, och jag hade fem kids, varav ett stylat och med ett stort papperspaket som rekvisita..

ukk edge

IMG_8459 ukk edge

Killarna som har så mkt spring i benen satt stilla hela tiden, Jamie i mitt knä för han såg inte riktigt bra på sin plats. I pausen gick vi på toa, och här måste jag ju berömma stället, för det finns massor av toaletter, ett stort rum högst upp med säkert tjugo bås, och fler på andra våningar. Det är sällan kö även fast många vill gå samtidigt. STORT PLUS.

Eftersom det slutade så sent, så hade barnen önskemål om McD och jag är inte svårövertalad i de här lägena, så så fick det bli. Och jösses, jag tyckte så synd om personalen. De hade totalt kaos, det var nog underbemannat, och de sprang som skållade råttor för att försöka få fram mat till gästerna. Nån hade tappat en cola på golvet och ingen hade hunnit torka upp det, då är det liksom illa för det brukar de ju vara snabba på. Syrran och jag stod där och ville bara kliva in, ta på förkläde och hjälpa till, men det funkar ju inte så. Det tog tid för alla beställningar, och det var bara koas. Nån hade jobbat sen 9 i morse, så den personen var ju inne på 10-11 timmar…inte ok. Det är ofta så för dem på just det stället, så jag hoppas att de ansvariga inte bara skiter i dem, utan att det är tillfälligheter.

Sen hem, och då var det ju läggdags för barnen, och jag skulle ju se Beck. Tji fick jag…. men nu är den slut så nu kan jag kolla Play:)

I morgon är det måndag igen. Jag fyller år på torsdag:) 23 som vanligt, ifall ni är nyfikna, och det är en stor fest till min ära då, nämligen Nobelfesten. Jag har aldrig fattat varför den heter så om den är för mig, men mamma hävdar bestämt att det är för att jag föddes som festen hålls;)

Innan dess ska det vara avslutningar på både gympa och kyrkis, det är mycket nu.

Jag hoppar i säng med min vän Mac och önskar er alla en god natt.

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Marianne

    Grattis i förskott . Jag fyller också den 10 december. Blir något äldre än du men
    en får vara glad ändå….Ha det så gott du vackra.

  2. Lola (Carola)

    Ett hett tips 😉

    PLAY – kan Du börja se trots att programmet börjat, eller t.o.m lider mot sitt slut.
    Programmet visas då från BÖRJAN 🙂

  3. Jungfrumamma

    Ja det blåser verkligen mycket ute nu. De har satt upp typ varningskoner överallt här nu varav staketen för byggområdet liksom lutar, sjukt läskigt. Apropå parkering så åkte jag på en p bot här om dagen på 600 kr! Ångesten flödar, innan jul?! :'(. Jag glömde bort att jag ställt bilen på städdagsgatan. Åååå vad det svider

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting