Allmänt

Julmusik

Jag älskar julmusik, och jag tycker det är helt fantastiskt härligt att visa radiokanaler kör 100% julmusik fram till jul. Ja, minus alla procent reklam då..;) Mina favoriter är såklart Last Christmas (Wham) och Do they know its Christmas (med typ Band Aid väl) och så gillar jag Kevin Walkers nya jullåt. Ingen är förvånad, jag vet:)

Äh, jag gillar Rudolph the reindeer åxå;) och det mesta, om man ska var ärlig. När det är 10 plusgrader och mer känns som vår än jul, då behövs julmusiken för att liksom gnugga in i huvudet att det ÄR december, och det ÄR jul alldeles snart.

För jag har extremt svårt för att begripa det, det var ju jul nyss?

 

Idag har jag tagit mig friheten att sova. Länge. 🙂 Det var välbehövligt, och sen kunde jag ägna resten av dagen åt att städa. Satte kidsen i arbete, och tillsammans fick vi undan massor. Sorterade ut sex kassar med kläder. IGEN, och packade in dem i bilen och slängde av dem på återvinningen vid affären, när jag ändå skulle handla. Tjejerna plockade i ordning i sitt rum, killarna i sitt, och jag yrade runt överallt och grejade. Killarna är totalt värdelösa på att städa och behöver massa stöd ( aka jag pekar med hela handen och använder den arga rösten) Tjejerna är i ärlighetens namn inte så värst mycket bättre, men börjar nånstans lära sig.

Syrran kom förbi och hämtade sin bil, vi drack upp resten av vinet sen tidigare i veckan i går:)Hon bor hos mamma och pappa några dagar och passar deras katter när de är borta, och då gäller det att passa på. Även hon gillade vinet, och faktiskt så delade vi med Janelle också, som inte gillar vin så mycket, men gav en tumme upp:)

Janelle och Simon åkte hem och jag och syrran tog en promenad med Doris. Tanken var att gå tillsammans halvvägs till henne, men som vanligt slutade det med att vi travade runt och snackade. Faktiskt så gick vi hem till mamma och pappa och introducerade Doris för deras tre katter. Det gick alldeles utmärkt. De fräste och slog efter henne och hon ville gå hem;) En av dem hoppade in och gömde sig i garderoben där han har sitt favoritgömställe, men de andra två såg till att Doris inte kändes sig som herre på täppan. Perfekt. Hon fick gå runt och snosa och kolla runt, och sen gick vi vidare. Vi ska ju fira jul som alltid hos mamma och pappa, och då vill vi ju att Doris ska kunna få vara med. Efter mat och Kalle Anka åker vi hem hit igen och dricker kaffe och öppnar paket.

Så har vi ju den här delikata lilla detaljen på annandagen. Den är begärd av någon, för då ska det vara familjemiddag med andra sidan, men barnen VILL INTE. Inte en enda gång av årets övriga 364 dagar hör huggsnoken av sig till barnen, men på annandagen då ska det lekas familj. Barnen är ju inte direkt dumma i huvudet, även om de idiotförklaras och så får jag ta skit för att jag anses tvinga/manipulera/ snacka skit… men så är inte fallet. Det vet ALLA, utom de i huggsnoksboet.. Jag håller däremot med barnen fullt ut, för varför i himmelens alla dagar ska de acceptera att bli totalt ignorerande alla dagar utom en på ett år? Och då ska det vara julefrid, happy happy och frid och fröjd, för att sen dagen efter återgå till tystnad. Är det någon som på allvar tycker att barnen reagerar fel? Snarare helt normalt.

Även detta är ju såklart mitt fel, jag är den som inte låter dem träffa huggsnokarna…men ..Nä. Ville de så skulle de ha agerat annorlunda. Men det är vansinnigt bekvämt att skylla ifrån sig, slippa ta i det. Jag är en bra syndabock, den försmådda, hämndlystna… Men vet ni, när jag hämnas så kommer det inte vara genom barnen, utan det kommer ta hus i helvete för ska man hämnas ska man göra det på riktigt, inte på ett sätt som drabbar oskyldiga, eller hur;)

Jag kan välja att lyssna på barnen, eller att köra över dem totalt, och jag tror inte att någon blir speciellt förvånad över att jag sätter dem i främsta rummet och lyssnar.

Så nu återstår att se om någon kan vara lyhörd för sina barns önskan. Troligen inte. Förra året hade jag gråtande ungar som inte ville, men en helt känslokall slok som bara körde över. Jag hoppas för barnens skull att de slipper sånt i år. Det är oschysst. Och nu kommer de på Flashback att mala på om att jag är en vidrig människa…men varsågoda att komma hit och se för er själva säger jag bara. Det är som jag säger. Jag ljuger inte, har inte gjort det hittills och kommer knappast börja nu. Barnen vill inte. Och med det de upplever så är det inga konstigheter.  Och för att förtydliga då, för mig går det utmärkt, men barnen vill inte.

 

I morgon ska Novalie ha dansuppvisning, jag har köpt biljetter för ett tag sen, och har de nu i mobilen. Tror jag. Alltså hur funkar det? Jag har ticnets app, och där kan jag ju gå in och se biljetterna, och det är såndär QR kod på…. behöver jag inte skriva ut dem då? All färg kommer gå åt i skrivaren om de måste skrivas ut, det är sex stycken A4 ark med massa färgreklamer…bah.

Hon är laddad, och taggad, och jag tror att hon har det hon behöver. De ska dansa med ett paket, som hon idag har slagit in, tjusigt värre:)

Syrran, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie och så jag då kommer åka, det var så svinigt dyra biljetter att det liksom får räcka så;) Det är ju egentligen inte riktigt vettigt att man först pröjsar en rätt dyr terminsavgift för att sen behöva köpa dyra biljetter till avslutningen…men så är det. Killarnas var typ gratis iaf, alltid något.

Innan dess ska vi hinna städa lite mer, och tvätta och greja. Sånt där superkul;)

Nu ska jag hoppa i säng, och i morgon ska jag berätta för er vem som vann Lego:) Påminn mig om jag glömmer, men inte förrän framåt sena kvällen;)

Natti natti 🙂

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ingen aning. Tror inte det händer något mer än att jag kommer i dålig dager.. Och eftersom jag faktiskt skiter i det, gäller det ungarnas välmående så kan jag ta hur mkt skit som helst, så kan de använda det emot mig bäst de vill.
      Jag kan bara inte begripa hur vi hamnade här? Vad är meningen med att hävda sin rätt in absurdum till något man inte vill ha? Hade det gällt att han velat ha MER hade jag fattat, men han får ju exakt det han vill. Exakt alltså.

      1. Helena

        Fattar precis. Kör på vad du tror är bäst för dina barn för det vet inte alla…eller någon…mer än du som är nära dem. Träffar man dem sju timmar i månaden så har man ingen aning om vad de behöver. Man kämmer dem egentligen inte alls…:-(, fy fan vad konstigt från början till slut.

  1. Neta

    Tycker du ska ringa din advokat och säga som det är att dom inte vill åka. Så får hon ta dialogen med hans advokat. Det är det mest korrekta sättet att göra det på.
    Inte ens jag som tycker att barn har rätt till båda föräldrar och att alla ska jobba för det tycker man kör över barnen. Inte dom som uttryckligen säger nej utan ledande frågor iaf.

    Carola: Det må vara korrekt, men det är ju där hela samhället håller på att falla sönder, idiotiska fyrkantiga lagar, skrivna så man kan vända dem så att det passar den som gör fel. Jag har såklart tagit upp det här med tingsrätt, advokater, sociala och fan och hans moster, och alla säger att jag ska tvinga dem. Advokaterna säger off the record att det är skit, men sån är lagen…jojo.
    Så nån hjälp därifrån får jag inte, men å andra sidan får jag inget straff heller helt klart så jag tar väl skit även fortsättningsvis. Barnen har själva, utan ledande frågor, helt bara ut i luften sagt att de inte vill, och det är för att de inte vill träffa övriga, som ju inte bryr sig tillräckligt om dem mer än en enda dag per år..

    1. Mich

      Advokat är nog inte rätt i det läget, dem hjälper till med juridiska som bouppteckning, familjerätten finns även bup där man kan prata om det. Min väninnas barn var 10 och ville inte till pappa så dem gick till bup och där fick hon berätta hur hon tyckte om pappa och dem kom fram till att det vore bäst att inte träffa pappa och att bollen var hos honom att ändra vissa saker i sitt beteende

      Carola: Och här lyckas någon manipulera alla till att tro att han vill träffa dem mer än han gör och att det är jag som hindrar det…och motbeviset är ju det umgänge han skriftligt lämnat in och begärt, som är exakt det han har. Han får alltså exakt det han vill ha, plus lite till som min advokat ”tvingade” på honom;) Men trots det är det synd om honom och jag är en bitch…skjut mig.
      Att barnen skulle få bestämma att de inte vill träffa honom låter ju så rätt, men här funkar det inte så utan de ska tvingas. Jag har ordagrant ställt frågan : Vaddå, ska jag tvinga dem till det om de inte vill? Och svaret är JA. Från familjerätt, tingsrätt och advokater.
      Den här pappan borde ändra det mesta i sitt beteende men är man bra på att manipulera så vinner man alltid i slutänden. Jag suger på det, är alldeles för ärlig för att klara av det. Och det slår tillbaka på mig, och barnen. Finns bara en ”vinnare” i det här och det är han. Han dumpade sina barn, fick friheten att jobba exakt som han vill,träffar dem bara när han har tid,slipper alla sjuka barn, alla bråk och diskussioner, och skaffar ny familj, utan en förklaring till någon.
      Kvar är jag som får rådda runt allt, och måste ta barnens sorg och frågor, och det är jag som är skurken. Livet är bra orättvist ibland;)

      1. Mich

        Låter helt sjukt, du får ståut och tänka att det kommer en dag då barnen är myndiga och får bestämma dem kommer antagligen välja bort honom då och då är du vinnare, han kommer gå miste om så mycket mer student 20 årskalas bröllop och barnbarn 🙂

  2. Maria S

    Fy, vilken sits du/ni hamnat i. Tror nog barnen börjat genomskåda andra sidan av släkten, med all rätt.
    Sen måste jag hålla med Robban, tacka vet jag riskokare. Min har kommit fram igen efter att ha varit kvarglömd i en kökslåda alltför länge. Ha en fin vecka! Kram

  3. EA

    Låt barnen bestämma! Vill de inte så ska de inte tvingas för de var så hemskt när jag var liten! En gång när jag fyllde nio så kidnappa de mej på skolgården det blev en av e värsta stunderna den kvällen och följande dagar för mej! Fast det gått mer än femtio är sitter minnet kvar med alla detaljer! De tyckte de var deras rättighet så jag hade inget att säga till om men så hemskt det var!!! Att jag sen fick lida brydde de sej inte om bara de fick bestämma över mej! Idag säger de att jag var en plåga som liten men de berodde nog snarare på avundsjukan att jag bodde med den ena och de med den andra. Ännu kan de inte fatta hur ruskigt illa de gjorde mej som sen den kidnappningen blev en hackkyckling i skolan fram till nian.
    Så Carola låt barnen själva ta första steget om de vill träffa patrasken där det säkert gullas med den nya!
    Flash spöken är idioter och skulle aldrig hoppa på honom utan de gillar av något slag klanka på det täckta könet och har inget vettigt liv som hänger på de sidorna!!! Tur att barnen har dej och dina anhöriga sitt liv!!! BAMSEKRAM

  4. Annika K

    Lyssna på vad barnen vill.

    Inte fan ska de måste åka dit om de inte vill. Ingen av huggsnokarna bryr sig resten av året… Så varför nu? Näää 🙁

      1. Sara

        Nej står för att jag tycker det är fel.

        Carola: Allvarligt, är det så hemskt att jag som är hundra år gammal dricker vin ibland, och talar om det? Att jag samarbetar med vin för att jag tycker det är roligt att tipsa er?Jag begriper inte.. I det här huset förekommer alkohol ytterst sällan, barnen har aldrig sett mig ens i närheten av påverkad, och kommer mest troligt inte att göra det heller eftersom jag inte dricker på det viset. Jag har avstått under alla mina graviditeter och under alla år jag ammat och det har jag sett som en självklarhet, och inget jag känt som ett tvång, utan för mig är det helt solklart att inte dricka en droppe då. Men nu är min minsta fyra år, och jag känner att jag är i allra högsta grad fri att själv bestämma om jag vill dricka ett glas vin mellan varven.Hade jag skrivit att jag var svinfull och somnat på golvet hade jag begripit ditt gnäll, men nu handlar det om ett glas vin….holy smoke, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men som jag sa tidigare, jag är inget helgon. Jag både dricker vin och svär:) Jag uppmanar ingen att dricka, och allra helst inte till jul det är ju inte det som det handlar om, utan det var i första inlägget ett TIPS; och i det andra ett rent berättande av min dag som vanligt. Tyck du att det är fel om du vill, men då vill jag att du själv är ett helgon:) På riktigt.

  5. Helena

    Aha, hon vill ha barnen som rekvisita….happyfamily…julmys med familjen…P har begärt umgänge på vissa reglerade tider vad jag förstår, och då måste du väl knappast tvinga dem på övrig tid…eller? Utgå fråm domen..
    Antar att de små skulle åkt om de inte hört de stora uttala sig men nu är det som det är, syskon smittar varandra och då blir det som det blir. Du kan ju förstås bestämma att de ska åka och punkt slut och då lär de göra det..men jag förstår att det känns knepigt för dig att göra det. Kram!!

    1. Helena

      ..men…jag skulle inte ha tvingat dem….barn ska inte vara rekvisita i någon eller någras liv…som en bäddar får en ligga…

  6. Marre

    Det måste bero på att någon vill döva sitt dåliga samvete när någon i kort sekund har känslor.
    Men någon har inte den empati för sina barn hur dom mår vilket jag tycker med all rätt måste få säga nej till vederbörande under annandag, helt i sin ordning! Stå på er.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting