Allmänt

Istid. Istid. Istid. Jag fryser.

Det är minus 4,5 grader ute, och jag kunde svurit på att det var minus 45. Typ. Tänk att det är likadant varenda år, att man liksom måste vänja sig vid kylan? För får det gå några veckor med minusgrader så känns det ju inte så farligt, men nu håller jag på att förfrysa händerna när jag måste av med vanten för att plocka hundbajs.

För övrigt tror jag att jag är den enda i hela området som gör det. Inte ens på gatan utanför mitt hus har folk vett att ta upp efter sina hundar. Jag blir fan sur. Ingår inte det i själva hundägeriet liksom? I min värld finns det inte att låta bli, och ungarna är duktiga de med, även om de inte direkt tycker det är kul;)

Och det är det ju inte, men det är då sjutusen gånger värre att kliva i eländet sen.

Morr.

Jaja, jag har varit ute med Doris för sista gången i kväll, men jag bara VET att hon kommer bajsa och kissa inne i natt eller i morgon bitti. Hur jag kan veta det? Jo, jag har köpt en ny matta:)

matta rusta

Jag har en annan här i hallen annars, som jag gillar, men den har jag tvättat och lyft ut i garaget. Den kommer in när man kan lita på Doris. Det här är i plast, och två stycken för det fanns ingen lång nog för min hall, det är därför kartongen står där mitt i, för att kanten behöver tryckas ner:) Min tanke är att man kan skölja av den i badkaret om hon uträttar sina behov där. Till 95% är hon rumsren, men vissa morgnar oavsett hur sent vi gått ut och hur tidigt vi går upp så är hon akut kissnödig, och kissar antingen på hallmattan eller i killarnas rum.

Vi har hyfsade rutiner, ut på kvällen sista gången vid 21 som tidigast, och ofta typ 21.30-22, och så ut strax efter sju på morgonen. På helgerna senare både på kvällen och morgonen, men ungefär samma antal timmar. När jag går ut 23 och hon pinkar inne 7.05 då blir jag sur. Men hon har på sista tiden blivit jätteduktig på att säga till, hon går till dörren och skäller om hon behöver ut. Oftast;) På nätterna sover hon i min säng, eller i Patricias, och snarkar som en gris helt orörlig tills det börjar röra sig i huset.

Jag och Jamie åkte på inköpsrunda idag, det var slut på allt sånt här trök som balsam, diskmedel, Ajax, såpa, toapapper osv så det blev Rusta. Där vi sprang på mattorna. Jag har haft en ful (och helt fel i storlek ) gammal barnrumsmatta i hallen ett tag, det funkar inte att vara utan för det dras in så jäkla mycket skit, och jag kastade dit den tillfälligt. Sjukt fult. Nu är det okey igen:)

Innan man kan lägga på nya mattor så måste man göra ett ordentligt underarbete, så jag har ägnat några timmar åt att röja i hallen. Vädret har ju varit så varmt att vi haft tunna höstjackor, converse, foppor, fleece, vindjackor, skinnjackor och så även vinterkläderna – täckjackor, överdragsbyxor, plus regnkläder och stövlar.

Min hall är kanske 3 meter lång och 1,5 meter bred, och skulle kunna kvala in i Guiness rekordbok för mest opraktiska hall hos en barnfamilj, och med allt det där var det bara oreda och skitigt. Nu är det bara vinterkläder kvar. Nästan:) Det är dammat, avtorkat, sorterat och organiserat som det ska vara.

Det som skulle bort är nere i klädkammaren, otvättat…jag har inte plats att hänga det just nu så det får jag ta i vår…så farligt var det inte. Men klädkammaren såg ju ut som en bombnedslag när jag kom in, så det blev en timme där för att ställa i ordning. Den är normalt överfull och ska rensas, men nu har jag ju dessutom tvingats trycka in det som vanligtvis bor i de utrymmen som är översvämmade… och mina barn alltså… Jag älskar dem, men de är så förbannat stökiga! Fattar inte alls var de fått det ifrån;) Jag har ställt in påslakan i en ikeakasse. Lakan i en annan. Och ingen ska ju tro att de fattar det, utan det låg lakan och påslakan utrivna både här och var. Bah. Tar man fel kan man omöjligen vika ihop och lägga på rätt plats.

Men, jag flyttade runt lite, fick undan det som stod i vägen och så blev det helt ok där inne med. OM man tittar med skygglappar;)

Jag älskar när jag har gjort sånt här för det syns verkligen. Skillnaden är som natt och dag:)

Det börjar bli ordning här hemma. Ta i trä.

Jag köpte en liten halvstor plastgran åxå, 80 cm hög, som nu står utanför Corrinda och Novalies rum, det är så mörkt i deras lilla hall mellan rummen, så det blev jättefint. Jag har i alla år avskytt batteridrivna slingor, för de har fullkomligen ätit batterier, men nu börjar jag gilla dem. De har helt klart blivit snålare, och med laddbara varianter är det easypeasy att fixa. Jag har nu förvisso haft uppladdningsbara så länge som det existerat, men det har ju hänt saker där med.

Jamie ville absout till Ikea, han har tjatat i flera dagar, så vi åkte dit för att köpa hyacinter. Som var slut:/ och det blev amaryllisar ist. Och pizza i cafeet:)

ikea

Jamie har en ny favoritjacka:)

Han älskar den, och Lovelia lånar snällt ut den till honom. Jag har aldrig några problem med att låta killarna ha glitter, glamour, rosa, volanger och puffärmar, om de hittar något hos syrrorna. Jag kan möjligen köpa något om de blir störtkära, men det händer sällan, och eftersom vi har en outtömlig källa att ösa ur så finns det nästan alltid något liknade hemma. Jag lägger dock inte pengar på att köpa nya sådana kläder, skjut mig om ni vill, men det tycker jag är nästan fånigt. Varför? För att göra nåt slags statement? Nä det kan andra göra.:) Min starka övertygelse är att det är skillnad på män och kvinnor, långt ner i generna, och så tycker jag det ska vara. Det är inte där det hänger på om lönerna ska bli mer jämställda. Men, barn är barn och varsågoda att klä er som ni vill. Jag kan berätta att jag låter mina kids välja själva ur garderoben på morgonen, och så ser de ut därefter åxå, men de är nöjda och bekväma. Vem är jag att bestämma vad de ska trivas i? Sen kan man ju finlira lite, ta undan de somrigaste kläderna på vintern och tvärtom, och är det högtidliga tillfällen så lägger jag in mitt veto:) Men i stort får de bestämma.

Gosh vad jag babblar!

Jag ska sluta, lovar, men först – jag fick en julklapp på posten, från en av er ♥ Tack!

julklapp

Nu är frågan…. måste jag vänta till julafton, eller får jag kasta mig över den direkt:)?

Jag är så nyfiken, men vill liksom ha tillåtelse 😉

 

I morgon måste jag släpa upp en tjockTV från Novalies rum, och försöka byta med den i vardagsrummet som bara blir mörkare och mörkare i bilden. Vissa kanaler tex 4 och 7 är mer svarta är något annat, stört irriterande. Jo, jag borde väl skaffa en plattTV, men jag känner inte att det är läge just nu. Det finns liksom annat att lägga pengarna på.

Så det blir till att spänna musklerna, och så måste jag ha hjälp av nån, vägrar att slöpa själv, den väger ju typ en ton.

Och hur var det nu….sluta svamla va? Okey!

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Ellinor

    Haha så det ligger i tjejers gener att vilja ha kjol och puffärmar? Och är det alltså något genetiskt fel på mig som inte gör det?

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Sa jag det? Jag menar att vi är olika. Män är män och kvinnor kvinnor, och så ska det vara. Det finns en anledning till det och det stavas överlevnad. Så är det bara:)

  2. Birgitta S

    Hej!
    Börjar med att tacka för en bra blogg du skriver bra och underhållande . Det där med att plocka upp efter sina hundar är ett problem uppenbarligen fattar inte varför? Våran hund fick vi avliva tyvärr för 2 år sen pga ålderskrämpor av olika slag han blev 13 år trots allt en Westie sen har vi inte skaffat någon ny hund funkar inte jag jobbade skift då o ena sonen bodde hemma nu jobbar jag o mannen dagtid o andra sonen i skolan hunden blir hemma ensamen för länge tyvärr. Men vad jag såg i hundskitsväg ute var ofta högar från stora hundar??? de har oftare sina hundar lösa ? o då ser de väl inte att hunden skiter eller? sen är det fullt med en massa vanliga lata idioter. Så trött på det för alla hundägare får ta skäll för det även om man plockar upp efter sin egen hund. För övrigt så gillar jag inte kylan alls instämmer.
    Hälsningar Birgitta S

  3. Carina H

    Visst är det tråkigt att folk inte kan plocka upp efter sina fyrbenta kompisar, själv så plockar man och nästan trampar i annans skit, men hund skall dom ha. Nä skärpning alla hundägare som INTE plockar upp.

  4. Anna mamma till Leo

    Hej Carola!
    Vi hade alltid som tradition, när min pappa hade eget företag och fick julklappar så öppnades de tillsammans dagen före julafton! Det var oftast chokladaskar, korgar med mat/kex/ost och blommor, men ibland var det andra roliga saker! Men det var så mysigt att klä julgranen, griljera skinkan och sen öppna lite paket!

    Tack för en underbar blogg!
    /Anna

  5. Fia

    Tack för att vi inte är de enda i Sverige med tjockTV! Började fundera på om det bara var vi kvar i landet:) Vår fungerar liksom och varför byta ut nåt som fungerar liksom. Okej, jag erkänner att bildformatet är fel då den är inställd på Wide och tvn inte är det så vi ser bara mittendelen på bilden och missar kanterna men det märker iaf inte jag av längre. Vi saknar fjärr till den också för den har barnen eldat upp men tja, själva tvn fungerar och då får den gå. Den är quirky om inte annat och när det gäller hus är det ju sånt som går hem 😉

  6. Ewi

    Kolla både Blocket och skänkes sidor. Folk brukar i princip slänga gamla välfungerande tjock- TV efter en, så kan gå att få gratis eller mot mycket billig peng!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting