Allmänt

Julen 2015

Jag har inte hunnit med att ens öppna datorn de sista dagarna utan bara umgåtts med mina nära och kära:)

Det är en bra anledning tycker jag:)

Men nu så är juldagarna över, mer eller mindre, och det känns som alla år lite tomt. Blev det inte mer än så här? Efter allt körigt man haft? Jaha.

Men så är det, och nu är det bara nyår kvar så kan man sluta låtsas att man har ett umgängesliv sen 😉

(Jo jag  HAR vänner*s*)

Förra julen hamnade inte på topp tio-listan över de bästa jularna,  snarare hamnade den på sista plats, med en Jamie som började kräkas några minuter efter att jag sjunkit ner i soffan med hela huset välfejat, och sen fortsatte bara eländet. Så med det i allt för färskt minne så taggade jag ner alla förberedelser. Jag har en bild i huvudet av hur jag vill att det ska se ut, och den bilden kan aldrig uppfyllas, men jag har i alla år försökt nå dit;) Ni gör det ni med, erkänn;) Men nu får det bli som det blir. Ungarna skiter högaktningsfullt i om det är renskurat under badkaret, och jag har nu slutat stressa ihjäl mig över sånt. Vafan, skurar jag inte där annars så varför i hela friden ska det vara kliniskt rent till jul?  Nope, det får bli som det blir, och resultatet är att jag är pigg och på bra humör på julafton istf att vara som en urvriden trasa. Det är stress ändå, med alla julklappar som ska fixas, och sånt, och det får räcka med det. Koncenterar mig på det som är viktigt helt enkelt.

 

Nåväl, jag kom i säng i ( för mig) normal tid, och sov hyfsat gott, för att sen vakna till barnens förberedelser i köket. De ville ha storfrukost och ville gärna fixa den själva, och vem är jag att säga nej till en kvarts extra sömn;)? De fixade så fint, och det enda som fattades var strösocker till gröten, som jag glömt köpa flera gånger. Jag brukar normalt inte ha socker på gröt, utan bara kanel, men lyxade till det med pärlsocker;)

gröt

Jag äter inte gröt till frukost heller, men när ungarna dukat fram så äter jag:)

De hittade små julklappar i sina julstrumpor, lite olika varianter på IQ-grejor/pyssel

tha snake

De mindre fick varsin orm, minns ni dem? Jag var imponerad av min egen fingerfärdighet när det gällde att vrida ihop de här figurerna, de satt liksom kvar i fingrarna:) Fågel orm och hund. Häpp. Övriga får jag nog googla:)

Nån fick en kub med fyra rutor per sida, en fick nån annan variant av knåp. Några lade det åt sidan direkt, medan andra sysselsatte sig länge, precis som det brukar vara:)

Vi grejade på lite här hemma, innan det var dags att åka till mormor och morfar. Syrran som hämtat upp Janelle på vägen kom och hämtade upp två till av mina kids, så jag slapp åka dubbla vändor. Vi hjälpte till med att fixa fram maten, och så satte vi oss för att äta.

Det snackas mycket om VIT JUL, i den bemärkelsen att man inte dricker alkohol. Jag ställer mig bakom det initiativet, men kan inte någonstans känna att det är fel att jag om jag skulle vilja, dricker en snaps eller vin till maten. Så länge som det stannar där.

Jag dricker sällan alkohol, Det händer absolut, och det handlar då om vin till maten, eller liknande. Mina barn har sett mig påverkad av alkohol exakt noll gånger. Alltså aldrig. Jag tänker därför inte ha ett enda dugg dåligt samvete över om jag vill dricka alkoholhaltiga drycker, oavsett om det är jul. Så är det bara. Nu gör jag inte det, av den enkla anledningen att julmust är godare:) Jag skulle hata mig själv om jag förstörde barnens glädje genom att vara påverkad. Alla har inte den gränsen, och där är hela grejen med VIT JUL betydligt viktigare. Eller ? Min jul var alltså vit, utan en droppe sprit av något slag, inte ens vinglögg, men det är inte ens  ett val, utan det är bara det normala för mig:)

Vi åt och drack och snackade massa skit, och hade det trevligt, och sen är det ju Kalle Anka:) Traditioner är kul, och barnen tycker faktiskt att det är lite speciellt med Kalle. Vi sitter där, i soffan, på stolar och på golvet och sjunger med i de välkända sångerna, och rabblar repliker. Life is good.

Sen röj i köket medan kidsen kollar på Kan du vissla Johanna, som jag tycker är mest bara sorglig och undviker, innan vi packar in oss i bilarna och åker hem till oss.

På vägen såg vi minsann Tomten! Whihooo:) Det måste ju betyda att han snart kommer till oss???

Och det gjorde han ju:)

tomten

 

Massor av paket delades ut, det snyggaste fick jag:

paket

Min syrra är inte bara bra på tårtdekorationer, hon äger på att slå in paket åxå. Av alla mina som jag slår in är de som är till henne de absolut fulaste i hela högen, jag drabbas av prestationsångest;)

När alla paket delats ut så utbryter stora papperskriget, det öppnas till höger och vänster, och papper yr runt ikring, och det är glada pip och tjut när de ser vad de fått:) Golvet ser ut som ett sopupplag:)

julafton

 

När alla öppnat klart så trycker vi ner allt omslagspapper i kassar, alla kartonger viks ihop och läggs i en kasse och så slänger jag ut allt i poolrummet, för väntan på transport till tippen…när nu det blir;)

Sen meckar vi ihop leksaker, sätter i batterier osv. Jag hade köpt två radiostyrda bilar till killarna, och varit så förutseende att jag pillat upp kartongerna och tagit fram batterierna som skulle laddas i åtta timmar, på så vis var det bara att sätta tillbaka fullt laddade batterier och tuta och köra:) Jag är så smart, ibland.

Barnen fick ett spel, Vampyrjakten, tror jag det heter, som vi spelade med de mindre. Och sen gick vi över på nåt som Robban fick, där man skulle svara tvärtom. Galet kul:) Sen fortsatte vi med Med andra ord, och satt och spelade spel till två på natten;)

Lovelia

Lovelia fick sin önskade Olafmössa:) och ett par brillor;)

Janelle sov kvar, det är så mysigt att ha alla barn i huset, om så bara för en natt ♥

Hon och Simon delar på sig på julen, och det är bara att tacka och ta emot, för då får jag ju ha mina barn samlade.

Juldagen är det mera tradition, en middag med oxfile och potatisgratäng. Min mormor hade den middagen i alla år, och när hon gick bort så föll det på mig att anordna den.

oxfile

Det gör inte direkt ont att äta oxfile:)

Och så efterrätten då….den oslagbara och enkla kombon hallon, blåbär, glass och grädde.

bär och glass

Det är så jäkla gott! En lyxigare variant på bär och kvarg, som jag åxå gillar:)

Mätta, och belåtna på juldagen åxå alltså. Mera spel, nu kom några av Corrindas kompisar och vi spelade Rappakalja. Det går ju ut på att snacka skit, typ, och tydligen är jag inte så bra på det som jag tror för jag kom toksist;) Men det var kul.

Doris promenader har räddat magen tror jag:) för jäklar så skönt att ta en promenad med henne mellan varven. Vi kan promenixa annars med, men då bangar man ju gärna om det är kasst väder. Nu blåste det storm på juldagen med det var ju bara att gå ut ändå. Och det var skönt. Så kan man stoppa i sig ännu mer godis sen;)

 

Så idag då, annandagen. Och umgänge med pöbeln;) Men ungarna hade berättat att de inte ville åka ut dit och träffa vissa personer, och det fick ju någon lov att respektera.

– Vill ni inte ha några julklappar? försökte han med, men de hade bara sagt att de fick han väl ta med nästa gång de skulle träffas. Hans förtäckta hot föll platt. De är bestämda på vad de vill, och de vill verkligen inte vara där med den sidan av den sk släkten, och absolut inte träffa de nya. Jag tycker inte att det är ett enda dugg konstigt. För att få kärlek och respekt måste man liksom ge det åxå, och det är stor brist på det.

De ville hitta på något annat kul i stället, och eftersom de fick fribiljetter till Andys lekland i Bromma när vi var där på invigningen, så åkte vi dit. Jaja, jag vet att jag ogillar lekland, men den enda som behöver ta hand om ev följder är ju jag, så det valet gjorde jag. Att nån annan tar med dem dit, och de blir smittade av nåt skit som jag sen måste ta hand om det är en helat annan sak. Det är en kalkylerad risk, men jag hoppas att det inte blir några efterdyningar. Ta i trä.

Givetvis körde jag fel….det hör liksom till;) men väl vi var där så lekte kidsen och hade så kul. Syrran och jag hoppade med i leken en stund på slutet, det är ju kul som sjutton, men galet jobbigt att klättra, klänga, ränna och skutta runt:)

andys lekland

Jag är rätt impad ändå av att det går så bra att tråckla sig igenom alla trånga prång och grejor, så helt osmidig är man ju inte direkt och det känns bra. Men jobbigt. Man borde inte ha kjol på som jag hade, men det gick bra ändå, tror inte det blev så värst många rumpchocker;) Grova strumpbyxor hjälper till:)

Det är länge sen vi tränade nu, och det var skönt att få röra på sig. Det är en medveten handling att inte träna just nu, Vi har båda haft grym svacka i motivationen när det gäller träningen, den har inte känts kul alls. Har den ena varit tveksam på att träna så har den andra snabbt sagt att vi skiter i det. Helt tvärtom mot vad vi brukar:) Men efter några veckor utan så börjar det krypa i kroppen, och nu jäklar längtar jag. Vi ska nog avvakta lite till, men efter nyår kör vi hårt. Jag fick ju föresten en fråga från sjukhuset om jag ville ta en avbokad operationstid…de ringde måndag och frågade om jag ville opereras fredag. Den 18 december. Jag funderade hårt i två sekunder, men insåg att det ju inte alls skulle funka:)

Jag har opererats förr och vet ju att man kanske inte är sitt allra fräschaste efteråt, och att då röja runt och få klart inför jul kändes tämligen omöjligt. Jag får vänta vidare. Men med tanke på att det blir åtta veckor i gips, och det kryper i kroppen efter två….så blir det spännande;)

Jaja, vi kör iaf igång snart, så får vi se hur det blir. Man lär väl kunna gå på gym med gips åxå antar jag, men så värst kul är det kanske inte;)

Jaja. nu ska jag hoppa i säng, jag sitter här och slöglor på The Shining…den har man ju aldrig sett förut 😉 Jack Nicholson är så otroligt obehaglig, som han ju ofta är…Brr.

 

I morgon är det söndag, och jag tror bestämt att det får bli en slödag. Inga planer, inget inbokat vad jag kommer ihåg:)

Har ni haft det bra i jul?

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Lisa

    Skönt att dina barn inte blev tvingade att åka till sin *pappa*..
    Tror inte dom bryr sig så mycket om julklapparna, dom hade nog hellre haft en pappa som bryr sig om dom till 100 % faktiskt

  2. AnnKatrin

    God fortsättning till dig o dina barn! Du är en förebild för mig som oxå har en pöbel som tänker med fel huvud o struntar i livets mening dvs barnen. Och sen undrar varför inte barnen hör av sig till han? Har bara fem barn till skillnad från dig men förmodligen en lika stor skitstövel till ex.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing