Allmänt

En grinig bitch;)

Idag är det första dagen på terminen, och det innebär att det var dags att vakna efter väckarklocka igen. Som alltid så sover jag extra dåligt de gånger jag ska upp. Eller det blev fel, men så här första dagen är det ju lite extra speciellt att komma upp i tid och då blir nattsömnen lidande.

Mitt alarm står på 7.00, 7.05 och 7.10, oftast går jag upp sju, så de andra två är just in case.

Idag vaknade jag och försökte stänga av larmet. Samtidigt ser jag på klockan intill sängen ( har mobilen för väckning, på ljudlös) att klockan är 6.57. Fattar ingenting, för det ringer ju…och inser att det är just det det gör. Ringer.

Innan jag kvicknat till hade det slutat, och jag var arg som ett bi. Jävla telefonförsäljare, de är ju inte kloka på en fläck! Funderade på att kolla upp det och sen ringa dem mitt i natten och fråga vad de ville, men bestämde mig i stället för att sova fem minuter till, och låta larmet 7.05 gå igång.

7.03 ringer samma nummer igen och jag blev skitförbannad. Nu fick det vara nog, så med mobilen i näven gled jag ur sängen och ut i vardagsrummet där jag svarade med min vassaste röst:

-VAD??

– Jo hej jag heter si och så och ringer från det och det…..

– Vet du vad klockan är??? sur som satan..

– Eh, nej…oj förlåt det kanske är lite tidigt men….

– Ja jävligt tidigt hörru!

– Oj, men jag kan ringa senare!

– Nähejdu det gör du INTE, Inte om du inte vill nåt jäääävligt viktigt!

– Hm, ja, jag är rörmokare och skulle komma och byta lite brunnar idag…

RIDÅ.

Jag dör lite av skam. Till mitt försvar, så hade jag ingen aning om att det skulle komma någon idag, det sista jag hörde av dem  var innan jul när de plötsligt vaknade till liv och insåg att de kanske glömt bort hon den där med vattenskadan och alla ungar..och skulle påbörja arbetet måndag innan jul, med att slipa väggar = asdammigt….. Men då avstyrde jag jag vänligt och de blev mest glada.

Sen dess inget. Hade jag vetat att de skulle påbörja idag hade jag inte blivit(så) sur om nån ringt earlybirdie.

Jaja, han frågade om han kunde komma en halvtimme senare eller om jag ville gå och lägga mig igen;) stackars kille, och sen dök han upp precis när jag var ute med Doris en snabb sväng.

-Eran mamma var nog lite arg på mig…

Stackars barn skämdes åt sin bitchiga morsas vägnar;) Och ja, jag skämdes ju ögonen ur mig. Han kom upp från källaren när jag kom in, och jag bad om ursäkt både en och två och trehundra gånger.

Han frågade om vad för slags brunnar jag ville ha och jag har väl ingen aning, och då frågade han om det kanske var så att det var mannen i huset som hade koll…..

– Nä, nån sån finns inte här inte, så det är nog så att det är jag som borde ha koll;)

Jag kan bara tänka mig att det i hans huvud snurrade: Ja tacka fan för att hon är ensam, en sån jäkla bitch som hon är;)

Men jag är rätt snäll i vanliga fall, bara man inte väcker mig tre minuter innan klockan ringer;)

Nu har jag varit mitt allra trevligaste när vi diskuterat, och han törs nog fortsätta  komma hit, men jag tror inte att han kommer våga ringa hem till nån kund före sju igen;)

 

Och nej, jag brukar inte fräsa VAD? i luren till telefonförsäljare. Men nu har de verkligen ägnat sig åt terror de sista dagarna, veckan kanske…så många som ringt, och jag trodde att de på allvar  fått fnatt, börja ringa innan sju liksom…

Igår funderade jag på att svara i väsande viskande ton: It´s done, but it´s blood everywhere….;)

Jag har diverse appar som identifierar försäljare, men de lyckas ju hitta nya vägar hela tiden..

My safety till exempel…jäkla skitföretag! Patricia jobbade åt dem i någon dag, innan hon storknade och sa upp sig. De har jagat mig, från olika nummer, som ofta börjar på 08. Jag har sagt tack men nej tack till dem ett antal gånger, men det verkar inte riktigt gå fram. Jaja, de sköter sitt jobb, jag har respekt för det, men tappar all respekt när de börjar tjata. Det har jag nu efter att Patricia jobbat där förstått att de måste göra annars får de skäll uppifrån, och jag vet åxå att cheferna ( eller typ teamleaders) lyssnar på samtalen…Så nån borde ju kunna begripa ett nej tycker man.

Men, ska man se det från den ljusa sidan så händer det grejor nere i källaren!

Ska man se den från den griniga bitchens sida så kunde de ju meddelat det.

Jag kanske är extra irriterad på bristande information just nu, pga han vi inte nämner vid namn, men mer om det senare. Nu ska jag plugga lite medan huvudet är med. Jag har varit så sjukt trött sista tiden, sådär totalt matt och sömning hela tiden, oavsett hur mkt eller lite jag sover. Jag känner igen det från tidigare år, det brukar inträffa efter jul när all stress och press släpper. Fram tills dess kör jag på med allt som ska göras, och nu även mitt eget plugg på 100% men när jullovet kommer så släpper allt. Mentalt uttröttad helt klart. Nej inte som i utbränd, dit är det nog en bit kvar. Ta i trä:)

Det är brist på ljus och värme som gör det, jag är helt säker. Virus som däckar och tar kraft, mörker och kyla det är ingen bra kombo. Det blir bättre om några veckor, om det följer det mönster jag ser flera år tillbaka.

Men, det gäller att passa på att plugga innan den förlamande tröttheten slår till, så det ska jag göra nu. Jullovet är slut, även för mig:)

 

Hörs snart!

Bye bye:)

 

Kommentarer

  1. Malin

    Hahaha; jag hade dött av skam! Men bara en liten stund, sen hade jag skrattat åt det. 😉
    Angående tröttheten så är jag en sån som utan problem kan sova 12 timmar per natt under de mörkaste månaderna i november december där någon gång. Jag har faktiskt läst någonstans för länge sen (vet inte hur vetenskapligt det var dock) att vissa av oss är lite lagda åt att gå-i-ide-hållet, och sover mycket mer under vintern än under sommaren, och att man borde tillåta sig själv att göra det. 🙂

  2. monica

    Haha! Stackars hantverkare! Hoppas att han repar sig, men visst är det pinsamt när man fräser åt fel person
    Ha en bra dag kramar från västkusten

  3. Bibbi

    Nu kontrar jag med att kl 07;00 är inte tidigt. Många företag börjar sina arbetspass just kl 07:00 ex; rörmokaren 😉
    Här hemma börjar dagen kl 5:30. Och sluta som semast nu 22:30 (oftast tidigare, 21:00-22:00).

    Tack för dagens garv 🙂

  4. Emelie

    Blockera nummeret 🙂 det gör jag varje gång en försäljare ringer 🙂 nu har det inte ringt någon på evigheter 🙂 bara ett tips för då ringer det liksom bara en gång 🙂 men blockera inte rörmokarens nummer 😉 haha

  5. Lisa

    Haha tack för dagens garv 😉
    Stackars lille rörmokare han blev väl alldeles förskräckt 😉
    Men du kunde ju faktiskt inte veta att det var han som ringde..

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting