Allmänt

Linas matkasse:)

I samarbete med Linas matkasse:)

Alla vet att jag gillar att ta genvägar. Inte fuska, för det gillar jag inte, men en ärlig genväg är aldrig fel.

Alla vet åxå att jag inte gillar att laga mat:) Jag KAN, jag är till och med rätt så bra på det, men jag tycker det är tråkigt. Jag har aldrig fattat det roliga i att träffas och laga mat ihop, för mig är det roligt att träffas, punkt:)

Därför var jag supersnabb att tacka ja till att testa Linas matkasse:)

Jag måste förvisso fortfarande laga mat, men någon annan bestämmer vad och levererar hem det som behövs. Jag behöver inte tänka, planera eller handla. Och, det viktigaste av allt, jag får lite ny inspiration! Här hemma snurrar det som funkar, varken mer eller mindre, och orka testa nåt nytt som det ska gnällas om liksom:) Jag försöker förnya mig mellan varven, med varierande resultat. Helt klart är att jag behöver en knuff i rätt riktning för att komma till skott.

Linas matkasse

Ungarna blev eld och lågor när kassarna med maten kom hemlevererade och de hjälpte till att packa upp:

Linas matkasse

Linas matkasse

 

 

Svenska råvaror så långt det går, och ofta ekologiska, de använder Världsnaturfondens fiskguide, och väljer aldrig arter som fått rött ljus av WWF, tumme upp på den:)

(Ja det står en kattmatsskål där…;) Jag hade beskurit bilden snyggt och prydligt, men den vill inte åka över hit till bloggen av nån anledning )IMG_8859– Vad är det här??

– Vad använder man det här till, mamma??

Massa roliga saker i kassarna:)

Menyn för veckan är: Krämig köttfärsgulasch med persilja och baguette

Kelala chicken med färsk mynta och stekt banan

Orecchiette med broccoli, kapris och Grana Padano

Spättarulader med dillstekt bkomkål

Örtstekt fläskytterfile med chilikräm och sötpotatis

Jag ser fram emot fler av dem då de är helt nya för mig, orecchiette tex…:)?

 

Idag ska vi äta köttfärsgulasch och eftersom jag ska iväg senare så har jag ..tadaaaa, preppat och lagat middag redan:)

IMG_8864

Skivat paprika och morötter, och rivit lök, annars äter inte barnen om de ser lökbitar:) Gäller att vara smart..

Brynt på köttfärs, i med det ovan, kryddor, vatten och buljong. Koka en stund.
IMG_8865

I med lite creme fraîche och klippa persilja över…..svingott!
Linas matkasse

 

Jag och Jamie har provsmakat, och det föll unge herrn på läppen så jag har gott hopp för att övriga ska gilla det:)

Det var dessutom enkelt och gick undan, så jag är helt nöjd, återkommer med resten av veckans måltider:)

 

Ni vill säkert testa ni med??

Såklart har jag fått en rabattkod till er:) och om ni använder den så får ni en matkasse för 299kr plus en fruktkasse värd 109kr på köpet, klicka HÄR så kommer ni till Linas matkasse och kan se olika alternativ.

Se till så koden TACKCAROLA står med som rabattkod/presentkort vid beställningen, följer ni länken går det automatiskt!

Linas matkasse

 

 

Kommentarer

  1. Mia

    Matkassar går helt bort här, vad vi ska äta för mat ska ingen annan få bestämma. Jag gör en veckomatsedel baserad på vad skolan har för mat så det inte blir samma mat hemma. Alla får komma med förslag och försöker få till det utifrån det, sedan är det bara att åka och veckohandla och inget funderande på vad vi ska äta och inget småhandlande.

  2. Nina

    Har Linas vegetariska matkasse och jag kan inte annat än att ge tummen upp, så himla smakrik och god mat..känns som om man äter på restaurang fast hemma då och att jag själv måste tillaga men allt är lätt att laga även de ”tuffa” recepten.

  3. Maria

    Hej Carola, vet du om ”man” binder upp sig för att fortsätta köpa matkasse om jag väljer att prova en kasse? Tack för en härlig blogg!

  4. Anna

    Matkassen har vi varit vår räddning under flera år. Och vi har gått igenom alla varianter och företag, som finns tillgängliga för oss på marknaden. Just Linas är nog den som vi har varit minst nöjd med. Dåligt med smaker, ofta saknades någon råvara. Och minst en av rätterna varje vecka ratades helt, av barnen.

    Mest nöjd har vi varit med Inspirationskassen från ICA. Så fräsch och enkel mat! Alltid massor av färska grönsaker och kryddor i mängder! Bästa ekologiska råvarorna. Inspirerande recept.

    Men vi har även i perioder kört med Citygross olika kassar. Både klassik matkassen (billigaste på hela matkasse marknaden!), Viktväktarnas och Bamses Matkasse. Och genomgående har vi varit relativt nöjda med alla. Bra och enkla recept. Mycket ekologiskt. Alla charkvaror är att enastående kvalité. Men det negativa är, att varje vecka går i samma stil. Bara tillbehören byts ut. Blir enformigt efter ett par månader. Och ibland får man riktigt märkliga smakkombinationer.

    När jag blev sjuk i höstas, förändrades matlusten. Fick svårt med vissa rätter. Smaker. Maten växte i munnen. Samtidigt var vi mer än någonsin beroende av matkassen. Min energi för alla måsten försvann helt med den enorma utmattheten.

    Så snubblade vi in på Middagsfrid igen. Ett bolag som vi anlitade bara några gånger, för ett par år sedan. Då var vi missnöjda, med att alla recept tog så långtid. Var så många moment. Och för oss, är matkassarna ett sätt att vara tidseffektivt på. Få mer tid över för familjen.

    Men nu hade de lanserat ett A la cart alternativ. Passade oss perfekt! Varje vecka får vi själva plocka ihop vår egen matkasse, välja fritt, mellan veckans alla maträtter ( brukar vara 12-15 alternativ). Visst, det har blivit mycket kalkon, kyckling, anka och vegetariskt hela hösten. Men vi har ätit så gott! Helt klart vår nya favorit!

    Fast nu pausar vi ett tag, och kör gluten, laktos och raffinerat socker fritt liv. Kosten påverkar kroppens mående, såväl som läkande. Och det sistnämnda är det stor fokus på nu, hemma hos oss.

    Kram!

  5. Pixiepatrullen

    Åh vad smaskigt det såg ut!
    Hade Linas matkasse i 1,5 år med ett kortare uppehåll men vad som hände sen vette sjutton? ☺️
    Kanske dags att köra en ny omgång..
    Ha det gott och hoppas kidsen äter glatt!
    Kram Pixiepatrullen;
    En unik blogg minst sagt
    Mix av familjeliv, åsikter, DIY, hästar, foton och mycket personligt.
    Jag är född 81 och har tre grabbar samt en make. Vi huserar på 109 kvm och det är fullt ös.
    Annars då? Kroniskt sjuk med disgnlsen Ehlers-danlos och har även adhd som ställer till det lite.
    Välkommen om du eller någon annan vill kika! //♥️

  6. Anne

    Nja jag är lite skeptisk. Stekt banan går fetbort tex.. (Av mig som anses vuxen 🙂 ) Annat låter spännande! Blir kul att följa fortsättningen! Själva idén är ju fantastisk, särskilt som det redan är uttänkt ekologiskt och hälsosamt. Tänk all onödig tankemöda man måste lägga ner på alla val hela tiden.. Bläh..

  7. Anna

    Vad för kasse är det som räcker till alla er och vad kostar den? Vi har inte hittat någon för mer än 6 personer när vi har letat.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Detta är deras stora kasse, för 4-6 personer, och den räcker nästan:) Beror lite på hur många och vilka som äter hemma:)

  8. Diana

    Rolig bild, den första! 😀
    Jag önskade att jag kunde ha såna matkassar, men vi är för kräsna/kinkiga på mat för att kunna ha matkasse. Men det hade ju underlättat enormt. Dom senaste gångerna vi hade det så gav vi bort minst 1 rätt varje vecka, till grannen, det är inte lönsamt.. 😀

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting