Okategoriserade

Vi vänder på steken idag:)

Jag tänkte skriva ett inlägg, men så kom jag på en kul grej. Tycker jag iaf:)

Det jag vill skriva om är några artiklar. 

En som jag läste under jullovet :

 

 
   
 
Jag vet exakt hur min första reaktion var när jag läste den och jag vet vad jag tycker.

Nu vill jag veta hur ni tycker:)

Er första reaktion? Reflektioner?

Och så nästa, annorlunda men i mina ögon liknande 🙂

  
  

Vad är era åsikter och funderingar kring de här artiklarna?

Jag talar alltid om först vad jag tycker så det vore superkul att först låta er säga ert 🙂

Jag återkommer med mitt tyckande så fort ni är klara 🙂

Tror jag håller på att bli skruttig, fryser och är seg. Lite ont i huvudet, lite ont i halsen. ColdZyme har kommit fram ur medicinskåpet så får vi se hur det utvecklar sig.

Varsågoda – ordet är ert 🙂

Kommentarer

  1. sussan

    Vi har en sån plafond hemma, o jo våran sprack också, först gick ett sånt där plast fäste sönder, o då märkte jag att skärmen spruckit, den hann som tur va inte ramla ner i golvet,

  2. Svandis Ros

    Åh så kul att du gör tvärtom! Då hamnar inte du först i skottlinjen :p

    I det förra fallet:
    Det var en olycka. Inget mer med det. Det kan ha blivit fäst fel… men en olycka. Inte behöver man sluta använda glaslampor för det.

    Barn skadas i bilolyckor… inte slutar folk köra bil för det?

    Barnet skadades INTE av lampan – ändå ska man sluta använda glaslampor.

    Nej, jag tror de ville ha rejäl kompensation…

    Ang. Alfons:
    Tillåt mig att småle… packa in barnen i bomull och inte låta dem utsättas för Alfons. Hej o hå… det finns bra mycket värre saker barn borde hållas från! T.ex. nyheter på tv:n…

    Men prata med barnen om hemskheter… förklara hur livet ÄR… och Alfons är en bra början 😉

  3. Helena

    Det här kan ju bli ngt principiellt..alltså det här med film på förskola och bra att det kommer upp i ljuset tycker jag. Barn tål olika mycket och det kan vi inte fördöma. När kriget mellan Iran och Irak rasade satt pedagogerna på min sons förskola och lyssnade på nyheterna bland barnen. Jag markerade att det inte var ok och att det fick de göra på sin rast/fritid för det finns inget pedagogiskt i att 4-åringar hör på nyheter, INGET. Ja de blev sura och tyckte jag var konstig. l

  4. susanne

    Angående lampan. tycker mig ha sett och hört om flera olika incidenter med samma slags lampa efter att det uppdagades om det omskrivna fallet. folk som kommenterat ’Men det hände ju med våran också’ osv osv

    och Alfons, visst att barn reagerar olika men det är i mångt och mycket hur föräldrarna ’lär’ barnen att reagera…

  5. Ki

    Den skrivtekniska kvaliteten på artiklarna skiljer sig inte från övrigt som publiceras på aftonbladet.se. Jag tycker att det ofta skrivs ganska slafsigt.
    Frågan är varför man ansett att detta var nyheter över huvud taget? Dvs varför publicera det – alls?

  6. Rebecka

    Alltså att anmäla en barnfilm… suck. Barn är olika, absolut, men barn kan få mardrömmar av ingenting. Tänker bara på hur jag hade det när jag var liten, är 20 nu… Jag såg Motorsågsmasakern när jag var 8, Sagan om ringen filmerna långt innan jag var 15, jag kommer ihåg när jag tittade på nyheterna om 9/11 och tsunamin…. det vill säga när jag var typ 6 o 10 år. Jag kan förstå att man vill skydda sina barn mot allt möjligt men det är bara att titta sig omkring på en gatan i stan och inse att det inte går och att det du ser där, på en gata i city är hundra resor värre än en barnfilm från -80…

  7. Helena

    Min reflektion: varför ska barn på förskola sitta och se på film? Förskolan ska vara ett komplement till hemmen där dagens barn ser film, ibland dagarna i ända vilket jag inte tycker är bra. Jag själv valde att inte ha tv alls när barnen var små. Folk blev förfärade och undrade vad barnen gjorde istället???!!!!! Asså vad fan..de lekte, spelade spel, pusslade, pysslade, var ute..det fanns noll problem med den grejen. När yngsta blev sju år skaffade vi tv och de fick börja se Bollibompa klockan 18.00 pip!!. Idag är de vuxna och starka människor som konsumerar media väldigt lagom. De kan mycket..spela instrument, åka skidor, läsa böcker m.m. Sånt de tvingades till när andra barn kollade film…om de är nöjda? Eller missnöjda av att ha fått för lite TV? De är sjukt nöjda allihop.

    1. Maja

      Förskolan är som du säger ett komplement till hemmet.
      Vi vet inte varför filmen/filmerna visas.
      De kanske var inom ett projekt eller temaarbete.
      De kanske ville visa Ipaden. Ja ipaden!
      Då många barn kanske inte möter denna teknik hemma så är förskolan ett komplement till hemmet.
      Döm inte förskolan innan du vet vad som skett.

      Tycker att det verkar vara väldigt knepiga föräldrar som anmält förskolan för en sån här sak.

  8. Norrlänskan

    Jag blir sååååååååå upprörd!!
    HUR I HELA FRIDENS DAGAR TÄNKTE FÖRÄLDRARNA DÄR?!?!?
    Alltså, anmäla pga Alfons Åberg… Suck! Hur ska dessa föräldrar skydda sitt barn hela livet? Jo kanske inte låta barnet gå ut tills barnet är vuxen? Inte se TV, leka med andra..Nej, det funkar inte heller…
    Barn går inte curla, omhulda, skydda från allt ..

  9. Martina

    Jag vet inte om jag tycker det har någon betydelse att lampan satt i ett barnrum, en rättmonterad lampa bör sitta kvar i taket. Alfons svårt att säga har ej läst den boken men stor skillnad på en 1-åring jmf med en 5-åring.

  10. Åsa

    Hejsan!
    Läser din underbara blogg varje dag men jar bar en gång förut lämnat en kommentar.
    Men just idag kände jag att jag var tvungen att lägga till en tanke från mig angående Alfonsfilmen.. Jag är en fembarnsmamma (i åldrarna 3-21 år) som fullkomligt ÄLSKAR Alfons. Alla mina barn har både haft filmerna och böckerna om Alfons.
    När min son som är 21 år läste om familjen som anmält förskolan sa han med klart besked:
    Jag förstår verkligen att barnet fick mardrömmar!!! Han fortsatte att berätta att det var denläskigaste film han sett under sin barndom och att han än idag känner obehag av filmen. (Kan tillägga att hans favoritfilm var Törnrosa som jag tycker är betydligt läskigare)
    Så visst förstår jag att barnet blev att må dåligt, men en anmälan kanske var att ta i. Själv är jag inte så mycket för just anmälningar. Tror att de flesta saker går att lösa ändå. Men det var vad jag och ett av mitt barn har upplevt, alla är olika. Men jag vet att det kommer att dröja innan min snart 3-åriga lilla dotter får se just den filmen, för hon är ganska försiktig och väl medveten om saker och ting. För även en del scener i Dora och Musses klubbhus kan hon tycka vara läskigt. Men som sagt alla är olika och det måste man respektera.

    Tack för världen bästa blogg, jag är en trogen läsare som känner igen mig i mycket av det du skriver.
    Kram Åsa

  11. Viktoria Sjubarnsmamma

    Nu är det visserligen ett tag sedan jag slutade jobba på IKEA men som det var då i alla fall, och jag misstänker att det är samma nu: Lampor till BARNrum säljs på BARNavdelningen. De är ALDRIG av glas och det finns en anledning till det – glas kan gå sönder. Sen ska lampor gärna sitta kvar där man sätter dem oavsett rum men allting kan hända. Plastfästen precis som allting annat av plast har inte världens längsta livstid, men om vi förutsätter att det var en nyköpt eller hyfsat ny lampa så är det troligtvis snarare ett måndagsexemplar än ett produktionsfel (jag vet att IKEA har väldigt låg felstatistik jämfört med andra företag) men det är ju svårt att veta. Självklart ska man alltid kontakta butiken så att det kan följas upp och ersättning är naturligtvis rimligt. Det KUNDE ha gått illa. Det kan också gå illa varje gång man sätter foten utanför dörren och risken att skada sig på alla tänkbara sätt i sitt eget hem är alltid överhängande.
    Extratanke: Är det bara jag som har barn som lyckats träffa taklampan med bollar, gosedjur etc saker under årens gång?

    Ang. filmen. Barn har olika gränser för vad de tycker är otäckt, mina egna skolbarn är väldigt duktiga på att säga nej när de är osäkra på om de ”klarar av det” (som om det vore något eftersträvansvärt att vara härdad idag). Förskolebarn kan naturligtvis inte säga ifrån eller välja, men jag är säker på att personalen ansåg det vara en rimlig film för gruppen. Det hade jag också tyckt. Man kan inte skydda barn från allt och de flesta barn i den åldern har mardrömmar då och då. Hjärnan jobbar på med intryck medan man sover och om du så sätter ditt barn i ett vadderat rum så kan det få mardrömmar. Att göra en anmälan av det är bara helknäppt. Man undrar lite om föräldrarna hade något emot förskolan redan innan och att de har byggt upp något av det som tippade över med filmvisningen.

  12. GC

    Ingenting som är ordentligt uppsatt ramlar ner. Om det ramlar ner så är det ju inte grejens fel utan andra orsaker.
    På det andra tycker jag ”Mer Alfons åt barnen”.

    1. Malin

      Men det står ju att själva armaturen, den som man skruvar fast i taket, sitter kvar. Det är själva glaskupan som ramlat ner pga att de plastfästen som håller fast den brustit, dvs gått sönder. Jag tycker då inte att det är den som monterat lampan i taket som gjort fel. Förmodligen har plasten åldrats, eller torkat pga värme från lampan och så har de gått sönder och då ramlar så klart glaset ner. Och då bör det ses som ett produktfel. Om det nu är så att den som monterat lampan har gjort åverkan på plastbitarna så är det så klart hens fel, men det borde ju hen ha märkt, att de gick sönder, och då inte försökt få lampan att sitta fast med de trasiga fästena.

  13. Helena

    Jag tänker på barn i Syrien och hur deras liv ser ut. Hur bomber sprängs och splitter som kommer in i sovrum där de ligger och sover. Jag tänker på exakt samma sak när filmen om Alfons nämns. Mardrömmar barn från Syrien och andra länder drabbas av pga allt de sett och hört.

  14. hemmamamman

    Vill ännu skriva att jag själv inte skulle blanda in nån annan i händelserna, det ligger inte i min natur att slå på så stora trummor men om de här föräldrarna hade blivit mötta vänligt och med respekt så hade det knappast tagit såna här stora proportioner. Jag vet att man inte kan skydda sina barn från allt ( jag har själv 8 barn) men ingen vill bli dumförklarad när man påtalar något som känns viktigt för en själv.

  15. Lena

    Alltså man behöver tänka till både en och två gånger innan man svarar.
    Angående Ikea är jag kluven. Självklart ska saker vara säkra, med du har ju också ett ansvar som förälder/människa att se till att det är säkert. Man kan inte förutse allting som händer.
    Angående Alfons tycker jag så här: Jag jobbar på en förskola och kan se att föräldrar vill skydda sina barn till varje pris mot allting. Så klart! Man vill bana vägen för dem, vill alltid att de ska vara nöjda, glada, trygga. Men vi kan inte skydda dem mot allting! Och jag kan också se att det är lätt att leta efter en ”syndabock”, någon att skylla på. Jag tycker att man ibland själv inte vill/orkar ta tag i saker. Man måste skylla på någon. Barn blir rädda ibland. Det är inget farligt utan naturligt, bara du blir tröstad och bekräftad. Du kan inte gå genom livet utan att bli rädd.
    Var på en föreläsning en gång där föreläsaren sa en sån bra sak. ”Barn kan inte få sin vilja genom jämt. Barn bör inte få sin vilja igenom jämt. Men barn ska alltid ha rätt till sina känslor!” Det är väldigt bra tycker jag, och ligger ganska mycket i det. Om man tänker efter.
    Däremot har ju föräldrarna rätt till ett bra bemötande, att få tala om hur de tänker så klart.
    Vänliga hälsningar Lena

  16. Maria

    Hej Carola!
    Har läst om båda händelserna innan
    Min reaktion på den med lampan var att naturligtvis ska lampor som monterats rätt sitta kvar i taket tills man själv väljer att plocka ner dem, nu hände det ju inget mer än att lampan gick sönder tur i oturen
    Hade det varit hos mig hade jag påtalat det för Ikea så de kollade upp om det var nåt fel på fler av den sortens lampor sen hade den saken varit ur världen för min del
    Vad det gäller den andra så blir man ju rädd, hur tänker dagens föräldrar, just den här Alfons filmen har jag sett ihop med mitt då tvååriga barnbarn, hon är tre nu, hennes reaktion var att det fanns en katt under sängen:) Så rädd blev hon inte, vi har också läst boken mer än en gång
    Med tanke på hur samhället ser ut i övrigt så är väl ändå berättelserna om Alfons väldigt oskyldiga
    Maria i Skåne

  17. susnne

    Tänk att allt alltid är någon annans fel (för vissa ) jag skulle aldrig sätta en lampa av glas eller porslin i ett barnrum.

  18. Malin

    Min första tanke, jag spyr snart på alla patetiska föräldrar!!!! Visst lampplafonden, det kan vara farligt, men å andra sidan, man får det man betalar för! En olika kan hända thats it…

    Ang Alfonsfilmen så kan ju dessa föräldrar slänga sig i väggen, även de patetiska föräldrarna som anmält förra årets julkalender! Boken har en historia och är välkänd, man kan inte ta bort allt som verkar yttepytte hemskt! Och vad de dessa föräldrar om vad det just var som orsakade nattens bravader, kunde lika gärna varit nån reklam….. Eller till och med nåt som föräldrarna gjort eller sagt! Vad vet vi? Men sen är det ok att låta sina minderåriga barn spela spel som det är 18års gräns på, det är helt ok! Inte underligt att samhället ser ut som det gör, med tex sexbrott och mordfall mm, när det är ok för barnen att spela spel där man slår ihjäl folk, våldtar och köper horor….. Kanske dags att alla föräldrar sluta lägga över ansvaret över SINA EGNA BARN PÅ ANDRA, och uppfostra dem själva och lära dem livets verkliga gång…. =)

  19. Carina H

    Gällande lampan: mycket tråkigt att det hänt, men jag skulle inte ta emot en ny likadan lampa, skulle nog fortsätta och leta efter en annan modell i så fall.
    Gällande Alfons: håller med föregående talare, är det 1:a april eller?? mardrömmar kan komma av andra saker också, men alfons?? tvivlar strakt på detta.

  20. Ella

    Köper man produkter från Ikea så vet man ju att det kan ske produktionsfel. Hemskt att den ska gå sönder i barnets rum, men att kontakta pressen är väl att ta i. Ikea går ut med varningar när de har märkbara problem med produkter.
    Vad gäller filmen på förskolan känner jag bara att föräldrarna måste släppa på tyglarna lite. Att bli rädd är väl en del utav personlig utveckling. Vem var inte rädd för monstret under sängen?

  21. Lotta

    Hej. Har inte så mkt åsikter om lampan. Om alfons var min första reaktion. Vad är det här för föräldrar? ? Hur kan man orka att göra en sådan anmälan? Vad vill de med sin anmälan? Lägg energin att få barnet att må bra istället. Vad sänder det ut för signaler till barnet att anmäla? Måste vara första barnet absolut! Finns inget så lättkränkt som en förstagångsförälder från sent 80-tal.

  22. madde

    Ja det där med lampan har jag läst innan och min spontana reaktion är att för en del är klag väldigt viktigt -en sån person skulle kunna få komma hit till mig och ta itu med att klaga på alla saker som inte fungerat som de ska -för jag själv ids inte. Skulle definitivt inte ringa tidningen för en sån skitsak.

    Vad gäller alfons… ja … ser deras barn framför mig -en liten unge inlindad i bubbelplast, knäskydd på samt hjälm och flytväst.
    Jag var 6-7 år när ture Sventon gick som julkalender och blev jätterädd för ville vessla -kanske ska stämma svt i efterhand för min traumatiska barndom.

  23. Helena

    När min son var 5 år och låg i min sång, lossnade själva glaset från glödlampan (det hette så då). Han fick den på halsen och det blev ett brännmärke, men han klarade sig bra. Det var en Philipslampa. Jag skrev till Philips om vad som hade hänt. De ville ha in lampan för att kunna kontrollera vad som hade hänt. De frågade vad min son ville ha i kompensation, jag frågade honom och han ville ha en bärbar cd-spelare (året var 2000). De skickade en sådan plus en hel kartong med glödlampor.
    Jag var nöjd med deras bemötande och ersättning. Inget trauma, inga ringande till media, utan en enkel lösning som alla parter var nöjd med.
    Det är farligt att leva 😉

  24. Mia

    Man får vad man betalar för, IKEA är inte kvalitet. En rätt uppsatt lampa ska inte ramla ner, kan få hemska konsekvenser om man får en glaslampa i skallen. Att små barn kan bli skrämda av en film är fakta, barn är olika känsliga. Har läst båda artiklarna och förstår bra vad det handlar om och det räcker för mig, orkar inte analysera texterna på djupet, så lat är jag.

  25. Fia

    Artikeln om Alfons läste jag nånstans och måste i ärlighetens namn säga att jag började kolla om det var skrivet den första april. Min andra tanke var stackars föräldrar! Om det nu är så farligt med en film om Alfons som är skriven för och producerad för barn då har man några tuffa år framför sig.
    Det jag tycker är mest utmärkande för båda artiklarna är dock hur erbarmligt dåligt båda är skrivna! Är det verkligen en journalist som författat den eller en högstadieelev? Läser många högstadieartiklar och tja, den där hade inte fått några vidare betyg av mig. Så där skriver oftast mina elever i sjuan och har avancerat till nian.

  26. Ida

    Hej! Tycker det är helt befängt, båda ”fallen”! En lampa kan ramla! Visst det är synd om barnet skadat sig men olyckor händer. Vad gäller filmen så tycker jag att den har ett pedagogiskt syfte, barnen lär sig om skuldkänslor och det är alfons barn har sett alfons i alla tider. Sitt ner med ditt barn och prata om vad som hänt, vad hade barnet drömt om om det hände på riktigt, vilket det gör! Blir upprörd, barn kan inte skyddas från allt!

  27. hemmamamman

    Min första reaktion var att föräldrarna dumförklaras i båda artiklarna, speciellt i den senare. Jag håller med föräldrarna i båda fallen. Man blir upprörd om det dimper ner en lampa och flyger glassplitter i hela rummet. Man har själv inte svårt att föreställa sig vad som kunde ha hänt om ens barn råkat sitta under och då vill man bli tagen på allvar även om det inte skedde någon större olycka. Jag tycker att de borde ha blivit bättre bemötta när de ringde Ikea och inte bara klassas som jobbiga kunder. Jag tycker också att föräldrarna till det lilla skrämda barnet borde ha fått ett bättre bemötande. Jag har själv känsliga barn som reagerar starkt på filmer och Alfonsfilmen i fråga ÄR hemsk. Vissa barn kanske gillar spänningen men man kan inte bara stirra sig blind på åldersrekommendationen. Om man nödvändigtvis vill visa filmer åt småbarn så kan man välja filmer som är snällare och gladare. Ett bättre bemötande och en ursäkt skulle ha gjort att sakerna hade fått mindre proportioner.

  28. Titti

    Artikel lampa – varför vända sig till Riksmedia? Det här är inte USA där ett fett skadestånd kan vänta. På sin höjd får de pengarna tillbaka.

    Artikel Alfons – Haha ha är det första april?

  29. Loppan

    Idag ska barn inte utsättas för några risker alls. Så fort något är till närmande vis farlig, obehagligt el kan ev innebära en liten risk så ska Någon Annan ställas till svars. Vad utsätter de Mitt för!?! Huvvaligen! Allt kan gå sönder, köp av gummi. Allt kan ge obehag, lås in barnen! Var är föräldrarnas ansvar i detta? Har de cykelhjälm och ryggskydd på barnen i bilen ifall de får sladd och kör i diket? Fast då är väl det Vägverkets, Bilprovningens och däckföretagets fel… Suck!

  30. Sickan

    Ja, du vad ska man säga? Jag gissar att din reaktion är inte vad artiklarna handlar om utan snarare hur de är skrivna. Om än så kan det ses som av alvarlig händelse att en liten gosse kan ha fått en glaslampa i skallen och det skulle ha fått förödande konsekvenser med all säkerhet. Fast jag vet att jag främst reflekterade över hur artikeln skrivits när jag läste den.
    Först trodde jag nästan att det var ett skämt fast det är ju inte aprill 😉
    Min dotter skriver bättre när hon gör sina skoluppgifter och hon går i nian.
    Talspråk i all ära när vi smsar skriver bloggar och andra sociala samanhang kan jag tycka är ok. Fast en tidning/journalist (gissar att han är det) borde kunna formulera sig bättre.
    Gossen blev med all säkerhet ”tvärrädd” och med säkerhet så är det exakt så mamman har sagt när hon kontaktade tidningen. Men det går väl att omformulera när artikeln skrivs, eller?

    Jag ser fram emot din kommande journalistika bana 🙂 tänker att du inte skulla släppa ifrån dig en artikel i detta slag.
    Samtidigt vill jag passa på att tacka dig för dina texter på bloggen, många gånger är det den bästa läsning jag får för dagen. Du är enastående och grym på att formulera dig, så att det berör till tårar och ibland höga gapskratt 🙂

  31. Anonym

    Jag har en fråga son jag tänker på dag ut och dag in och mår dåligt över, fram och tillbaka velar jag om jag vill skaffa barn eller inte, jag är 24, min ”man” (inte gifta) är 36, blir galen på detta för för det mesta vill jag ha en liten och stundvis växlar det och jag vill inte… Är rädd att jag kommer ångra mig och tänker Aldeles för mycket. Är väldigt sjukhusrädd så brukar vända på det och tänka att om det vore min man som födde, och då vill jag mer och ofta tänker jag att det är en självklarhet att jag vill då. När jag VILL så mår jag mycket bättre och har en ljus framtidstro och när det vänder så ja, nej vad ska jag göra med mitt liv, ungefär. Önskar att jag vore en sån som ville till hundra procent och alltid drömt om det osv, blir ju galet osäker när jag är så här. Är lite perfektionist och vill känna mig fri stundtals. Var du hundra att du ville och vad skulle du ha gjort? Jag tror inte att vänta är en lösning, för jag är väldigt osäker när det gäller livsval och kommer nog fortsätta vara så här, överanslysera och tänka vad hade hänt om och sakna gamla tider är jag expert på tyvärr! 🙂

    1. Hanna

      Har man minsta tanke på att ”jag vill inte ha barn” Skaffa inga!!! Tids nog kommer nog dina moderskänslor, vissa har nog inga alls som 24 åring.

  32. Sara

    Min första reaktion om lampan – Är detta ett skämt? Givetvis kunde det gått illa men nu gjorde det ju faktiskt inte det. Angående konstruktionen känns det i mina ögon märkligt att den ramlar ner på andra grunder än en dålig montering,men vad vet jag?

    Vad gäller Alfons – Haha! Ett barn har mardrömmar i perioder precis som att du,jag och morfar kan drömma mardrömmar. Jag tvivlar starkt på att det kommer ifrån en barnfilm. Att föräldrarna reagerar som de gör får mig att fördomsfullt och med förhastade slutsatser tro att de behandlar sitt barn som att det vore den sista vattendroppen på jorden. Kära snälla föräldrar släpp tyglarna och fostra starka självständiga individer! Med största säkerhet är det bara med välmening de låter barnet leva i en alldeles för isolerad värld,men tyvärr gör de barnet bara en björntjänst. Ett barn som inte får lära sig att stå på egna ben är tyvärr oftast de som blir mest utsatta för otrevligheter av olika slag senare i livet.

    Tack för ordet!

  33. Nina

    Ja, jag vet inte jag men jag tror jag måste anmäla föräldrarna jag..jag blir faktiskt skraj och kommer få mardrömmar av att det finns sånna människor som anmäler förskolan för att dom visat Alfons.

  34. Karin

    Hej Carola!
    Allt jag tänkte säga är, att precis samma sak hände hemma hos min ena son, alltså att glaset från plafonden från Ikea ramlade ner. plastfästena hade torkat, så dom gick av och glaset till plafonden åkte rätt ner i golvet. Hans då knappt 2-åriga dotter, hade precis passerat just där glaset hamnade, och gick i tusen bitar, ja glaset alltså gick i tusen bitar.
    Oj oj oj, vad rörigt och konstigt skrivet det blev =P
    Givetvis var vi också till Ikea, detta är för två år sen.
    Kram från mig

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting